"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Αυτά είναι!!!!!!!!!!
Μπράβο ρε Γιάννο!
Πολύ γουστάρω!:140:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Να τα και τα δυο μωρα μου :p Ο ενισχυτης ο οποιος δεν λεει και πολλα ειναι ο sansui a-1000 ο οποιος ηταν στην παραγωγη στα μεσα των 80's.
Πράγματι, από τότε που άλλαξε το λογότυπο η Sansui είχε πάρει την κάτω βόλτα. Τα παλιότερα μηχανήματά της με το προηγούμενο λογότυπο ήταν και είναι κορυφαία!

To κασετοφωνο ειναι το teac v2030s το οποιο απ'οτι βλεπω στο internet θεωρειτε mid-high range. Δυστηχως ομως το manual του δεν υπαρχει και δεν γνωριζω ολες τις ρυθμισεις του για να το δοκιμασω και ο ιδιος.
Τι απορία έχεις; Λέγε.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Λοιπον, εχει αρκετα κουμπακια, το μονο που ξερω σιγουρα ειναι το calibration πριν την εγγραφη :p τα υπολοιπα θα τα παω ψαχνοντας μαλλον, μιας και θα ανακαλυψω τον ηχο που βγαζει (Παλι καλα βρηκα κασετες σημερα κ πειρα 4). Παρολα αυτα οποιος ξερει ας ριξει τα φωτα του.
Περα απο το calibration που το ρυθμιζεις μεσο του rec lvl, ειναι ενας διακοπτης που λεει dolby με τις επιλογες b, c και s αν θυμαμαι καλα. Επισης κατι αλλα που λενε control monitor, rtz, counter level και το counter mode (counterstrike?? :p) και ενα ποτενσιομετρο bias και ενα level. Αυτα τα λιγα :)

Reaction score
1.815

Τα Dolby B,C,S είναι συστήματα αποθορυβοποίησης της κασσέτας. Γράφοντας με Β παίζεις αντίστοιχα και με Β, με C το ίδιο. Με το S μπορείς να κάνεις εγγραφή και να παίξεις σε άλλο κασσετόφωνο με B, χωρίς βέβαια τη δυναμική περιοχή του S αλλά με αυτήν του Β. Το S πάντως είναι το καλύτερο σύστημα αποθορυβοποίησης ever, πλησιάζοντας τον leader το DBX.

Το bias level control ρυθμίζει την πόλωση της κασσέτας λεπτομερέστερα. Θα πρέπει να σου έχει callibration tone control για να μπορείς να τη ρυθμίσεις σωστά. Χοντρικά αν δε σου έχει τέτοια ρύθμιση, γυρίζοντας το ποτενσιόμετρο του bias αριστερά προσθέτεις περισσότερο στην υψηλή περιοχή του φάσματος, ενώ από δεξιά στην χαμηλή περιοχή.

Πάντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι:
  • Πάρε κασσέτα μετάλλου ή χρωμίου
  • Ρύθμισε τις ενδείξεις της στάθμης εγγραφής να πηγαίνουν στο +3
  • Βάλε σύστημα αποθορυβοποίησης Dolby S
  • Γράψε την κασσέτα χωρίς να πειράξεις κάτι άλλο και απόλαυσε τη διαδικασία!!

Reaction score
6
Μολις εγραψα την πρωτη μου κασετα με το v2030s με πηγη το πικαπ. Το κασετοφωνο πρεπει να εχει προβλημα. Αρχικα τα ρυθμισα ολα bias, level (τελικα απο εκει ρυθμιζεις το calibration και οχι απο το rec level) και dolby s. Κανονικα οταν παιζει οποιαδηποτε πηγη τα dbμετρα στην οθονητσα πρεπει να πηγαινουν σαν τρελα, ομως το δεξιο ανεβοκατεβαινει ισα ισα και δειχνει πολυ λιγα db(ενω το αριστερο κινειται μια χαρα). Κατι παλιες κασετες που εβαλα να παιξουν οι μπαρες ανεβοκατεβαινουν σαν τρελες, μετα εβαλα να παιξει cd μηπως εφταιγε το πικαπ αλλα τιποτα. Τωρα απο αυτο που καταφερα να γραψω η ποιοτητα ειναι καλη . Εγραψα με dolby s και mpx filter on αλλα το αποτελεσμα ηταν καπως μπασο και με μηδενικο θορυβο. Πειραζοντας λιγο τα ποτενσιομετρα του ενισχυτη το αποτελεσμα ηταν σχεδον τελειο. Αυτα με την κασετα χρωμιου ομως μιας και δεν βρηκα μεταλου στην ομονοια. Οποιος ξερει τι μπορει να συμβαινει ας βοηθησει.

Ευχαριστω

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Φίλοι μου,
έχω την υποψία ότι όλοι εσείς που στέκεστε εμπόδιο στην εξέλιξη της τεχνολογίας, την οποία σνομπάρετε επιδεικτικά ακούγωντας ποταπά μηχανήματα σε λίγο θα καταζητείστε από όλα τα καταστήματα hi-fi. Ήδη μαθαίνω ότι η Κασσετεμπορική στο Κέντρο ξαναέβγαλε το στοκ που είχε σε κασσέτες και σας περιμένει.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67

Να συμπληρώσω βέβαια ότι και εγώ μεταξύ άλλων ακούω στο σπίτι μου από κάτι vintage, ένα juke box AMI.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Μολις εγραψα την πρωτη μου κασετα με το v2030s με πηγη το πικαπ. Το κασετοφωνο πρεπει να εχει προβλημα. Αρχικα τα ρυθμισα ολα bias, level (τελικα απο εκει ρυθμιζεις το calibration και οχι απο το rec level) και dolby s. Κανονικα οταν παιζει οποιαδηποτε πηγη τα dbμετρα στην οθονητσα πρεπει να πηγαινουν σαν τρελα, ομως το δεξιο ανεβοκατεβαινει ισα ισα και δειχνει πολυ λιγα db(ενω το αριστερο κινειται μια χαρα). Κατι παλιες κασετες που εβαλα να παιξουν οι μπαρες ανεβοκατεβαινουν σαν τρελες, μετα εβαλα να παιξει cd μηπως εφταιγε το πικαπ αλλα τιποτα. Τωρα απο αυτο που καταφερα να γραψω η ποιοτητα ειναι καλη . Εγραψα με dolby s και mpx filter on αλλα το αποτελεσμα ηταν καπως μπασο και με μηδενικο θορυβο. Πειραζοντας λιγο τα ποτενσιομετρα του ενισχυτη το αποτελεσμα ηταν σχεδον τελειο. Αυτα με την κασετα χρωμιου ομως μιας και δεν βρηκα μεταλου στην ομονοια. Οποιος ξερει τι μπορει να συμβαινει ας βοηθησει.

Ευχαριστω
Τελικά αυτό που έγραψες παίζει και στα δύο κανάλια ή μόνο στο ένα;

Το mpx filter είναι για να κόβει τον τόνο των 19KHz που βάζει η γεννήτρια stereo στους σταθμούς των FM προκειμένου να ενεργοποιείται το κύκλωμα stereo στον δέκτη. Συνεπώς δεν χρειάζεται να το ενεργοποιείς παρά μόνο όταν ηχογραφείς από ραδιόφωνο FM stereo.

Reaction score
6
Δυστυχως παιζει μονο το ενα καναλι . Αν και απο τις δοκιμασιες που εκανα ( βαλε-βγαλε rca, left right, σκατζες κλπ) μαλλον φταιει ο ενισχυτης. Αν παω σε ενα μαγαζι με ηχο με το deck και του πω να το δοκιμασουμε (για να δω πως θα κινηθω) υπαρχει περιπτωση αρνηθει? Κανας αλλος τροπος για να δω αν φταιει ο ενισχυτης? Αν επαιρνα ενα πολυμετρο και την ωρα που παιζει μια πηγη το συνδεα στο rca που φευγει απο τη rec του ενισχυτη προς τη rec του deck ?

Σημ: Αν φταιει κατι θα φταιει στις θυρες rec διοτι κασετες που εχουν γραφτει παλαιοτερα παιζουν στα 2 καναλια κανονικα. Αυτο σημαινει οτι η Line out του deck και η αντιστοιχη in του ενισχυτη ειναι μια χαρα.

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Να συμπληρώσω βέβαια ότι και εγώ μεταξύ άλλων ακούω στο σπίτι μου από κάτι vintage, ένα juke box AMI.
Γειά σου Σταύρο με τα όμορφα μηχανάκια σου!:624:
Υπολίνομαι στο Σταύρο, γιατί εκτός από τα πολύ καλά μηχανήματα που έχει, τιμά την τεχνολογία, ακούγοντας από Juke-Box!!!
Επίσης έχει απίστευτη δισκοθήκη! Analog μέχρι τα μπούνια!

Σταύρο από βδομάδα θα τα πούμε μάλλον την Τετάρτη...

Reaction score
1.815

Δυστυχως παιζει μονο το ενα καναλι . Αν και απο τις δοκιμασιες που εκανα ( βαλε-βγαλε rca, left right, σκατζες κλπ) μαλλον φταιει ο ενισχυτης. Αν παω σε ενα μαγαζι με ηχο με το deck και του πω να το δοκιμασουμε (για να δω πως θα κινηθω) υπαρχει περιπτωση αρνηθει? Κανας αλλος τροπος για να δω αν φταιει ο ενισχυτης? Αν επαιρνα ενα πολυμετρο και την ωρα που παιζει μια πηγη το συνδεα στο rca που φευγει απο τη rec του ενισχυτη προς τη rec του deck ?

Σημ: Αν φταιει κατι θα φταιει στις θυρες rec διοτι κασετες που εχουν γραφτει παλαιοτερα παιζουν στα 2 καναλια κανονικα. Αυτο σημαινει οτι η Line out του deck και η αντιστοιχη in του ενισχυτη ειναι μια χαρα.
Σύνδεσε τις εξόδους ενός CD κατευθείαν στα Line IN του κασσετοφώνου και κάνε εγγραφή να δεις τι πάιζει.
Εαν φταίει ο εν/της θα φανεί αμέσως. αφού τον παρακάμπτεις με αυτόν τον τρόπο:126:

Reaction score
1.815

Επίσης.... άλλαξε RCA καλώδια!!!!
Μπορεί να φταίνε και αυτά!

Reaction score
6
Να σαι καλα delamostre. Δεν πηγε καθολου το μυαλο μου οτι μπορω να το τεσταρο και ετσι :p Τελικα επεσα μεσα, ειναι ο ενισχυτης. Αντε να δουμε τωρα τι κανουμε... Μαλλον θα μεινω για πολυ καιρο ετσι καθως εχω τις εξης 2 ιδιοτητες, φοιτητης-ανεργος. Τεσπα, θα δοκιμασω και αλλα καλωδια rca αλλα δεν νομιζω να λυθει το προβλημα.

Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και ελπιζω να ανοιξω συντομα ενα τοπικ προς αναζητηση ενισχυτη :)

Reaction score
6
Τελικα εφταιγε το καλωδιο... Συγνωμη για την αναστατωση παιδια και ευχαριστω.

Reaction score
1.815

Τελικα εφταιγε το καλωδιο... Συγνωμη για την αναστατωση παιδια και ευχαριστω.
Αντε... τη γλύτωσες την αλλαγή του ενισχυτή!
Καλές ακροάσεις και καλές εγγραφές!:444:

Reaction score
7.068
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Φίλοι μου,
έχω την υποψία ότι όλοι εσείς που στέκεστε εμπόδιο στην εξέλιξη της τεχνολογίας, την οποία σνομπάρετε επιδεικτικά ακούγωντας ποταπά μηχανήματα σε λίγο θα καταζητείστε από όλα τα καταστήματα hi-fi. Ήδη μαθαίνω ότι η Κασσετεμπορική στο Κέντρο ξαναέβγαλε το στοκ που είχε σε κασσέτες και σας περιμένει.
Τι να κάμνουμε φίλε μου..
Το χούι λένε βγαίνει μόνο άμα πεθάνεις:119::114:

( από το ταχυδρομείο ούτε φωνή ούτε ακρόαση, με ξέχασες μάλλον:406:)

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67

σε άφησα να ξεκουραστείς από τις αγροτικές εργασίες για να έχεις όρεξη να ακούσεις. Έρχονται.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Αντε... τη γλύτωσες την αλλαγή του ενισχυτή!
Καλές ακροάσεις και καλές εγγραφές!:444:
Τη γλιτωσα δεν λες τιποτα. Και μιας και τη γλιτωσα πηγα και αγορασα κατι rca επιχρυσα για τη συνδεση των μηχανηματων με τον ενισχυτη, και βρηκα και κατι κασετες μεταλου. Αντε και με το καλο αυριο μετα τη σχολη θα ειναι η πρωτη μου οπως καθως πρεπει εγγραφη :)

Reaction score
1

Ηρθε επιτελους και ο luxman l200 και συνπληρωθηκε το συστημα. ( γλυτωσε και ο κακομοιρος ο ΑΚΑΙ που πασχηζε να οδηγησει τα σπεκτρουμ, )

τωρα θελουμε και ενα vintage cdplayer....:105::105:

Reaction score
1.187

Πάρα πολύ ωραίο το σύστημά σου! Να το χαίρεσαι και να το προσέχεις!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988