Γιατί έχει dvi;

Reaction score
1.988
Αγόρασα πρόσφατα την LG 42le8500 και μπήκα κ εγώ στην HD κοινότητα.......

Κοιτάζωντας λοιπόν για έναν ανάλογο δορυφορικό δέκτη υψηλής ευκρίνειας για να αντικαταστήσω τον Optibox (παραλαγή του Dreambox 500S) ο οποίος έχει αρχίσει και κάνει νερα (όταν ανοίγει εμφανίζονται στην οθόνη 1-2 οριζόντιες γραμμές σαν χιόνια που κινούνται και όσο ζεστένεται ο δέκτης η παραμορφώσεις μεγαλώνουν μέχρι που πιάνουν΄ολόκληρη την οθόνη....), είδα μεταξύ άλλων και τον drambox 800HD.

Διαβάζωντας τις λεπτομέρειες παρατήρησα ότι σαν έξοδο για HD δίνει όχι HDMI όπως θα περίμενα....αλλά DVI:118:
Αλλάζει κάτι στο θέμα της ποιότητας στην εικόνα, αφού αν τον αγοράσω πχ θα πρέπει να βάλω και προσαργμογέα απο dvi σε HDMI:118:
Και με ποιά λογική βάζουν μιά έξοδο που απευθύνεται κατα κύριο λόγο σε monitor και όχι σε τηλεοράσεις...:118:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Γιατί έχει dvi;

Γιατι ειναι...μαλεφηδες! Ο νεος se εχει ομως hdmi!

Reaction score
1.988

Αν και δεν κατέχω τον όρο 'μαλεφής'.....το έπιασα το νόημα!

Reaction score
1.988

Ο νεος se εχει ομως hdmi!
Ναι αλλά ο νέος κάνει και καμποσο πιο ακριβα.....

Υπάρχει κανας κλώνος ή παραλαγή του 800αρι (με hdmi φυσικα...) που να κάνει τα ιδια για να σκαντζάρω τον 500αρι ;

Reaction score
114

linux δεκτης με ΗDMI ειναι ο VU + Duo kαι καλυτερος απο τον Dreambox.
Aν θες ενα δεκτη που να μην ειναι linux, να εχει καποιες απο τις βασικες δυνατοτητες τους σε αυτον τον τομεα και να ειναι πιο απλος στη χρηση, τοτε δες και Spiderbox.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

mgcamd παίρνουν ;
Αν ρωτας για Σπάιντερ, μονο newcamd - cccam.

Αλλα ...αρχισα να σκεπτομαι τον VU Solo, δεδομενου οτι ο μεγαλος, οπως και ο ΕΤ9000, εχουν κι αλλα εξτρα που δεν με ενδιαφερουν (πχ ως μηντια πλέυερ ή και οι επι πλεον λινουξατες δυνατοτητες τους))

Reaction score
1.988

Και έστω ότι πάω να αγοράσω τον 800αρι τον dreambox ή τον inetbox hd, που είναι παραλαγή του πρώτου με λιγότερα ευρο, πως στο καλό θα περάσει ήχος απο την dvi έξοδο του δέκτη;
Ή θα πρέπει να συνδέσω και rca για ήχω μετά;

Τους VU δεν τους έχω δεί καθόλου....για να ρίξω μια ματια...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Και έστω ότι πάω να αγοράσω τον 800αρι τον dreambox ή τον inetbox hd, που είναι παραλαγή του πρώτου με λιγότερα ευρο, πως στο καλό θα περάσει ήχος απο την dvi έξοδο του δέκτη;

Τους VU δεν τους έχω δεί καθόλου....για να ρίξω μια ματια...
rca - κι αλλα καλωδια δυστυχως:101:

Reaction score
1.988

rca - κι αλλα καλωδια δυστυχως:101:
Φτου σου γμτ.....!!!
Πρέπει να την ψάξω διαφορετικά την δουλειά.....
Να δώ και τους VU καπου να παίζουν....live....

Reaction score
114

mgcamd παίρνουν ;
Βασικα δεν εχεις προσδιορισει τι ακριβως θελεις απο εναν δορυφορικο δεκτη και δεν εχεις δωσει και καποιες πληροφοριες για την εγκατασταση σου και το τι λαμβανεις.
Αν θελεις ενα δορυφορικο δεκτη για αμεση σχεση με τα δορυφορικα η' να ικανοποιει και αλλες αναγκες οπως media player,youtube ,συνδεση με υπολογιστη.........
Γιατι τοτε πας αποκλειστικα για linux και μπορεις να δεις και τον ΑΖΒΟΧ.

Reaction score
1.988

Βασικα δεν εχεις προσδιορισει τι ακριβως θελεις απο εναν δορυφορικο δεκτη και δεν εχεις δωσει και καποιες πληροφοριες για την εγκατασταση σου και το τι λαμβανεις.
Αν θελεις ενα δορυφορικο δεκτη για αμεση σχεση με τα δορυφορικα η' να ικανοποιει και αλλες αναγκες οπως media player,youtube ,συνδεση με υπολογιστη.........
Γιατι τοτε πας αποκλειστικα για linux και μπορεις να δεις και τον ΑΖΒΟΧ.
Φίλε μου έχω ήδη έναν Optibox 500, παραλαγή του 500αρι dreambox.
Με το γνωστό πιάτο της Gibertini του 1μ πιάνω Hotbird και Astra.
Θέλω να πάω σε έναν καινούργιο δέκτη που να αποκωδικοποιεί τα HD κανάλια.
Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου λειτουργίες τύπου media player, youtube κλπ αφού τα έχω όλα αυτά τόσο στο media player όσο και στην νέα μου TV.
Ίσως η μόνη λειτουργία που να με συγκινεί κάπως είναι αυτή του pvr, αν και με το pioneer dvd player-recorder την καλύπτω έν μέρη (εκτός και αν δεν μπορώ να εγγράψω μελλοντικα τις HD εκπομπές).

Κοιτάω λοιπόν σε έναν αντίστοιχο δέκτη με linux (με ότι αυτό συνεπάγεται) με δυνατότητα HD αποκωδικοποίησης. Κάτι σαν τον DM800 HD δλδ, αλλά όχι σε αυτά τα χρήματα και φυσικά με hdmi.

Ελπίζω να ήμουν πιο σαφής....και να σε βοήθησα για να με βοηθήσεις....:116:!

Reaction score
114

Εγω στη θεση σου θα εκανα το εξης.
Θα επαιρνα τον Spiderbox 7000HD η' αν χρειαζομουν και ψηφιακο δεκτη τοτε τον Spiderbox 9000HD Combo.
Tα υπολοιπα χρηματα ,που θα περισευαν αν ειχες παρει τον Dreambox η' καποιον αλλο σε τετοια τιμη θα τα χρησιμοποιουσα για αναβαθμιση της εγκαταστασης, αν αυτο μπορουσε να γινει.
Δηλαδη,αν βρισκεται σε ταρατσα και στο εδαφος, (πιστευω ετσι πρεπει να ειναι,για να ειναι 1,00μ. το κατοπτρο), τοτε θα επαιρνα ενα μοτερ και θα εκανα το κατοπτρο μου κινητο.
Το δευτερο οπως καταλαβαινεις ειναι προαιρετικο και μπορεις να το κανεις και στο μελλον.

Reaction score
68

Περνάει και ήχος κανονικά. Στη συσκευασία υπάρχει και το καλώδιο. Εννοείται πως δε χρειάζεσαι rca.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Περνάει και ήχος κανονικά. Στη συσκευασία υπάρχει και το καλώδιο. Εννοείται πως δε χρειάζεσαι rca.
Περναει ηχο η DVI;
"Tο καλώδιο DVI (Digital Video Interface) γεννήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από την βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η Intel υποστήριξε το πρότυπο DVI στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με τον σχηματισμό του DDWG (Digital Display Working Group), κάτι που βοήθησε το πρότυπο να αναδυθεί από ένα σύνολο άλλων ανταγωνιστικών διασυνδέσεων όπως το P&D (plug & display) και το DFP (Digital Flat Panel), την εποχή εκείνη. Ωστόσο Η υιοθέτηση του DVI από τα συστήματα home entartainment οδήγησε στην ανάγκη ενσωμάτωσης σε αυτό ενός συστήματος προστασίας από αντιγραφή, γνωστό ως HDCP (Ηigh bandwidth Digital Copy Protection) από όπου προέκυψε το οικιακό DVI, το DVI-HDTV.
Μεγάλη αδυναμία του DVI και του DVI-HDTV είναι η αδυναμία μεταφοράς σήματος ήχου η οποία σε συνάρτηση με την ευρεία χρήση του VGA από τους κατόχους Η/Υ έκαναν το DVI να θεωρείται αποτυχημένο." http://i-know.gr/2009/06/01/τί-είναι-το-dvi/
Εξέλιξη του DVI αποτελεί το HDMI.

Reaction score
386

Περναει ηχο η DVI;
Kαι ήχο περνάει και τα πάντα όλα στον 800άρη.
@gbeg
Και που δεν έχει και hdmi δεν τρέχει τίποτα.
Το ότι είναι ακριβός συμφωνώ ,αλλά αφού είχες μαϊμού 500s μπορείς να αγοράσεις ένα καλό monkey800hd με τιμή γύρω στα 200.
Μόνη προσοχή ότι παίρνει δικά του τροποποιημένα λογισμικά, κατά τα άλλα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον γνήσιο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Kαι ήχο περνάει και τα πάντα όλα στον 800άρη.
@gbeg
Και που δεν έχει και hdmi δεν τρέχει τίποτα.
Το ότι είναι ακριβός συμφωνώ ,αλλά αφού είχες μαϊμού 500s μπορείς να αγοράσεις ένα καλό monkey800hd με τιμή γύρω στα 200.
Μόνη προσοχή ότι παίρνει δικά του τροποποιημένα λογισμικά, κατά τα άλλα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον γνήσιο.
OK, για να το λες πρεπει να ξερεις...Οποτε απαιτειται προσαρμογεας dvi-hdmi.

Αυτα τα λογισμικα του monkey ειναι στα monkey΄s sites ή κυκλοφορουν ελευθερα;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound