Ποια Canon να παρω

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.924
Απάντηση: Ποια Canon να παρω

Λοιπόν η αγγελία που έχει πρώτη με τα δύο σώμα Canon φαίνεται καλούτσικη περίπτωση.
Και η 40D με 300 ευρώ, και η 1DIIN με τα 700, που είναι μην το ξεχνάμε ένα επαγγελματικό σώμα. Άλλος ακόμη και σήμερα μπορεί να βγάζει το μεροκάματό του με τη 2η. Τα επαγγελματικά σώματα δεν έχουν καμία σχέση σε αντοχές, AF και ριπές, και ας είναι και λιγότερα mp.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
παει τον τρελλαναμε τον ανθρωπο...

εκει που τελειωνει η τρελλα...αρχιζει το hi End....και εκει που τελειωνει το χαι εντ....αρχιζει η φωτογραφια...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Re: Ποια Canon να παρω

παει τον τρελλαναμε τον ανθρωπο...
Ασε τα δικολαβιστικα και καταθεσαι αποψη τεκμηριωμενη.
Ολο φρου-φρου και λατεξ μου εισαι........................κρυφολουλου....ε κρυφολουλου:405::405::405:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Επανερχομαι............

Την βαθεια μου ευγνωμοσυνη που μου ανοιξατε τα ματια και την καταρα μου επισης που μου ανοιξατε την ορεξη.
Τοσες μερες ξημεροβραδυαζομαι διαβαζοντας αρθρα και κριτικες.Ειχα χασει πολλα επεισοδια και η αναπληρωση δεν ειναι τοσο ευκολη.
Συμπερασματα

1)Δεν αγοραζω παλια μηχανη.Εννοω 3-4 ετων μοντελο.Τα οποια πλεονεκτηματα των σωματων χχD, σε συγκριση με τα νεα σωματα και την νεα τεχνολογια που εμπεριεχουν, δεν με πειθουν.Δεν προκειται να κανω βαρεια χρηση η σε περιεργες συνθηκες οποτε προτιμω την τεχνολογικη εξελιξη.

2)Μου αρεσουν οι Canon και θα συνεχισω με αυτες.

3) Οι 2 φακοι και το φλας ειναι αρκετα καλοι για πρωτη φαση.Δεν διεκδικουν δαφνες αλλα εικονα θα βγαλλουν.Δεν πιανουν και τιποτα σε τραμπα(που να αξιζει εντελει).Το σωμα........ασωματον.Οπου ρωτησα μονο που δεν μου το εκλεισαν το τελεφωνο.
Ισως καποιος λατρης του παρελθοντος η της Α/Μ και εμφανιστηριου αν υπαρχει και θυμαται ακομα..............

4)Ειμαι μεταξυ 500 & 550,σωμα σκετο,Battery grip οπωσδηποτε(για να χουφτωνω καλα) μαμισιο προς αποφυγη καταστροφων (κατι περιεργα στα μισα λεφτα τα φοβαμαι,διαβασα κατι πονεμενες ιστοριες).

5)Μεσα τα πλαισια της αναζητησης διαβασα οτι ο 18-55 ειναι (με δεδομενο το 1.6Χ) μονοδρομος χωρις να πηδηξω απ το παραθυρο.Αλλα οχι ο Canon αλλα ο Tamron 17-50 /2.8 χωρις σταθεροποιηση.(370$-310 €) Ο VC Tamron ειναι σαφως υποδεεστερος φακος και ειναι και ακριβοτερος κατα 200 $.Επισης ο Sigma 18-70 το ιδιο.Καλη αλλα ακριβη περιπτωση ειναι ο Canon 15-85.Δεν φτανω τοσο ψηλα.

6) Βρηκα ακρη απο Αμερικη,οποτε η αγορα θα γινει απο εκει που ειναι 30-40 % φθηνοτερα.Απλα θα παραλαβω αρχες Ιουνιου.

Αυτα.

Ερωτηση

Οι φακοι για Digital SLR περαν του οτι δεν κανουν για Full frame μηχανες εχουν καποιο αλλο προβλημα-ελαττωμα-θεμα ?

ΥΓ . Αμα μπεις στο τριπακι γινεσαι EAR ευκολααααααααααααααααααααααααααααααααα....
Σε καταννοω και συμπασχω απολυτα.
Αμα εχεις το μικροβιο του Χαϊεντα και κολοχαρτο να παρεις .........................:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Έλα,παραδέξου το.

FF θες να πάρεις αλλά μας το λές σιγά-σιγά:114:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Αει χασου .....στριφτουλακι.

Ειναι πολλα τα λεφτα Γιωργο και δεν θα εχουν καμμια αξια σε αποδοση.Δεν χρειαζομαι επαγγελματικη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Το καταλαβαίνω μπρεεεε..

Πάντως εγώ υπέρ του Κωσταυτία.Panasonic ή στην χειρότερη με 500ε την G12.Compact με κόλπα και έλεγχο ala DSLR.
Ε και με 5x zoom μπορείς να βγάζεις και παπαρατσικές σε καμιά παραλία.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.924

Εγώ επιμένω, με μια μεταχειρισμένη 5D δεν θα χρειαστείς τίποτε άλλο. Οι εξελίξεις της τελευταίας 3ετίας-4ετίας δεν θεωρώ πως είπαν κάτι το ιδιαίτερο σε κάποιον για τον οποίο το ζητούμενο είναι να βγάζει καλές φωτογραφίες. Τα mp ανέβηκαν, αλλά ήδη τα 10 και 12mp υπερ-καλύπτουν οποιαδήποτε χρήση. Η απόδοση σε ψηλά iso ανέβηκε, αναλόγως το μοντέλο βέβαια, περίπου 2/3 του στοπ. Μπήκε βίντεο. Κατά τα λοιπά οι εξελίξεις στον φωτογραφικό τομέα, δεν ήταν και τίποτα το φοβερό.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Οντως μια ΜΤΧ 5D ειναι πολυ καλη επιλογη.Η καλυτερη μαλλον, δεδομενου των οικονομικων.
Απο κει και περα, παλι αναλογως των οικονομικων, 60D, 50D, 600D,550D σε σειρα προτεραιοτητας.
Μαλλον οχι την 500D που ειναι παλαιοτερης κοπης μηχανης για λιγο λιγοτερα χρηματα.

Απο φακους (οχι σταθερους) κατ αρχην του κιτ, 18-55 ειναι πολυ ικανοποιητικος.
Θα εχεις σιγουρα καλυτερη αποδοση απ οτι με τον παλιο σου.
Αν πας σε Ταμρον, ανεβαινουν τα οικονομικα , οποτε ισως να μπορουσες μ αυτα τα χρηματα που θα διαθεσεις για το φακο να τα δωσεις σε καλυτερο σωμα.

Παντως σιγουρα με οτι DSLR παρεις σε γενικες γραμμες θα χεις καλυτερη αποδοση απο τις καλυτερες κομπακτ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Εχω βρει μια 50D απο Canon USA ανακαινισμενη με εγγυηση 703 $ αλλα οι πουστηδοι δεν στελνουν εκτος ΗΠΑ.Ουτε καν Πορτο Ρικο που ειναι ο γνωστος μου.Θα κανω προσπαθεια αλα Ελληνικα και το κριμα στο λαιμο σας:120::142::142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Αν πας σε Ταμρον, ανεβαινουν τα οικονομικα , οποτε ισως να μπορουσες μ αυτα τα χρηματα που θα διαθεσεις για το φακο να τα δωσεις σε καλυτερο σωμα.
Βρε δεν παιζεστε.
Την μια λετε οι φακοι κανουν την διαφορα ,παρε καλο φακο (συμφωνω απολυτως),τωρα παμε για καλο σωμα......:111::118:
Αν εχω καταλαβει καλα περαν της αξιοπιστιας και της αντοχης στην βαρεια χρηση( πια β.χρηση ,Σαχαρα,Β.Πολος,Ατλαντικος)
σημαντικο ρολο παιζει το software.H 550 D ειναι πολυ κοντα στην 7,ενταξει δεν ειναι για προ ,αλλα τα εχει ολα και τα κανει ολα.Ειναι και καινουργια.Απο χερι στην Ελλαδα δεν βρηκα τιποτα μεχρι τωρα και δεν ειναι ευκαιρια τα 150 € λιγοτερα που ζητανε καποιοι.Στα μισα λεφτα παιρνεις παλιο μοντελο κα αγνωστου χρησεως .Αμα δεν ξερω το χερι ειμαι πολυ επιφυλακτικος.

Με πρηξατε ,θα παρω ενα ντακ με βουρτισμενη προσοψη:105:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.937

Με πρηξατε ,θα παρω ενα ντακ με βουρτισμενη προσοψη:105:
μπα, πάρε καμιά μέτρικ καλύτερα, που'χει και μπόλικα λαμπάκια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.937

κοίτα, ναι, νταξ, ο φακός και το φως, αυτά είναι τα βασικά. οκ.

μετά όμως, θες από πίσω κι ένα πράμα να δουλεύει. και τα βασικά για μένα που θα σου προσφέρει ένα επαγγελματικό σώμα που λεν και τα τζίνια μας, είναι:

1. ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης
2. σωστά χρώματα, σωστή θερμοκρασία λευκού
3. ταχύτητα γενικά, σε όλα
4. μεγάλες ταχύτητες κλείστρου και ανθεκτικό πράμα, δε χαλάει, ξέχνα το
5. γενικά ανθεκτικό πράμα, όχι πλαστικούρα, ψευτιά. το νιώθεις, το εμπιστεύεσαι.
6. και για το τέλος, άφησα το απολύτως σημαντικότερο: οφθαλμοσκόπιο της προκοπής. Από κει βλέπεις για να βγάλεις φωτό. Αν δεις τη διαφορά του οφθαλμοσκόπιου, θα σκάσεις στα γέλια. με την επαγγελματική ανοίγει το μάτι σου. με τα "μικρά" είναι αδύνατο να ξέρεις αν έχεις εστιάσει... πέφτει η φωτεινότητά τους, δεν είναι ιδιαίτερα ευκρινή και είναι όλα μικρά, μια σταλιά, κουράζει.

εγώ όταν είχα την Ε-620, των 440 ευρώ, δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε εστίασης, ούτε ανάλυσης, ούτε χρωμάτων, ούτε τίποτα, λουκούμι όλα. μόλις είδα την νίκον του κοτσίδη, κι έκανα το λάθος να δω τι βλέπεις μέσα από το δικό του οφθαλμοσκόπιο, ήθελα να τη σπάσω τη δικιά μου! να την πετάξω κάτω και να την πατάω! Μόνο για το οφθαλμοσκόπιο, για κανένα άλλο λογο...

οπότε, αν είναι να την πατήσεις τη φόλα, βρες για τώρα μια μεταχειρισμένη 5D, άκου τα τζίνια μας, δε τους έχουμε δω για μόστρα... για να μας ξεστραβώνουν τους έχουμε, καθώς αυτοί ξέρουν κι εμείς είμεθα δια το π3ος κυριες και κύριοι...:116::138:

κι ούτε γκριπ δε θα χρειαστείς, ούτε τίποτα. κι οι φακοί σου θα έχουν και λίγο ευρυγώνιο. άντε, μη το σκέφτεσαι τζάμπα και πας να συγκρίνεις μια 550 με μια 5-άρα, είναι αστείο, δηλαδή μη πας να το πεις και παραέξω, θα σε πάρουν με τις πέτρες, ιδίως οι επαγγελματίες, που όπως και να το κάνουμε, το κατέχουν καλύτερα το σπορ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Κοντολογις προτεινεις Full Frame.Και οι φακοι ενταξει πλεον χωρις το 1,6Χ κι ολα τα αλλα που ανεπτυξες παραπανω.

Χαϊεντα μου ................παλι καλα που εισαι Θεσ/νικη.Εχεις ενα τροπο να κανεις τον αλλο πτωχο:414:

"Ο στριφτος τωρα δικαιωνεται ":620:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.937

κοίτα φου-φού είχες, αν πας σε 5-άρα, πάλι στα ίδια θά'σαι, πάλι σε φου-φού, κι η μόνη διαφορά θά'ναι πως αντί νάχεις πίσω στην πλάτη του σώματος εκείνο το μαύρο το πράμα που το γυρνούσες σε ρολό και τό'στελνες στο φωτογράφο για εμφάνιση, τώρα θα'χεις ένα χάι-τεκ συνολάκι φωτοδιόδων και θα κάνεις μοναχός σου την εμφάνιση, στο αντόμπ-ρό.

τι'χες γιάννη'μ, τι'χα πάντα...

μια απ'τα ίδια. δε βαριέσαι...

γι'αυτό άκου το στριφτό, γίνε μονδέρνος, πάρε κόμπακτ!:116::116::116:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.924

Φουλ Φρέημ μεταχειρισμένη προτείνω, για να μην παρεξηγούμαι, επειδή έχεις ήδη δυο φακούς το λιγότερο τίμιους, τους οποίους δεν αξίζει το πράγμα να τους πουλήσεις. Δηλαδή δίνεις όλον τον προϋπολογισμό για το σώμα και μόνο. Εάν δεν τους είχες, προφανώς το λογικό θα ήταν να πας σε ένα κροπ σώμα. Με έναν καλό φακό μπορείς και με κροπ σώμα να πάρεις αντιστοίχως καλό αποτέλεσμα, δεν ασπάζομαι την άποψη που λέει ότι για σοβαρό αποτέλεσμα πας οπωσδήποτε σε FF.

Υπάρχει βέβαια και η παράμετρος της συνήθειας που πολύ ωραία θέτει παραπάνω ο Κώστας ή όπως λένε οι αγγλοσάξωνες: you can't teach an old dog new tricks.
Με ένα FF σώμα οι φακοί σου είναι όπως τους ήξερες, το κράτημα είναι όπως το ήξερες, το σκόπευτρο είναι όπως το ήξερες.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Και η τσεπη μου αδειαααααααααααααααααααααααααααααααααααα
Δεν πατε καλα.............μα καθολου καλα.
Με 3200$ καινουργια ,μια χεριασμενη (σε τι κατασταση αραγε) δεν θα κανει τουλαχιστον 16-17 κατοσταρικα ?

Μοιαζω για Ωνασης ? Η ειμαι τοσο πολυ λαρζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
Σας πηρε ο Βαρδαρης τα μυαλα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
ΜΤΧ εχει και με 600-800 ευρω περιπου.Οχι η mk2 , αλλα η πρωτη.
Αν το ψαξουμε ολο και κατι θα βρουμε.
Νομιζω πως ο Γιαννης flash πουλουσε μια 5D σαν καινουρια, ρωτα τον.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

γι'αυτό άκου το στριφτό, γίνε μονδέρνος, πάρε κόμπακτ!
Μπά,του έχω πεί απο πρίν για FF:136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead