πιατο+δεκτης για δορυφορο Astra 2D στους 28.2°E

Reaction score
17
γεια σας παιδια εδω ενας ..ασχετος με τα δορυφορικα γενικα..
αυτο που εχω τωρα ειναι μονο ενα μικρο πιατο της nova αλλα θελω να βλεπω και τον δορυφορο astra Που λεω παραπανω.

την εγκατασταση θα την κανω βασικα για την formula 1 και αυτο που δεν ξερω ειναι αν υπαρχει και καποιο ελευθερο hd καναλι που θα μπορουσα να την δω..

1)αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι καποια προταση για πιατο(διαβασα καπου οτι κανονικα θελει 1.40),αλλα και για δεκτη high definition.(αφου μου ειπαν οτι με του nova high definition που εχω δεν θα κανω δουλεια γιατι "τον εχουν κανει" να ειμαι μονο για nova,και ο πιο παλιος nova που εχω,αν κανει,θα χανει πολλα καναλια)

2)επειδη σε πρωτη φαση ειμαι λιγο ζορισμενος οικονομικα ηθελα να αποφυγω τον δεκτη και αυτο γιατι εχω τους 2 παρακατω:

>TOPFIELD TF 6400 IR
http://www.techmarket.gr/eshop/dory...orikoi-topfield-6400-irdeto-usals-p-1379.html

>VENEX ST 5119
http://www.toolsat.gr/index.php?act=viewProd&productId=22

θα εκανα την δουλεια μου με καποιον απο τους 2 και αν ναι ποιον να προτιμησω;

3)Οι δεκτες Xcruiser θεωρουνται καλοι;(δεν ξερω συγκεκριμενο μοντελο μιλαω πολυ γενικα)

4)ποια πιστευετε οτι θα ηταν μια καλη τιμη μαζι με την εγκατασταση;μιλαω για πιατο+δεκτη+εγκατασταση

ευχαριστω εκ των προτερων!
τακης

Reaction score
114
Απάντηση: πιατο+δεκτης για δορυφορο Astra 2D στους 28.2°E

Το 0,60μ. κατοπτρο της Νοva μετακινησε το για τον Hellasat 39*E
Με αυτο δεν μπορεις να κανεις ληψη και των 2 δορυφορων οποτε θα πρεπει να αγορασεις και ενα ακομη.
Παρε λοιπον 1,00μ κατοπτρο και βαλε κεντρο Astra 19*E & παρακεντρα Hotbird 13*E.
LNB θα χρειαστεις 3 ,απο τα οποια το 1 θα ειναι 2 εξοδων.
Αυτο θα μπει στον Hotbird 13*E και ετσι θα κατεβασεις 2 καλωδια.
Το ενα θα μπει στον ιδοκτησιακο δεκτη της Nova & το αλλο στον αλλο δεκτη.
Υπο διαφορετικες συνθηκες θα κατεβαζες ενα καλωδιο αλλα ο ιδιοκτησιακος δεκτης της Nova μαλλον θα μπλοκαρει γιατι θα κατεβει μεσω διακοπτη diseqC.
Mε τον Venex μπορεις να κανεις δουλεια αλλα θα δεις F1 απο το RTL που ειναι standard definition καναλι.
Για να δεις απο ORF HD, που ειναι 'ευθραυστης κωδικοποιησης' για την ωρα, θα χρειαστεις HD δεκτη.

*Τον Astra 2D στους 28.2°E ξεχασε τον.
Για ληψη του BBC HD χρειαζεσαι τεραστιο κατοπτρο.

Reaction score
17

ευχαριστω πολυ γιαννη!περιττο να σου πω οτι με μπερδεψες τελειως...χαχαχα
αποριες ενος ασχετου:
1)αν μετακινησω το πιατο nova για hellasat 39 δεν θα χασω καναλια της nova?εκτος και αν μου ειπες το αντιθετο δλδ να παρω και δευτερο πιατο αναγκαστικά,και δεν το καταλαβα.
2)εισαι σιγουρος για πιατο μονο 1 μετρου;διαβασα οτι θελει το λιγοτερο 1.20

Reaction score
17

*Τον Astra 2D στους 28.2°E ξεχασε τον.
Για ληψη του BBC HD χρειαζεσαι τεραστιο κατοπτρο.
μπορω να δω απο καπου τι καναλια χανω αν εχω τον astra 2b?τι ..καλο εχει ο 2d?

Reaction score
114

Mιλαω για 2 κατοπτρα.
Το ενα που θα ειναι 1,00μ. θα στοχευει Astra 19*E & Hotbird 13*E και για να εκμεταλλευτεις το ηδη υπαρχον σου,να το γυρισεις στον Hellasat 39*E.

Reaction score
17

thanks man:109:

Reaction score
114

Αλλη λυση πιο ακριβη ειναι να αφησεις το υπαρχον κατοπτρο σου εκει που ειναι στον Hotbird 13*E και να παρεις ενα ακομα κατοπτρο 1,20μ. και να βαλεις κεντρο Αstra 28,2*E & παρακεντρα Αstra 19*E & Hellasat 39*E
F1 θα μπορεσεις να δεις απο τα BBC interactive απο 28*Ε που και αυτα ειναι standard definition καναλια αλλα και απο ORF HD απο 19*Ε.

Reaction score
0

http://www.lyngsat.com/europe.html

Εδώ μπορείς να δεις τι κανάλια έχει ο κάθε δορυφόρος.. καθώς και που είναι οι δέσμες του καθένα.
Ο 2D στις 28 π.χ έχει αυτά..
http://www.lyngsat.com/astra2d.html

Κάμποσα ελεύθερα καθώς και κάποια Free HD..
Δυστυχώς όμως η δέσμη του είναι κεντραρισμένη αποκλειστικά για Αγγλία.

http://www.ses-astra.com/business/e...otprint-Graphics-28-2-East/astra-2D-north.php

Πολλά διαγράμματα δείχνουν και το μέγεθος πιάτου για τα ίχνη της δέσμης.
http://www.ses-astra.com/medialib/c...int_Graphics_28.2_East/0_astra_2D_north_M.jpg

Reaction score
17

Αλλη λυση πιο ακριβη ειναι να αφησεις το υπαρχον κατοπτρο σου εκει που ειναι στον Hotbird 13*E και να παρεις ενα ακομα κατοπτρο 1,20μ. και να βαλεις κεντρο Αstra 28,2*E & παρακεντρα Αstra 19*E & Hellasat 39*E
F1 θα μπορεσεις να δεις απο τα BBC interactive απο 28*Ε που και αυτα ειναι standard definition καναλια αλλα και απο ORF HD απο 19*Ε.
μαλλον αυτο ακριβως θα κανω..απλα δεν ξερω τι θα κερδισω(εκτος απο ενισχυση σηματος),αν βαλω 1.40 πιατο που μου προτεινε πριν λιγο ο ..μαγαζατορας...
βεβαια καποιος αλλος μου προτεινε να το κανω αυτο ακομα και με 80 πιατο και πως θα ειμαι οκ...

καποιον δεκτη hd εχετε να μου προτεινετε για να ξερω που βαδιζω μελλοντικα;

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια!

Reaction score
114

To 1,40μ. που σου ειπαν, μαλλον ειναι το Tecatel 1,25 x 1,45 μ.
Δεν ειναι δηλαδη 1,40μ.
Με το 0,80μ. ,στον Astra 28*E, θα πιασεις τα BBC Interactive.Απλως ομως θα εχεις απο ολη την ιστορια,πολυ λιγα καναλια ακομα και τιποτα περισσοτερο.
Απλως εγω σου προτεινα τις 2 καλυτερες λυσεις για να εχεις και περισσοτερες επιλογες.
Η πρωτη λυση σου δινει 3 δορυφορoυς ,Hotbird 13*E - Astra 19*E - Hellasat 39*E
και η 2η λυση, 4 δορυφορους, Hotbird 13*E - Astra 19*E -Αstra 28*E - Hellasat 39*E
Ποτε καποιος δεν μπορει να ξερει πως θα εξελιχθουν τα πραγματα στο μελλον, και οσα περισσοτερα εχεις, τοσο καλυτερα.
Απο HD δεκτη θα σου προτεινα τον Spiderbox 7000 HD.

*Στο 1,20μ. κατοπτρο η' 1,25 χ 1,45μ. μπορεις να εχεις με κεντρο Αstra 28*Ε ,παρακεντρα Hotbird 13*E - Astra 19*E - Hellasat 39*E
Απλως τον Ηοtbird 13*E ,τον εχεις ηδη στο 0,60μ. κατοπτρο σου ηδη.
Το θεμα μπερδευει και χρειαζεσαι 2 καλωδια να ερχονται απο πανω κατω στο οτι ο HD δεκτης της Nova δεν υποστηριζει την λειτουργια διακοπτη diseqC

Reaction score
17

Απο HD δεκτη θα σου προτεινα τον Spiderbox 7000 HD.
ευχαριστω για ολα γιαννη με βοηθησες να καταληξω..
τωρα για τον δεκτη ειδα αυτο:selectable output for 1080i, 720P, 480P and 480i format.
δεν υποστηριζει full hd???
http://www.satplus.gr/doriforikoi-HD/Spiderbox-7000HD.html

Reaction score
68

Ο δέκτης που σου προτάθηκε είναι καλός και έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Ταπεινή μου γνώμη (βασισμένη στο ότι ανέφερες πως δε θες να "ανοιχτείς" οικονομικά): αφήνεις όπως είναι το κάτοπτρο για nova και βάζεις ένα δεύτερο κάτοπτρο 80 εκατοστών στις 28E για να βλέπεις f1 από τα bbc streams.

Reaction score
17

η αληθεια ειναι πως εχω εναν ολοκληρο εξοπλισμο nova που καθεται(πιατο 80+βαση+καλωδιο κτλ),που με αυτους τους δεκτες που εχω θα μπορουσα εστω και προσωρινα να κανω την δουλεια πληρωνοντας μονο την εγκατασταση...αλλα σκεφτομαι οτι θα ειναι βλακεια να πληρωνω εγκατασταση τωρα για πιατο 80 και μετα απο καιρο για πιατο 1.20 πχ..
ευχαριστω και απο εδω..;-)

Reaction score
114

-Oταν φτιαξεις αυτο που αποφασισες τελικα,ενημερωσε μας και για τις εντυπωσεις σου.
Το θεμα ηταν οτι εσυ ζητησες να βλεπεις F1 και εγω σε οδηγησα στα βαθεια της δορυφορικης.
Θα καταλαβεις βεβαια αν κανεις κατι απο αυτα που ειπαμε προηγουμενως και ασχοληθεις λιγο.
Θα δεις τις προοπτικες και τις πολλες επιλογες.

τωρα για τον δεκτη ειδα αυτο:selectable output for 1080i, 720P, 480P and 480i format.
δεν υποστηριζει full hd???
http://www.satplus.gr/doriforikoi-HD/Spiderbox-7000HD.html
-Ολα τα HD καναλια μεταδιδουν σε 720ρ η' 1080i .

Reaction score
68

αλλα σκεφτομαι οτι θα ειναι βλακεια να πληρωνω εγκατασταση τωρα για πιατο 80 και μετα απο καιρο για πιατο 1.20 πχ..
ευχαριστω και απο εδω..;-)
Αν είναι έτσι, πας από τώρα σε λύση κατόπτρου 1,2 μ. (π.χ.).

Reaction score
17

Το θεμα ηταν οτι εσυ ζητησες να βλεπεις F1 και εγω σε οδηγησα στα βαθεια της δορυφορικης.
καλα εκανες για να μην κανω αλλαγες καθε λιγο...

θα ακολουθησω ενα απο αυτα που μου ειπες.
δηλαδη θα αφησω το υπαρχον κατοπτρο μου εκει που ειναι στον Hotbird 13*E και θα παρω ενα ακομα κατοπτρο 1,20μ. και θα βαλω κεντρο Αstra 28,2*E & παρακεντρα Αstra 19*E & Hellasat 39*E

thanks serafeim..;-)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.235
Members