τελικα ποιο dac ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806
Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

το Sunray ειναι 2 1/2 δρομων και οχι 4.....

φανταζομαι οτι και αυτο το ηχειο βεβαια δε συγκρινεται με μια υλοποιηση οπως αυτες που προτεινεις λογω του παλιο crossover τους.... να υποθεσω οτι το K&H θα παιζει σαφως καλυτερα
το Sunray είναι εξαιρετικό ηχείο. Πόσο κοστίζει?

(περιμένω απάντηση. μετά θα σου πω και ποιο παίζει καλύτερα και τι συμβαίνει με το παλιοκροσσόβερ, και να δούμε και πόσων δρόμων είναι, οκ?)

Reaction score
1
Απάντηση: Re: τελικα ποιο dac ?

[vastsar]
Φιλιππα μια ερωτηση, τι ηταν αυτο που σε οδηγησε στην αγορα του εν λογω ντακ?

Κατέληξα στο συγκεκριμένο dac με βάση τα παρακάτω:

α) Ήθελα να πάρω εξωτερικό dac για να το χρησιμοποιώ με φορητό υπολογιστή
β) Ήθελα να πάρω κάτι με sabre
γ) Η τιμή δεν είναι μικρή (σχεδόν 670 ευρώ) αλλά δεν είναι και εξωφρενική
δ) Διάβασα πολλά θετικά σχόλια. Δε με ενδιαφέρουν τόσο τα review των επαγγελματιών του διαδικτύου όπως αυτό που έβαλα αλλά αυτά που βρίσκει κανείς στα διάφορα φόρουμ.
ε) Έχει έξοδο με λάμπα και τελεστικούς που αλλάζουν (περνάς εύκολα από τη λάμπα στους τελεστικούς) για να μπορώ κι εγώ που δεν είμαι της κατηγορίας diy να κάνω κάποιες αλλαγές και να το φέρω στα μέτρα μου.
στ) Θα μπορούσα να το "αναβαθμίσω" αργότερα αφού μάθω κάποια πράγματα πρώτα πάνω στην κάρτα ήχου που έχω.

Reaction score
4.419

Κωστα διαφωνω καθετα – οριζοντια και διαγωνια!
Ακομη και σε έναν χωρο όπως πχ συνηθισμενο σαλονι μπορουμε να ξεχωρισουμε δυο διαφορετικα ατομα όταν μιλανε. Επισης μπορεις ευκολα να ξεχωρισεις ένα Weiss από ένα magic. Το ιδιο και δυο διαφορετικα σιντιπλευερ η πικαπ. Επομενως η αναζητηση για μια σωστη πηγη πρεπει να γινεται από τον οποιοδηποτε χρηστη ασχετως χωρου. Σε καμμια περιπτωση δεν αναιρει καποιος την σπουδαιοτητα του χωρου της ισοσταθμισης και της κάθε διαφορετικης μοναδας που διαθετει.
Όλα τα μηχανηματα που θα βαλει σ ένα χωρο (ηχεια ενισχυτες πηγη καλωδια κλπ) θα επηρεαστουν σε καποιον βαθμο από τον χωρο (μικρο η μεγαλο δεν εχει σημασια). Αυτό όμως δεν αποκλειει το καλλυτερο να ακουστει καλλυτερα ακομη και στον μη ιδανικο χωρο . Ενδεχομενως σε έναν ιδανικο χωρο οι διαφορες θα αναδειχτουν περισσοτερο αλλα μεχρι εκει.

Όταν καποιος ξεκιναει την αναζητηση ντακ το κανει γιατι θελει να ακουσει αρχεια από σκληρο. Τι να κανει ο ανθρωπος, να παρει ότι του κατεβει? Αν μπορει να ακουσει παραλληλα καποια στον χωρο του είναι το καλλυτερο, και όπως εγραψες πιθανο θα ακουσει καλλυτερα αυτό που θα ματσαρει καλλυτερα στις συσκευες του. Αυτό είναι και το ζητουμενο.

Από την άλλη αν εμπιστευτει την γνωμη μου σε καποιο συγκριτικο που εχω κανει στον χωρο μου, δεν εξυπακουεται ότι και στον δικο του με διαφορετικο σεταπ θα βγαλει τα ιδια συμπερασματα.

Είναι γνωστο ότι για διαφορους λογους δεν μπορει ο καθενας να ασχοληθει με τον χωρο του ετσι όπως θα ηθελε, αυτό δεν σημαινει ότι δεν θ ακουει μουσικη. Ουτε επισης ότι δεν θα κανει προσπαθειες με βαση τα δεδομενα που διαθετει να παρει συσκευες που θα του δωσουν καλλυτερη ποιοτητα στον ηχο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Προσυπογράφω το ανωτέρω ποστ.Σε ενα ιδανικό κόσμο ο Κώστας έχει δίκαιο.Αλλά τα σπίτια μας απέχουν πολύ απο το να χαρακτηριστούν ιδανικά .

Σταμάτα να υποτιμάς το Dac magic (μου).Γα την κατηγορία του είναι εξαιρετικό.Ίσως και στην μεγαλύτερη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Κωστα διαφωνω καθετα – οριζοντια και διαγωνια!
Ακομη και σε έναν χωρο όπως πχ συνηθισμενο σαλονι μπορουμε να ξεχωρισουμε δυο διαφορετικα ατομα όταν μιλανε. Επισης μπορεις ευκολα να ξεχωρισεις ένα Weiss από ένα magic. Το ιδιο και δυο διαφορετικα σιντιπλευερ η πικαπ. Επομενως η αναζητηση για μια σωστη πηγη πρεπει να γινεται από τον οποιοδηποτε χρηστη ασχετως χωρου. Σε καμμια περιπτωση δεν αναιρει καποιος την σπουδαιοτητα του χωρου της ισοσταθμισης και της κάθε διαφορετικης μοναδας που διαθετει.
Έχεις 2 προτάσεις που η μία αναιρεί την άλλη.
Όλα τα μηχανηματα που θα βαλει σ ένα χωρο (ηχεια ενισχυτες πηγη καλωδια κλπ) θα επηρεαστουν σε καποιον βαθμο από τον χωρο (μικρο η μεγαλο δεν εχει σημασια).
Λάθος,έχει τεράστια σημασία!
Αυτό όμως δεν αποκλειει το καλλυτερο να ακουστει καλλυτερα ακομη και στον μη ιδανικο χωρο . Ενδεχομενως σε έναν ιδανικο χωρο οι διαφορες θα αναδειχτουν περισσοτερο αλλα μεχρι εκει.
Αν με το καλύτερο εννοείς το πιστότερο τότε,όπως σου είπε ο ear,θα σου ξεβρακώσει(ενδεχομένως) αδυναμίες της υπόλοιπης αλυσίδας και κάτι θα σου ξυνίζει στο άκουσμά.
Πάμε ξανά:Όταν δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της οδήγησης του ηχείου(για να μην πιάσω κάν την ισοστάθμιση του χώρου) τι το παιδεύεις με τις πηγές;Είναι σαν να το παλεύεις με τα καλώδια,δλδ τυχαίο.

Είναι γνωστο ότι για διαφορους λογους δεν μπορει ο καθενας να ασχοληθει με τον χωρο του ετσι όπως θα ηθελε, αυτό δεν σημαινει ότι δεν θ ακουει μουσικη. Ουτε επισης ότι δεν θα κανει προσπαθειες με βαση τα δεδομενα που διαθετει να παρει συσκευες που θα του δωσουν καλλυτερη ποιοτητα στον ηχο.
Μουσική μπορεί να ακούει και με τα ακουστικά αν θέλει να βγάλει τον παράγοντα χώρο εκτός.
Πόσοι το κάνουν όμως;Λίγοι.
Αλλιώς ας πάρει έναν ισοσταθμιστή.Περισσότερες πιθανότητες έχει να φέρει τον ήχο στα γούστα του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806

Κωστα διαφωνω καθετα – οριζοντια και διαγωνια!...
Αυτό όμως δεν αποκλειει το καλλυτερο να ακουστει καλλυτερα ακομη και στον μη ιδανικο χωρο .
Κι όμως! Το καλύτερο, δε θα ακουστεί καλύτερα. Αυτό λέω, κι έχω πλήρη επίγνωση των όσων λέω. Αντίθετα, αυτά που λες, δεν έχουν καμιά απολύτως βάση. Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι. Βέβαια, το δικαίωμά σου να διαφωνείς, δε στο "κόβω" σε καμιά περίπτωση, αλλά αν είναι να το συζητήσουμε, δεν έχεις καμιά ελπίδα να δικαιωθείς. Δυστυχώς, η πραγματικότητα αυτή είναι. Από κει και πέρα τι "πιστεύει" ο καθένας, είναι μια άλλη ιστορία, που δεν επιδέχεται συζήτησης (πιστεύω σημαίνει δε το συζητώ).

Reaction score
4.419

Κι όμως! Το καλύτερο, δε θα ακουστεί καλύτερα. Αυτό λέω, κι έχω πλήρη επίγνωση των όσων λέω. Αντίθετα, αυτά που λες, δεν έχουν καμιά απολύτως βάση. Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι. Βέβαια, το δικαίωμά σου να διαφωνείς, δε στο "κόβω" σε καμιά περίπτωση, αλλά αν είναι να το συζητήσουμε, δεν έχεις καμιά ελπίδα να δικαιωθείς. Δυστυχώς, η πραγματικότητα αυτή είναι. Από κει και πέρα τι "πιστεύει" ο καθένας, είναι μια άλλη ιστορία, που δεν επιδέχεται συζήτησης (πιστεύω σημαίνει δε το συζητώ).
Κι ομως κανεις πολυ μεγαλο λαθος. Ακομη και οι ταπεινοι αφροντιστοι χωροι με τα επιπλα που εχουν μεσα, ενδεχομενως μοκετες, χαλια κλπ ειναι σε θεση να κανουν τον ακροατη να ακουσει τις διαφορες προς το καλλυτερο. Αυτο το εχεις ακουσει η συντριπτικη πλειοψηφια των ακροατων που εχουν κανει τους πειραματισμους τους. Και το εχω ακουσει κι εγω επανελλειμενως.

Οπως ξαναεγραψα, ενδεχομενως δυο μηχανηματα που ειναι κοντα στην αποδοση τις μικροδιαφορες θα τις αναδειξει ενας καλλυτερος χωρος. Αλλα μην φτανουμε και σε υπερβολες οτι το ψαξιμο της πηγης ειναι ανουσιο για ανθρωπους που δεν εχουν φροντισμενους ηχητικα χωρους!

Γιατι το απλο που θα σε κανω ειναι να σ αφησω να επιλεξεις το χειροτερο χωρο ακουστικα και να σε βαλω δυο ντακ η δυο σιντιπλαιυερ της αρεσκειας μου για να δουμε αν θ ακουσεις διαφορες και ποιο απο τα δυο θα το ακουσεις καλλυτερα. Και αν δεν περασεις το τεστ θα βαλω 2 γυναικες οποιες θελεις να μας πουν την αποψη τους, δηλαδη αν ακουν διαφορες και ποιο παιζει καλλυτερα.

Και οσον αφορα το επιστημονικο στοιχειο, δεν νομιζω να υπαρχει αποδειξη οτι σ ενα χωρο απεριποιητο δυο διαφορετικες πηγες θα παιξουν το ιδιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806

Βασίλη μου, μάλλον δε κατάλαβες τι λέω. Ας στο εξηγήσω:

Κι ομως κανεις πολυ μεγαλο λαθος. Ακομη και οι ταπεινοι αφροντιστοι χωροι με τα επιπλα που εχουν μεσα, ενδεχομενως μοκετες, χαλια κλπ ειναι σε θεση να κανουν τον ακροατη να ακουσει τις διαφορες προς το καλλυτερο. Αυτο το εχεις ακουσει η συντριπτικη πλειοψηφια των ακροατων που εχουν κανει τους πειραματισμους τους. Και το εχω ακουσει κι εγω επανελλειμενως.
Φυσικά, σε οποιοδήποτε χώρο θα ακουστούν διαφορές (προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο). Δεν είπα πως δεν ακούγονται διαφορές.

Οπως ξαναεγραψα, ενδεχομενως δυο μηχανηματα που ειναι κοντα στην αποδοση τις μικροδιαφορες θα τις αναδειξει ενας καλλυτερος χωρος.
Ούτε αυτό δε το έγραψα πουθενά. Ο καλύτερος χώρος δεν ευνοεί απαραίτητα την ανάδειξη των μικροδιαφορών μεταξύ πηγών.

Αλλα μην φτανουμε και σε υπερβολες οτι το ψαξιμο της πηγης ειναι ανουσιο για ανθρωπους που δεν εχουν φροντισμενους ηχητικα χωρους!
Ούτε αυτό δε το έγραψα πουθενά. Φυσικά με ψάξιμο στην πηγή μπορείς να βελτιώσεις αυτό που ακούς σε οποιοδήποτε χώρο. Εννοείται πως οι διαφορές μπορεί να είναι και πολύ μεγάλες.

Γιατι το απλο που θα σε κανω ειναι να σ αφησω να επιλεξεις το χειροτερο χωρο ακουστικα και να σε βαλω δυο ντακ η δυο σιντιπλαιυερ της αρεσκειας μου για να δουμε αν θ ακουσεις διαφορες και ποιο απο τα δυο θα το ακουσεις καλλυτερα. Και αν δεν περασεις το τεστ θα βαλω 2 γυναικες οποιες θελεις να μας πουν την αποψη τους, δηλαδη αν ακουν διαφορες και ποιο παιζει καλλυτερα.
δε χρειάζεται να βάλεις καμιά γυναίκα. Ακούω καλύτερα. Σίγουρα θα ακούσω διαφορές, ακόμα κι αν οι γυναίκες δεν ακούν!
Ποτέ δεν είπα πως δεν ακούγονται διαφορές...

Και οσον αφορα το επιστημονικο στοιχειο, δεν νομιζω να υπαρχει αποδειξη οτι σ ενα χωρο απεριποιητο δυο διαφορετικες πηγες θα παιξουν το ιδιο.
Επίσης, ούτε αυτό δεν είπα. Δυο οποιεσδήποτε διαφορετικές πηγές παίζουν διαφορετικά σε οποιοδήποτε χώρο κι αυτό ακούγεται από οποιονδήποτε με νορμάλ ακοή. (εξαιρούνται οι παππούδες του χάι-εντ, που δεν ακούν τα άκρα του φάσματος.)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806

και αφού ξεκαθάρισα τι δεν είπα, ας επαναλάβω αυτά που είπα:
Δεν λέω πως δεν υπάρχουν "καλύτερα" ντακ, απλά λέω πως υπάρχουν προτεραιότητες βάση των οποίων μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερη βελτίωση απ'όση μπορεί να επιφέρει στο τελικό αποτέλεσμα το καλυτερότερο των καλυτερότερων ντακ.
δε νομίζω να διαφωνεί κανένας... Φυσικά υπάρχουν ποικιλίες ποιότητας στα ντακ.
Αν πάρουμε τα πράγματα "ανάποδα", αν δηλαδή αδιαφορούμε για πιο βασικά πράγματα και θέλουμε μια απάντηση στο θέμα ντακ, θα σας στεναχωρήσω ίσως, αλλά κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν ουσιαστικά "χρυσές συνταγές" σε οποιοδήποτε κοστολόγιο, διότι αναλόγως των προβλημάτων του ηχοσυστήματος-χώρου μας, το ποιο ντακ θα μας "κάτσει" καλύτερα, είναι τόσο τυχαίο, όσο και η επιλογή καλωδίων. Και σε αυτό είμαι τόσο βέβαιος, που στοιχηματίζω ό,τι θέλετε πως ακόμα και τα καλύτερα ντακ του πλανήτη (πχ μέτρικ χάλο) μπορούν να ακουστούν σε πολλά ηχοσυστήματα φίλων εδώ μέσα, χειρότερα από ένα ολοκληρωμένο CD-player της σόνι ή ακόμα ακόμα και από ένα μπλου-σκάι των 30 ευρώ...
Αυτό είπα. Πως ναι μεν όλα ακούγονται διαφορετικά, αλλά για να ακουστεί απαραιτήτως καλύτερα το αντικειμενικά καλύτερο ντακ θα πρέπει ο χώρος μας και το υπόλοιπο ηχοσύστημα να του το επιτρέψει. Όταν ο χώρος-σύστημα δε το επιτρέπει, τότε ναι μεν ακούγεται η διαφορά, αλλά δεν ακούγεται απαραιτήτως προς το καλύτερο, ίσα ίσα, πιο πιθανό είναι να ακουστεί χειρότερο! Δηλαδή, μια μέτρικ που είναι αντικειμενικά καλύτερο ντακ από ένα πχ μπέντσμαρκ, μπορεί να ακουστεί χειρότερα σε πολλά ηχοσυστήματα χώρους από το μπέντσμαρκ ή οποιοδήποτε άλλο. Σίγουρα θα ακουστούν διαφορές, σίγουρα κάποιο θα προτιμήσεις. Αλλά δε θα προτιμήσεις απαραιτήτως το αντικειμενικά καλύτερο. Για να προτιμήσεις με βεβαιότητα το αντικειμενικά καλύτερο, πρέπει να έχεις φροντίσει όλα τα υπόλοιπα. Εφόσον δεν έχεις φροντίσει τα υπόλοιπα, τότε είναι εντελώς τυχαίο το ποιο θα ακουστεί καλύτερο στο σύστημά σου και στο χώρο σου. Διαφορές νααααααααα με το συμπάθιο, αλλά συμπέρασμα που να ισχύει για όλους τους φίλους σου με τα διαφορετικά συστήματα-χώρους, γιοκ. Γι'αυτό και πολλοί φίλοι ανάμεσά μας ακούν από το μπλου-σκάι των 30 ευρώπουλων. Διότι στο ηχοσύστημά τους και στο χώρο τους, παίζει άψογα το ρόλο της πηγής, και μάλιστα, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, παίζει καλύτερα από βέις. Αυτό, στο χώρο τους και στο σύστημά τους. Και φυσικά, αντικειμενικά, το βέις είναι καλύτερο. Άντε, βγάλε άκρη δηλαδή.

Ξέρω πως τα παραπάνω ακούγονται ολίγον τι αντι-Hi-End, αλλά όποιος θέλει άλλη "άποψη", πάντα μπορεί να βρει ένα στερεοφίλ ή άλλα περιοδικά του χώρου, με βαθμολογίες για κάθε συσκευή και να βγάλει μια "λίστα" των μπέστ μπάι ή των τζάιαντ κίλλερς κι ότι άλλο επιθυμεί. εξ'άλλου δημοκρατία έχουμε (υποτίθεται δηλαδή, αλλά λέμε τώρα...)
Και αυτή είναι η πρότασή μου για "γνώμες" κι "απόψεις". Προκειμένου να ακούς τι λέει ο Βασίλης ή ο Νίκος, καλύτερα να ακούς τι λέει ο κόλομς στο στερεοφίλ. Θες απόψεις; ΟΚ, διάβασε στερεοφίλ. Θες βαθμολογίες ως μπούσουλα; ΟΚ, Διάβασε στερεοφίλ. Θες κατηγορίες Α και Β κ δε ξερω γω τι; ΟΚ, Διάβασε στερεοφίλ. Καλύτερα στερεοφίλ, παρά να ακούς τι λέει ο Μητσος κι ο Στέργιος. Μη κοροϊδευόμαστε. (όπου "στερεοφίλ", βάλτε όλα τα περιοδικά του χώρου, χωρίς καμια εξαίρεση. όλα "απόψεις" πουλάνε. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Κι όλες οι απόψεις είναι ουσιαστικά άχρηστες. διότι στο δικό σου ηχοσύστημα χώρο, το ποιο θα ακουστεί καλύτερα είναι εντελώς τυχαίο, οπότε - γιατί όχι- ξεκινήστε από το μπλου σκάι. μπορεί να σας "κάτσει" και να τη γλυτώσετε με 30 ευρώπουλα, και να το παίζετε και μάγκες...)

Reaction score
685

το Sunray είναι εξαιρετικό ηχείο. Πόσο κοστίζει?

(περιμένω απάντηση. μετά θα σου πω και ποιο παίζει καλύτερα και τι συμβαίνει με το παλιοκροσσόβερ, και να δούμε και πόσων δρόμων είναι, οκ?)
100000 Eυρω μονο...

αλλα αφου εχει τετοιες εγγενεις αδυναμιες φανταζομαι δε θα παιξει ποτε καλα και ας κοστιζει οσο μια jaguar...

ευχομαι πραγματικα να ακουσω μια μερα ενα συστημα με ηχεια που να παιζουν καλυτερα γιατι δεν εχω λεφτα να παρω ενα Sunray δυστυχως...

Reaction score
685

Από την άλλη αν εμπιστευτει την γνωμη μου σε καποιο συγκριτικο που εχω κανει στον χωρο μου, δεν εξυπακουεται ότι και στον δικο του με διαφορετικο σεταπ θα βγαλει τα ιδια συμπερασματα.

να διαφωνησω σε κατι....

υπαρχουν dac που οπου και να τα βαλεις σε οποιοδηποτε συστημα με συγκεκριμενες δυνατοτητες και ανω τα αποτελεσματα μιας συγκρισης ειναι επαναλαμβανομενα.... Δεν ειναι τυχαιο οτι τους τελευταιους μηνες εχουμε δοκιμασει συγκριτικα δυο DAC σε 3 εντελως διαφορετικα συστηματα και τις 3 φορες τα συμπερασματα για το που υπερτερει το ενα η το αλλο ηταν πανομοιοτυπα απο ολους τους ακροατες ΚΑΙ στα 3.... Αυτο απλα αποδεικνυει το οτι αυτο που αναφερθηκε οτι δε παιζει ρολο ποιο DAC θα μπει απλα δε στεκει... Βεβαια εαν το συστημα δεν ειναι σε θεση να αναδειξει διαφορες φυσικα μπορεις να τη βγαλεις και με ενα Beringer...

Reaction score
209
Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

Νομιζεις!, δεν ξερω εαν εχεις ακουσει ποτε σου DAC Βehringer, απλα θα εξαφανιστει απο την ηχητικη αλησιδα χωρις να αφησει καμμια δικη του υπογραφη. Παραδειγμα στο DCX 2496 των 300Ε η μετατροπη ΑDA ειναι αδιορατη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.806

100000 Eυρω μονο...

αλλα αφου εχει τετοιες εγγενεις αδυναμιες φανταζομαι δε θα παιξει ποτε καλα και ας κοστιζει οσο μια jaguar...

ευχομαι πραγματικα να ακουσω μια μερα ενα συστημα με ηχεια που να παιζουν καλυτερα γιατι δεν εχω λεφτα να παρω ενα Sunray δυστυχως...
στα 100.000 ευρώ, αν παίζει χειρότερα από το Κ+Η των 8.000 ευρώ, μπορείς να αυτοκτονήσεις με το δίκιο σου!

Φυσικά, μόνο το ενεργό κρος δε λύνει όλα τα προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από τις δυνατότητες των μεγαφώνων κ από τις ικανότητες της καμπίνας.

Επίσης, παθητικό κρος από παθητικό κρος έχουν τόσο μεγάλες διαφορές ποιότητας (και τιμής φυσικά) που είναι άδικο να τα τσουβαλιάζουμε όλα, έτσι, για να προκαλούμε εντυπώσεις.

Και το παθητικό κρος και το ενεργό, έχουν συμβιβασμούς. Όλα έχουν συμβιβασμούς.

Παρόλα αυτά, αν και δεν αμφιβάλω καθόλου πως το Sunray παίζει εξαιρετικά, και γιατί όχι, (να σε φτιάξω και τη διάθεση δηλαδή), πολύ καλύτερα από το Κ+Η, είμαι απολύτως βέβαιος πως με μια λύση ενεργούς πολυενίσχυσης θα μπορούσε να παίξει ακόμα καλύτερα, καθώς τα οφέλη από την απομάκρυνση και τον καλύτερων υλικών του πλανήτη από το παθητικό κρος, είναι αδιαμφισβήτητα.

Reaction score
685

στα 100.000 ευρώ, αν παίζει χειρότερα από το Κ+Η των 8.000 ευρώ, μπορείς να αυτοκτονήσεις με το δίκιο σου!

Φυσικά, μόνο το ενεργό κρος δε λύνει όλα τα προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από τις δυνατότητες των μεγαφώνων κ από τις ικανότητες της καμπίνας.

Επίσης, παθητικό κρος από παθητικό κρος έχουν τόσο μεγάλες διαφορές ποιότητας (και τιμής φυσικά) που είναι άδικο να τα τσουβαλιάζουμε όλα, έτσι, για να προκαλούμε εντυπώσεις.

Παρόλα αυτά, αν και δεν αμφιβάλω καθόλου πως το Sunray παίζει εξαιρετικά, και γιατί όχι, (να σε φτιάξω και τη διάθεση δηλαδή), πολύ καλύτερα από το Κ+Η, είμαι απολύτως βέβαιος πως με μια λύση ενεργούς πολυενίσχυσης θα μπορούσε να παίξει ακόμα καλύτερα, καθώς τα οφέλη από την απομάκρυνση και τον καλύτερων υλικών του πλανήτη από το παθητικό κρος, είναι αδιαμφισβήτητα.
μαζι σου....

αμα το φτιαξει κανεις εδω ειμαστε να το ακουσουμε...

Reaction score
28
Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

βρε παιδια (συγνωμη για το βρε) δεν ειπαμε να αναλυσουμε τον τετραγωνισμο του κυκλου ,αποψεις ζηταμε και γνωμες για την ποιοτητα και τις ικανοτητες των σχετικα προσιτων ντακς , οσον αφορα δε τις διαφορες στην αποδοση με διαφορετικες πηγες -εγω προσωπικα το εχω γραψει αλλωστε επανηλειμενως- οτι ειμαι υπερ του οτι ξεκιναμε απο μια πολυ καλη πηγη και εχουμε ακολουθως βελτιωση στον γενικοτερο ηχο μας ,οσες φορες αλλαξα την πηγη μου με καλυτερη τοσες φορες πηρα βελτιωμενο ηχο !!! τι να τα κανω τα υπολοιπα μερη του συστηματος μου οταν η πηγη μου ειναι ανεπαρκης και δεν εχει απαλλαγει απο τις <παιδικες> ασθενειες της κακης αναγνωσης της ευαισθησιας στους κραδασμους της προβληματικης εν γενει συμπεριφορας !! garbage in -garbage out !!!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

να διαφωνησω σε κατι....

υπαρχουν dac που οπου και να τα βαλεις σε οποιοδηποτε συστημα με συγκεκριμενες δυνατοτητες και ανω τα αποτελεσματα μιας συγκρισης ειναι επαναλαμβανομενα.... Δεν ειναι τυχαιο οτι τους τελευταιους μηνες εχουμε δοκιμασει συγκριτικα δυο DAC σε 3 εντελως διαφορετικα συστηματα και τις 3 φορες τα συμπερασματα για το που υπερτερει το ενα η το αλλο ηταν πανομοιοτυπα απο ολους τους ακροατες ΚΑΙ στα 3.... Αυτο απλα αποδεικνυει το οτι αυτο που αναφερθηκε οτι δε παιζει ρολο ποιο DAC θα μπει απλα δε στεκει... Βεβαια εαν το συστημα δεν ειναι σε θεση να αναδειξει διαφορες φυσικα μπορεις να τη βγαλεις και με ενα Beringer...
Δεν μπορείς. Ακόμα και σε ηχεία 200 € ακούς πως δεν ακούγονται.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Ούτε η ενεργή πολυενίσχυση είναι πανάκια όμως. Εκτός αν θές να αλλάζεις κάθε μέρα τον ήχο η να φτιάξεις "δικό σου¨ ηχείο. Τότε μαζί σου.

Προσωπικά επειδή ξέρω ποιοί φτιάχνουν τα καλά βιολιά, αγοράζω βιολί απο αυτούς αφού το δοκιμάσω.
Δηλαδή αν πάρεις ένα Στραντιβάρι η ένα Guarnieri δεν αλλάζεις , τάστα , δεν τριβεις το λούστρο για να βάλεις άλλο ούτε αλλάζεις τα κλειδιά.

Εντάξει αλλάζεις χορδές και δοξάρι για να το πας πρός το γούστο σου. (ενισχυτές - DAC).

Το κούρδισμα έχει γίνει απο τους guru των βιολιών. Και αυτό έχει κάποια μαγεία.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.326

Άντε πάλι με τα βιολιά και τις μαγείες... :121:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Προτιμάς τρομπόνια και βουντού ?:105:

Reaction score
3.980

Άντε πάλι με τα βιολιά και τις μαγείες... :121:
Οισωπαιδωτικέ μη μας την μπαίνεις γιατί...ά!!

Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει ένα ηχείο με πολυενίσχυση κ ενεργό κρος??

2%? 3%??

Πόσο χειρότερο, 20%? 50%??

Πόσα χρήματα κ πόσο κόπο απαιτεί αυτού του είδους το χέριασμα?

Μήπως είναι πχιό ασφαλές να πάρεις ένα καλύτερο ηχείο?

Αν συγκρίνω -λέμε- τις εντυπώσεις μου απο Μάγκι 3.6, 1.7 και του αγρίως βιασθέντος 3.6 του γιατρού -στο ίδιο κομμάτι- ένα έχω να πώ: Μάγκι καραμπινάτος ο ήχος με μόνη διαφορά το σαμπ του γιατρού.

Οι διαφορές στα όρια αλλαγής καλωδίων...

Με συγχωρείτε κιόλας, καλοί οι προσωπικοί δρόμοι κ η τεκμηρίωση αλλά ....μη παραμυθιαζόμαστε κιόλα!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.584
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani