VAN DEN HUL D102 iii

Reaction score
1
Έχω μία απορία σχετικά με τον τρόπο κολλήματος του εν λόγω καλωδίου σε rca βύσμα.
http://www.vandenhul.com/p_B09.aspx
Τα δύο κεντρικά καλώδια μεταφέρουν ισομερώς το σήμα και η ασημένια ''πλέχτρα'' είναι η γείωση (βάση των όσων γνωρίζω!)
Ο τρόπος που είχε κολλήσει κάποιος ηλεκτρονικός της τότε γειτονιάς μου αυτό το καλώδιο, είναι ο εξής: Τα δύο κεντρικά (καφέ και άσπρο) μαζί συνδεμένα στην υποδοχή του ''καρφιού'' του βύσματος και την ασημένια πλεξούδα στο σημείο της γείωσης.
Είναι σωστή αυτή η σύνδεση;

Reaction score
6
Απάντηση: VAN DEN HUL D102 iii

Το συγκεκριμένο καλώδιο είναι σχεδιασμένο έτσι για balanced σήμα (+/- και γείωση) το να το χρησιμοποιείς για single ended σύνδεση δεν έχει ουσιαστικό όφελος (μπορεί να είναι και χειρότερο). Ο τρόπος που έκανε τη σύνδεση ο ηλεκτρονικός είναι αυτός που χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε coaxial καλώδιο (απλά αντί για συνδέσει τον ένα αγωγό σύνδεσε και τους δυο) το οποίο όμως δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στη χωρητικότητα και εμπέδηση του καλωδίου. Καλύτερα είναι νομίζω να αποσυνδέσεις τον ένα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.693
Απάντηση: VAN DEN HUL D102 iii

Ο τρόπος που είχε κολλήσει κάποιος ηλεκτρονικός της τότε γειτονιάς μου αυτό το καλώδιο, είναι ο εξής: Τα δύο κεντρικά (καφέ και άσπρο) μαζί συνδεμένα στην υποδοχή του ''καρφιού'' του βύσματος και την ασημένια πλεξούδα στο σημείο της γείωσης.
Είναι σωστή αυτή η σύνδεση;
Ναι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.504
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus