Που??

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.663
Απάντηση: Που??

Στο Πράκτικερ, καθώς και σε καταστήματα ξυλουργικών ειδών. Αν δεν βρεις αλενοξυλόβιδα, ίσως να υπάρχουν ξυλόβιδες torx (έχουν καλύτερο grip από τις allen, ειδικά οι security torx).

Reaction score
2.566
θενκς Κώστα...
Για το 2ο έχεις καμιά ιδέα? Βασικά είναι αυτό ακριβώς:
http://www.amazon.com/gp/customer-m...QT4EQ/ref=cm_ciu_pdp_images_0?ie=UTF8&index=0

Ουσιαστικά θέλω να το χρησιμοποιήσω για να μην ακουμπήσουν κατευθείαν οι μονάδες των ηχείων που φτιάχνω πάνω στο ξύλο. Από ότι μου λένε κάποιοι, ίσως και κάποια μονωτικά υλικά σωλήνων κλπ. κάνουν την ίδια δουλειά, έχεις άποψη περί του θέματος?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
871

Sorry για τη σφήνα, νομίζω είναι καλύτερα να βιδώσει το ηχείο πάνω στην επιφάνεια που θα έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα υλικού. Το φοάμ αυτό που ανέβασες είναι πολύ χοντρό.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Κέντρο μεγαφώνου.
Ειδικό για φλάντζα ηχείων

Σχετικά με βίδες
Υπήρχε στην Καλιρρόης στο ρεύμα ανόδου μετά την διασταύρωση με Φραντζή ένα "βιδάδικο".Φανταστικό μαγαζί σε ποικιλία και γνώσεις.Αλλά μια 10ετία πριν ηταν η τελευταία μου επίσκεψη.Αν υπάρχει ακόμα και σε φέρει ο δρόμος ρίξε μια ματιά.Αλλιώς στα μαγαζιά της Αθηνάς,τα στυλ Praktiker είναι πολύ γενικού ενδιαφέροντος.

Reaction score
2.566
Nαι Praktiker δεν έχει...πήγα, όπως και σε αρκετά άλλα...αν υποψιαστώ ότι ακόμα και βίδες σε αυτή τη κολοχώρα πρέπει να πάρουμε από το internet...θα πεθάνω!
Ακόμα ελπίζω όμως και αύριο πρωί θα πάρω σβάρνα τα μαγαζιά του κέντρου και φυσικά τη πρότασή σου Μάνο! Να σου πω, άνοδο εννοείς προς κέντρο ή προς Συγγρού ας πούμε?
Σας ευχαριστώ!

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Που??

Το φόουμ που λέω είναι 5 χιλ. πάχος και με το βίδωμα του μεγαφώνου θα γίνει 1-2 χιλιοστά...αυτό προτείνει ο linkwitz πάντως, τί να σου πω...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.663

Συμφωνώ κι εγώ πως αυτή η αφρώδης ταινία είναι πολύ παχιά, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως φλάτζα στο μεγάφωνο, αν πιεσθεί πολύ, (αν σφιχτεί το μεγάφωνο πολύ), υπό την προϋπόθεση πως η βίδα θα σφίξει σε αντικρυστό φυτευτό παξιμάδι, (σκέτη ξυλόβιδα μπορεί να κλωτσήσει). Καλύτερη λύση είναι η λαστιχένια φλάτζα, και μάλιστα όχι πολύ παχιά, όχι πάνω από 1-2 χιλιοστά. Προϋποτίθεται βέβαια πως η πατούρα θα είναι παρμένη με ρούτερ, για να είναι πολύ ομαλή, ενώ η μπάφλα θα είναι προφανώς από γιασενίτ ή φυσικό ξύλο (μασίφ ή κόντρα πλακέ), και όχι νοβοπάν. Ακόμα καλύτερα, ενδείκνυται η πατούρα να είναι βαμμένη με ένα χέρι λεπτόρρευστης μπογιάς, ή ανιλίνης, και για λόγους αισθητικής, για να μη φαίνεται η πατούρα άσπρη στον "αέρα| μεταξύ πατούρας και μεγαφώνου. (Ανιλίνη μόνο με γάντια. Να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα, είναι καρκινογόνος).

Αντί φλάτζας, μια άλλη λύση, ίσως ανορθόδοξη αλλά αποτελεσματική, είναι να αλείψεις την πατούρα με μια λεπτή στρώση γράσου (λευκού, για να μη μυρίζει). Ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κοινή πλαστελίνη, που κι αυτή προσφέρει επαρκή στεγάνωση.

Πάντως, ακόμη κι αν δεν βάλεις τίποτα και εφαρμοσθεί το μεγάφωνο κατ' ευθείαν στην πατούρα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι κατ' ανάγκην κακό. Αυτή η λύση εφαρμόζεται ευρέως σε πάμπολλα ηχεία, ακόμη και ακριβά, ειδικά αν η καμπίνα είναι ανοικτού τύπου, (bass reflex κλπ.). Αρκεί η πατούρα να είναι ομαλή.

Reaction score
2.566
Σούπερ ανάλυση Κώστα, θενκς.
Ναι η πατούρα είναι παρμένη με ρούτερ και η μπάφλα είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Τα ηχεία είναι ανοιχτής μπάφλας γενικότερα.
Θα πάω μάλλον σε λύση λαστιχένιας μπάφλας από κέντρο μεγαφώνου αν και θα μου φέρουν και αυτή που σας έδειξα να τη δω από κοντά...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Που??

Σούπερ ανάλυση Κώστα, θενκς.
Ναι η πατούρα είναι παρμένη με ρούτερ και η μπάφλα είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Τα ηχεία είναι ανοιχτής μπάφλας γενικότερα.
Θα πάω μάλλον σε λύση λαστιχένιας μπάφλας από κέντρο μεγαφώνου αν και θα μου φέρουν και αυτή που σας έδειξα να τη δω από κοντά...
τι τι θες τη φλαντζα αφου ειναι ανοικτης μπαφλας;

μην σου φυγη ο αερας;

Reaction score
2.566
Είπα πιο πάνω Γιώργο, για να μη βιδώσω το μεγάφωνο κατευθείαν στο ξύλο...

Reaction score
1

Μήπως κάποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω στην Αθήνα
1) Νοβαπανόβιδες με άλλεν κεφάλι?

Τσαμούρης τα πάντα όλα, Αρχιμήδους 12 στο στενάκι δίπλα στη Σιβιτανίδειο και στο Κέντρο Βίδας στο Περιστέρι Κωνσταντινουπόλεως 21.

http://www.tsamouris.gr/

http://www.vides.gr/

Reaction score
2.566
Σκέτη απογοήτευση....με λαμαρινόβιδα θα κάνω τη δουλειά μου...ούτε καν απλές μαύρες ξυλόβιδες με σταυρό κεφάλι δεν έχει κανένας...είναι τραγικοί δηλαδή πραγματικά, τα πήρα άσχημα σήμερα, 10 μαγαζιά γύρισα σε όλη την Αθήνα για τις κολόβιδες...

Reaction score
1

Στον Τσαμούρη πήγες ; Δεν πιστεύω ότι δεν έχει, έχω δεί ότι έχει νοβοπανόβιδες με κεφάλι torx (σαφώς καλύτερο από το άλεν) !

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
επι της Βουλιαγμενης στον παραδρομο με κατευθυνση προς το το κεντρο, πριν τα φαναρια της Αγιου Βασιλειου. Βιομηχανικα ειση πιο πολλα απο το Πρακτικερ πιο φθηνα απο το πρακτικερ.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.412
Members
38.697