βοηθεια για αγορα δορυφορικου δεκτη hd

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους. Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας για την αγορα ενός δορυφορικού δέκτη HD. Μέχρι τώρα εχω έναν humax 5400z αλλά μετά την αγορά της Sony nx710 δεν τραβά. Η νέα tv έχει πολλά έξτρα και για αυτό ψάχνω κάτι καλό αλλά και απλό. Η tv βλέπει τα ψηφιακά, έχει πρόσβαση στο internet, σύνδεση με πισι κλπ.
Έτσι δεν ψάχνω κάτι πχ σαν τους combo. Τι προτείνετε μέχρι 300 ευρώ πανω κάτω;
Ευχαριστώ

Reaction score
114
Απάντηση: βοηθεια για αγορα δορυφορικου δεκτη hd

Spiderbox 7000 HD και παιρνεις και ρεστα απο τα 300 €

Reaction score
0

Spiderbox 7000 HD και παιρνεις και ρεστα απο τα 300 €
Και γιατί όχι τον 9000 hd.;
Ξέρει κανείς που τον βρίσκω στη Θεσσαλονίκη;
Να μην κοιτάξω δηλαδή για VO+ ;;;
Ευχαριστώ

Reaction score
114

-Οι διαφορες δεν ειναι τοσο βασικες.
2 CI ,1 scart , RF , remote που ελεγχει και αλλες συσκευες.
Αν σε ενδιαφερει κατι απο αυτα,τοτε προτιμησε τον.
-Ο VU+ ειναι και αυτος καλος αλλα αν δεν εισαι φαν τον linux τοτε θεωρω το ποσο αρκετα μεγαλο.
Και γενικα καποιοι δεκτες ειναι υπερτιμημενοι.
Παντα υπαρχει η πιθανοτητα να βγει καποιος αλλος που να προσφερει κατι καλυτερο η' να ειναι και πιο φτηνος και γι αυτους που θελουν να ακολουθουν τις εξελιξεις δημιουργειται θεμα αντικαταστασης.

Reaction score
0

-Οι διαφορες δεν ειναι τοσο βασικες.
2 CI ,1 scart , RF , remote που ελεγχει και αλλες συσκευες.
Αν σε ενδιαφερει κατι απο αυτα,τοτε προτιμησε τον.
-Ο VU+ ειναι και αυτος καλος αλλα αν δεν εισαι φαν τον linux τοτε θεωρω το ποσο αρκετα μεγαλο.
Και γενικα καποιοι δεκτες ειναι υπερτιμημενοι.
Παντα υπαρχει η πιθανοτητα να βγει καποιος αλλος που να προσφερει κατι καλυτερο η' να ειναι και πιο φτηνος και γι αυτους που θελουν να ακολουθουν τις εξελιξεις δημιουργειται θεμα αντικαταστασης.
Όχι δεν είμαι φαν του Linux καθώς είμαι τόσα χρόνια συντροφιά με τον humax.
Ξέρει κανείς σημείο πώλησης στη Θεσσαλονίκη; η μόνο μέσω internet;

Reaction score
0

Μόλις έκανα την παραγγελία και τον περιμένω... Το πολύ αύριο (λογικά) θα τον έχω στα χέρια μου και προβλέπω να αρχίζει η... μάχη της ενημέρωσης γύρω από τον spider.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μόλις έκανα την παραγγελία και τον περιμένω... Το πολύ αύριο (λογικά) θα τον έχω στα χέρια μου και προβλέπω να αρχίζει η... μάχη της ενημέρωσης γύρω από τον spider.
Τον πηρες; ακουμε εντυπωσεις!

Reaction score
0

Καταρχήν πρέπει να ομολογήσω ότι η βοήθεια του johny78 ήταν σημαντική και μου έλυσε τα χέρια. Ξεκινώντας από αυτό που με ενδιαφέρει, δηλαδή η εικόνα, είναι εντυπωσιακή, ειδικά στα HD κανάλια. Εύχρηστος και φιλικός ως προς το μενού, αν και πρέπει να πως ότι δεν έχω λυσει ακόμα το θέμα με τις πληροφορίες του EPG που μου τις βγάζει στα αγγλικά στην nova και δεν ξέρω αν λύνεται.
Σύνδεση με το ίντερνετ πανεύκολη τελικά αφού έλυσα ένα μικροπρόβλημα με το router netgear που είχα.
Επίσης, αν κάτι μέχρι τώρα με προβληματίζει είναι ότι κολλάει και δεν ανοίγει τα κανάλια της nova κάποιες φορές αν και έχω κανονικά κάρτα και δεν ξέρω αν αυτό το κόλλημα που τρώει έχει να κάνει και με το services+.
Γενικά είναι ένας φιλικός δέκτης για όποιον δεν θέλει πολλά πολλά και δεν έχει "υπερβολικές" απαιτήσεις. Μια καλή περίπτωση θα έλεγα για όποιον θέλει να δώσει μέχρι 200-210 ευρώ. Επίσης ήταν άμεση η αποστολή από το κατάστημα στη Λάρισα (satplus). Τον παρήγγειλα Παρασκευή μεσημέρι και Σάββατο πρωί τον έιχα στα χέρια μου.
Οποιος έχει να συμβάλλει ως προς την διαμόρφωση του δέκτη κάτι παραπάνω, εδώ είμαι.
Αλλωστε είμαι στα πρώτα "νηπιακά" βήματα και μετά από πολλά χρόνια που είχα τον humax 5400z.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Aντε, καλοθεατος Σταυρο!
Οταν λες οτι ειναι καλος για καποιον που δεν θελει πολλα πολλα, τι ακριβως εννοεις; Γιατι:
α) ειναι ευκολοχρηστος (και ο EPG βγαινει ελληνικα - κοιτα τις ρυθμισεις γλωσσας)
β) εχει αριστη εικονα και σε SD (τα καναλια της Νοβα τα κανει HD) αλλα βεβαιως και σε HD
γ) ειναι και media player (βαλε του αρχεια στη usb οχι βαρια βαρια φυσικα) και τα παιζει νερακι!
δ)εκτος απο το "δωρακι" του, μπορεις να συνδεθεις με cccam -newcamd και να εισαι...πληρης!
Βεβαια, δεν εχει τα πολλα images που εχουν οι linuxατοι και τις διαδικτυακες ευκολιες, αλλα...εχεις πισι, δεν εχεις;:107:
Ενας λογος που δισταζω να αγορασω V+duo /EΤ 9000 ή Dream ειναι αυτος; τι παραπανω θα μου προσφερουν; πιθανως μονο το ΡΙΡ του ΕΤ9000 (ο Satplus ξερει πολυ καλα)
Για εναν απλο χρηστη/θεατη ο Spider ειναι η λυση (πιθανως βεβαια και αλλοι!)

Reaction score
114

Aντε, καλοθεατος Σταυρο!
Οταν λες οτι ειναι καλος για καποιον που δεν θελει πολλα πολλα, τι ακριβως εννοεις; Γιατι:
α) ειναι ευκολοχρηστος (και ο EPG βγαινει ελληνικα - κοιτα τις ρυθμισεις γλωσσας)
β) εχει αριστη εικονα και σε SD (τα καναλια της Νοβα τα κανει HD) αλλα βεβαιως και σε HD
γ) ειναι και media player (βαλε του αρχεια στη usb οχι βαρια βαρια φυσικα) και τα παιζει νερακι!
δ)εκτος απο το "δωρακι" του, μπορεις να συνδεθεις με cccam -newcamd και να εισαι...πληρης!
Βεβαια, δεν εχει τα πολλα images που εχουν οι linuxατοι και τις διαδικτυακες ευκολιες, αλλα...εχεις πισι, δεν εχεις;:107:
Ενας λογος που δισταζω να αγορασω V+duo /EΤ 9000 ή Dream ειναι αυτος; τι παραπανω θα μου προσφερουν; πιθανως μονο το ΡΙΡ του ΕΤ9000 (ο Satplus ξερει πολυ καλα)
Για εναν απλο χρηστη/θεατη ο Spider ειναι η λυση (πιθανως βεβαια και αλλοι!)
Kανει κατι ακομα σημαντικο που κανουν οι linux αλλα δεν το κανουν αλλοι δεκτες εκτος απο αυτους.
Μπορει να μοιραζει σε καποιο αλλο δωματιο του σπιτιου μια καρτα μεσω newcamd.
Λειτουργει δηλαδη και ως server.

Reaction score
114

Καταρχήν πρέπει να ομολογήσω ότι η βοήθεια του johny78 ήταν σημαντική και μου έλυσε τα χέρια. Ξεκινώντας από αυτό που με ενδιαφέρει, δηλαδή η εικόνα, είναι εντυπωσιακή, ειδικά στα HD κανάλια. Εύχρηστος και φιλικός ως προς το μενού, αν και πρέπει να πως ότι δεν έχω λυσει ακόμα το θέμα με τις πληροφορίες του EPG που μου τις βγάζει στα αγγλικά στην nova και δεν ξέρω αν λύνεται.
Σύνδεση με το ίντερνετ πανεύκολη τελικά αφού έλυσα ένα μικροπρόβλημα με το router netgear που είχα.
Επίσης, αν κάτι μέχρι τώρα με προβληματίζει είναι ότι κολλάει και δεν ανοίγει τα κανάλια της nova κάποιες φορές αν και έχω κανονικά κάρτα και δεν ξέρω αν αυτό το κόλλημα που τρώει έχει να κάνει και με το services+.
Γενικά είναι ένας φιλικός δέκτης για όποιον δεν θέλει πολλά πολλά και δεν έχει "υπερβολικές" απαιτήσεις. Μια καλή περίπτωση θα έλεγα για όποιον θέλει να δώσει μέχρι 200-210 ευρώ. Επίσης ήταν άμεση η αποστολή από το κατάστημα στη Λάρισα (satplus). Τον παρήγγειλα Παρασκευή μεσημέρι και Σάββατο πρωί τον έιχα στα χέρια μου.
Οποιος έχει να συμβάλλει ως προς την διαμόρφωση του δέκτη κάτι παραπάνω, εδώ είμαι.
Αλλωστε είμαι στα πρώτα "νηπιακά" βήματα και μετά από πολλά χρόνια που είχα τον humax 5400z.
Mε καποιες καρτες δεν εχει προβλημα.Μπορει να παιζει παραλληλα χωρις προβλημα.
Με καποιες ομως ισως να εχει,oποτε κλεινε το service+

Reaction score
0

Συμφωνώ με τον Lakiss51 ότι ο δέκτης είναι άριστος και επαναλαμβάνω φιλικός προς σε μένα. τα πολλά πολλά αφορούν αυτό που επισημαίνει αναφορικά με δέκτες όπως οι V+duo /EΤ 9000 ή Dream. Απλά και μόνο πρέπει να είσαι connected για να συνδεθεις με cccam -newcamd ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο...?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Συμφωνώ με τον Lakiss51 ότι ο δέκτης είναι άριστος και επαναλαμβάνω φιλικός προς σε μένα. τα πολλά πολλά αφορούν αυτό που επισημαίνει αναφορικά με δέκτες όπως οι V+duo /EΤ 9000 ή Dream. Απλά και μόνο πρέπει να είσαι connected για να συνδεθεις με cccam -newcamd ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο...?
Εχεις πμ γιατι αυτα αυτα τα θεματα κανουν...τζιζ!

Reaction score
0

Υπάρχει κάποιος με τηλεόραση Sony Bravia KDL-46NX710 που να μπορεί να με βοηθήσει στο εξής:
Σύνδεσα το spiderbox μέσω HDMI με την τηλεόραση, για καλύτερη ποιότητα εικόνας, αλλά αμέσως μου απενεργοποιείται ο ήχος μέσω της "ηχόμπαρας" πάνω στην οποία είναι τοποθετημένη και συνδεδεμένη η TV.
Μπορεί να υπάρχει λύση ή πρέπει να συνδέσω τελικά τον spider me κάτι άλλο εκτός από το HDMI;

Reaction score
4.910

Εχεις πει στο μενού ρυθμίσεων του δέκτη ότι βλέπεις απο HDMI? Γιατι και σε scart να το βαλεις πάλι δείχνει απο HDMI, ενδέχεται όμως να φταίει κάτι τετοιο

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Υ......................................
Μπορεί να υπάρχει λύση ή πρέπει να συνδέσω τελικά τον spider me κάτι άλλο εκτός από το HDMI;
Δεν ξερω τι τρεχει με την hdmi, αλλα απο τη στιγμη που (αναγκαστικα) παιρνει στερεο ηχο και οχι πολυκαναλο, κανε συνδεση με τις rca και εισαι ΟΚ. Μηπως η ηχομπαρα σου παιρνει και οπτικη;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Η μπάρα είναι αυτή SU-B460S Monolithic (http://www.sony.gr/product/tpa-tv-stands---wall-brackets/su-b460s#pageType=Overview) και δεν ξέρω αν παίρνει και οπτική. Μήπως (λέω μήπως) χρειάζεται HDMI της Sony;
Αφου ειναι για τιβι σιγουρα εχει στερεο rca, οποτε βολευεσαι. Δεν υπαρχει hdmi Sony ή Philips, ολα ιδια ειναι!

Reaction score
0

Εχει κάποιος settings μονο για Astra 1 (19.2) - Hotbird (13.0). προσωπικά έχω φτάξει μία μέσω του channel editor, αλλά δεν μπορώ να βρω τον τρόπο να μεταφέρω τα μπουκέτα (πχ Nova) στην πρώτη σειρά κλπ κλπ

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound