Squeezebox Logitech Touch

Reaction score
4.424
Squeezebox Logitech Touch
Λεωνιδας: Μα είναι δυνατον Βασιλη, εσυ ενας χαιεντας (?) να ασχολεισαι με γκατζετακια, και μαλιστα να θελεις να το χρησιμοποιησεις σαν κυρια ψηφιακη πηγη?

Μετα από μια βδομαδα:
Λεωνιδας: Μα τι παιζει ετσι? Δεν πιστευω αυτό που ακουμε να βγαινει απ αυτό το πραγματακι?
Αυτοι οι διαλογοι με τον φιλο μου Λεωνιδα είναι ενδεικτικοι γι αυτό το πραγματακι που μοιαζει με γκατζετακι και με τιποτα δεν προιδεαζει γι αυτό που θ ακουσεις στην πορεια.

Ας τα παρουμε τα πραγματα όμως από την αρχη.
Εχοντας διαβασει καποια πραγματα γι αυτό το μηχανακι, τελικα εκανα την κινηση (μεσω το Γιαννη Flach). Μαλιστα πηρα το μηχανημα μ ολες τις αναβαθμισεις (ενισχυμενο τροφοδοτικο και εσωτερικο ρολοι χρονισμου – Κωστα ακους?)

Το μηχανημα παιζει μουσικη, από USB μουσικα αρχεια, απο δικτυο ασυρματα η ενσυρματα, και internet radio.

Η συνδεση με τον ενισχυτη (η προ) γινεται με καλωδιο rca η coaxial. Προσωπικα το εχω συνδεσει με rca.

Ο χειρισμος της συσκευης γινεται μεσω της οθονης αφης, επισης και με ένα μικρο τηλεχειρηστηριο. Επειδη το μηχανημα μπαινει στο ρακ είναι λιγο δυσκολο από μια αποσταση 3 μετρων να δεις τα περιεχομενα του σκληρου στην οθονη. Υπαρχει λυση όμως. Με ένα λαπτοπ ασυρματα βλεπεις τα παντα και δινεις οδηγιες ασυρματα στο Logitech. Επισης κατι αντιστοιχο μπορει να γινει και από τηλεφωνικες συσκευες που εχουν android.

Reaction score
4.424
Απάντηση: Squeezebox Logitech Touch

Μεχρι στιγμης όλα καλα, όμως πως παιζει? Τι πουλια πιανει σε σχεση με επωνυμα Dac?
Χα! Εκπληξη!

Λοιπον αυτό το μικρο πραγματακι παιζει απιστευτα καλα. Δεν ξερω ποση διαφορα κανουν οι αναβαθμισεις που εχei επανω του, δεν το εχω ακουσει στην απλη του μορφη (γι αυτό μπορει να σας μιλησει ο Γιαννης Flach). Όμως το εκανα συγκριση με το καινουριο Musical Fidelity M1 από το οποιο ημουν και πολύ ευχαριστημενος. Για να μην σας πρηζω, ο ηχος ηταν καρμπον ιδιος. Φυσικα αφου προηγηθηκε η ρυθμιση εντασης να είναι ιδια και στις 2 συσκευες. Η συγκριση μπορει να γινει πανευκολα, αρκει να εχεις σε 2 φλασακια τα ιδια κομματια. Στην περιπτωση μου το ένα φλασακι μπηκε στο media player Mede8er 500X αυτό με την σειρα του εδινε με coaxial στο Musikal Fidelity M1. Το άλλο το φλασακι μπηκε στο Logitech. Παιζει αρχεια εως 24/96.

Όλα καλα αλλα μειονεκτηματα δεν εχει?
Το μονο ζορικο που εχει είναι να το κανεις να επικοινωνησει με το δικτυο και να παιξει τους σκληρους. Επειδη σ αυτά δεν ειμαι ο καλλυτερος τα τεχνικα τα εχει αναλαβει το φιλαρακι ο Λεωνιδας. Χωρις την βοηθεια του, αμφιβαλω αν θα τα καταφερνω να ακουσω απο το δικτυο.

Reaction score
1

Βασίλη, καλορίζικο και καλοάκουστο!

Για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα αυτό από σένα. Ασύρματα δίκτυα, server κι ένας θεός ξέρει τι άλλο!!

Οι αναβαθμίσεις που γράφεις ποιες είναι; Θα το χρησιμοποιείς σαν dac τελικά ή θα στέλνεις στο Musical Fidelity? [Καλά εγώ έχω μείνει ακόμα στο dac magic]

Reaction score
4.424

Φιλιππα σ ευχαριστω. Οι αναβαθμισεις είναι αυτές που αναφερω. Καινουριο τροφοδοτικο (σαν τουβλο ειναι) και το εσωτερικο ρολοι χρονισμου. Η αληθεια είναι ότι οι αναβαθμισεις τριπλασιαζουν την αρχικη τιμη. Αλλα μπρος τα καλλη τι είναι ο πονος! :120:

Το Musical Fidelity είναι πλεονασμος και θα πουληθει. Απλα περιμενω λιγο να συνηθισω την ιδεα.

Reaction score
25.995

τι τροφοδοσια θελει? 9 η 12V?
μου χει ερθει μια ιδεα να κανω μια μοντα καρστερεαδικη

Reaction score
62
Πάντως όλως "τυχαίως" ρε παιδί μου, από τη στιγμή που αναφέρθηκε στο Touch το Stereophile (νομίζω) άρχισε το...σούσουρο.
Μέχρι τότε η "audiophile κοινότητα" :)138:) απλά "προσπερνούσε"...

Reaction score
25.995

αν και δεν πηρα απαντηση για την τροφοδοσια του μηχανακιου (απο οτι καταλαβα ειναι 5v τουλαχιστον τοοσ λεει οτι βγαζει το βελτιωμενο τροφοδοτικο) ας κανω αλλη μια ερωτηξη

βελτιωμενο squeezebox η απλο + benchmark?

Reaction score
4.424

αν και δεν πηρα απαντηση για την τροφοδοσια του μηχανακιου (απο οτι καταλαβα ειναι 5v τουλαχιστον τοοσ λεει οτι βγαζει το βελτιωμενο τροφοδοτικο) ας κανω αλλη μια ερωτηξη

βελτιωμενο squeezebox η απλο + benchmark?
Προσωπικα θα πηγαινα στο βελτιωμενο. Ισως μονο αν τα βαλεις διπλα - διπλα θα βγαλεις ασφαλες συμπερασμα κατι που ομως δεν ειναι τοσο ευκολο. Το touch ειναι μια ευχαριστη εκπληξη οσον αφορα την ποιοτητα του ηχου (μιλαω παντα για το βελτιωμενο -δεν το εχω δοκιμασει στην απλη εκδοση).

Reaction score
4

Ωραίο ακούγεται όπως το γράφεις :105:

Επειδή κάποτε θέλω να αναβαθμιστώ και εγώ και να παίζω μουσική από ένα κοντρόλ, πες κάτι παραπάνω.

Καμία φωτό ? :414:

Reaction score
4

:406: εδώ λέμε να κάνουμε την ζωή μας εύκολη με ένα κοντρόλ... :105:

Reaction score
4.424

Καλα τον Γιαννη ειναι δυσκολο να τον παρακολουθησεις.

Εγω κανω την δουλεια μου απο το λαπτοπ ασυρματα. Στην οθονη του υπολογιστη παιζει ενα προγρομματακι "squeezebox server" απο το οποιο βλεπεις το περιεχομενο του σκληρου και επιλεγεις κομματια που θελεις ν ακουσεις. Με τον ιδιο τροπο μπορεις να επιλεξεις καποιον ιντερνετικο ραδιοφωνικο σταθμο. Ολα γινονται γρηγορα και ωραια. Αν θελεις το μηχανακι εχει και τηλεχειρηστηριο και μπορεις να βλεπεις το μενου απο το ιδιο μηχανημα. Αλλα απο καποια αποσταση τα γραμματα δεν ειναι και τοσο ευδιακριτα.
Η αληθεια ειναι οτι απο την συσκευη αξιζει τα λεφτα της, αλλα απο την αλλη με τις αναβαθμισεις δεν κοστιζει και λιγο.

Reaction score
7.194

αυτη τη συσκευη την αγοραζει κανεις για να μην εχει ανοικτο καποιον υπολογιστη.Αν ειναι να το παρουμε και να εχουμε ακοικτο το λαπτοπ για να το δουλεψουμε τοτε γιατι να μην εχουμε το λαπτοπ σαν player η για ιντερνετικο ραδιοφωνο και αν στειλουμε σημα σε ενα καλο dac?

Reaction score
5.621

Κακώς τρέχει τον squeezebox server o Βασίλης στον υπολογιστή του.

Το Touch είναι φτιαγμένο για να συνεργάζεται με NAS Server, στον οποίον θα τρέχει εκεί μόνιμα ο squeezebox server. Κι έτσι ναι, δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής.

Reaction score
5.621

:406: εδώ λέμε να κάνουμε την ζωή μας εύκολη με ένα κοντρόλ... :105:
Με ένα τηλεκοντρόλ δουλεύω όλα τα Touch και όλα τα Dune του σπιτιού. Με το iPad2.

Reaction score
5.621
Απάντηση: Re: Squeezebox Logitech Touch

Στο σαλόνι πλέον έχω ένα αναβαθμισμένο Touch και τίποτε άλλο! Με ηχεία τα ενεργά Martin Logan Purity, πατάς play στην οθόνη αφής είτε στο ίδιο το Touch, είτε στο iPad2 αραχτός στον καναπέ και επιλέγεις άνετα τις μουσικές σου και την ένταση.

Μίλησε κανείς για δυσκολία χρήσης; Ο ορισμός του μινιμαλισμού είναι.

Πριν είχα το Weiss Dac202 ως προ/dac. Πλέον το μετέφερα σε άλλον χώρο, ώστε να έχω ακριβώς αυτή την ευκολία χρήσης, του ενός τηλεχειριστηρίου ακόμη και για τον έλεγχο της έντασης.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?77720-Klipsch-Home-Cinema&p=1250473#post1250473

Reaction score
4

Με ένα τηλεκοντρόλ δουλεύω όλα τα Touch και όλα τα Dune του σπιτιού. Με το iPad2.

Τα γράμματα (dune?) δεν τα πιάσα :138: αλλά αυτό που βλέπω είναι το όνειρό μου
....
... αλλά και ipad για remote είναι μεγάλο... αν γινότανε κάτι μικρό.., σαν αυτό δεξιά ; :105:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Μπορείς να έχεις ipod touch αντι για ipad.

Reaction score
4.424

Σε μενα μου την δινει να τρεχουν καλωδια απο το λαπτοπ στον προ.
Το λαπτοπ μου ειναι ανοιχτο ουτως η αλλως 24 ωρες το 24ωρο. Ετσι ασυρματα κανω την δουλεια μου και ειμαι μια χαρα.
Αν δεν ειχα το λαπτοπ θα πηγαινα στις λυσεις του τηλεφωνου η στο ipad.
Παντως και να πλησιασεις με το τηλεχειρηστηριο του στα 1-2 μετρα δεν τοσος μεγαλος κοπος για να κανεις τις επιλογες στο μενου του ιδιου μηχανηματος.

Reaction score
5.621

Τα γράμματα (dune?) δεν τα πιάσα :138: αλλά αυτό που βλέπω είναι το όνειρό μου
....
... αλλά και ipad για remote είναι μεγάλο... αν γινότανε κάτι μικρό.., σαν αυτό δεξιά ; :105:
Αρκεί ένα κλικ στην κατηγορία dvd/bd players, mediaboxes για να μάθεις τι σημαίνει Dune.

Ως τηλεχειριστήριο για το Squeezebox Touch μπορείς να χρησιμοποιήσεις iPhone, Ipod και οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο που τρέχει Android. Η λύση του iPad προτείνεται χάρη στην πιο άνετη περιήγηση στη μουσική συλλογή, στα εξώφυλλα, στην ανάγνωση στίχων, στις πληροφορίες μέσω web για τον εκάστοτε καλλιτέχνη κτλ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.597
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50