Σινεμά vs HOME CINEMA

Reaction score
8.350
Απάντηση: Σινεμά vs HOME CINEMA

Εγω συνηθες παω σινεμα....
Δεν παω ουτε για την εικονα ουτε για τον ηχο.....παω για ολα τα αλλα που συμβαινουν στις εξοδους διασκεδασης......

!
δηλαδη τι εννοεις βρε Κωστα, τι αλλα συμβαινουν?:116::118:γιατι ετσι που το λες ακουγεται λιγο πονηρο..:105:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

:116:

η διkη μου εχει και μια τρυπα αλλα δεν φωναζω κοσμο...:142:

Ούτε εγώ φωνάζω κόσμο! καλώ φίλους να περάσουμε μερικές ώρες ευχάριστα, θάβοντας προβολείς, σκηνοθέτες που δεν ξέρουν να γυρίσουν μια ταινία :116:, και γενικά να ξεδώσουμε! εξ' άλλου οι δύο από τους τρεις με έχουν βάλει σπίτι τους, και τον Δημήτρη (zizik)
τον έχω καλέσει πριν καιρό, όταν μου έκανε δώρο μια τηλεόραση! με τον Κώστα παλέψαμε τον panasonic στο σπίτι του.
Και ασφαλώς δεν τους καλώ για να τους δείξω τον προβολέα μου, άλλωστε τι να δει ο Δημήτρης (zizik) με τον κορυφαίο ράνκο
και τον επίσης κορυφαίο αναμορφικό του! μην τρελαθούμε κιόλας!!!
Και βέβαια, με τίποτα δεν στενοχωριέμαι για αυτά τα πράγματα! εδώ δεν στενοχωριέμαι που αυτόν το μήνα γίνομαι παππούς,
πω! πω! πως περνάνε τα ρημάδια τα χρόνια! θα στεναχωρηθώ για τους προβολείς βρε σεις? άσε που με τον κινηματογράφο
προχθές πήρα τα πάνω μου, έχω στον CRT μου 10 φορές καλύτερη εικόνα!!!

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Και εγω τα τελευταια χρονια προτιμω το hc απο το σινεμα αλλα το σινεμα παντα με ελκυει. Γιατι ο κινηματογραφος για μενα ειναι μυρωδιες, ποκ κορν κοκα κολες και εκεινη η οσμη κλεισουρας των παραδοσιακων σινεμα , οχι των μουλτιπλεξ. Εξαλλου ειχα την τυχη να μεγαλωσω πανω απο τον κινηματογραφο Αχιλλειον, στην Θεσσαλονικη , και ημουν καθημερινος πελατης.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Reaction score
152

μιας και η ωρα ειναι περασμενη, για τσοντες,πατε σινεμα ή μενετε σπιτι;

:138::138::138:

Reaction score
15.548

Κυκλοφορουν και 3D απο δαυτες....:116:.....εχετε δει καμια ωρε...?

Reaction score
89
πλεον οταν πηγαινω σινεμα περνω κ τις βαλεριανες μου μαζι γιατι η κατασταση δε παλευετε..... Μαλλον εχουν κλεισει τα σχολεια κ η χαρα ειναι μεγαλη τοσο που ουτε εντος της αιθουσας δε περιοριζεται...... Βρε δε πα να γ........... κ τα ποπκορν τους κ οι μεγαλες οθονες τους λεω γω..... και οι 110 μια χαρα ειναι κ χω κ τα ουισκια παραδιπλα με ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ παγακια!! Πλεον μεχρι κ τα παγακια τσιγκουνεευονται οι αχρηστοι.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Σινεμά vs HOME CINEMA

πλεον οταν πηγαινω σινεμα περνω κ τις βαλεριανες μου μαζι γιατι η κατασταση δε παλευετε..... Μαλλον εχουν κλεισει τα σχολεια κ η χαρα ειναι μεγαλη τοσο που ουτε εντος της αιθουσας δε περιοριζεται...... Βρε δε πα να γ........... κ τα ποπκορν τους κ οι μεγαλες οθονες τους λεω γω..... και οι 110 μια χαρα ειναι κ χω κ τα ουισκια παραδιπλα με ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ παγακια!! Πλεον μεχρι κ τα παγακια τσιγκουνεευονται οι αχρηστοι.
+100

Σε κάθε θέμα υπάρχουν οι δύο όψεις του νομίσματος. Έτσι λοιπόν, και στο συγκεκριμένο θέμα, κάποιοι βλέπουν την θετική πλευρά, δηλαδή το ποπ κορν, τη κόκα κόλα, την ατμόσφαιρα, την μεγάλη εικόνα κτλ.

Κάποιοι άλλοι βλέπουν την αρνητική πλευρά, δηλαδή την απλά απαράδεκτη εικόνα στην συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών αιθουσών, τον ήχο που τις περισσότερες φορές είναι για γέλια (ή μήπως για κλάματα;), τα κινητά που χτυπάνε συνεχώς μέσα στην αίθουσα, και που όχι απλά χτυπάνε αλλά κάποιοι απαντάνε κιόλας πιάνοντας κανονικά τη συζήτηση, τις παρέες από 16χρονους που συζητάνε κανονικά και σχολιάζουν, γελάνε κτλ.

Δυστυχώς ανήκω σε αυτούς που βλέπουν μονάχα την αρνητική πλευρά των πραγμάτων στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Για αυτό και απέχω εδώ και πολλά χρόνια.

Τελευταία φορά πήγα πέρυσι και είδα το «The Town», σε κάποια αίθουσα του Village στου Ρέντη. Η εικόνα ήταν τόσο τραγικά απαράδεκτη, που στα τριάντα πρώτα δεύτερα είπα στον εαυτό μου: «Ξέχνα την ποιότητα εικόνας, γιατί θα περάσεις δύο εφιαλτικές ώρες»! Ο ήχος ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα, η σκηνή της μάχης με τους πυροβολισμούς στα στενά ήταν ρεαλιστική και πειστική και σε αξιοπρεπείς εντάσεις.

Αργότερα βέβαια πρόσθεσα το «Τhe Town» στη συλλογή μου σε Blu-ray, και διαπίστωσα φυσικά όπως ήταν και το αναμενόμενο, ότι η εικόνα του δεν έχει καμία σχέση με το έκτρωμα που είδα στο Village...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

χθες βραδυ το σκεφτομουνα το θεμα,
λοιπον
στα + ειναι

1 αυτο που μετραει για μενα ειναι το περιμενε στην ουρα , μεχρι να μπεις , με αναψυκτικο στο χερι
2 + το μεγεθος της εικονας ,
3 οι σταθμες , η αναλογια ειναι δυσκολο να πιαστει απο ενα μεσο συστημα.

στα - ειναι
1 η ποιοτητα ηχου -μπαζο
2 η ποιοτητα της εικονας
3 οι καφροι με τα κινητα και την ατελειωτη βαβουρα-ενας απο τους λογους που εκοψα τον σινεμα
4 τα καθισματα - αμα δεν ξαπλωσω δεν μπορω, εχω να παω απο το 04 σινεμα (τιμης ενεκεν το star wars ) , βγανοντας ειπα δεν ξαναμπαινω.
στο ξωτερικο βρηκα κινηματογραφους τρομερους.Αλλα εδω ειναι ελλαδα.
Εφτιαξα το δωματιο για να μην εχω ολα τα -.
Οσο αφορα το μεγεθος της εικονας πιστευω οτι δυσκολα μπορει κανεις να εχει μια οθονη 150 ιντσων - 16/9 , σε ενα μεσο χωρο.Καποτε το κολπο ηταν οι 100 ιντσες, εδω και καμποσα χρονια οι 120 ειναι στο νερο........

Reaction score
8.350

Η τελευταια φορα που πηγα σινεμα ειδα το IRON MAN το πρωτο και φροντισα να παω ωρες που δεν ειχε 16χρονα,κινητα και αλλες ιστοριες τρομου,νομιζω ειχα παει μεσημερι Σαββατο η κατι τετοιο,η νεολαια παει το βραδι.Νομιζω οτι το ειδα μια χαρα,πρεπει ναμασταν εικοσι ανθρωποι στην αιθουσα,η εικονα ηταν μετριοτατη αλλα οχι απαραδεχτη και ο ηχος σουπαιρνε τα αυτια σε υπερβολικες σταθμες.Ουτε θυμαμαι γιατι πηγα,μαλλον καποιος με εψησε.Αν ξαναπαω να δω καποιο εργο παλι ετσι θα παω.Τον παλιο καιρο υπηρχαν οι κιν/γραφοι νεολαιας και αλλοι για πιο μεγαλο κοινο.Ηξερες τι κοσμο θα δεις.Οι δευτεροι νομιζω εχουν εκλειψει πλεον.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

να ξερεις τα πολλα παγακια μειωνουν το περιεχομενο του αναψυκτικου:114:
επισης κοψε τα παρασκευοσαββατα τις ωρες 7-9 :136: πηγαινε κ καμια δευτερα ή τεταρτη εχει κ εκπτωσεις 1 εισιτηριο 2 ατομα
Εγω παω μονο odeon παντως , αν κ' ο αγαπημενος μου κινηματογραφος ειναι το ιντεαλ:109:

Reaction score
62

Όταν πάω κινηματογράφο για να δω ταινία που με ενδιαφέρει επιλέγω ώρες μεταμεσονύχτιες και μέρες που δεν έχει πολύ κόσμο. Έχω και βιντεακι από ταινία που ήμασταν μόνο δυο άτομα. Όταν βγαίνω με μεγάλη παρέα (σε ταινίες που δεν με ενδιαφέρουν τόσο) φροντίζω να απολαμβάνω τόσο το πριν όσο και το μετά.
Τις περισσότερες ταινίες τις ξαναβλέπω σπιτι μου. Όταν ήμουνα παιδί πήγαινα πολύ κινηματογράφο και αυτο που με γοήτευε πάντα δεν ήταν η ποιότητα της εικόνας αλλά η ταινία, το μέγεθος, το σκοτάδι που απομόνωνε τις αισθήσεις μου και με ταξίδευε.
Η εμπειρία μου ως τώρα μου έχει δείξει ότι όσες φορές με απασχόλησε η ποιότητα της εικόνας η του ήχου ήταν γιατί δεν κατάφερε η ταινία με ταξιδέψει. . .
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα προσέχω σε ταινίες κυρίως δράσεις και σε θρίλερ.
Δεν υπάρχει κατά την προσωπική μου άποψη μάχη ανάμεσα στον κινηματογράφο και το home cinema, αυτά είναι κόλπα που έχει επιλέξει το μαρκετιν και ο καταναλωτισμός.
Θύματα υπάρχουν μόνο και αυτά είναι οι καλές ταινίες που δεν βγαίνουν και που ακόμα και σε μια μικρή τηλεόραση μπορούν να σε συνεπαρουν. . .
Η Εικόνα και ο ήχος πρέπει να υπηρετούν/σέβονται την ταινία και η ταινία οφείλει να υπηρετεί/σέβεται τον θεατή. . .

Reaction score
81

Όταν πάω κινηματογράφο για να δω ταινία που με ενδιαφέρει επιλέγω ώρες μεταμεσονύχτιες και μέρες που δεν έχει πολύ κόσμο. Έχω και βιντεακι από ταινία που ήμασταν μόνο δυο άτομα. Όταν βγαίνω με μεγάλη παρέα (σε ταινίες που δεν με ενδιαφέρουν τόσο) φροντίζω να απολαμβάνω τόσο το πριν όσο και το μετά.
Τις περισσότερες ταινίες τις ξαναβλέπω σπιτι μου. Όταν ήμουνα παιδί πήγαινα πολύ κινηματογράφο και αυτο που με γοήτευε πάντα δεν ήταν η ποιότητα της εικόνας αλλά η ταινία, το μέγεθος, το σκοτάδι που απομόνωνε τις αισθήσεις μου και με ταξίδευε.
Η εμπειρία μου ως τώρα μου έχει δείξει ότι όσες φορές με απασχόλησε η ποιότητα της εικόνας η του ήχου ήταν γιατί δεν κατάφερε η ταινία με ταξιδέψει. . .
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα προσέχω σε ταινίες κυρίως δράσεις και σε θρίλερ.
Δεν υπάρχει κατά την προσωπική μου άποψη μάχη ανάμεσα στον κινηματογράφο και το home cinema, αυτά είναι κόλπα που έχει επιλέξει το μαρκετιν και ο καταναλωτισμός.
Θύματα υπάρχουν μόνο και αυτά είναι οι καλές ταινίες που δεν βγαίνουν και που ακόμα και σε μια μικρή τηλεόραση μπορούν να σε συνεπαρουν. . .
Η Εικόνα και ο ήχος πρέπει να υπηρετούν/σέβονται την ταινία και η ταινία οφείλει να υπηρετεί/σέβεται τον θεατή. . .
+1000!!!!!!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

που εισαι εσυ Man ?

Reaction score
8.350

θα διαφωνησω σε αυτο φιλε μου.Οσο καλυτερη ειναι η ταινια που εχω στη συλλογη μου τοσο καλυτερη εικονα θελω να την εχω.
Με το πνευμα του υπολοιπου μηνυματος σου συμφωνω.:126:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Εμενα παλι, ακομα και τα σκουπιδια του φιλμ με μαγευουν... Αυτες οι γραμμες απο την ταλαιπωρια του φιλμ, τα αποτομα κοψιματα που πηδαει και ο ηχος σαν βελονα πικαπ... Ολα ειναι μαγικα. Και οι μυρωδιες βεβαια. Οταν πηγαινω στο σινεμα, ειναι για να ξανανιωσω παιδι. Καποτε μονο στην αρχη που ασχοληθηκα με το σπορ της βιντεοπροβολης ειχα αφησει τη μεγαλη μου αγαπη γιατι απλα απολαμβανα καλυτερη εικονα. Αλλα μετα απο καιρο που ξαναπηγα, καταλαβα οτι δε με απασχολει καθολου η ποιοτητα αλλα το ταξιδι πισω στο χρονο... Το μονο που μου τη σπαει ειναι το defocous... :)))

Reaction score
0

Λατρευω το σινεμά αλλα ΛΑΤΡΕΥΩ και τις 120 ιντες μου, που εχω φτιάξει οπως ακριβως θελω στον χώρο μου.

ΕΝΑ ομως πραγμα που δεν μπορω να εχω και ζηλευω οποτε παω σινεμα ειναι η ενταση (οχι η ποιοτητα) του ηχου!Δυστυχως οσο και αν θελω δεν μπορω να βαλω το volume και το sub οσο δυνατα θελω!Εχω και γειτονες... :(

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.318
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis