Audio system f2 450 twister....TRI MODE???

Reaction score
216
Hello ! Εχω εναν δικαναλο ενισχυτη της Audio system , f2 450 twister
Ειναι 2X230rms 4ohm και επαιζε παλιοτερα ενα Subwoofer 12" της Audax (τα μπροστινα ηχεια επαιζε αλλος ενισχυτης)

Τωρα επειδη τον αλλον ενισχυτη τον εχω σε αλλο αμαξι , εβαλα ενα σετακι μικρο (λογω του οτι δε χωραγαν εξαιτιας του μαγνητη δυστυχως τα audax μου) , Dragster 662.2 , με ενα 16.5cm και ενα tweeter (μαζι με δικο τους κροσοβερ) , απο 75rms το καναλι
Πισω εβαλα μια μικρη κουτα με το 12" audax

Συνδεσα λοιπον το left του ενισχυτη κανονικα με τa left ηχεια και αντιστοιχα το right με τα right ηχεια
Γραφει πανω ομως ο ενισχυτης οτι υποστηριζει tri-mode
Και βλεπω οτι εχει δυο μικρα συμβολακια με right + και left - , στους ηδη υπαρχοντες και συνδεδεμενους ακροδεκτες (βασικα το ενα απο καθε καναλι)
Εκει συνδεσα + και - του subwoofer και ειδα οτι παιζει χωρις διακοπες ο ενισχυτης
Ειναι σωστο ετσι??

Φυσικα το ερωτημα μου ειναι το εξης: Eτσι τι φορτιο βλεπει ο ενισχυτης??? (αν και λεει οτι ειναι 2ohm stable)
Eπισης ετσι ΟΛΑ τα ηχεια ειναι full range !!! Δεν εχω τη δυνατοτητα σε tri mode για ρυθμιση ουτε να κοψω το χαμηλο μπροστα να μη τριζουν αδικα οι πορτες , ουτε να κανω το sub να μη παιζει πανω απο 100 hz πχ (τωρα τραγουδαει)

Καποια προταση? Κροσοβερακι για το woofer μονο? Η να παρω εναν μικρο 2x100 δικαναλο μονο για τα μπροστινα ηχεια??
1) Magnat edition 2 limited 2x75 rms ? Λεει κατι? βλεπω εχει rca out....για να δωσω απο αυτον σημα σε αυτον που εχω
2) Earthquake 300w.2 2x 130wrms 4ohm http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=35887
3) Earthquake t500w.2 2x100rms 4ohm http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=35886
Kαποια αλλη προταση-ιδεα?

Reaction score
264
Hello ! Εχω εναν δικαναλο ενισχυτη της Audio system , f2 450 twister
Ειναι 2X230rms 4ohm και επαιζε παλιοτερα ενα Subwoofer 12" της Audax (τα μπροστινα ηχεια επαιζε αλλος ενισχυτης)

Τωρα επειδη τον αλλον ενισχυτη τον εχω σε αλλο αμαξι , εβαλα ενα σετακι μικρο (λογω του οτι δε χωραγαν εξαιτιας του μαγνητη δυστυχως τα audax μου) , Dragster 662.2 , με ενα 16.5cm και ενα tweeter (μαζι με δικο τους κροσοβερ) , απο 75rms το καναλι
Πισω εβαλα μια μικρη κουτα με το 12" audax

Συνδεσα λοιπον το left του ενισχυτη κανονικα με τa left ηχεια και αντιστοιχα το right με τα right ηχεια
Γραφει πανω ομως ο ενισχυτης οτι υποστηριζει tri-mode
Και βλεπω οτι εχει δυο μικρα συμβολακια με right + και left - , στους ηδη υπαρχοντες και συνδεδεμενους ακροδεκτες (βασικα το ενα απο καθε καναλι)
Εκει συνδεσα + και - του subwoofer και ειδα οτι παιζει χωρις διακοπες ο ενισχυτης
Ειναι σωστο ετσι??

Φυσικα το ερωτημα μου ειναι το εξης: Eτσι τι φορτιο βλεπει ο ενισχυτης??? (αν και λεει οτι ειναι 2ohm stable)
Eπισης ετσι ΟΛΑ τα ηχεια ειναι full range !!! Δεν εχω τη δυνατοτητα σε tri mode για ρυθμιση ουτε να κοψω το χαμηλο μπροστα να μη τριζουν αδικα οι πορτες , ουτε να κανω το sub να μη παιζει πανω απο 100 hz πχ (τωρα τραγουδαει)

Καποια προταση? Κροσοβερακι για το woofer μονο? Η να παρω εναν μικρο 2x100 δικαναλο μονο για τα μπροστινα ηχεια??
1) Magnat edition 2 limited 2x75 rms ? Λεει κατι? βλεπω εχει rca out....για να δωσω απο αυτον σημα σε αυτον που εχω
2) Earthquake 300w.2 2x 130wrms 4ohm http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=35887
3) Earthquake t500w.2 2x100rms 4ohm http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=35886
Kαποια αλλη προταση-ιδεα?
Μπες στις αγγελιες και δες τους ενισχυτες που πουλαει ο whiat shark-Διονυσης και τσιμπα τον δικαναλο που εχει μπολικη δυναμη.

Reaction score
216
Απάντηση: Audio system f2 450 twister....TRI MODE???

Ο orion ομως ΔΕΝ εχει crossover ...οποτε δεν βλεπω να με βοηθαει σε κατι παραπανω απο αυτο που τωρα εχω κανει....
Αυτο με το tri mode που εχω κανει δεν θα ειναι οκ με ενα κροσοβερ στο sybwoofer?

Reaction score
264
Re: Απάντηση: Audio system f2 450 twister....TRI MODE???

Ο orion ομως ΔΕΝ εχει crossover ...οποτε δεν βλεπω να με βοηθαει σε κατι παραπανω απο αυτο που τωρα εχω κανει....
Αυτο με το tri mode που εχω κανει δεν θα ειναι οκ με ενα κροσοβερ στο sybwoofer?
Τι κροσοβερ θα βαλεις?Ποσα db/oct θα κοβει?Στα ποσα HZ θα το κοβει?Το r/cd που εχεις,δεν εχει κροσοβερ να το ρυθμιζεις απο εκει?

Reaction score
216

Νop....εχω απλα μια εξοδο rca
Για αυτο θελω εναν δικαναλακο να οδηγησει τα μπροστινα απο 80-90hz και πανω....και αυτον που ηδη εχω να παρει σημα απο τον δικαναλο (για αυτο θελω να εχει rca out) και να παιξει το subaki εως τα 90-110 (αυτος εχει lowpass φυσικα)
Για τον Helix dark blue http://www.ixokinisi.gr/index.php?p...id=78&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
τι εχετε να πειτε?

Reaction score
264
Re: Απάντηση: Audio system f2 450 twister....TRI MODE???

Νop....εχω απλα μια εξοδο rca
Για αυτο θελω εναν δικαναλακο να οδηγησει τα μπροστινα απο 80-90hz και πανω....και αυτον που ηδη εχω να παρει σημα απο τον δικαναλο (για αυτο θελω να εχει rca out) και να παιξει το subaki εως τα 90-110 (αυτος εχει lowpass φυσικα)
Για τον Helix dark blue http://www.ixokinisi.gr/index.php?p...id=78&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
τι εχετε να πειτε?
Μπορεις να δεις κριτηκες για τον ενισχυτη αυτο.Πατα www.caraudiotest.gr.

Reaction score
216

Τις διαβασα και τον βρισκω ακρως ενδιαφερον ως ενισχυτη
Πηγα λιγο να ρυθμισω τον audio system μου αλλα επειδη παιζει ως tri mode , και το sybwoofer ειναι πολυ ευαισθητο κατεληξα να γινεται πανικος απο μπασο στο αμαξι και τα μπροστινα να παιζουν χαμηλα....οποτε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θελω αλλο ενισχυτη για μπροστα γιατι δεν ειναι για παιχνιδακια το θηριο που εχω τωρα και θα τιναξει τα παντα στον αερα....
Ειναι στο 1/3 το gain του και δειχνει να θελει 2-3 τετοια subwoofer για να αρχισει να δουλευει (το ανεμιστηρακι ΟΥΤΕ ΚΑΝ να κουνηθει)

Reaction score
1

Το trimode είναι μία παρεξηγημένη/ψιλοάγνωστη έννοια που περιγράφει έναν τρόπο συνδεσμολογίας με αρκετά μεγάλη άνθηση στα μέσα της 10ετίας του '90.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 2κάναλος ενισχυτής αναλάμβανε να οδηγήσει ολόκληρο σύστημα αποτελούμενο βασικά από ένα σετ ηχείων που υλοποιούσαν το μπροστινό σύστημα και ένα υπογούφερ για την κάλυψη του μπάσου.

Υπήρχαν δύο κλου στο όλο σκηνικό:

- ο ενισχυτής να αντέχει επίσημα φορτία του 1 ωμ και

- ο χρήστης/εγκαταστάτης να είναι σε θέση να φτιάξει ένα και μοναδικό παθητικό κροσσόβερ, ματσαρισμένο πάνω στο σετ ηχείων ΚΑΙ στο υπογούφερ (με ότι κι αν σημαίνει αυτό...). Δλδ, τα δύο κανάλια του ενισχυτή οδηγούνταν στο κροσόβερ και από κει παίρναμε 3 εξόδους (trimode) για τα αντίστοιχα ηχεία μας.

Αν και έχει μεγάλο ενδιαφέρον από τεχνικής άποψης, η υλοποίησή του αποτελούσε πραγματικό εφιάλτη πολυπλοκότητας και μαραθώνιο μετρήσεων/δοκιμών και ξανά-μανά μέχρι να μπορέσει να φτάσει κάποιος σε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα, εφόσον όλες οι λειτουργίες πραγματοποιούνταν μέσω αυτού του παθητικού κροσσόβερ: αποκοπή, ρύθμιση στάθμης για τον εκάστοτε κλάδο, ισοστάθμιση, κτλ κτλ κτλ εκτοξεύοντας το τελικό κόστος σε δυσθεώρητα επίπεδα...

Ως εκ τούτου, τσιμπάς έναν ακόμη ενισχυτή και τέλος!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Με ένα ανταπτοράκι hi-low θα έχεις 2 ζεύγοι rca και θα μπορείς να ρυθμίσεις τα cross από τους δυο ενισχυτές. Μη μπλέξεις με παθητικά.

Reaction score
1

Επίσης, υπάρχουν αξιοπρεπέστατα ενισχυτάκια με 2χ75RMS (για αρκετά λιγότερα από 100€), που διαθέτουν ΚΑΙ Line-Out KAI ενσωματωμένο Hi-Low-Adaptor, οπότε κάνεις ότι γουστάρεις.

Πχ αξιοποιείς τον αντάπτορα του ενισχυτή σε πρώτη φάση και όταν κάποια στιγμή αποκτήσεις πηγή με πολλαπλές εξόδους προενίσχυσης, τις κουμπώνεις κανονικά στον ενισχυτή... :109:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members