Η Digea στη Θεσσαλία

Reaction score
0
Αρκετά τα νέα από την σημερινή πρες κονφερανς της Digea στην Αθήνα, σας μεταφέρουμε περιληπτικά τα βασικότερα, ενώ θα επανέλθουμε κάποια στιγμή και με περισσότερες πληροφορίες.

Το μότο της Digea ήταν «3 Νομοί 4 Πόλεις» και αφορά την επέκταση στον Θεσσαλικό κάμπο με ξεκίνημα των επίγειων ψηφιακών εκπομπών από την θέση Δοβρούτσι την 27η Μαίου με τις εκπομπές να γίνονται στις συχνότητες 22 και 29 UHF.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις επισυναπτόμενες φωτό η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης για εκπομπή είναι στρατηγική, καθώς θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του Θεσσαλικού κάμπου στους Νομούς Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσης και πιο συγκεκριμένα θα αφορά πληθυσμό 430 χιλιάδων κατοίκων, στον οποίο περιλαμβάνονται η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα και τα Φάρσαλα (με λίγες μόνο ζώνες σκίασης στην περιοχή των Φαρσάλων).

Η εκπομπή από το Δοβρούτσι θα συνοδευτεί από switch off των αναλογικών εκπομπών από την ίδια θέση, ενώ οι αναλογικές εκπομπές του Πηλίου θα συνεχιστούν κανονικά. Συνολικά το 85% του πληθυσμού του Θεσσαλικού κάμπου, με την κατάλληλη στροφή της κεραίας λήψης, θα μπορεί να λαμβάνει τις ψηφιακές εκπομπές από το Δοβρούτσι, ενώ σήμερα το 85% κάνει λήψη από το Πήλιο.

Οι μόνες περιοχές που θα επηρεαστούν πιο δραστικά θα είναι όσες δεν είχαν δυνατότητα λήψης από Πήλιο και μπορούσαν να λάβουν τις αναλογικές εκπομπές μόνο από το Δοβρούτσι, ποσοστό περίπου 15%. Πλέον «τυχεροί όλων» οι κάτοικοι των Τρικάλων αφού από την πόλη τους το Δοβρούτσι βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με το Πήλιο και έτσι οι περισσότεροι θα μπορούν να έχουν ψηφιακή λήψη χωρίς μετακίνηση της επίγειας κεραίας, διαδικασία που θα είναι απαραίτητη για τους κατοίκους Λάρισας, Καρδίτσας ή Φαρσάλων που θα θελήσουν να πετύχουν και ψηφιακή λήψη.

Χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση θεωρείται σχεδόν βέβαιη και η ψηφιακή εκπομπή της ΕΡΤ στις 27 Μαίου από το Δοβρούτσι, ενώ θα ακολουθήσουν με κάποια καθυστέρηση και ορισμένοι τοπικοί περιφερειακοί σταθμοί.

Σε γενικές γραμμές η πολιτική της Digea είναι η επέκταση να συνοδεύεται από σημαντική πληθυσμιακή κάλυψη και χωρίς πολλά switch off ώστε οι καταναλωτές να προχωρήσουν με ομαλό ρυθμό σε επίγειες ψηφιακές λήψεις, χωρίς να εξαναγκαστούν σ αυτές, εκτός και αν δεν γίνεται αλλιώς. Μετά την κάλυψη και του Θεσσαλικού κάμπου θα έχει καλυφθεί πληθυσμιακά από την Digea το 70% του ελληνικού πληθυσμού, ενώ όταν θα έχουν ξεκινήσει και τα 23 βασικά κέντρα εκπομπής στην επικράτεια η πληθυσμιακή κάλυψη θα φτάσει το 85%.

Digitalinfo.gr

Reaction score
152
Απάντηση: Η Digea στη Θεσσαλία

27/5 σημερα και η κλικλικοι εφτασαν και εδω,στη Θεσσαλια....
το πρωι στη δουλεια,επιανα μονο Αντ1 και Νετ...
γυρναω σπιτι το μεσημερι και ολα τα αναλογικα πλην Αλφα που χαθηκε δουλευουν κανονικα χωρις να εχουν βγαλει ταμπελα οτι "αλλαξαμε εποχη" και σταματησαν να εκπεμπουν,οπως εβλεπα στη 14αρα στη δουλεια....

βαζω να συντονισω με την Panny U20 τα ψηφιακα και τα πιανει με την πρωτη,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΗΧΟ....
γιατι γινεται αυτο;

σ.σ. η πολυκατοικια ειναι σκετος ΟΗΕ, με 30 διαμερισματα,και δε γνωριζω αν εχει στραφει η κεραια προς "Δροβρουτσι"....

L

LLLEFTERIS

Guest

Οι πανυ εχουν το προβλημα οτι πρεπει να κανεις επαναφορα απο την αρχη την τηλεοραση για να σου βγαλει το "εισαγωγη hd καναλιων" η καπως ετσι.

Και λεω οτι θελει επαναφορα γιατι μονο ετσι θα σου βγαλει αυτη την επιλογη γιατι μετα σβηνει.

Θα κανεις επαναφορα θα σβησει οτι καναλι εχεις στην μνημη και οταν θα ανοιξει παλι η τηλεοραση θα την αφησεις να ψαξει ολα τα καναλια και μετα θα πας εκει που γραφει "εισαγωγη hd καναλιων"

Reaction score
152

το εκανα αυτο....
πλεον πιανει καμπανα ολα τα ιδιωτικα και απο ΕΡΤ τιποτα.
ιδιο προβλημα εχουν και αλλοι με διαφορετικες τηλεορασεις...

κριμα,γιατι εχει τελικο τσου-λου χαντε αποψε....

L

LLLEFTERIS

Guest

Ποσο ποιοτητα σου εβγαλε στο σημα μηπως η κεραια σου δεν ειναι σωστα?

Οταν κανεις σαρωση διπλα απο το καναλι σου την γραφη με αριστα το 10

L

LLLEFTERIS

Guest

Παντως ευχαριστο που εχει και η ιδιεταιρη πατριδα μου το Τρικαλο Κλικλικου συστεμ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

πλεον πιανει καμπανα ολα τα ιδιωτικα και απο ΕΡΤ τιποτα.
ΕΡΤ ή EΡΤ-HD;
Γιατί δεν θυμάμαι αν έχει αρχίσει να εκπέμπει η EPT-HD στην Θεσσαλία.

Reaction score
152

εβαλα ενα δεκτη GEMINI 4 HD και πιανει πλεον και τα της ΕΡΤ...
πλεον θα τα βλεπω και στο προβολι ολα....

edit. Γιωργο πιανει και το χαντε...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Νομίζω άκουσα και για πομπό στην Λαμία!

Reaction score
152

μαζευτηκε σημερα η παρεα σπιτι μου να δουμε τον τελικο σε χαντέ στο προβολι....
δυστυχως καταληξαμε να το δουμε στη 42αρα και οχι στις 123" αφου η ερτ ειχε τρελά σπασιματα με φοβερό πιξελιασμα και ηταν αδυνατον να δουμε παιχνιδι εστω και για 2 λεπτα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.553

Τελικά υπάρχει παντού ένα θεματάκι με τη λήψη των φηφιακών. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι δέκτες την ίδια ευαισθησία, και ειδικά αν κάποιος μένει σε πολυκατοικία, υπάρχει το ενδεχόμενο κακής λήψης, δηλαδή εικόνας με πιξέλιασμα ή καθόλου εικόνα σε μερικά κανάλια.

Ενδεικτικά περιγράφω κάποια πράγματα που συνέβησαν στη δική μου περίπτωση εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread....8%E7%F3%DF%E1-%E4%E5%EA%F4%FE%ED-DVB-T-Mpeg-4

Δυστυχώς οι τιμές ευαισθησίας που αναφέρω δεν έχουν απόλυτη τιμή, αφού σε άλλους δέκτες η απώλεια σήματος ξεκινάει στο 20%, ενώ σε άλλους στο 40%. Μπορείτε να έχετε όμως μια ιδέα για το τι συμβαίνει.

Reaction score
1.614

Στο σπιτι μου, 22 χλμ. δυτικα της Λαμιας, λαμβανω DIGEA με ενταση σηματος 60-65% & ποιοτητα σηματος 90-95%. Την DIGITAL UNION δεν την λαμβανω καθολου, οπως επισης δεν λαμβανω κανενα ραδιοφωνο. Επισης δεν λαμβανω το ψηφιακο πακετο της ΕΡΤ, πιστευω εξαιτιας του οτι στο καναλι 43 εκπεμπει απο το Καλαμακι Δομοκου το καναλι ΕΝΑ της Λαμιας, το οποιο εχει δυνατο σημα στην περιοχη μου, και ισως δημιουργει προβλημα παρεμβαλλοντας τα ψηφιακα της ΕΡΤ και σε περιοχες της Θεσσαλιας!
Οσον αφορα την DIGEA που λαμβανω, ο ηχος ειναι στερεoφωνικος, καλης ποιοτητας, με κωδικοποιηση DOLBY PROLOGIC στις προσφατες σχετικα ταινιες. Καδρο εικονας 16/9 μονιμα σε ΣΚΑΙ & ΣΤΑΡ, και στον ALPHA χτες κατα την διαρκεια της μεταδοσης της Φορμουλα 1. To τσεκαρισμα του ηχου, εγινε στην μουσικη εκπομπη της Ν. Γερμανου στον ALPHA, επισης χτες βραδυ, μεσα απο ηχοσυστημα HI-FI. Ευτυχως "κατεβασε ρολα" ο αναλογικος ΑΝΤΙ στο καναλι 22 και εμεινε καθαρη η συχνοτητα. Επισης, στο καναλι 29, μειωσαν την ισχυ του αναλογικου ALTER, και εμεινε κι εκει σχετικα καθαρη η συχνοτητα!:605:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.553

Στο σπιτι μου, 22 χλμ. δυτικα της Λαμιας.........
Από πού είσαι βρε παρτιώτη?

Από ότι βλέπω από το ίχνος λήψης της Digea, εκτός από τη Λαμία, πιάνει ένα μικρό κομμάτι κατά μήκος της Εθνικής οδού Λαμίας - Καρπενησίου. Εκτός αυτού, ο πομπός βρίσκεται αρκετά μακρυά.

Δες εδώ:

http://www.digea.gr/map/map2.php

Reaction score
1.614

Από πού είσαι βρε παρτιώτη?

Από ότι βλέπω από το ίχνος λήψης της Digea, εκτός από τη Λαμία, πιάνει ένα μικρό κομμάτι κατά μήκος της Εθνικής οδού Λαμίας - Καρπενησίου. Εκτός αυτού, ο πομπός βρίσκεται αρκετά μακρυά.

Δες εδώ:

http://www.digea.gr/map/map2.php
Γιαννη, συμφωνα με το διαγραμμα της DIGEA, η Λαμια, καθως και η περιοχη μου (αναμεσα Λαμια - Σπερχειαδα, στους προποδες της Οιτης) ειναι "εκτος σχεδιου της", δεδομενου και του οτι δεν υπαρχει οπτικη επαφη με το κεντρο εκπομπης. Η θεωρια ομως διαφερει απο την πραξη και το ηλεκτρομαγνητικο κυμα εδαφους εκανε την εκπληξη! Επισης λαμβανω με αριστο σημα και τα ραδιοφωνα απο το Δοβρουτσι, οπου η συχνοτητα εκπομπης ειναι "καθαρη" εδω. Χρησιμοποιω τον ορο "στο σπιτι μου", και το υπογραμιζω, διοτι δεν εχω δοκιμασει αλλη ληψη στην ευρυτερη περιοχη, ουτε εχω αναφορα για αλλη ληψη (ειναι νωρις αλλωστε).
Υ.Γ.: Απο που καταγεσαι και με λες πατριωτη?:437:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.553

Θα σου απαντήσω με ένα κουίζ:

Ποιό είναι το μοναδικό χωριό της Ελλάδας, που όταν το προφέρουν οι κάτοικοί του, έχει Γαλλική ονομασία?

ΥΓ. Για να σε βοηθήσω λίγο, βρίσκεται επάνω στον άξονα Λαμίας - Σπερχειάδας.........

Reaction score
1.844

Μακρακόμ!
:121:

EDIT: Λάθος, μάλλον το Αμούρ' εννοείς.

Reaction score
1.844

Δύυυυσκολοοοοο! :623:

Αμαλώτα; :421:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.553

Οσο ζει κανεις μαθαινει!!!:135:
Παρεπιπτωντος, και για να βαλω κι εγω ενα κουιζ, ειμαι απο το χωριο του Βασιλια!
Υπάτη?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος