Ποια Canon να παρω

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Βλεπω πολλους γνωστους μαζεμενους και φρεσκους απο προχθες οποτε ειναι η καταλληλη στιγμη για συμβουλη.

Να μην απαντησει ο EAR μεχρι το ποστ 15 γιατι ειναι ανοικονομητος και θα προτεινει καμμια Ferrari ενω συζηταμε για Golf.

Λεπον εχουμε και λεμε:
Παλιος Canonaκιας με 2 φακους 28-105 & 70-210 EF USM αμφοτεροι και flash 380 EX
kαι σωμα EOS 50 (αναλογικο :111: ) .
Ειδα πολλους απο σας με dSLR και ζηλεψα............:120:.Αφου εχω που εχω ολα τα υπολοιπα ενα σωματακι κι εγω να μην παρω ?
550D 18Mpixels -500D 15 Mpixels -1100D(new) 12,2 Mpixels
Tιμες 685-565-~500 αντιστοιχα

Ερωτησεις κρισεως
1)αξιζουν τα παραπανω χρηματα τα 3 Μpixels

2)Να παρω και τον 18-55 που τον δινουν σε κιτ με λιγα χρηματα παραπανω
(No.....not you Ear my boy....be patient)

3)Χρειαζομαι 2η μπαταρια (η)λιθιου εξ αρχης ?

Αυτα για αρχη και το συζηταμε.............:202: ξανα αργοτερα

Για γενικη χρηση......ουτε πτηνα στο χιλιομετρο μηδε Ραλυ Paris-Dakar

(κανα καβλετο σε παραλια που θα ελεγε και ο συντοπιτης μου Βλασης )

Reaction score
0
Απάντηση: Ποια Canon να παρω

Η γνώμη μου είναι:
1) Όχι, δεν έχεις λόγο να πληρώσεις περισσότερα χρήματα για 3MP.
2) Ο 18-55 είναι γενικά ένας "βολικός" και -όχι τυχαία- αρκετά διαδεδομένος φακός και θα έλεγα εδώ να το κάνεις το έξοδο. Δε λες όμως πόσα είναι τα παραπάνω χρήματα.
3) Αυτό εξαρτάται απόλυτα από τη χρήση που θα κάνεις. Για μια εκδρομή το ΣΚ σίγουρα δε χρειάζεσαι δεύτερη μπαταρία. Με 200-300 φωτογραφίες δε θα χρειαστεί να ξαναφορτίσεις καν την μπαταρία.

Reaction score
777
Μάνο πάντως αν πάς στην 550d μπορείς να κοιτάξεις και την 600d.Είναι η ίδια απλά πιο καινούργια...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Μανο καλημερα!

ανεβασμενο σε βλεπω κατ αρχην ετσι???

Λοιπον η γνωμη μου ειναι πως και η 550 και η νεα 1100 ειναι εξαιρετικες..
Και η ακομη καλυτερη 600 αν μπορεις να κανεις την υπερβαση.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις τους φακους σου αλλα μαλλον ειναι παλιοτερης κοπης και ισως οι νεοι , ακομη κ οι οικονομικοι θα αποδωσουν καλυτερα.
Οποτε παρε και τον 18-55 που ειναι κ τζαμπανταν και πολυ καλος , γενικα.

Για πες μας κ τιποτα παραπανω ετσι για την αγορα σου...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.929

Να πάρεις την 550D. Δεν είναι η διαφορά στα megapixels (που μετά τα 10mp θεωρώ ότι δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα εάν δεν έχεις κορυφαίους φακούς), είναι η διαφορά γενιάς στον αισθητήρα. Ο 15ρης αισθητήρας των 500 και 50D έχει εμφανώς υποδεέστερη απόδοση στα ψηλά iso σε σχέση με τον 18ρη. Οι φακοί που ήδη έχεις δεν είναι καθόλου άσχημοι μεν, δεν αξιοποιούν όμως τα 18mp του αισθητήρα (-ούτε ο 18-55 του κιτ τα αξιοποιεί, χρειάζονται πολύ ακριβοί φακοί για να φέρουν τον αισθητήρα των 18mp στο όριο). Η μικρή σειρά της Canon μπορεί να σου φανεί λιγάκι μικρή στα χέρια, όπως σε είδα. Εάν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση για μια 60D, ως πιο "σοβαρό" σώμα και με πιο σωστό κράτημα. Και μια μεταχειρισμένη 40 ή 50D δεν θα ήταν καθόλου άσχημη.
Θα χρειαστεί μάλλον να πάρεις σε κιτ σώμα και φακό (συμφέρει, συνήθως η επιβάρυνση στην τιμή είναι μικρή), γιατί ο 28-105 που έχεις μετατρέπεται σε αντίστοιχο 45-170mm (οι ψηφιακές slr της Canon εκτός των φουλ φορμά και των επαγγελματικών, έχουν συντελεστή κάδρου 1.61x), οπότε χάνεις εντελώς το ευρυγώνιο. Βέβαια κερδίζεις πολύ σε τέλε, ο τηλεφακός σου πλέον δίνει κάδρο 110-340mm.

Θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά και σε μεταχειρισμένα, πωλούνται αρκετά σώματα της κατηγορίας που θέλεις, συνήθως και με κάποιον βασικό φακό.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Σας εχει επηρεασει η Ανοιξη (EAΡ).
Καπως ετσι κλεινουν τα σπιτια....................αμα ειναι να ανεβεις...ανεβα λιγακι ακομα....ωστε οταν πεσεις να εισαι σιγουρα στον τοπο,οχι βαρεια αναπηρια:114::114:

Τιμες σημερινες 1100=469 € 12ΜΡ ,500=565€ 15ΜΡ,550=685€ 18ΜΡ ,600=789€
Οπως καταλαβαινετε .....ευκολα Χαϊεντιζεις με 100 ακομα και 100 ακομα.......

Το ερωτημα ειναι αν τα +3 ΜΡ απο 1100 σε 500 αξιζουν η τα +6 ΜΡ στην 550 αξιζουν ακομα περισσοτερο
Προσανατολιζομαι στην μεση λυση της 500D.Με φακο 18-55 απλο 599 με IS 620(ΙS=Image stabilizer)σε χαμηλο φωτισμο και ανοιχτα διαφραγματα υποτιθεται οτι βοηθαει στην ευκρινεια της εικονας για τραβηγμα το χερι.
Παλιος χομπιστας με σκοτεινο θαλαμο,εμφανιστηριο και πολλα αλλα της εποχης (που εισασταν αγεννητοι).
Τωρα πια θελω ενα αξιοπρεπες σωμα να τραβαω (συγκεντρωσεις βλαμμενων) με στοιχειωδεις (σχεδον)δυνατοτητες.
Το συγκριτικο των 3 μηχανων
http://www.canon-europe.com/for_home/compare_products/loadcomparator.asp?prod=5161B001AA;3820B001AA;4465B001AA;&lang=UK&country=CE&dir=/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/
Στις 500 & 550 εκτος των ΜΡ δεν βλεπω καποια αλλη διαφορα..μου διαφευγει κατι ?
Την 600 ας την αφησουμε στην ησυχια της:122:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

.......μπορεί να σου φανεί λιγάκι μικρή στα χέρια, όπως σε είδα. ...............
Εσενα δεν σε χωνευω..............Κοψε:114::114:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.929

Το ξαναγράφω, δεν είναι θέμα mp. Αλλιώς και τα 12 μια χαρά μας κάνουν. Και τα 10.
Μεταξύ 550 και 600 δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να πάρεις την πιο καινούργια, η κύρια διαφορά τους είναι η σπαστή οθόνη (μπορεί να βοηθάει σε λήψεις πάνω από το κεφάλι ή από χαμηλά -και κυρίως σε λήψη βίντεο- αλλά σιγά τα ωά). Την 1100D θα την απέκλεια, είναι εντελώς πλαστικουριά. Διαφέρει και στη μικρότερη και χαμηλότερης ανάλυσης πίσω οθόνη (εντάξει αυτό δεν είναι και το πιο σημαντικό) στο μικρότερο σκόπευτρο (μεγέθυνση 0.80 αντί 0.87 των 550/500) στην έλειψη σποτ φωτομέτρησης, στο πιο αδύναμο φλας, στο βίντεο (όποιον τον ενδιαφέρει αυτό βέβαια, από αυτές πάντως 550 είναι ανώτερη).

Εγώ το ξαναλέω πάντως, θα κοιτούσα και σε μεταχειρισμένα για μεγαλύτερο σώμα, 40 ή 50D.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

To battery grip BG-E5 κανει 129 € για την 500 D μαζι με φακο 18-55 IS και το σωμα =750 €.
Καμμια αντιρρηση? Η να προχωρησω στην αγορα.
Το παλιο μου σωμα (ΕΟS 50) με το battery pack και τον φακο 28-105 εχουν καμμια αγοραστικη αξια πλεον η δεν ενδιαφερεται κανεις πια για φιλμ ? Για πειτε εσεις οι ενημερωμενοι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

εγώ να πω κάτι απλό: επειδή έχεις 2 παλιοφακουδάκια από τότε που ήσουν νινί, δε χρειάζεται να πάρεις κάνον. πέτα τα καλύτερα και νιώσε ελεύθερος, να έχεις όλες τις επιλογές μπροστά σου!

επίσης, για συγκεντρώσεις βλαμμένων, θες πολύ ευρυγώνιο φακουδάκι. ξέρεις, λίγα μου-μου. αντίθετα, για να τσακώνεις απαρατήρητος τα εμπροσθόβαρα πιπίνια με αεριζόμενα οπίσθια στην παραλία, θέλεις πολλά μου-μου, σα να κυνηγάς πουλάκια είναι.

αν πάντως θες να είσαι και πολύ "στη μόδα" και να σε καρφώνουν τα γκομενάκια στην παραλία (σε έχω, σε έχω), δες την πανασόνικ τζι-έιτς 2, η οποία εκτός από εξαιρετικές φωτός, τραβάει και το καλύτερο βίντεο όλων, μα όλων, ανεξαρτήτως κοστολογίου, κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ατού. Προσωπικά, αυτή είναι και η πρότασή μου. δες στο dpreview την πρόσφατη κριτική της, είναι (αν μη τι άλλο) ενθουσιώδης.

τέλος, στα εγχώρια κλαμπ βλαμμένων που αλλάζουν μηχανές σα τα καλώδια, κυκλοφορεί πραγματικά πολύ αξιόλογο πράμα σε μεταχειρισμένο, οπότε αν μπορείς να "συγκρατηθείς" λιγάκι, απλά παρακολουθείς τις αγγελίες που βγαίνουν εδώ και κει και παραπέρα, και είναι βέβαιο πως θα πάρεις κάτι εξαιρετικό στα μισά λεφτά του καινούριου.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.929

Κάτσε ρε συ μια χαρά είναι οι φακοί. Δεν είναι της τάξης των απλών παλιών 28-80 που δίναν σαν κιτ με τις μηχανές. Δεν είναι και L βέβαια αλλά δεν τους πετάς κιόλας.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Δεν κρατηθηκε το παλιοπαιδο το ατιθασο Ποστ Νο 10 καιτοι συνεστησα να ποσταρει μετα το 15.
Δεν θελω video:120:(ακομα)
Οισε ωπος παντα εισωπαιδωτοικως (τοσα λαθη μαζεμενα δεν εχω ξανακανει σε ολη μου την ζωη).
Θα μελετησω την αποψη σου.

ΥΓ Αι σιχτιρ μουρλοκομειο:114::114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

Τάσο, ναι, οι φακοί δεν είναι "για πέταμα", ΟΚ, έγραψα να τους πετάξει για να μπει λίγο στο πνεύμα μου, αυτό που εννοούσα είναι πως οι δυό φακοί που έχει δεν είναι και "ικανή συνθήκη" για να περιορίσει μια νέα του αγορά σε ψηφιακό σώμα σε μια μόνο μάρκα. Φυσικά, μπορεί ή να τους βάλει αγγελία, ή να πάει σε ένα μαγαζί που θα του τα πάρει σα μεταχειρισμένα, και να ψωνίσει τα νέα του εργαλεία με κάποια ελάφρυνση στην τιμή αγοράς - μπόλικα μαγαζιά κάνουν τέτοιες τράμπες, αλλά όχι σε καλές τιμές. Νομίζω πως μια αγγελία σε κάθε φόρουμ που θα βρει μπροστά του, είναι η καλύτερη επιλογή, όσο για το ποιά είναι η τιμή που μπορεί να ζητήσει για αυτούς τους φακούς που έχει, πες του εσύ, κάτι θα ξέρεις σα κανονάκιας-κρυφοπενταξάκιας που είσαι.

το βίντεο είναι ακόμα ένα εργαλείο, είναι σημαντικό ατού, και αν θεωρήσεις πως σε γλυτώνει από την αγορά μιας βιντεοκάμερας, η τιμή είναι πολύ λογική γιατί εμπεριέχει 2 συσκευές σε μία, πως λέμε ντακ-προ ή ντακ-τελικός? ε, έτσι.

Τέλος, αν θέλει να περιορίσει το κόστος αγοράς και να πάρει με λίγα ευρώπουλα το πιο αξιόλογο που μπορεί να πάρει, η λύση είναι μόνο μία : κοιτάς τις αγγελίες. Εδω πουλάν μάγκνεπαν με 2,5 χιλιάρικα και μπέντσμαρκ με 5 κατοστάρικα, στις φωτογραφικές μηχανές ξέρεις τι γίνεται? ή στους φακούς? γραν παζάρι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

ΥΓ Αι σιχτιρ μουρλοκομειο:114::114:
ξέρω οτι μ'αγαπάς, δε χρειάζεται να το λες συνέχεια, θα μας παρεξηγήσει ο βλάσης, άσε που είναι μεγάλη ζηλιάρα...:116::138:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.929

Δεν θα πιάσουν πολλά οι φακοί στα μεταχειρισμένα, δυστυχώς.
Υπάρχει λόγος για αυτό.

Είναι φακοί για FF μηχανές, άβολοι στις μικρές -ειδικά ο 28-105. Και εκείνος που θα πάρει ψηφιακό FF σώμα Canon σήμερα, θα στάξει 2.200 ευρώ μίνιμουμ, οπότε ανάλογος θα είναι και ο προϋπολογισμός του σε φακούς, δύσκολα θα τον δεις με κοινούς ή μέτριους φακούς. Μόνο κανένας με μεταχειρισμένη 5D θα τους κοιτούσε. Αλήθεια Μάνο, γιατί δεν ψάχνεις για μεταχειρισμένη 5D (την πρώτη); 8 κατοστάρικα έχουν πέσει, και θα είσαι τζάμι με τους φακούς που ήδη έχεις. Και φυσικά σαν σώμα δεν έχει καμία σχέση με αυτά που αναφέρεις -βέβαια λοίπουν βίντεο και liveview και άλλες παπαριές. Δεν έχει ενσωματωμένο φλας, αλλά ήδη έχεις γράφεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

όντως, στην αγορά μεταχειρισμένου παίζει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους υπάρχοντες FF φακούς του.

νομίζω πάντως, πως θα είναι πολύ πιο ευτυχής εν γένει και σε βάθος χρόνου με μια πάνυ GH2 στο χέρι του...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Βρηκα 50D με 530 €.Δεν ξερω την κατασταση της........
Ειναι ευκαιρια εφ'οσον ειναι σε καλη κατασταση?

Εσυ τον χαβα σου.....Δεν εχει ερθει Ελλαντα....κοστιζει 900$ στο Αμερικα χωρις φακο αλλα εσυ επιμενεις
παλιοτζιτιτοφρικουλα:116::116::116:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.929

H 50D ακόμη πωλείται καινούργια στα 800+ ευρώ, δεν ξέρω κατά πόσο το λες "ευκαιρία" πάντως δεν είναι και άσχημη τιμή. Θα έλεγα εάν πάς σε σώμα με μικρό αισθητήρα να ψάξεις ένα πακέτο με φακό τουλάχιστον 18-55, αλλιώς δεν θα έχεις ευρυγώνιο καθολου με τους υπάρχοντες.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Με πληροφορησαν οτι και η 500 εχει πλεον καταργηθει και οσοι εχουν πουλανε το στοκ τους.
Αν καποιο καλοπαιδο εχει λινκ ας το ριξει

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop