Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Ορθον.
Και να ρωτησω κι εγω κατι ακομα.

Ποσο περισσοτερα θα μπορουσε να χρεωσει ο μηχανικος ηχου για μια τετοια παραγωγη?
Τι διαφορετικο και τι ειδους περιθωρια επεξεργασιας θα ειχε στο να φτιαξει ενα ικανο αποτελεσμα, οταν το υλικο ειναι απο την βαση του οχι τοσο αξιολογο?

Αυτο δεν ειναι βιασμος?
Επειδή δέν έχω άποψη για το όλο θέμα ενώ αντιθέτως ο chrishat μπορεί να μας απαντήσει τα πάντα...
θα σχολιάσω τα του χρήματος...

Θεωρώ οτι ο τύπος που σπούδασε, επένδυσε σε ένα καλό στούντιο και σε ένα καλό εξοπλισμό αξίζει να χρεώσει παραπάνω τη δουλειά του.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Ποιοι;
Ονόματα παρακαλώ.

Είσαι σε θέση να εξηγήσεις άραγε γιατί τα προβλήματα ενός χώρου (τα -4db στα 2.5 kHz είναι προβληματάκι) δε μπορούν (ΣΩΣΤΑ) να επιλυθούν μέσω EQ ή θα περιορίζεσαι στις ατάκες της μιας αράδας;

Πίστευα ότι είσαι ικανός για περισσότερα.

Περιττό να σου πω ότι είμαι πολύ απογοητευμένος από τη συνεισφορά σου σε αυτό το thread...

Κρίμα...
Beaming?:120:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Οου γιές, παρα λίγο να γίνουμε συνάδελφοι οταν εργαζόμουν για την Lyric.
Ε, δεν είναι από τους καλύτερους ? :137:
Για πες του να δούμε αν το θυμάται ρε !! Ήταν μια συναυλία που υπήρχε ένα φέρετρο στην σκηνή, του έβαζαν φωτιά και από μέσα έβγαινε ο τραγουδιστής.... :138:
+ χαιρετίσματα από έναν μαθητή του 20χρόνια πριν !!

Reaction score
4

Ποιοι;
Ονόματα παρακαλώ.

Είσαι σε θέση να εξηγήσεις άραγε γιατί τα προβλήματα ενός χώρου (τα -4db στα 2.5 kHz είναι προβληματάκι) δε μπορούν (ΣΩΣΤΑ) να επιλυθούν μέσω EQ ή θα περιορίζεσαι στις ατάκες της μιας αράδας;

Περιττό να σου πω ότι είμαι πολύ απογοητευμένος από τη συνεισφορά σου σε αυτό το thread...

Κρίμα...
Δεν νομίζω ότι θέλω να ανοίξω διάλογο μαζί σου :109:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Ok, πάω να κόψω τις φλέβες μου.
Σε συγχαίρω προκαταβολικά για τα συγχαρητήρια που θα δεχθείς και σε αφήνω στην ανωτερότητά σου...
:109::144::145::407:

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor s

Θεωρώ οτι ο τύπος που σπούδασε, επένδυσε σε ένα καλό στούντιο και σε ένα καλό εξοπλισμό αξίζει να χρεώσει παραπάνω τη δουλειά του.
Εγω θεωρω οτι ακομη κι αυτος πιθανον να χρεωσει με δυο τιμολογια την ιδια δουλεια, απλη και audiophile, εσκεμενα.
Ταυτοχρονα, θα υπερασπιστει την "απλη" του δουλεια ως σωστη και θα ριξει το βαρος η την ευθυνη μιας κακης ακουστικης στην αναπαραγωγη, στα μηχανηματα, στον χωρο, στην απειρια και στα λοιπα του ακροατη.

Μετα ως λυση, θαρθει το EQ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ότι αν μετρήσεις ένα χώρο και βρεις ότι λείπουν πχ. 4 dB στους 2.5Κhz, έχεις πρόβλημα !
Αν όμως δώσεις με eq +4dB στους 2.5Κhz το πρόβλημα λύθηκε !
(Κάτι ανάλογο πιστεύουν και για μια ηχογράφηση βέβαια)

Im the που είναι έτσι :137:
(αμ δε)

Μια παραπάνω εξηγησούλα θα επιθυμούσα και εγώ.
Ή τουλάχιστον κάποια link προς σχετική βιβλιογραφία.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monit

Εγω θεωρω οτι ακομη κι αυτος πιθανον να χρεωσει με δυο τιμολογια την ιδια δουλεια, απλη και audiophile, εσκεμενα.
Ταυτοχρονα θα υπερασπιστει την "απλη" του δουλεια ως σωστη και θα ριξει το βαρος η την ευθυνη μιας κακης ακουστικης στην αναπαραγωγη, στα μηχανηματα, στον χωρο, στην απειρια και στα λοιπα του ακροατη.

Μετα ως λυση, θαρθει το EQ.
Γενικότερα επαναλαμβάνω.Ότι ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα ισχύει και σε αυτό.Υπάρχει ο σαλτιμπάγκος και ο επιστήμονας.Ξέρεις κάποιο χώρο ο οποίος δέν έχει τέτοια φαινόμενα?

Οπότε δέν θεωρώ σκόπιμο στο να αναλωθούμε ποιός είναι ο καλός και ο κακός?Ο καθένας φαίνεται με τα έργα και τις πράξεις του...

Όμως πράγματι, ίσως το ψηφιακό eq να δίνει μερική λύση σε αυτό το θέμα.

Reaction score
4

Ok, πάω να κόψω τις φλέβες μου.
Σε συγχαίρω προκαταβολικά για τα συγχαρητήρια που θα δεχθείς και σε αφήνω στην ανωτερότητά σου...
Αν νομίζεις ότι σε αδικώ, ευχαρίστως να σου εξηγήσω το 'γιατί' :126:

(δημόσια βέβαια)

Reaction score
1.685

Πιστευω οτι ο Timbre το ειπε ως αντισταθμιστικο παραδειγμα και οχι ακριβολογωντας.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Bρε λεβεντες....παιζει να τσακωθει καποιος αλλος αποψε η να παμε να κοιμηθουμε σαν ανθρωποι και να εχουμε αυριο ολη την ημερα για τσαμπουκαδες????

Αν ειναι καποιος βιαστικος παρακαλω να το γραψει .......να παρει και αυτος σειρα μπας και σβερκοθουμε αποψε!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1.685

Το δικο μου κουπονι φτανει στο ταμειο σε πεντε λεπτα, περιμενε λιγο.:116:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν

Γενικότερα επαναλαμβάνω.Ότι ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα ισχύει και σε αυτό.Υπάρχει ο σαλτιμπάγκος και ο επιστήμονας.Ξέρεις κάποιο χώρο ο οποίος δέν έχει τέτοια φαινόμενα?

Οπότε δέν θεωρώ σκόπιμο στο να αναλωθούμε ποιός είναι ο καλός και ο κακός?Ο καθένας φαίνεται με τα έργα και τις πράξεις του...

+100000 Αλεξ.......
Δεν υπαρχει περιπτωση να αποφευχθει η κοροιδια ,οχι μονο σε θεματα που αφορουν τον ηχο αλλα νομιζω σε ολους τους τομεις.......αλλωστε υπαρχουν πολλοι που η λεξη επαγγελματιας φαινεται μονο στο ταμπελακι της εξωπορτας και οχι στα εργα του!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Το δικο μου κουπονι φτανει στο ταμειο σε πεντε λεπτα, περιμενε λιγο.:116:

Κανενας αλλος στα 3 ?????νυσταξα.............

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν

Όμως πράγματι, ίσως το ψηφιακό eq να δίνει μερική λύση σε αυτό το θέμα.
Δεν με ενδιαφερει ποιος ειναι ο καλος και ο κακος.
Αυτο που με νοιαζει ειναι, αυτος ο Χ, να μη ονομαζει την δικη του πατατα δικη μου ανικανοτητα αναπαραγωγης, τετοια που να χρειαζεται υποχρεωτικα - αναγκαστικα EQ για να ερθει στα ισα της.

Reaction score
1.788

Κανενας αλλος στα 3 ?????νυσταξα.............
παω και εγω για νανι.Ψοφια πραγματα σημερα!! Αντε και οι αγανακτισμενοι αυριο στο συνταγμα.

χιουμορ κανω!!!!!!!! το εννοω , πλακα κανω!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Βλέποντας την φασαρία που γίνεται και προσπαθώντας να μήν μπλέκω σε φασαρίες θα πώ την άποψη μου ήρεμα και ωραία...

Έχουν ανοίξει άπειρα θέματα για κακές συμπεριφορές, για κόσμο που ντρέπεται να γράψει κ.τ.λ.

Όμως απο την άλλη βρε παιδιά υπάρχει κόσμος που διαβάζει, γνωρίζει και προσπαθεί να βοηθήσει και να συζητήσει...
Καταλαβαίνω επίσης οτι το όλο κλίμα στο σάιτ προσπαθεί να κρατείται σε φιλικό-παρείστικο κλίμα.Το μπάν φεύγει δύσκολα ειδικά για παρεξηγήσεις του πληκτρολογίου.

Όμως βρε παιδιά.Δέν καταλαβαίνω ως προς τί τόσος εγωισμός?Αφού φαίνεται οτι υπάρχουν άνθρωποι διαβασμένοι και άνθρωποι μή διαβασμένοι.Δέν γίνεται βρε παιδιά να μπαίνει ο ψαγμένος, να παραθέτει την γνώση του και να πετάγεται πάντα ένας να πετάει την "άποψη" του.Δέν γίνεται ο ίαρ να κατεβάζει σεντόνια και να πεταχτώ στο επόμενο λεπτό να του πώ "μα το ηχείο δέν έχει καλό καλώδιο".
Πραγματικά βρεθείτε για ένα λεπτό στο πλευρό του γνώστη.Κάθεται για την κ@βλ@ του και γράφει τις σκέψεις του και πετάγεται αιωνίως ο εξυπνάκιας να του την πεί.

Θεωρείτε σοβαρή τη συμπεριφορά αυτή?

Πραγματικά, υπάρχουν τόποι που μπορούμε ελεύθερα να συζητάμε για την "αναλογική πιστότητα", την μάχη του "άκουσα το καλώδιο" και λοιπά θέματα.
Απο τη στιγμή όμως που είμαστε σε ένα χώρο που δέν χωράνε αξιώματα και απόψεις οφείλουμε να σεβόμαστε τον συνομιλητή μας.Πρέπει οποιαδήποτε "αντίδραση" μας να την στοιχειοθετούμε με επιχειρήματα και όχι με ατάκες-πυροτεχνήματα.

Το ακόμα μεγαλύτερο κρίμα είναι οτι αντί να εκμεταλευτούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν δέκα πραματάκια, προσπαθούμε να τους στήσουμε στον τοίχο μπας και κάποτε αποδείξουμε οτι έχουν άδικο.

Οπότε πραγματικά εκλιπαρώ για σεβασμό σε άτομα που ασχολούνται.Η διαφωνία στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας είναι δεκτή απ όλους μας.Το να πετάμε ατάκες είναι αίτιο εκνευρισμού...

Reaction score
1.685

Αν κατεβαζει σεντονια κανει λαθος, σε λαθος τοπο.
Αν κατεβαζει σεντονια και περιμενει μπραβο, κανει δυο φορες λαθος.
Αν κατεβαζει σεντονια, περιμενει μπραβο, δεν το παρει και "βριζει" αυτον που τον σχολιαζει, κανει τρεις φορες λαθος.
Αν επειδη κατεβαζει σεντονια, εχει επαρση, ειναι ο ιδιος λαθος.

Τα υπολοιπα, τα θεωρω σωστα.

PS.
Αοριστα και οχι προς συγκεκριμενα ατομα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Αν κατεβαζει σεντονια κανει λαθος, σε λαθος τοπο.
Αν κατεβαζει σεντονια και περιμενει μπραβο, κανει δυο φορες λαθος.
Αν κατεβαζει σεντονια, περιμενει μπραβο, δεν το παρει και "βριζει" αυτον που τον σχολιαζει, κανει τρεις φορες λαθος.
Αν επειδη κατεβαζει σεντονια, εχει επαρση, ειναι ο ιδιος λαθος.

Τα υπολοιπα, τα θεωρω σωστα.

PS.
Αοριστα και οχι προς συγκεκριμενα ατομα.

Και πού/σε ποιόν κολλάει αυτό τώρα?

Reaction score
1.685

Ακριβως στα απο πανω του. (497)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7