τελικα ποιο dac ?

Reaction score
3.980
Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

Κάτσ', κάτσ', γιατί πήρες φόρα!!!

Ν΄ανοίξω θέμα για εκουαλάιζερ, ή θα τα πείς όλα δωνάς??

Κατ΄αρχάς είσαι οφτοπικ.

Κατά δευτεράς όταν έχω πονοκέφαλο είναι ανφέαρ να με κλωτσάς στο καλάμι.

Πως θα γίνει δηλαδίς άμα δεν υπάρχει πομονή?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.805

να σε στείλω με κούριερ μια ασπιρίνα βρε!

Reaction score
2.248

Κάτσ', κάτσ', γιατί πήρες φόρα!!!

Ν΄ανοίξω θέμα για εκουαλάιζερ, ή θα τα πείς όλα δωνάς??

Κατ΄αρχάς είσαι οφτοπικ.

Κατά δευτεράς όταν έχω πονοκέφαλο είναι ανφέαρ να με κλωτσάς στο καλάμι.

Πως θα γίνει δηλαδίς άμα δεν υπάρχει πομονή?
=off topic=

George
Το όπλο το έκλεισε ο Εμμανουήλ. Εκανα βουτιά στο πατάρι και το βρήκα. :142:
Γεννήτρια θορύβου, μικρόφωνο, auto room correction, μνήμες για να έχει να παίζει, remote, τρεις εισόδοι, subsonic ρυθμιζόμενο, φλαταδούρα σκέτη μιλάμε άμα θες.... και σου κάνει ένα δωμάτιο τρέλα !!

=end of off-topic=
:137:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

:410::410:

Τρεμε metric.... θα μου ισοσταθμισω τον αδοξαστο.Θα φωναξω και τον Ζαπαντιστα που λογαει απο τουτα τα κερατα και θα γινει της ανωμαλιας. Αμα δεν παιξ θα αγορασω καλυτερη κεφαλη για το πικαπ :120: :121:

Reaction score
2.248

Με τον Αλεξ θα τα καταφέρεις σίγουρα!!!
Μόνο που πρέπει να ρυθμίσεις σε διαφορετικά στάδια έντασης και επίπλωσης να σώσεις στις μνήμες. Εγώ στο τέλος τα είχα μπερδέψει. :204: (χαλιά, κουρτίνες, εντάσεις... άλλες ρυθμίσεις στο ένα ηχείο, άλλες στο άλλο.... αχταρμάς)

Το πιό αστείο ήταν ότι διαφωνούσα μαζί του.... μου έκοβε τις υψηλές και έλεγα ότι φταίει το μικρόφωνο :135:

Edit : Εαν θες την αλήθεια που το έδιωξα από το ρακ μου είναι η εξής:
-Δεν μπορούσα να ανεχτώ ένα κολ@μηχάνημα να μου λέει ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ
-Δεν είχε balance εισόδους/εξόδους

Reaction score
6
Κατάλαβα! Δεν θα πάρω ντάκ...
Έλα βρε κι εσύ αμέσως.... "δε θα πάρω ντακ".... !

Ρίξε μια ματιά εδώ σε αυτό το συγκριτικό που είναι σοβαρό και έχει τα πάντα όλα. Μετρήσεις κλπ.

Εγώ δοκίμασα ένα από αυτά του συγκριτικού (δε σας λέω ποιο αλλά καταλάβατε ήδη :116:) και επειδή το δοκίμασα σε συνδιασμό με ένα digital player ομογάλακτο έχω να πω.... :

Ποια CD player τώρα.... ! drag 'n' drop τη δισκοθήκη όλη και ό,τι περισεύει πάει μοναστηράκι.... .

Reaction score
28
Έλα βρε κι εσύ αμέσως.... "δε θα πάρω ντακ".... !

Ρίξε μια ματιά εδώ σε αυτό το συγκριτικό που είναι σοβαρό και έχει τα πάντα όλα. Μετρήσεις κλπ.

Εγώ δοκίμασα ένα από αυτά του συγκριτικού (δε σας λέω ποιο αλλά καταλάβατε ήδη :116:) και επειδή το δοκίμασα σε συνδιασμό με ένα digital player ομογάλακτο έχω να πω.... :

Ποια CD player τώρα.... ! drag 'n' drop τη δισκοθήκη όλη και ό,τι περισεύει πάει μοναστηράκι.... .
η εχασα επεισοδια η δεν καταλαβα ποιο ??!!

Reaction score
498
Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

μια λύση που εφαρμόζω με τα ντακς είναι πολύ ωραία, απλή και οικονομικιά:

έχω 2-3.

Βαριέμαι τον ήχο του ενος, βάζω το άλλο.

Μετά απο λίγο καιρό το παράλλο.

Οπότε μέχρι να ξαναβάλω το πρώτο ξεχνάω πως παίζει και αισθάνομαι σα να πήρα καινούργιο.

Άσε που το καθένα καινούργιο που βάζω στο σύστεμ μου φαίνεται καλύτερο από το προηγούμενο.

Έτσι αποφεύγω και το λίστενινγκ φατιγκέ.

Καλό?

:105:
:142: :143:

Έχω κατουρηθεί από τα γέλια πανάθεμά σε..!Un-παίχταμπλ είσαι..:116:..

Reaction score
209
Συμφωνω απολυτα με το CostasEAR εαν δεν πεταχτουν τα παθητικα crossover απο τα ηχεια και δεν γινουν ενεργα εστω και με το 'ταπεινο' DCX 2496 οι διαφορες που θα παρεται απο ενα πανακριβο DAC θα ειναι οσο και απο μια απλη αλλαγη καλωδιων. Εγω παντως κατεληξα σε ενα τροποιημενο fireware DAC (M-Audio 610) για αρχεια υψηλης αναλυσης και μια ιδιοκατασκευη με TDA 1453 τσιπακια της Phillips για 16/44. Το τελευταιο ειναι πραγματικα ναρκωτικο, εθιστικο. Για music lovers. Επισης και το DAC του DCX ειναι αριστο οπως εχει επισημανθει.

Reaction score
4.419

Δεν ειναι σωστο οταν καποιος ρωταει για ντακ να του απανταμε για ενεργα ηχεια η οτιδηποτε πιθανο να του δωσει μεγαλυτερες η μικρωτερες ωφελειες απο το ντακ.

Το ενεργο ηχειο ο περιποιημενος χωρος και ενα σωρο αλλα πραγματα αποτελουν ξεχωριστα θεματα που θα πρεπει σαν τετοια να τα βλεπει ο καθενας και αντιστοιχα να περιγραφονται.

Reaction score
209
Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

Σε απόλυτους ορούς συμφωνώ μαζί σου, αλλα οταν βλέπει κάποιος το δάσος και όχι μόνο τα δένδρα μπορεί να ωφεληθεί από την εμπειρία / παθηματα των άλλων αλλα και πολλά Ευρώ που σε έμενα τουλάχιστον δεν περισσεύουν.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

Dac με sabre τα παρακάτω:

1) Eastern Electric Minimax DAC. Δεν είναι στην κατηγορία 1000+ αλλά μια που το έχω και μ' αρέσει ας το γράψω.
http://eeaudio.com/eeaudio_20102.htm

Και ένα review:
http://www.stereomojo.com/Eastern Electric MiniMax DAC Review/EasternElectricMiniMaxDACReview.htm

Έχει χειρότερες μετρήσεις από τα άλλα δύο αλλά οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια.

2) Anedio D1.
http://www.anedio.com/index.php/product/d1_overview

Review: http://www.head-fi.org/forum/thread/528473/review-anedio-d1-dac-my-new-reference-dac

3)W4S DAC2
http://www.wyred4sound.com/webapps/p/74030/117839/457975

H σειρά είναι από το φθηνότερο στο ακριβότερο. Στα δύο τελευταία δίνουν και demo αν και δε νομίζω να συμφέρει αν σκεφτείς τα μεταφορικά.

Reaction score
4.419

Σε απόλυτους ορούς συμφωνώ μαζί σου, αλλα οταν βλέπει κάποιος το δάσος και όχι μόνο τα δένδρα μπορεί να ωφεληθεί από την εμπειρία / παθηματα των άλλων αλλα και πολλά Ευρώ που σε έμενα τουλάχιστον δεν περισσεύουν.
Νομιζω οτι στα παθηματα η και το αντιθετο βοηθαει οταν καποιος παιρνει κατι και γραφει στη συνεχεια τις εμπειριες του. Ομως δεν μπορουμε να αφορησουμε μια κατηγορια (ντακ) και ν αρχισουμε να του γραφουμε "κοιτα τα υπολοιπα". Αυτο σε τελικη αναλυση ειναι προσωπικο θεμα του καθενος. Εφοσον ομως ζηταει καποιος μια βοηθια για ντακ, πρεπει πλεον κατα κυριο λογο να επικεντρωθουμε στο ζητουμενο.

Reaction score
4.419
Απάντηση: Re: τελικα ποιο dac ?

Φιλιππα μια ερωτηση, τι ηταν αυτο που σε οδηγησε στην αγορα του εν λογω ντακ?

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

συμφωνω απολυτα ,καλα τα ενεργα κροσοβερ και ολα τα αλλα αλλα οταν υπαρχουν τα ηχεια και ο ενισχυτης αναγκαστικα αναζητειται μια γνωμη -γνωμες για <προσιτα> ντακς στα 1000-2000 ευρω απο τις εμπειριες των συμφορουμιτων μας με σκοπο να αποκτηθουν γνωσεις στο κατα δυναμην επι του πρακτεου ουτως ωστε να βοηθηθουν οι αναζητουντες σε αυτη την κατηγορια !!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.805
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

συμφωνω απολυτα ,καλα τα ενεργα κροσοβερ και ολα τα αλλα αλλα οταν υπαρχουν τα ηχεια και ο ενισχυτης αναγκαστικα αναζητειται μια γνωμη -γνωμες για <προσιτα> ντακς στα 1000-2000 ευρω απο τις εμπειριες των συμφορουμιτων μας με σκοπο να αποκτηθουν γνωσεις στο κατα δυναμην επι του πρακτεου ουτως ωστε να βοηθηθουν οι αναζητουντες σε αυτη την κατηγορια !!!

αν θέλεις, πήγαινε λιγάκι πίσω, στην πρώτη σελίδα αυτού του θρεντ, και στο ποστ #8, και διάβασε μόνο την προ-τελευταία παράγραφο.

Μετά, αν θες να συζητήσουμε το κατα πόσον τα πρώτα δύο που υπογράμμισα στο ποστ σου ("γνωμη -γνωμες" και "εμπειριες") έχουν οποιαδήποτε μα οποιαδήποτε σχέση με τα τελευταία δύο που επίσης υπογράμμισα ("γνωσεις" και "ωστε να βοηθηθουν").

Προφανώς, δεν είναι καθόλου κακό να λέει ο ένας πως άκουσε αυτό το ντακ και του άρεσε, και να λέει ο άλλος πως άκουσε το άλλο ντακ και του άρεσε περισσότερο. Καθόλου κακό. Απλά, είναι εντελώς άχρηστο.

ΥΓ Γειά σου Βασίλη μου!:605:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.805

Εφοσον ομως ζηταει καποιος μια βοηθια για ντακ, πρεπει πλεον κατα κυριο λογο να επικεντρωθουμε στο ζητουμενο.
Σε αυτό το "ζητούμενο" φίλε μου Βασίλη, για να μη σε αφήσω έτσι, χωρίς απάντηση δηλαδή, το μόνο που μπορείς να προτείνεις σε κάποιον είναι το εξής:

- άκουσε στο σύστημά σου όσα περισσότερα ντακ βρίσκονται μέσα στο κοστολόγιό σου, χωρίς να έχεις κάτω όριο τιμής. Και όποιο σου αρέσει, πάρτο.

Διότι, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να ψάχνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε ένα ντακ, (όπως τι τσιπ φοράει, τι παραμόρφωση έχει, και τι δυναμικό εύρος, αλλά και πως είναι υλοποιημένο το αναλογικό του στάδιο εξόδου ή η τροφοδοσία του) όταν τα έχεις γράψει όλα τα τεχνικά θέματα που αφορούν το audio (αρμονικές παραμορφώσεις λαμπάτων ενισχυτικών, ισοστάθμιση χώρου, κλπ κλπ κλπ) στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.

Ότι ακούς και σου αρέσει, το ψωνίζεις και εκεί λήγει η συζήτηση. Το αντικειμενικά πιο σωστό ντακ, είναι τραγικά απίθανο να προτιμηθεί στο ηχοσύστημά σου από ένα πολύ υποδεέστερο (τεχνικά). Διότι τα μειονεκτήματα του ηχοσυστήματός σου απαιτούν αντίστροφα μειονεκτήματα στην πηγή, για να έρθουν στα "ίσια" τους. Δεν απαιτούν το "σωστό", κάθε άλλο.

Σε αυτή την "αρχή" βασίζεται όλο το Hi-End. Ή αλλιώς, να τι είναι το "ματσάρισμα" συσκευών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.580
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani