"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
2.238
Να κάνω και εγώ που χαζεύω αυτό το νήμα από την πρώτη του μέρα μια πρόταση; Θα μπορούσατε να τηρήσετε αυτό το νήμα αυτούσιο, με τις φώτο, τις ιστορίες και τις συζητήσεις και όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον, και τα vintage συστήματα που έχετε στήσει να παρουσιαστούν συνοπτικά, μαζί με κάποια χαρακτηριστικά τους, σε ένα άλλο θέμα το οποίο θα γίνει sticky!

Reaction score
2.238
Άντε να βάλω και τα δικά μου. Τα οποία "δικά μου" είναι παλιά μηχανήματα του πατέρα μου. Αρχικά χρησιμοποιούσα το πρώτο του σύστημα αυτούσιο, με ραδιοενισχυτή, πικάπ και ηχεία Rotel αγορασμένα το μακρινό 1979. Τα ηχεία αλλάχθηκαν με τα μεταγενέστερα (...του πατέρα μου) Goodmans (τα οποία πήρε κάπου στο 1987-88), ενώ πολύ πρόσφατα, τη θέση του πικάπ πήρε ένα DD Sanyo το οποίο βρήκε σε άψογη λειτουργική κατάσταση, περιλαμβανομένης και ανταλλακτικής ολοκαίνουριας βελόνας στα σκουπίδια! Τα ηχεία της Rotel, μαζί με ένα ολοκληρωμένο ενισχυτή της Yamaha (αγορασμένο την ίδια εποχή με τα Goodmans) και ένα φτηνό DVD Player μας κρατάνε παρέα πλέον στο εξοχικό. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Ο ραδιοενισχυτής:

Reaction score
2.238
Σε ότι αφορά τα ηχεία, τα μιντ έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν και μάλλον χρειάζονται περιποίηση (ελπίζω όχι αλλαγή). Έτσι κι αλλιώς πάντως, το ηχείο λόγω μεγέθους είναι εντελώς ακατάλληλο για το χώρο μου, και με την πρώτη ευκαιρία (οικονομική that is) θα πάρω ένα φρέσκο μικρό ζευγαράκι, να δω και τι ψάρια πιάνει και ο ενισχυτής.

Ο οποίος πάντως, δε πρέπει να έχει σχέση με άλλα θηριάκια που έχουν εμφανιστεί στο εδώ νήμα. Δε μπόρεσα να βρω πολλά στο δίκτυο, αλλά κατάλαβα ότι είχε μερικά μοντέλα από πάνω του στη γκάμα της εταιρίας, με περισσότερα κουμπάκια, μετρητές και υποθέτω βατ. Παρόλα αυτά, σε ότι αφορά τις μεσαίες τουλάχιστον κάνει αρκετά καλό συνδυασμό με τα ηχεία. Στα άκρα είναι το πρόβλημα: Έλλειψη καθαρότητας ψηλά, και αρκετό μπουμάρισμα χαμηλά (αναμενόμενο). Ευτυχώς που ο ενισχυτής έχει ρυθμιστικά τονικότητας και έρχεται λίγο στα ίσια η κατάσταση.

Σε ότι αφορά το πικάπ, δε θα έλεγα ότι το Sanyo είναι καλύτερο από το Rotel (του οποίου επιφυλάσσομαι να ανεβάσω φωτογραφίες κάποια άλλη στιγμή). Αλλά λίγο η χαρά του "καινούριου", λίγο η φρέσκια βελόνα, με "έπεισαν" να παροπλίσω για λίγο το Rotel και να παίξω με αυτό. Τρελή κωλοφαρδία πάντως... Είναι και αυτόματο! Μπορώ να το βάζω να παίζει και να με νανουρίζει άνετα χωρίς να φοβάμαι ότι θα γυρνάει στο τέλος του αυλακιού όλο το βράδυ!! Τρελά κόλπα λέμε!!

Reaction score
1
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Για τεχνικές λεπτομεριες θα σου απαντησουν αλλοι. Εγω ενα λέω....wellcome to the club και καλα ξεμπερδεματα....

..ασχετο αλλα εχει πλάκα και μου'ρχεται αυθορμητος να το πω......
....γατάκια που χαλατε δεκαδες χιλιδες γιουρο για τζιτερ και μηδενικες τιμουλες κατασκευαστων νο νειμ , με μια μπομπινα παλι τα λαδια μας θα τρωτε.:141::135::135:

καλα πλακιτσα κανω,μην πεσετε πανω μου να με φατε...

Reaction score
7.069

Ενα έχω να πω..... Είσαστε παλιόπαιδα :116:

σσ: Πάω για tascam... το πως το βάζεις στο σαλόνι είναι το ζόρι :105:
Αυτό ξαναπέστο!!!!!!!!!:135:
Εγώ πάντως σκέφτομαι να κάνω μια αντιπρόταση σε κάτι που της αρέσει...
Τι είναι αυτά ρε σεις.
Να δείξετε ποιος είναι ο άντρας του σπιτιού!!:114:

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους .Χθες είχα την τύχη να αποκτήσω ένα κασετόφωνο από τον joncr. Άψογη συνναλλαγή και το μη΄χνημα σε άριστη κατάσταση. Ο λόγος έχει να κάνει για το Yamaha kx-330. Εκπληκτικό κασετόφωνο με ωραίο ήχο και αρκετές ρυθμίσεις. Εφοδιασμένο με κεφαλή 'Amorphous' (όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας πει ), για να συνοδεύσει το κύριο vintage σύστημα, αποτελούμενο από τον kenwood ka-3010 ενισχυτή, το kenwood kt-1020L τα ομώνυμα ηχεία kenwood lsk-323 και το παλιό ντεκ της Aiwa ad-wx333z. Το σύστημα συνοδεύεται από βίντεο και Dvd εγγραφής της lg και πολλές κασέτες.
Αντίγραφο από DSC05637.jpg
Αντίγραφο από DSC05633.jpg
Αντίγραφο από DSC05626.jpg
Αντίγραφο από DSC05638.JPG

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Σε ότι αφορά τα ηχεία, τα μιντ έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν
....το ηχείο λόγω μεγέθους είναι εντελώς ακατάλληλο για το χώρο μου...

Ο οποίος πάντως, δε πρέπει να έχει σχέση με άλλα θηριάκια....
....Στα άκρα είναι το πρόβλημα: Έλλειψη καθαρότητας ψηλά, και αρκετό μπουμάρισμα χαμηλά (αναμενόμενο). Ευτυχώς που ο ενισχυτής έχει ρυθμιστικά τονικότητας και έρχεται λίγο στα ίσια η κατάσταση.

Σε ότι αφορά το πικάπ, δε θα έλεγα ότι το Sanyo είναι καλύτερο από το Rotel (του οποίου επιφυλάσσομαι να ανεβάσω φωτογραφίες κάποια άλλη στιγμή). Αλλά λίγο η χαρά του "καινούριου", λίγο η φρέσκια βελόνα, με "έπεισαν" να παροπλίσω για λίγο το Rotel και να παίξω με αυτό. Τρελή κωλοφαρδία πάντως... Είναι και αυτόματο! Μπορώ να το βάζω να παίζει και να με νανουρίζει άνετα χωρίς να φοβάμαι ότι θα γυρνάει στο τέλος του αυλακιού όλο το βράδυ!! Τρελά κόλπα λέμε!!
Kατ' αρχήν το σύστημά σου είναι πολύ όμορφο και σίγουρα θα μπορέσει μα παίξει καλύτερα με κάποιες μικρές παρεμβάσεις.

Ξεκίνα από τις μονάδες των ηχείων, δεν είμαι ο ειδικός που θα σου πει ποιές να βάλεις, σύμφωνα με τον όγκο του αλλά και το crossover του. Σίγουρα όμως θα πρέπει να αλλάξεις ή αναρτήσεις ή μεγάφωνα. Ο joncr γνωρίζει που και πως μπορείς να αλλάξεις τις αναρτήσεις τους, αν θες να ξεκινήσεις από εκεί.
Κατά τα άλλα εμένα μου άρεσαν οπτικά και τα δυο ηχεία σου, δε νομίζω οτι θα παίζαν άσχημα εαν έβαζες Seas μονάδες πάνω τους ή αν θες να πληρώσεις λιγότερα να τοποθετούσες της Vifa. Πιστεύω οτι με αλλαγή μονάδων, θα παίξουν πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε μικρότερο ηχείο!

Επίσης ο εν/τής σου μπορεί να είναι μικρός σε ισχύ, αλλά με ένα ευαίσθητο ηχείο θα κελαηδήσει, οπότε αλλάζοντας με καινούριες μονάδες μεγαφώνων, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα σύνολο ηχείων ευαίσθητων... Σε αυτήν την κατεύθυνση πορεύσου και δε θα χάσεις.

Όσο για το Sanyo, είναι από τη σειρά Plus και δεν έχει καμία σχέση με τα πικάπ της "σειράς" που απευθυνόταν σε διαφορετικό target group πελατών. Είναι ένα πάρα πολύ καλό πικάπ και απ' όσο μπορώ να διακρίνω από τη φωτογραφία έχει και πινελιές ξύλου, γι αυτό και μου αρέσει πάρα πολύ!:444:

Τώρα τι να πω για την κωλοφαρδία σου εεε?:203: Δεν είσαι και ο μόνος! Κι άλλος όπως ξέρεις βρίσκει σε κάδους! Πότε θα πάμε παρεούλα να τους εξερευνήσουμε? Όλο και κανένα απαράδεκτο ανθρωποειδές θα έχει πετάξει το ιστορικό του μηχάνημα!:116:

Υπέροχα συστήματα και τα δυό να τα χαίρεσαι και να τα βάζεις σε λειτουργία! Τέτοιες όμορφες συσκευές θα πρέπει να ζουν και όχι να πεθαίνουν!

Επίσης, καλό θα είναι επειδή κανένα κινητό δεν τραβάει καλή φωτογραφία (εκτόν αν είναι καθαρά φωτογραφικό κινητό), να προσπαθούμε να βγάζουμε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή... Είναι κρίμα να αδικούμε τα πολύ όμορφα μηχανήματά μας με τηλεφωνικές φωτογραφίες:126:

Reaction score
1.815

Τι είναι αυτά ρε σεις.
Να δείξετε ποιος είναι ο άντρας του σπιτιού!!:114:
Ρε συ μην ανησυχείς!
Εμείς θέλουμε να τις ικανοποιήσουμε που δε βαρυγκομάνε!!! (τουλάχιστον αψανά!!):608:

Άσε που το δώρο εμείς θα το διαλέξουμε πάλι!
Τι θες δηλαδή? Να τις αφήσουμε να πάνε να σηκώσουν όλο το Hondo και το Χαραλά????:136:

Μην κοιτάς που εμείς έχουμε γεμίσει όλο το σπίτι με τα μηχανάκια μας, αυτό είναι άλλο θέμα!:604:

Reaction score
1.815

Καλησπέρα σε όλους .Χθες είχα την τύχη να αποκτήσω ένα κασετόφωνο από τον joncr. Άψογη συνναλλαγή και το μη΄χνημα σε άριστη κατάσταση. Ο λόγος έχει να κάνει για το Yamaha kx-330. Εκπληκτικό κασετόφωνο με ωραίο ήχο και αρκετές ρυθμίσεις. Εφοδιασμένο με κεφαλή 'Amorphous' (όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας πει ), για να συνοδεύσει το κύριο vintage σύστημα, αποτελούμενο από τον kenwood ka-3010 ενισχυτή, το kenwood kt-1020L τα ομώνυμα ηχεία kenwood lsk-323 και το παλιό ντεκ της Aiwa ad-wx333z. Το σύστημα συνοδεύεται από βίντεο και Dvd εγγραφής της lg και πολλές κασέτες.
Μια χαρά συστηματάκι έφτιαξες βρε!!! Μπράβο σου!!

Και ψιτττ να σου πω ένα μυστικό? Το LG που έχεις (μάλλον είναι το RC-389), μπορεί να γράψει τέλεια στη βιντεοκασσέτα του, audio μουσική! Μην μπείς στο τρυπάκι να πάρεις μπομπίνα... :116:

Reaction score
7.069

Ρε συ μην ανησυχείς!
Εμείς θέλουμε να τις ικανοποιήσουμε που δε βαρυγκομάνε!!! (τουλάχιστον αψανά!!):608:

Άσε που το δώρο εμείς θα το διαλέξουμε πάλι!
Τι θες δηλαδή? Να τις αφήσουμε να πάνε να σηκώσουν όλο το Hondo και το Χαραλά????

Μην κοιτάς που εμείς έχουμε γεμίσει όλο το σπίτι με τα μηχανάκια μας, αυτό είναι άλλο θέμα!
Να αρχίσει να κάνει παρέα με την δικιά μου να αφήσει χόντους και τέτοια
και να αρχίσει το βελονάκι.
(είναι και πιο οικονομικό):107:

Μόλις κοπάνησα και το δεύτερο ποτηράκι από αυτό το τεράστιο τσίπουρο:126:
και την κάνω για ύπνο.
Άντε καλό βράδυ.

Reaction score
0

Μην μπείς στο τρυπάκι να πάρεις μπομπίνα... :116:
Έχω πάρει 4 εξαινζτες και τώρα προσπαθώ να τις γεμίσω. Δυστυχώς δεν έχουμε πικάπ ούτε δίσκους, γιατί ο πατέρας μου την πάτησε από ένα μάστορα με το πικάπ και μετά τους χάρισε σε φίλους του. Στο μέλλον θέλω να πάρω όμως. Αλήθεια ομως θέλεις να πάρεις όλες τις μπομπίνες εσύ; :114:

Reaction score
1.815

Να αρχίσει να κάνει παρέα με την δικιά μου να αφήσει χόντους και τέτοια
και να αρχίσει το βελονάκι.
(είναι και πιο οικονομικό):107:

και την κάνω για ύπνο.
Άντε καλό βράδυ.
Γειά σου Στελλάρα με τα ωραία σου τσίπουρα και το απίστευτο κρασί σου!!!!!!
Σίγουρα το "βελονάκι" είναι οικονομικότερο, άσε δηλαδή που θέλει να κάνει και παρέα με τη γυναίκα σου οπότε μου φεξε κι εμένα που θα κάνω μαζί σου!!!
Καλό βράδυ και σε σένα φίλε!

Reaction score
1.815

Έχω πάρει 4 εξαινζτες και τώρα προσπαθώ να τις γεμίσω. Δυστυχώς δεν έχουμε πικάπ ούτε δίσκους, γιατί ο πατέρας μου την πάτησε από ένα μάστορα με το πικάπ και μετά τους χάρισε σε φίλους του. Στο μέλλον θέλω να πάρω όμως. Αλήθεια ομως θέλεις να πάρεις όλες τις μπομπίνες εσύ; :114:
Δεν πιστεύω να θες να τις πετάξεις!
Γιατί θες να τις δώσεις?

Reaction score
0

Εννοώ όλες όσες έχουν μείνει στην αγορά γιατί τις δικές μου δεν πρόκειται. Δεν μας αποκάλυψες όμως το καινούριο σου εργαλείο. Ακόμα δεν ήρθε;:118:

Reaction score
1.815

Εννοώ όλες όσες έχουν μείνει στην αγορά γιατί τις δικές μου δεν πρόκειται. Δεν μας αποκάλυψες όμως το καινούριο σου εργαλείο. Ακόμα δεν ήρθε;:118:
Βρε συ γιατί είσαι παπατρέχας και ανυπόμονος???:403:
Ακόμα δεν το έχω παραλάβει... Θα θέλει πάντως έναν έλεγχο και ένα γενικό refreshing!

Επειδή πάντως δε θέλω να σε κρατάω σε εγρήγορση, θα σου δώσω λίγα στοιχεία, χωρίς να αποκαλύψω κάτι παραπάνω:

"This model is a mono/stereo machine, with stacked erase heads, separate recording heads, separate replay heads, six audio pre-amplifiers and a push/pull power amplifier."
Αυτάαααα...:608:

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Kατ' αρχήν το σύστημά σου είναι πολύ όμορφο και σίγουρα θα μπορέσει μα παίξει καλύτερα με κάποιες μικρές παρεμβάσεις.

Ξεκίνα από τις μονάδες των ηχείων, δεν είμαι ο ειδικός που θα σου πει ποιές να βάλεις, σύμφωνα με τον όγκο του αλλά και το crossover του. Σίγουρα όμως θα πρέπει να αλλάξεις ή αναρτήσεις ή μεγάφωνα. Ο joncr γνωρίζει που και πως μπορείς να αλλάξεις τις αναρτήσεις τους, αν θες να ξεκινήσεις από εκεί.
Κατά τα άλλα εμένα μου άρεσαν οπτικά και τα δυο ηχεία σου, δε νομίζω οτι θα παίζαν άσχημα εαν έβαζες Seas μονάδες πάνω τους ή αν θες να πληρώσεις λιγότερα να τοποθετούσες της Vifa. Πιστεύω οτι με αλλαγή μονάδων, θα παίξουν πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε μικρότερο ηχείο!

Επίσης ο εν/τής σου μπορεί να είναι μικρός σε ισχύ, αλλά με ένα ευαίσθητο ηχείο θα κελαηδήσει, οπότε αλλάζοντας με καινούριες μονάδες μεγαφώνων, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα σύνολο ηχείων ευαίσθητων... Σε αυτήν την κατεύθυνση πορεύσου και δε θα χάσεις.

Όσο για το Sanyo, είναι από τη σειρά Plus και δεν έχει καμία σχέση με τα πικάπ της "σειράς" που απευθυνόταν σε διαφορετικό target group πελατών. Είναι ένα πάρα πολύ καλό πικάπ και απ' όσο μπορώ να διακρίνω από τη φωτογραφία έχει και πινελιές ξύλου, γι αυτό και μου αρέσει πάρα πολύ!:444:

Τώρα τι να πω για την κωλοφαρδία σου εεε?:203: Δεν είσαι και ο μόνος! Κι άλλος όπως ξέρεις βρίσκει σε κάδους! Πότε θα πάμε παρεούλα να τους εξερευνήσουμε? Όλο και κανένα απαράδεκτο ανθρωποειδές θα έχει πετάξει το ιστορικό του μηχάνημα!:116:

Υπέροχα συστήματα και τα δυό να τα χαίρεσαι και να τα βάζεις σε λειτουργία! Τέτοιες όμορφες συσκευές θα πρέπει να ζουν και όχι να πεθαίνουν!

Επίσης, καλό θα είναι επειδή κανένα κινητό δεν τραβάει καλή φωτογραφία (εκτόν αν είναι καθαρά φωτογραφικό κινητό), να προσπαθούμε να βγάζουμε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή... Είναι κρίμα να αδικούμε τα πολύ όμορφα μηχανήματά μας με τηλεφωνικές φωτογραφίες:126:
Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δε σκέφτηκα να αλλάξω μεγάφωνα. Φοβάμαι ότι αποκλείεται να βρω τα ίδια με αυτά που έχει τώρα πάνω, και δεν έχω τις γνώσεις για να βάλω άλλα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά πάνω και να τα κάνω να παίξουν σωστά. Ο πατέρας μου μου έχει πει ότι στην εποχή τους ήταν αρκετά ακριβά, οπότε υποθέτω ότι δεν είναι κακά ηχεία, αλλά καλοσχεδιασμένα και για αυτό διστάζω παραπάνω σε ακραίες επεμβάσεις. Θα ψάξω να βρω κάποιο μάστορα που να μπορεί να τα φρεσκάρει, άλλωστε οι αναρτήσεις των γουφερ έχουν ήδη αλλαχθεί μια φορά παλιότερα. Ο δε ενισχυτής, αν και μικρός, δίνει πολύ μεγάλες εντάσεις από τη θέση παρά δέκα του ρυθμιστικού, και ποτέ δεν έχει χρειαστεί να πάει πάνω από τη μέση. Ο προβληματισμός μου άλλωστε δεν είναι τόσο περί ποιότητας των ηχείων ή επάρκειας ισχύος του ενισχυτή, αλλά κυρίως το θέμα ενός μεγάλου ηχείου με 10" γουφερ σε ένα μικρό δωμάτιο.

Σε ότι αφορά το πικάπ, ο κωλόφαρδος ήταν ο πατέρας μου και όχι εγώ. Ήταν άλλωστε το τρίτο που έχει βρει. Το ένα Dual άμεσης οδήγησης, και το άλλο αγνώστου εταιρίας, αλλά βαρύ, καλοκατασκευασμένο και με ανάρτηση, αμφότερα με κεφαλές, βελόνα και λειτουργικά! Παίζουν και τα δυο σε σπίτια φίλων και συγγενών, αφού στο σπίτι εκτός του Sanyo υπάρχουν άλλα δυο πικάπ (το rotelακι και ένα thorens)! Εγώ δυστυχώς δεν έχω τόση τύχη, αν και κοιτάω πότε πότε στους κάδους ανακύκλωσης, ειδικά μετά το θέμα αυτό και τα μηχανήματα που έχω διαβάσει ότι βρήκες. Το μόνο ενδιαφέρον που έχω βρει ποτέ ήταν ένας spectrum σε κάδο ανακύκλωσης super market,τον οποίο όμως τελικά δεν πήρα...

Όσο για τις φωτογραφίες, δυστυχώς η φωτογραφική μηχανή είναι μάλλον δυσπρόσιτη, ειδικά σε μένα που εδώ και 2 εβδομάδες είμαι κουτσός! Και να φανταστείς ότι αυτές που τελικά ανέβηκαν ήταν αυστηρή επιλογή, οι περισσότερες σβήστηκαν! Όταν μπορέσω θα ανεβάσω καλύτερες, ίσως και από μερικά ακόμη μηχανήματα που υπάρχουν στο σπίτι και κολλάνε με το παρόν thread.

Reaction score
1

και την κάνω για ύπνο.
Άντε καλό βράδυ.
Σουρχωμε σε 3-4 μερες , κανε κρατι να τα κοπαναμε μαζι...
Θα φερω και μπομπιινες να ακουμε... Τελειος συνδιασμος με το τσιπουρο , πινεις , βλεπεις το καρουλι που γυρναει , και χανεσαι... Σου λεω θα κανουμε Πασχα πρόωρα :139:
Κυρια ερωτηματα που με απασχολουν:
Α) ανταπτορας να συνδεις τη σουβλα με το μπομπινοφωνο υπαρχει στην αγορα;
Β) Αν ναι σε ποια ταχυτητα πρεπει να το βαλεις ;
Γ) Αν κανεις κατι τετοιο υπάρχει περιπτωση να ερθουν να σε μαζεψουν τιποτα τύποι με ασπρες μπλουζες ή υπάρχει καποιο ειδος αμνηστιας λογο της ημέρας;

:609::619:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp