Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Αν και προσωπικα εχω αρπαχτει αρκετες φορες με τον Γιωργο, εδω ομως τοποθετουμαι υπερ του. Ο λογος ειναι απλος. Αν καποιος κατα την αποψη μας ειναι ερειστικος η ακομη προσβλητικος, δεν τον πλακωνουμε στο ξυλο ουτε τον λεμε αν φοραει παντελονια η φουστες. Δηλαδη οποιος δερνει τους αλλους φοραει παντελονια?

Θυμαστε παλιωτερα με τον Μιχαηλο που φορτωνε με τον Κογια κι εγραφε εδω μεσα οτι θα ηθελε να τον εβλεπε καπου τετ α τετ για να του ριξει μερικες μπουνιες.

Μπορει τον Αλεξ να τον θεωρω φιλο, ωστοσο ειναι και πολυ αυθορμητος με οτι συνεπαγεται αυτο. Σε καμμια περιπτωση δεν συμφωνω με μπαναρισματα, αλλα εδω μεσα σχεδον ολοι ειμαστε φιλοι μεταξυ μας, και θα πρεπει τετοιες συμπεριφορες να τις προλαβαινουμε και να τις σταματαμε εγκαιρα. Καποια τηλεφωνα, καποια πμ νομιζω οτι βοηθανε παρα πολυ στην εκτονωση μια κακης καταστασης.

Δεν θελω να παρω θεση επι της ουσιας (ποιος ξεκινησε λεκτικα να τα χωνει) γιατι η τροπη που πηρε χτες η συζητηση την κανει ανουσια. Πρεπει να ξερουμε που να βαζουμε φρενο στο πληκτρολογιο μας.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

νομίζω πως είσαι ολίγον τι (όσο πατάει ο ελέφαντας δηλαδή) "άδικος" επικεντρώνοντας ουσιαστικά την "συνετιστική" σου διαχειριστική παρέμβαση προς τον Άλεξ, καθώς τα πραγματικά "ερειστικά" ποστς ήταν αυτά του Γιώργου και του Τάκη (αυτό το λέω με όση βεβαιότητα μου δίνει η ανάγνωσή τους για 3η συνεχή φορά, όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, αλήθεια).
Δικαίωμα σου να τα θεωρείς εριστικά.
Κάποιες αναφορές επι προσωπικού όμως είναι υπέρ το δέον.....
Είναι άλλο να πεις κάποιο άσχετο (που οπως είπες κι εσύ μπορεί και να είναι) καί άλλο να αναρωτιέσαι τι έχει μέσα στο παντελόνι του.Μιά συγγνώμη για προσωπικά θέματα που θίχτηκαν ισως να ηταν ευπρόσδεκτη. ΙΜΗΟ

Reaction score
3.967

Κάνας άλλος που να μη συμφωνεί ότι εκκρεμεί δημόσια συγνωμη για τον Γιώργο?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Νομιζω οτι με καποια pm το θεμα εχει λυθει.....ας μην το τραβαμε αλλο και χαλαμε το θεμα!!!!!

Ας το λυξουμε εδω βρε παιδια ....νομιζω οτι το γνωμικο μας---οτι εγινε εγινε----παει γαντι στην περιπτωση.....αστε το να παει !!!!!!!!!!!

Reaction score
15.548

Εγω αν και δεν γνωριζω κανεναν σας ...παρα μονο τον Μανο58 ολιγον...θα ελεγα οτι τα περι παντελονιου ηταν βαρυ ...και ας ηταν λινο το ρουχο η χειμωνιατικο....

Επισης θα ελεγα οτι και τα λαμπιονια και τα τραντζιστορατα εχουν θεση στο χαι-εντ ......
Αβυσσος τα αυτια των ανθρωπων......
...η πληροφορια που λαμβανει ο καθενας μας ειναι διαφορετικη ακομα και με τελεια μετρημενα αποτελεσματα.......
...εαν βαλετε και ολιγον υποκειμενικο μεσα,βγαινει το αποτελεσμα...

Δεν υπαρχει λογος να βγαινει καποιος εκτος εαυτου.....ενα χομπι ειναι....!!!!!!!

αυτα....

Reaction score
2.248

Το θέμα έχει λυθεί παιδιά.
Δεν υπάρχουν αντεγκλήσεις και ούτε προσβολές εκατέρωθεν στο παρόν νήμα.

Ηταν προσωπική μου παράκληση στον Βλάση και τον ευχαριστώ.

Ολα καλά

σσ: Εκανα edit γιατί έγραψα το παρόν με Ω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951

εντάξει, το "θέμα" δεν είναι πια τίποτα ιδιαίτερο, σιγά τα ωά. Λύθηκε, οκ. Λυμένο εξ'αρχης ήταν.

Αλλά ας μου επιτραπεί μια "δευτερολογία", σαν απάντηση στο Μάνο. Σε αυτόν τα λέω, οι υπόλοιποι, μη διαβάζετε τίποτα. (αν μπορείτε)

Δικαίωμα σου να τα θεωρείς εριστικά.
όντως. είναι δικαίωμά μου να τα τα θεωρώ ερειστικά.

ας σου δώσω έτσι, ένα πρόσφατο παράδειγμα, στο οποίο αν δεν απάντησα (στο ποστ #364), είναι γιατί δε του αξίζει. δείτε αν θέλετε τι έγραψε:

http://www.avsite.gr/vb/showthread....%F4%E1-monitor-speakers&p=1340434#post1340434

το οποίο εν ολίγοις παρουσιάζει ως "εξευτελισμένο" τον τρόπο που παρουσίασα λίγο πριν και που νομίζω πως μπορεί να ευχαριστήσει ένα σωρό παιδιά που γουστάρουν λάμπες (με την χρήση χαρακτήρων από τη μέτρικ), άσε που η μέτρικ (ή κάθε άλλη "κάρτα") είναι ξαφνικά ένα "κινέζικο τσιπάκι τοσοδούλι", κάτι που σιγοντάρει στο επόμενο μήνυμα ο Τάκης.

Δε λέω, ξέρουν τα παιδιά ένα σωρό πράγματα, στο πικαπ ο Γιώργης κ στις λάμπες ο Τάκης, και γι αυτό είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η συμβολή τους στην παρέα μας, αλλά η αντίδρασή τους σε κάθε αναφορά στα "παλιοψηφιακά" είναι ερειστικότατη, έως προσβλητική. Το ότι δεν αντιδρώ προσωπικά, δε σημαίνει πως δε με ενοχλούν τέτοια ποστ που ευθέως κοροϊδεύουν ό,τι δε καταλαβαίνουν οι ίδιοι ουσιαστικά.

ακόμα και στα επόμενα ποστς, αυτά που γράφηκαν δηλαδή, δεν είναι ερειστικά, ε?

όπως αυτό:

<<Coolarise επειδή δεν είμαι σαν τα παιδάκια που ξέρεις.... Λίγα έως ελάχιστα μαζί μου

Γκε γκε?>>

Δηλαδή, τι να πω. Είναι αυτός τρόπος να γράφεις σε φόρουμ?

Εντάξει, να την πεις στον Άλεξ, δε λέω όχι. Αλλά να την πεις και στην άλλη πλευρά, όχι προς μια κατεύθυνση μόνο. Και φαίνεται, να "τη λέει" ΜΟΝΟ στον άλεξ. Αυτό θεώρησα "άδικο". Δεν είπα πως άδικα τα είπε προς τον άλεξ. Δίκιο είχε, αλλά θα είχε και δίκιο αν τα έλεγε και στους άλλους...

Αυτό έγραψα πριν στο βλάση: "επικεντρώνοντας ουσιαστικά την "συνετιστική" σου διαχειριστική παρέμβαση προς τον Άλεξ". Δεν είδα να λέει ο Βλάσης "αλέξη, γιώργο και τάκη χαλαρώστε λίγο", (όπως πχ είπε ο κόγιας) είδα να λέει "Αλεξη χαλαρωσε φιλε ......αρπαχτηκες με τον Γιωργο που ειναι ενα πολυ αξιολογο ατομο και δεν δινει δικαιωματα... "

ναι, σίγουρα, δε δίνει δικαιώματα.

<<Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι? Στο τσαρδί σου?>> <<Γκε γκε?>> έτσι, έτσι, κανένα δικαίωμα δε δίνει. σίγουρα, με πείσατε. σε κανα λιμάνι, μπορεί και να μη δίνει "δικαίωμα", τι να πω.

τες πα, αυτή είναι η άποψή μου, κ όντως είναι δικαίωμά μου να τα τα θεωρώ ερειστικά και προσβλητικά, και έτσι τα θεωρώ. Ιδίως διότι πολλές φορές είναι κατευθυνόμενα ευθέως προς τα γραπτά μου που αφορούν "ψηφιακά", για τα οποία δεν έχουν ιδέα οι γράφοντες τα σχόλια αυτά (ποτέ δεν έδειξαν πως γνωρίζουν κάτι για τα ψηφιακά, μόνο σωρείες λαθών έχω δει να γράφονται από την πλευρά των "πιουριστών αναλογικάριων"). Να τα κοροϊδεύουν (όσα δε φτάνει η αλεπού) ξέρουν όμως, και δε χάνουν καμιά ευκαιρία να το αποδείξουν, γεμίζοντας με ανάλογα ποστ κάθε τέτοιας κατεύθυνσης θρεντ. Λες και "τα βγάζει" ο γράφων για κάθε μέτρικ που πουλιέται, ή για κάθε λινξ. Κούνια που σας κούναγε! Αυτό, να με συγχωρείτε, δεν είναι διάλογος, ούτε διαφωνία. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, καμιά ουσία, καμιά απάντηση. Είναι ξερή-σκέτη-νέτη προσβολή, και επαναλαμβανόμενη μάλιστα, προς τον γράφοντα.

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650

Υπάρχει η δυνατότητα όπως παλιά είχαμε δύο κεφαλές με διαφορετικούς ήχους για διαφορετικές
ηχογραφήσεις , να έχουμε 2-3 preset είτε δικά μας είτε απο κάποιο ειδικό για όσους παίζουν με software
που να δίνει εναλλακτικές σε προβληματικές ηχογραφήσεις

¨Ετσι απλά τελειώνει το θέμα και ξαναγυρνάμε να ακούσουμε μουσική.
Παραδείγματα τέτοιου software?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951

Αβυσσος τα αυτια των ανθρωπων......
α να γειά σου!

άβυσσος και η ψυχή της γυναίκας!

λοιπόν, πρέπει να βρεθούμε σε καμιά θάλασσα, με πολλά πιπίνια εμπροσθόβαρα να κυκλοφορούν γύρω μας, λίαν συντόμως.

να χαρούμε τη φύση ρε παιδί μου, να βγάλουμε καμιά φωτογραφία της προκοπής...

Reaction score
4.250

Πολυ ωραια, στο Γαλατικο χωριο μας επηλθε παλι η ηρεμια. Σιγουρα ο κακοφωνιξ ειναι δεμενος σε καποιο δενδρο, οποτε παω να συνεχισω το τσαπισμα!

Reaction score
15.548

α να γειά σου!

λοιπόν, πρέπει να βρεθούμε σε καμιά θάλασσα, με πολλά πιπίνια εμπροσθόβαρα να κυκλοφορούν γύρω μας, λίαν συντόμως.

α γειά σου.....:444:

θελω ναναι και ο μασελάς παρεα......
......λιγο ποιο μακρια βεβαια και να τον τραβαω βιντεο..:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέ

Νικο καλημερα , διαβασα ολο το σεντονι σου , σου διαφευγει κατι!!! απαντησα στον αδελφο σου , και νομιζω εξηγω παρα κατω, πως εννοουσα τον [βιασμο]!!! ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!!

Λυπαμαι που δεν εχεις κανει καμια παρεμβαση σε καποιες προσβολες!!!!

Ο αυθαδης πρεπει να συνετιζεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανταυθου βλεπω την γνωστη πλεον [ σκυταλοδρομια]!!!!!!!!!!

Τωρα αν πρεπει να επεμβαινει καποιος στην οποια εγγραφη ,να την κανει καλυτερη, σαφεστατα ειναι δικαιωμα του!!!! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑΝ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑ ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ!!!!!!
- Τάκη, υποκειμενικά ή αντικειμενικά, το νόημα είναι το ίδιο.
- Όσον αφορά τους "αυθάδεις", πριν την δική μου επέμβαση υπάρχουν άλλοι που κάνουν νομίζω πολύ καλά την δουλειά τους. Και συστάσεις γίνονται και παρατηρήσεις. Τώρα αν εννοείς να πλακώσουμε κάποιον στο ξύλο, αυτό προφανώς δεν θα γίνει.
- Όσον αφορά την "επέμβαση" στην εγγραφή, ο Άλεξ δεν νομίζω ότι εννοούσε αυτό, (τουλάχιστον όπως το ανέλυσε ο Ear). Κι αυτό διότι στην πραγματικότητα, υπό συνθήκες μόνο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μπορείς να ακούσεις την εγγραφή αυτούσια και όχι μεταλλαγμένη...

...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ραντεβού στη Ανάβυσσο λοιπόν.............που κάνει και ρίμα

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Παραδείγματα τέτοιου software?
Το απλούστερο ολων είναι το EQ στο Foobar.
Kάνεις save 2-3 καμπύλες κατα το πως νομίζει το αυτί σου και παίζεις
Διάβασε κι αυτό

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

α να γειά σου!

Eγω ειμαι μεσα.....θα φερω και τα μπρατσακια μου ....του Winnie............

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

α γειά σου.....:444:

θελω ναναι και ο μασελάς παρεα......
......λιγο ποιο μακρια βεβαια και να τον τραβαω βιντεο..

Δεν χωραει νεαρε μου το αλαβαστρινο και πετρωδες κορμι μου στην βιντεοκαμερα σου.......θες superzoom .....:410::410:

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650

Το απλούστερο ολων είναι το EQ στο Foobar.
Kάνεις save 2-3 καμπύλες κατα το πως νομίζει το αυτί σου και παίζεις
Διάβασε κι αυτό
Α για EQ μιλάμε πάντα. Υποθέτω τότε πως κάτι με FIR/IIR φίλτρα (πχ Acourate) είναι προτιμότερο...

Reaction score
15.548

Δεν χωραει νεαρε μου το αλαβαστρινο και πετρωδες κορμι μου στην βιντεοκαμερα σου.......θες superzoom .....:410::410:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Θαυμάστε αλάβαστρο. Βλάσαν ο Κορίνθιος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951

Α για EQ μιλάμε πάντα. Υποθέτω τότε πως κάτι με FIR/IIR φίλτρα (πχ Acourate) είναι προτιμότερο...
εννοείται. Κοίταξε, κάθε "φίλτρο" είναι δυνητικά ένα "εκουαλάιζερ", μια κλίση κάπου. Όλα στη βάση τους έτσι δουλεύουν.

τα απλά, παίζουν με IIR, είναι πιο "σύντομα", με κάποια προβληματάκια βέβαια (κυρίως φασικά).

Στην υπάρχουσα κατάσταση, ο συνδυασμός αυτών των δύο (FIR - IIR) δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα, αν και θεωρώ πως το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα των FIR είναι η επεξεργαστική ισχύς (πέραν της πολυπλοκότητας του κώδικα). Ο weiss έχει λίγο ξετινάξει τα IIR βέβαια, κι όχι αδίκως, αφού κατάφερε να μην έχει φασικά θεματάκια και να μη μπλέξει με τους κωδωνισμούς των FIR.

Είναι όμως γεγονός πως τα IIR είναι απομεινάρια του παρελθόντος, κατάλοιπα των πεπερασμένων διαθέσιμων αναλογικών σχεδιαστικών λύσεων, τα οποία και αρίστως αντιγράφουν στο ψηφιακό επίπεδο. Από την άλλη, τα FIR είναι αμιγώς ψηφιακά, με την έννοια πως δεν υφίστανται αντίστοιχα υλοποιημένα φίλτρα σε αναλογικό επίπεδο με τις υπάρχουσες σχεδιαστικές λύσεις (ξεφεύγει πχ από τα γνωστά κι άξια βεβαίως LR, σε κλίσεις της τάξης των 2000 db/oct, ανέφικτες με οποιαδήποτε σχεδίαση σε αναλογικό επίπεδο).

Αυτό που νομίζω πως μένει να αποδειχτεί, είναι κατά πόσον η επεξεργαστική ισχύς μπορεί να επαρκέσει για πλήθος ταυτόχρονων φίλτρων, ιδίως σε υψηλές δειγματοληψίες, και εδώ να επισημάνω πως είναι απαράδεκτο να εφαρμόζεις οτιδήποτε στο ταπεινό red book, λόγω μη επάρκειάς του για αρκετά στεπ επεξεργασίας, οπότε η μετατροπή του 16/44,1 του red book (που βασικά αποτελεί τη δισκοθήκη μας) πρώτα σε 24/96 (τουλάχιστον) πρεπει να θεωρείται δεδομένη, κάτι που ως γνωστό θα ζορίσει ακόμα περισσότερο στους υπολογισμούς. Το 24/192 είναι ακόμα άπιαστο όνειρο για τέτοια κόλπα.

Στην παρούσα φάση, μια πρώτη γεύση από απλά φιλτράκια IIR, έστω του φούμπαρ, μπορεί να σου δώσει μια πρώτη "γεύση". Αν "τσιμπήσεις", κάηκες. Θα γίνεις κόγιας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7