- Reaction score
- 1.815
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"
Αυτά είναι!!!!!!!!!!
Μπράβο ρε Γιάννο!
Πολύ γουστάρω!:140:
Αυτά είναι!!!!!!!!!!
Μπράβο ρε Γιάννο!
Πολύ γουστάρω!:140:
Πράγματι, από τότε που άλλαξε το λογότυπο η Sansui είχε πάρει την κάτω βόλτα. Τα παλιότερα μηχανήματά της με το προηγούμενο λογότυπο ήταν και είναι κορυφαία!Να τα και τα δυο μωρα μουΟ ενισχυτης ο οποιος δεν λεει και πολλα ειναι ο sansui a-1000 ο οποιος ηταν στην παραγωγη στα μεσα των 80's.
Τι απορία έχεις; Λέγε.To κασετοφωνο ειναι το teac v2030s το οποιο απ'οτι βλεπω στο internet θεωρειτε mid-high range. Δυστηχως ομως το manual του δεν υπαρχει και δεν γνωριζω ολες τις ρυθμισεις του για να το δοκιμασω και ο ιδιος.
Τελικά αυτό που έγραψες παίζει και στα δύο κανάλια ή μόνο στο ένα;Μολις εγραψα την πρωτη μου κασετα με το v2030s με πηγη το πικαπ. Το κασετοφωνο πρεπει να εχει προβλημα. Αρχικα τα ρυθμισα ολα bias, level (τελικα απο εκει ρυθμιζεις το calibration και οχι απο το rec level) και dolby s. Κανονικα οταν παιζει οποιαδηποτε πηγη τα dbμετρα στην οθονητσα πρεπει να πηγαινουν σαν τρελα, ομως το δεξιο ανεβοκατεβαινει ισα ισα και δειχνει πολυ λιγα db(ενω το αριστερο κινειται μια χαρα). Κατι παλιες κασετες που εβαλα να παιξουν οι μπαρες ανεβοκατεβαινουν σαν τρελες, μετα εβαλα να παιξει cd μηπως εφταιγε το πικαπ αλλα τιποτα. Τωρα απο αυτο που καταφερα να γραψω η ποιοτητα ειναι καλη . Εγραψα με dolby s και mpx filter on αλλα το αποτελεσμα ηταν καπως μπασο και με μηδενικο θορυβο. Πειραζοντας λιγο τα ποτενσιομετρα του ενισχυτη το αποτελεσμα ηταν σχεδον τελειο. Αυτα με την κασετα χρωμιου ομως μιας και δεν βρηκα μεταλου στην ομονοια. Οποιος ξερει τι μπορει να συμβαινει ας βοηθησει.
Ευχαριστω
Γειά σου Σταύρο με τα όμορφα μηχανάκια σου!:624:Να συμπληρώσω βέβαια ότι και εγώ μεταξύ άλλων ακούω στο σπίτι μου από κάτι vintage, ένα juke box AMI.
Σύνδεσε τις εξόδους ενός CD κατευθείαν στα Line IN του κασσετοφώνου και κάνε εγγραφή να δεις τι πάιζει.Δυστυχως παιζει μονο το ενα καναλι . Αν και απο τις δοκιμασιες που εκανα ( βαλε-βγαλε rca, left right, σκατζες κλπ) μαλλον φταιει ο ενισχυτης. Αν παω σε ενα μαγαζι με ηχο με το deck και του πω να το δοκιμασουμε (για να δω πως θα κινηθω) υπαρχει περιπτωση αρνηθει? Κανας αλλος τροπος για να δω αν φταιει ο ενισχυτης? Αν επαιρνα ενα πολυμετρο και την ωρα που παιζει μια πηγη το συνδεα στο rca που φευγει απο τη rec του ενισχυτη προς τη rec του deck ?
Σημ: Αν φταιει κατι θα φταιει στις θυρες rec διοτι κασετες που εχουν γραφτει παλαιοτερα παιζουν στα 2 καναλια κανονικα. Αυτο σημαινει οτι η Line out του deck και η αντιστοιχη in του ενισχυτη ειναι μια χαρα.
Αντε... τη γλύτωσες την αλλαγή του ενισχυτή!Τελικα εφταιγε το καλωδιο... Συγνωμη για την αναστατωση παιδια και ευχαριστω.
Τι να κάμνουμε φίλε μου..Φίλοι μου,
έχω την υποψία ότι όλοι εσείς που στέκεστε εμπόδιο στην εξέλιξη της τεχνολογίας, την οποία σνομπάρετε επιδεικτικά ακούγωντας ποταπά μηχανήματα σε λίγο θα καταζητείστε από όλα τα καταστήματα hi-fi. Ήδη μαθαίνω ότι η Κασσετεμπορική στο Κέντρο ξαναέβγαλε το στοκ που είχε σε κασσέτες και σας περιμένει.
Τη γλιτωσα δεν λες τιποτα. Και μιας και τη γλιτωσα πηγα και αγορασα κατι rca επιχρυσα για τη συνδεση των μηχανηματων με τον ενισχυτη, και βρηκα και κατι κασετες μεταλου. Αντε και με το καλο αυριο μετα τη σχολη θα ειναι η πρωτη μου οπως καθως πρεπει εγγραφηΑντε... τη γλύτωσες την αλλαγή του ενισχυτή!
Καλές ακροάσεις και καλές εγγραφές!:444: