Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Και δεν είναι δύσκολο να εμηνερωθεί κανείς για το ποιά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά να κοιτάξει σε ένα ηχείο και μπορεί να επιλέξει με προσεκτικές ακροάσεις-και στο χώρο του- σωστά ανάλογα με το γούστο και τη μουσική που ακούει.
Θα παρακαλούσα για το σχόλιο σας στην υπογράμμιση, κε Ζαφειρόπουλε.

επίσης εγω που έχω την "κακιά συνήθεια" να ακούω απο παλιά ροκάκια μέχρι κλασσική περνώντας απο Jazz,Ethnic και ελληνική μουσική τι διάλο να πάρω.Ενα σωστό "παντός καιρού" χρειάζομαι.Με ποιά κριτήρια θα με συμβουλεύατε να κινηθώ?Αντικειμενικά ακρόαση 3 η 5 ηχείων στον χώρο μου είναι μάλλον δύσκολη (επαρχία γαρ)

Reaction score
4.250

Θα παρακαλούσα για το σχόλιο σας στην υπογράμμιση, κε Ζαφειρόπουλε.

επίσης εγω που έχω την "κακιά συνήθεια" να ακούω απο παλιά ροκάκια μέχρι κλασσική περνώντας απο Jazz,Ethnic και ελληνική μουσική τι διάλο να πάρω.Ενα σωστό "παντός καιρού" χρειάζομαι.Με ποιά κριτήρια θα με συμβουλεύατε να κινηθώ?Αντικειμενικά ακρόαση 3 η 5 ηχείων στον χώρο μου είναι μάλλον δύσκολη (επαρχία γαρ)
Μανο η περιπτωση σου ειναι πανευκολη, ενα XTZ 100,49 χρειαζεσαι. Το συνδεεις ενεργα (οχι απαραιτητα) και το κοτσαρεις στον Grace. Τσαμικο θελεις, κορυφαιο, Μπετοβεν? επισης. Τα παντα. Ειμαι σιγουρος οτι συντομα η εταιρια θα υποστηριξει ακομη περισσοτερο το προιον της με καποιο δικο της εξωτερικο κροσοβερ και ενισχυτες. Την τεχνογνωσια την εχουν και με το παραπανω.

Reaction score
2.248

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά ακούγονται από τους γνώστες του χώρου ως προς την επιλογή των ηχείων ανάλογα του χώρου, του γούστου και της μουσικής που ακούει ο ακροατής.

Ολα αυτά θα ήταν χρήσιμα όταν οι αντίστοιχες ηχογραφήσεις ήταν "άδολες" (κάποιος συμφορουμίστας είπε την λέξη αυτή στο παρόν νήμα και δεν θυμάμαι ποιός μέσα σε 500+ ποστς). Χωρίς δόλο και εντυπωσιασμό να συμπληρώσω δηλαδή.

Εάν στην παραγωγή προυπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή για το κάθε είδος μουσικής και συγχρόνως τα ηχεία μας είναι ΚΑΙ κουρδισμένα προς αυτό το είδος μουσικής τότε τι γίνεται?

Θυμάμαι παλιά είχα στην κατοχή μου ένα EQ που είχε προκαθορισμένες μετρήσεις για rock, disco, vocals και κάποια άλλα ακόμα. Σε αυτές τις "'αδολές" παραγωγές ο ήχος ήταν καλός (μάλλον αρεστός προς το στυλ της μουσικής). Σε άλλες παραγωγές ήταν απαράδεκτος σε τέτοιο σημείο όπου έπρεπε να γυρίσω σε flat το ΕQ Για να ακούσω καλά.
Τελικά είναι μόνο θέμα ηχείων και είδους μουσικής ή και παραγωγής?

Ευχαριστώ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Επειδή ψυχανεμίζομαι πως είμαστε καταμεσίς στον ωκεανό, επιτρέψτε μου να δέσουμε για λίγο στη Χονολούλου και να ανακεφαλαιώσουμε.

Τελικά σας αρέσουν τα μόνιτορ ηχεία, και γιατί; Σε πέντε σειρές το πολύ. Για πείτε...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Μήπως ζητάμε πολλά αναζητώντας ηχείο που να ακούγονται τα πάντα καλά?
Ζυγίστε τι είδος ακούτε περισσότερο και δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς καλή απόδοση του ηχείου
σ' αυτό το είδος. Αν τα ακούτε όλα, με έμφαση στην μη ακουστική μουσική, αγοράστε μετά από ακρόαση φυσικά-ένα ηχείο με καλά δυναμικά, υψηλή πρόσληψη ισχύος, με καλή και προβεβλημένη μεσαία περιοχή. Τέτοια ηχεία all purpose, υπάρχουν στις περισσότερες εταιρίες αλλά από μεσαία κατηγορία τιμής και πάνω. Αυτή θα είναι μία επιλογή που δεν θα σας απογοητεύσει. Εξ άλλου δεν θα πεθάνετε μ'αυτά!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Επειδή ψυχανεμίζομαι πως είμαστε καταμεσίς στον ωκεανό, επιτρέψτε μου να δέσουμε για λίγο στη Χονολούλου και να ανακεφαλαιώσουμε.

Τελικά σας αρέσουν τα μόνιτορ ηχεία, και γιατί; Σε πέντε σειρές το πολύ. Για πείτε...
Ρε πατριώτη, ακόμα και στη Χονολούλου θα μιλούσαμε για μόνιτορ? για όνομα!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το καλύτερο άκουσμα ήταν τα Lipinski 707 με τα ενισχυτικά τους και τα sub της Focal.
Στον τέλειο χώρο της Athens Pro Audio ομως.
Αν αυτό είναι μονιτορ ηχος θα γερνούσα μαζι του άνετα.
Υπήρχε μόνο μουσική

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.649

Αν είμαστε "άτυχοι" και ακούμε σχεδόν ότι είδος μουσικής υπάρχει στον πλανήτη (κλασική, jazz, rock, metal, ηλεκτρονική, ethnic, κτλ κτλ), αλλά έχουμε και κακές ηχογραφήσεις (αναπόφευκτο στα περισσότερα είδη μουσικής), τι παίρνουμε?

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.649

Τώρα είδα ότι μοιάζει το post μου με αυτό του manos58. Συγεκριμένα παραδείγματα τέτοιων all-purpose ηχείων? Κια παραμένει φυσικά το θέμα των κακών ηχογραφήσεων. Α και έχω απορρίψει τη λυση των 2 διαφορετικών ζευγών ηχείων. :138:

Reaction score
249

Αν είμαστε "άτυχοι" και ακούμε σχεδόν ότι είδος μουσικής υπάρχει στον πλανήτη (κλασική, jazz, rock, metal, ηλεκτρονική, ethnic, κτλ κτλ), αλλά έχουμε και κακές ηχογραφήσεις (αναπόφευκτο στα περισσότερα είδη μουσικής), τι παίρνουμε?
να συμπληρωσω αν δεν εχουμε και αρκετα χρηματα παιρνουμε τον που_ο (παει στο τι παιρνουμε)

συγνωμη για την εκφραση

κωστα επειδη το ανεφερες
οποτε ακουει ζωντανη μουσικη αλλα οργανα (ακουστικα) σε εξωτερικο χωρο δεν εντυπωσιαζομαι με το ακουσμα του φυσικου ηχου αν και 100% αληθινος
οποτε πως να εντυπωσιαστει κανεις απο ηχεια;

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.649

να συμπληρωσω αν δεν εχουμε και αρκετα χρηματα παιρνουμε τον που_ο (παει στο τι παιρνουμε)

συγνωμη για την εκφραση

κωστα επειδη το ανεφερες
οποτε ακουει ζωντανη μουσικη αλλα οργανα (ακουστικα) σε εξωτερικο χωρο δεν εντυπωσιαζομαι με το ακουσμα του φυσικου ηχου αν και 100% αληθινος
οποτε πως να εντυπωσιαστει κανεις απο ηχεια;
σημείο κλειδί

Το περιβάλλον δεν είναι πλήρως ελεγχόμενο ακουστικά + οι περισσότεροι στο Elladistan δίνουν έμφαση στο να παίζει η μουσική δυνατά και όχι ποιοτικά

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

αμα εχεις κακες ηχογραφησεις κανεις αυτο που κανω κι εγω ακους χαμηλα και δεν ενοχλουν και οταν εχεις κατι καλο τα χωνεις και ξεκ@βλ@νεις

Reaction score
3.967

Το καλύτερο άκουσμα ήταν τα Lipinski 707 με τα ενισχυτικά τους και τα sub της Focal.
Στον τέλειο χώρο της Athens Pro Audio ομως.
Αν αυτό είναι μονιτορ ηχος θα γερνούσα μαζι του άνετα.
Υπήρχε μόνο μουσική
Σιγά το ηχείο!!

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

αμα εχεις κακες ηχογραφησεις κανεις αυτο που κανω κι εγω ακους χαμηλα και δεν ενοχλουν και οταν εχεις κατι καλο τα χωνεις και ξεκ@βλ@νεις
Όταν τα χώνειςς, πάντα ξεαφτώνεις!!!

Σιγά μην κάτσω να δώ αν προέκυπσε συχνοτικό κενό ....ή αν θόλωσε απ τις αντανακλάσεις!!

Ξεάφτωμα και κυριλίκι τρώνε σε άλλα(δγιαφορετικά) μαγαζά!

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Σιγά μην κάτσω να δώ αν προέκυπσε συχνοτικό κενό ....ή αν θόλωσε απ τις αντανακλάσεις!!

χχε χε σωστος, ριχνω και γω κατι γλεντια δεν πα να τσιριζουν τα χαλια σιντι

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Πες τα μου, να μην στα πω!

Ωραία η αναζήτηση του τέλειου ,αλλά προτιμώ να ευχαριστηθώ τις μουσικάρες...

Reaction score
3.967

Για τον αξιαγάπητο κύριο Κόγια:
Όπως ξέρσ με αρέσνε τα μόνιτορ, μπατ όχι μόνο!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Ναι αλλα του Βλασση τα ηχεια μην ξεχνας οτι κανουν μονο ....για καυσοξυλα, οποτε θα κανει μια τρυπα στο νερο!!

Μπαγασα Bill .....με συγκινεις βρε.....:204:

:204:

:204:

Reaction score
1.788

Να κανω και εγω μια ερωτηση στον κ Χρηστο Χατσησταμου.
Αν υποθεσουμε οτι εχουμε το τελειο ηχειο, [συχνοτικα, και ως προς τη φαση] και παραλληλα εχουμε εναν προβληματικο χωρο , που μετα απο μετρηση βλεπουμε οτι εχουμε ενα [φουσκώμα] στους 4 khz και πρεπει να το κοψουμε -4db [τυχαια ειναι η συχνοτητα]. Γνωριζουμε οτι αυτοι οι 4khz εμπεριεχουν και υποπροοιοντα κατωτερων συχνοτητων υπο την μορφη αρμονικων πολυ μικροτερου πλατους. Επισης αυτοι οι 4 khz αυτη τη φορα ως φερουσα συχνοτητα , παραγουν με την σειρα τους στους 8khz παλι καποιες αρμονικες . Το ερωτημα μου λοιπον ειναι το εξης: Ποσο χειρουργικα μπορει να γινει αυτη η μειωση κατα 4db χωρις να αλοιωθουν αυτες οι αρμονικες, γιατι η μουσικη που ακουμε δεν ειναι ενας απλος τονος, αλλα στην ουσια ενας κατεγισμος συχνοτητων με τις αρμονικες τους.
Τελικα μημπως το αποτελεσμα ειναι αφενος εντυπωσιακο, αλλα στην ουσια στειρο και κλινικο;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef