Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Reaction score
1.788
Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

επισης αν διαβασεις προσεκτικα το ποστ 354 , που απαντω στον Κωστα, θα δεις πως εννοω οτι ειναι βιασμος.

Νομιζω οτι οπου στο παρελθον εγω γραψει , ποτε δεν εχω ειρωνευτει και δεν εχω προσβαλει κανεναν!!

τωρα για να μπουμε στην ουσια Αλεξ, πιστεψεμε, ναι, και οι λαμπες μπορουν και να μετρανε καλα, αλλα και να ακουγονται καλα .

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

επισης αν διαβασεις προσεκτικα το ποστ 354 , που απαντω στον Κωστα, θα δεις πως εννοω οτι ειναι βιασμος.

Νομιζω οτι οπου στο παρελθον εγω γραψει , ποτε δεν εχω ειρωνευτει και δεν εχω προσβαλει κανεναν!!

τωρα για να μπουμε στην ουσια Αλεξ, πιστεψεμε, ναι, και οι λαμπες μπορουν και να μετρανε καλα, αλλα και να ακουγονται καλα .
Εσύ άραγε διάβασες τι έγραψα;

Για πες καναδυο τέτοιες που έχεις "ακούσει" ρε Τάκη.
(Για προφανείς λόγους - να μη φανεί ότι "ευλογείς τα γένια σου", να μη σε φέρω σε δύσκολη θέση κλπ. - ας αφήσουμε τις δικές σου απέξω...)

Υπόψιν πως δε διαφωνώ κάθετα ντε και καλά...

Την άποψή σου για το ποια θεωρείς "σωστή" λαμπάτη υλοποίηση θέλω να δω...
Είδες καμια ειρωνεία εκεί;
Αλλά και στα υπόλοιπα post (πλην Αρκά, για τον οποίο δήλωσα ξεκάθαρα ότι τον έβαλα καθαρά χιουμοριστικά - όπως κι εσύ (νόμιζα) ότι χρησιμοποίησες τον όρο "ΒΙΑΣΜΟΣ" - και όχι με σκοπό να σε ειρωνευτώ) πού είδες την ειρωνεία προς το πρόσωπό σου;

...

...

...

Δε νομίζω ότι μπαίνεις στην ουσία.
Σε ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα, και απάντησες με γενικότητες.

Κατά τα άλλα, φυσικά και δε υποχρεώνει κανείς να απαντήσεις...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

τελικα εισαι πολυ αυθαδης!!!!!!!!!!!!!!!!! τουλαχιστον!!!
Τον όρο "επιλεκτική ευαισθησία" τον γνωρίζεις;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

26 λεπτά - καμία απάντηση.

Πάω για ύπνο.

Καληνύχτα σε όλους...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Ολα αυτα δεν ειναι παρα ενας ΒΙΑΣΜΟΣ!!!!!!
Κάτσε βρε Τάκη...Γιατί βιασμός?Έχεις ακούσει τα characters είτε της metric είτε παρόμοιων λύσεων?Έστω και software...
Όταν τα δοκιμάσαμε στο Βλάση μία χαρά έπαιξαν...ακόμα και σε δύσκολα αυτιά.

Κατα δεύτερον...Επειδή βλέπω οτι αναλύσατε ενδελεχώς τις κακές ηχογραφήσεις της ρόκ..Ουδεμία σχέση έχει η μουσική μαγεία που βγάζει ένα ρόκ κομμάτι με την εγγραφή αυτού.Το dark side of the moon θα ακουστεί πολύ όμορφο στα ακουστικά του ipod μου ενώ θα ακουστεί ακόμα πιο όμορφο απο ένα hi-end ηχοσύστημα.
Παρ όλ αυτά για λοιπά συγκριτικά...καλό είναι να προσέχουμε διότι τα ρόκ βινύλια π.χ. κρύβουν αρκετά διαμάντια σε σχέση με τα αντίστοιχα ψηφιακά που κομπρεσαρίστηκαν.

Όμως ας μήν ξεχνάμε οτι η μουσική αυτή καθ αυτή δέν γνωρίζει απο τέτοια.Πάντα θα γουστάρουμε να ακούμε την "αναλογική" χροιά των δίσκων των pink floyd και τη θολούρα των δίσκων του santana ...είναι θέμα γούστου και όχι υψηλής πιστότητας...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

:120:Κριμα....................................

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor s

Κάτσε βρε Τάκη...Γιατί βιασμός?Έχεις ακούσει τα characters είτε της metric είτε παρόμοιων λύσεων?Έστω και software...
Όταν τα δοκιμάσαμε στο Βλάση μία χαρά έπαιξαν...ακόμα και σε δύσκολα αυτιά.

Κατα δεύτερον...Επειδή βλέπω οτι αναλύσατε ενδελεχώς τις κακές ηχογραφήσεις της ρόκ..Ουδεμία σχέση έχει η μουσική μαγεία που βγάζει ένα ρόκ κομμάτι με την εγγραφή αυτού.Το dark side of the moon θα ακουστεί πολύ όμορφο στα ακουστικά του ipod μου ενώ θα ακουστεί ακόμα πιο όμορφο απο ένα hi-end ηχοσύστημα.
Παρ όλ αυτά για λοιπά συγκριτικά...καλό είναι να προσέχουμε διότι τα ρόκ βινύλια π.χ. κρύβουν αρκετά διαμάντια σε σχέση με τα αντίστοιχα ψηφιακά που κομπρεσαρίστηκαν.

Όμως ας μήν ξεχνάμε οτι η μουσική αυτή καθ αυτή δέν γνωρίζει απο τέτοια.Πάντα θα γουστάρουμε να ακούμε την "αναλογική" χροιά των δίσκων των pink floyd και τη θολούρα των δίσκων του santana ...είναι θέμα γούστου και όχι υψηλής πιστότητας...
Καλημερα.

Απο την στιγμη που μιλαμε για μονιτορ ηχεια, μονιτορ ηχο, που σημενει οτι θελω να ακουσω την οποια καλη, η κακη δουλεια του μηχανικου ηχου, τοτε γιατι να επεμβω εγω να τον φτιαξω- στα μετρα μου; Aυτο εννοω [βιασμο] Αν θελεις εντελωσ υποκειμενικα.

Reaction score
1.788

για τον Ζαπαντη , Αλεχ σου ειπα οτι μπορουν και οι λυχνιες να ακουστουν καλα! υπαρχουν σπεκς που μπορεις να δεις , για διαφορους τυπους λυχνιων , και να δεις με ποια τοπολογια μπορεις να την λειτουργησεις αλλα και να επιλεξεις την γραμμικη περιοχη λειτουργιας τους. Τωρα θελεις να πω για καποιον κατασκευαστη; Noμιζω οτι δεν ειναι και απαραιτητο , αλλα για δες καμια σχεδιαση του ALLEN WRIGHT [VAGUM STATE ELECTRONIC]

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor s

Καλημερα.

Απο την στιγμη που μιλαμε για μονιτορ ηχεια, μονιτορ ηχο, που σημενει οτι θελω να ακουσω την οποια καλη, η κακη δουλεια του μηχανικου ηχου, τοτε γιατι να επεμβω εγω να τον φτιαξω- στα μετρα μου; Aυτο εννοω [βιασμο] Αν θελεις εντελωσ υποκειμενικα.
Για δύο λόγους:

1. Επειδή έτσι γουστάρω! Αυτός είναι και ο λόγος που ωθεί (ασυνείδητα πολλές φορές) και τους περισσότερους χαϊεντάδες στο να παραμορφώνουν (βάναυσα πολλές φορές) το σήμα χρησιμοποιώντας είτε καλώδια equalizer, είτε "κακά" λαμπάτα στάδια τίγκα στην παραμόρφωση, είτε τρανζιστοράτα μηχανήματα που είναι αλλού γι' αλλού... (με τα ηχεία δε θ' ασχοληθώ τώρα)
Και ξέρεις κάτι;
Δεν πειράζει - αρκεί να γίνεται συνειδητά.

2. Επειδή μπορεί (όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο) να οδηγεί σε αντικειμενικά σωστότερο αποτέλεσμα.
Σε μπέρδεψα;
Για σκέψου λοιπόν το ακόλουθο υποθετικό (και ελπίζω όχι υπέρ το δέον απλοϊκό) παράδειγμα:
Ως γνωστόν, εκτός από την περίπτωση που ακούμε σε ανηχοϊκό θάλαμο, ο ήχος που φτάνει τελικά στ' αυτιά μας αποτελεί μια σύνθεση του απευθείας ήχου από τα ηχεία μας καθώς και του πεδίου αντηχήσεων που αναπτύσσεται εντός του χώρου ακρόασης.
Σκέψου λοιπόν πως έχεις ένα ζευγάρι ηχείων εντός ενός χώρου που είναι ιδιαίτερα ανακλαστικός στις μεσοϋψηλές συχνότητες.
Τα ηχεία αυτά παρουσιάζουν ασυνήθιστα ευρεία διασπορά στις μεσοϋψηλές συχνότητες, κάτι το οποίο καίτοι γενικά επιθυμητό, μπορεί να τα οδηγήσει να ακουστούν υπέρ το δέον "λαμπρά" στο χώρο αυτό, σε σημείο μάλιστα που να οδηγήσει ορισμένους ακροατές να παραπονεθούν ότι "ξύνουν".
Αν δώσεις λοιπόν μέσω eq ένα ελαφρύ roll-off στις υψηλές συχνότητες θα έχεις άραγε "βιάσει" τη μουσική, ή μήπως θα έχεις βοηθήσει στην ορθότερη αναπαραγωγή της από το συγκεκριμένο χώρο - σύστημα;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

για τον Ζαπαντη , Αλεχ σου ειπα οτι μπορουν ΚΑΙ οι λυχνιες να ακουστουν καλα!
...
Με είδες να διαφωνώ πουθενά;

...
υπαρχουν σπεκς που μπορεις να δεις , για διαφορους τυπους λυχνιων , και να δεις με ποια τοπολογια μπορεις να την λειτουργησεις αλλα και να επιλεξεις την γραμμικη περιοχη λειτουργιας τους.
...
Δεκτά όλα.

...
Τωρα θελεις να πω για καποιον κατασκευαστη;
...
Yes.

...
Noμιζω οτι δεν ειναι και απαραιτητο...
Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι.
Δεν είναι δυνατόν οι μόνοι που "εκτίθενται" εκφράζοντας ευθαρσώς και κατά το δυνατόν τεκμηριωμένα τη γνώμη τους για διάφορα μηχανήματα να είναι οι "συνήθεις ύποπτοι"...
Τάκη, και γνώσεις έχεις και δεν είσαι και κανα παιδάκι που δεν κόβει το μυαλό του...

Οι απαιτήσεις από εσένα είναι μεγαλύτερες.

...
αλλα για δες καμια σχεδιαση του ALLEN WRIGHT [VAGUM STATE ELECTRONIC]
Αν μπορούσες να δώσεις και κανα δυο παραδείγματα ακόμη...
Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι με λάμπες.

Αν δε μπορείς, σ' ευχαριστώ έστω και γι' αυτό το ένα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.995

@ Geovaz & Alex_Zap...

Οκ παίδες, υποθέτω πως ξεδώσατε χτες τη νύχτα, αλλά για να το τελειώσουμε, θέλω εντός της σήμερον να μου κάνετε ένα τηλεφωνηματάκι και να μου πείτε ότι δεν τρέχει τίποτα. Πώς σύννεφο ήταν κι έφυγε. Αν δεν τα βρείτε έτσι, θα με υποχρεώσετε να σας αναγκάσω να τα βρείτε εδώ, και δημοσίως. Κι αυτό είμαι σίγουρος πως δεν το θέλετε.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Κόγια, σου 'χει πει κανένας πως είσαι sexy όταν θυμώνεις;:116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

I 'm calling you.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monit

Κατ' αρχάς θα ήθελα να κάνω τις απαραίτητες συστάσεις για ηρεμία. Ήρθε το καλοκαίρι, θα πάμε καμιά παραλία να δούμε κανα κ@λο, ας μην αφήνουμε τους εαυτούς μας να εκνευρίζονται.
Καλημερα.
Καλημέρα Τάκη!
Άπαντες, μεταξύ αυτών κι εγώ, αναγνωρίζουν τις γνώσεις σου στα αναλογικά ηλεκτρονικά και τις περί λυχνιών τεχνοτροπίες. Με όλο το σεβασμό θα σου πω ότι την σήμερον, τεχνολογία θεωρούνται τα ψηφιακά ηλεκτρονικά. Ειδικά δε οι λυχνίες θεωρούνται μια ρετρό ενασχόληση περιορισμένων εφαρμογών. (Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να παίζουν καλά). Το αναφέρω όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να καταλαβαινόμαστε. Έχω την πεποίθηση ότι εσύ, ως άνθρωπος που έχεις από καιρό υιοθετήσει έναν ορθολογικό τρόπο σκέψης, έχεις την δυνατότητα κάποια στιγμή να μπεις στο "πετσί" των ψηφιακών και να απορρίψεις τις παντός είδους επιφανειακές ή και "οπαδικές" εκτιμήσεις γι αυτό που σήμερα ονομάζουμε τεχνολογία. Λέω μόνο αυτά γιατί, πίστεψέ με, μια δήλωση όπως η παραπάνω αποτελεί επίδειξη άγνοιας επί του θέματος. Δεν θέλω να με παρεξηγήσεις, δεν είναι κακό αυτό που λέω. Ο μοναδικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί δεν έτυχε να ασχοληθείς ποτέ με το θέμα. Αν ασχοληθείς θα το καταλάβεις πολύ γρήγορα.

Επειδή μπορεί (όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο) να οδηγεί σε αντικειμενικά σωστότερο αποτέλεσμα.
Εσύ πάλι ρε Άλεξ, αν και είσαι ένας ευφυέστατος άνθρωπος, είσαι ένα επικοινωνιακό κουτορνίθι. Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι απευθύνεσαι σε χομπίστες που δεν έχουν ασχοληθεί ΠΟΤΕ με το θέμα. Η προσπάθειά σου αρχίζει και τελειώνει στο απλοϊκό ύφος έκφρασης. Όμως, όσο απλά και να τα πεις, δεν γίνεται να μιλήσεις για διαφορικές εξισώσεις, σε κάποιον που δεν ξέρει την προπαίδεια. Προφανώς δεν έχεις καταλάβει με ποιούς μιλάς. Να σου πω ένα παράδειγμα: σε αυτήν την κατηγορία υπάρχει γραμμένο από τον φίλο μου τον Σκαλούμπακα, ότι τα ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης που κατεβάζουμε είναι τίγκα στο jitter γιατί έρχονται από μακρινούς servers στο αμέρικα. Όσο πιο μακρυά, τόσο περισσότερο το jitter. Ξαναλέω ότι για όλους μας υπάρχουν τομείς στους οποίους είμαστε αυθεντίες και αντίστοιχα τομείς που δεν ξέρουμε την τύφλα μας. This is life.

Η προσπάθειά λοιπόν απόδειξης με "απλοϊκό τρόπο" της ανωτερότητας του τεχνολογικού μοντέλου που προτείνεις, είναι ένας διαρκής αγώνας να τρυπήσεις το νερό. Τα ερωτήματα και τα κενά είναι τόσα πολλά που δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να βρεις ακροατή που θα σε ακούσει με προσοχή, εφόσον ανήκει στην μερίδα των ανθρώπων του χόμπι που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με αυτά. Θες να κάνεις πιο σοβαρή προσπάθεια; Θέλεις να απλοποιήσεις γνώση; Ξεκίνα με τους παρακάτω δύο τίτλους:
1. Ψηφιακό audio σήμα.
2. Ψηφιακά φίλτρα - εφαρμογές.
Όχι απλές αναφορές όμως, αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια, ενώ κάθε τι που γράφεις θα το αντιστοιχείς σε audio εφαρμογές. "Κου" και "ο" = "Κο". Αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθείς με κανέναν, σου το λέω εκ των προτέρων, σου το λέω εκ πείρας. Μια ζωή θα είναι η γνώμη σου against η γνώμη του άλλου (οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός). Θα μου πεις, αυτή είναι η δουλειά σου; Σου απαντώ ευθέως: ΚΑΙ αυτή. :126:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951

κοίτα να σου πω την "άποψή" μου.

το "μόνιτορ" ηχείο, με την έννοια δηλαδή της ελάχιστης παρέμβασης στον ήχο, δεν έχει ως αυτοσκοπό την ακρόαση επακριβώς της ηχογράφησης που παρέδωσε στο κοινό ο κάθε χατζηπαπάρας στουντιάς, διότι, έτσι όπως το έκανε, να κάτσει αυτός να το ακούει "πιουρ", εγώ δε φταίω σε τίποτε.

ταυτόχρονα, θεωρώ δεδομένο κάτι που δε θεωρείται δεδομένο στις μέρες μας, δηλαδή θεωρώ πως έτσι κι αλλιώς υπάρχει ψηφιακή επεξεργασία στο σήμα ώστε να πραγματοποιείται ισοστάθμιση χώρου. άρα, τα περι "πιουρ" αναπαραγωγής, βρίσκονται πολύ μακριά από το σκεπτικό μου.

και αν όντως επιθυμεί κάποιος να ακούει κάτι με τον "πιουρ" τρόπο, τότε η μόνη επιλογή στις μέρες μας είναι ένα ψηφιακό ηχείο σε μετρημένο και φτιαγμένο χώρο, δηλαδή ένα ηχείο με ψηφιακή είσοδο. εφόσον δεν βλέπω τέτοια επιλογή, χλευάζω κάθε δήθεν "πιουρ" στην αναπαραγωγή. Αντίθετα, αν δω αυτή την επιλογή, θα σεβαστώ την άποψη περί "πιουρ" αναπαραγωγής.

επίσης, σε ένα έργο όπου όλα είναι συμβιβασμοί, και όπου κάθε κομμάτι της αλυσίδας αναπαραγωγής έχει το δικό του "χαρακτήρα" (είτε σε μικρό, είτε σε μεγαλύτερο ποσοστό - αδύνατο να το αποφύγεις) είναι εντελώς αδύνατο να θεωρείς ότι ακούς "πιουρ" την όποια ηχογράφηση, είναι αυταπάτη. (και δε μπλέκω καν με καλώδια, είναι πιο μεγάλες "χοντράδες" αυτές που λέω.)

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό, θα ήθελα επιτέλους να ξεκαθαρίσει ποια είναι η "θέση" ενός "μόνιτορ" ηχείου στο σκηνικό. Λοιπόν, η "θέση" του είναι να χρησιμοποιηθεί ως "εργαλείο" που θα καταφέρει να "σηκώσει" στις πλάτες του την ισοστάθμιση χώρου, κάτι που είναι εκ των πραγμάτων μια πρόκληση, και εκ των υστέρων, μετά δηλαδή την ισοστάθμιση χώρου, να μην έχει έντονη τη "σφραγίδα" του στο τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή να μην έχει τόσο ισχυρό "χαρακτήρα" που να καλύπτει τις όποιες διαφοροποιήσεις κάνεις στο σήμα. Και ρε παιδιά, μερικά πράγματα είναι αντικειμενικά, πως να το κάνουμε δηλαδή. Δε γίνεται να θεωρούμε ασφαλές το να χρησιμοποιούμε παθητικό κρος, αφού είναι γνωστοί οι περιορισμοί, δεν αλλάζουν αυτά με κανένα "επώνυμο" πυκνωτή στο κρος (ο "χαρακτήρας" αλλάζει)!

Αφού λοιπόν στηθεί ένας χώρος, ο οποίος ασχέτως ηχείων - δεν ενδιαφέρουν τα ηχεία σε αυτό το θέμα - έχει σωστούς χρόνους αντηχήσεων για το άκουσμα που επιθυμούμε, μετά έρχεται ένα ηχείο να μπει σε αυτόν τον χώρο, το οποίο καλείται να μπορεί να τον "γεμίσει" σε όλο το φάσμα και να μπορεί να αποδώσει με άνεση το δυναμικό εύρος που χρειάζεται, κρατώντας χαμηλά τις ολικές παραμορφώσεις. Τότε και μόνο τότε, έρχεται υποχρεωτικά η ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου, η οποία είναι απαραίτητη. Χωρίς αυτήν, δεν τίθεται κανένα "θέμα" υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, δε το δέχομαι ούτε για αστείο δηλαδή. Κι αφού τελειώσει κι αυτό το στάδιο, υποχρεωτικά μπαίνει στο παιχνίδι το θέμα "γούστου", σα κερασάκι στην τούρτα, όχι για να πατήσει την τούρτα ο ελέφαντας, χωρίς να "καταστρέψει" δηλαδή ότι χτίστηκε μέχρι αυτή τη στιγμή. Και όντως, είναι αυτή η στιγμή που μπαίνει κανείς στα "χωράφια" της υποκειμενικότητας, η οποία είναι αδύνατο να μην υφίσταται, εφόσον το αντικείμενο είναι εκ των πραγμάτων υποδεέστερο των περιστάσεων, καθώς δεν υπάρχει "τέλειο", όλα είναι συνθέσεις συμβιβασμών. Κι εδώ ταιριάζει "γάντι" το παράδειγμα 10 διαφορετικών ηχείων, που όλα είναι "κορυφαία", αλλά όλα παίζουν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά κι επίσης εδώ ταιριάζει και το "βόισινγκ" που κάποιοι "ψάχνουν" μετά μανίας, ή το "μάτσινγκ" που έχει γίνει ψύχωση σε ένα σωρό κόσμου. Δε θα υπήρχαν αυτά τα πράγματα αν δεν ήταν εκ γενετής "σφάλματα της φύσης" τα ηχεία, όπως πολύ σωστά είπε ο χρήστος.

Και να πιάσω το πικάπ? Την ποια κεφαλή δηλαδή? (άστα τα υπόλοιπα στην άκρη, δε πειράζει). Αφού κάθε κεφαλή, παίζει "διαφορετικά" από την οποιαδήποτε άλλη, κι ας είναι όλες τους υπέροχες! Δηλαδή, δεν "βιάζουν" αυτές το αποτέλεσμα με τον τρόπο τους? Κι αν έχει κάποιος αντίρρηση, τον προκαλώ να βρει 3 κεφαλές διαφορετικής μάρκας, ανεξαρτήτως κοστολογίου, που να παίζουν ακριβώς το ίδιο. Κολοκύθια. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Πόσο μάλλον να βρει 3 διαφορετικά πλατό, με 3 διαφορετικούς βραχίονες, με διαφορετικά καλώδια, με διαφορετικές κεφαλές, με διαφορετικά προ-προ και με διαφορετικά προ, που να τα βάλεις στον ίδιο τελικό ενισχυτή και να παίξουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο από ένα κορυφαίο ηχείο. ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΛΚΗΣ. Ο ορισμός του "βιασμού" είναι μπροστά σου σε όλο του το μεγαλείο, και επιδεικτικά τον αγνοείς!

Ομοίως και τα ντακ. Ποια 3 ντακ διαφορετικής μάρκας παίζουν ακριβώς το ίδιο? Εδώ τα πράγματα βέβαια είναι διαφορετικά, διότι χρησιμοποιούν κοινά τσιπάκια, και πιθανά να βρεις 2 ίδια αντίγραφα, με διαφορετική μάρα στην ούγια. Έλα μου όμως που ακόμα και ίδια τσιπάκια, παίζουν σε διαφορετικές υλοποιήσεις τόσο διαφορετικά! Και ποιο είναι το τέλειο? Το τάδε ή το δείνα? Και κάθε 3-μηνο έχουμε και νέο "τέλειο"? Μα καλά, πόσα "τέλεια" θα περάσουν από μπροστά μας μέχρι να καταλάβουμε πως δε γίνεται να φτιαχτεί "το τέλειο ντακ"? Πως όλα θα "βιάζουν" το αποτέλεσμα, το καθένα με τον τρόπο του?

και δηλαδή τι; εθελοτυφλούμε? διαλέγουμε 5 συσκευές που η καθεμιά "βιάζει" το αποτέλεσμα με τον δικό της τρόπο, χώνουμε και 5 καλώδια που "το γ@μούν και ψοφάει", σε ένα χώρο που δεν έχει δει μικρόφωνο μέτρησης, και μιλάμε για "πιουρ" ήχο και λέμε πως ακούμε ότι είναι γραμμένο στα αυλάκια του ψηφιακού ή του αναλογικού δίσκου? Μα για όνομα, το γ@μήσαμε και ψόφησε και μας συλλάβαν για βιασμό ήδη και χαμπάρι δε πήραμε.

Και πάμε και στην ρημάδα την ηχογράφηση. Άντε και έχεις μια ηχογράφηση του Χρήστου, που είναι ρε παιδί μου μάγκας, γνώστης και αφτιάς, και στην κάνει και γαμώ, να γλύφεσαι. έλα μου όμως που ο χρήστος δεν έχει φτιάξει όλες τις ηχογραφήσεις της δισκοθήκης μου, και γουστάρω να ακούω όλες τις μουσικές. Οπότε τι γίνεται? Θα κάθομαι να ακούω χάουζ και ραπ υποτονικά, γιατί "έτσι πρέπει", και θα το "φχαριστιέμαι" μόνο αν πάω σε κανα μπιτς μπαρ που έχουν τσιτώσει τα σαμπ? Ή μήπως σε άλλη ηχογράφηση θα πρέπει να κουνιούνται τα σκώτια μου επειδή έτσι του καρφώθηκε του κουφού χατζηπαπάρα στουντιά να το φτιάξει? Κακά τα ψέμματα, είναι δεδομένο πως με λίγο "πείραγμα", μπορεί να σε ευχαριστήσει πολύ περισσότερο το άκουσμα. Το λες βιασμό? Πες το. Αλλά αν δε το γ@μήσεις, δε θα φχαριστηθείς μάνα μου με το χούφτωμα, πάρτο απόφαση! Να ξέρεις πάντως, πως ο εκάστοτε "στουντιάς", δε το "χούφτωσε" μόνο, αλλά το γ@μησε για τα καλά, πριν από σένα για σένα, δε σε περίμενε ούτε για να τελειώσετε μαζί...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν

Κατ' αρχάς θα ήθελα να κάνω τις απαραίτητες συστάσεις για ηρεμία. Ήρθε το καλοκαίρι, θα πάμε καμιά παραλία να δούμε κανα κ@λο...
ναι, να πάμε. να το οργανώσουμε, ε?
που δηλώνουμε συμμετοχές?

Reaction score
249

οταν ακουω μουσικη αισθανομαι σαν τον ΝτομινΤικ
δεν εχω βαλει μουσικη στο συστημα χωρις να την πειραξω
ουτε εχω το καλυτερο-σωστοτερο συστημα ουτε χωρο ουτε αυτια
αλλα και να τα ειχα δε θα αντεχα ολες τις ηχογραφησεις πιουρ

με το προηγουμενο μηνυμα του Κωστα συμφωνω 99.9% (να μη δινουμε και θαρρος)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
με το προηγουμενο μηνυμα του Κωστα συμφωνω 99.9% (να μη δινουμε και θαρρος)
Δηλαδή με αυτό όπου κανονίζουν με τον αδερφό του να πάνε σε μια παραλία να δούνε κ@λους;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7