SIM2 Grand Cinema C3X Lumis 3D-S

Reaction score
8.349
Απάντηση: SIM2 Grand Cinema C3X Lumis 3D-S

Aπο ποιούς έχουν ξεπεραστεί;
απο τα LCOS εχουν ξεπεραστει.Το βημα εμπρος εγινε απο την JVC με τον HD1.Μπορει ο καθενας να λεει οτι θελει, αλλα οταν εβγαλε η JVC μηχανακι χωρις ιριδα που ειχε καποιο μαυρο,αλλαξαν τα πραγματα.Η ιριδα ειναι τεχνολογια της πλακας,απλα την εχουμε συνηθισει.Χωρις ιριδα τα DLP ειναι ακομα στα σπηλαια,και με την ιριδα ειναι στο μεσαιωνα.:116:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Aπο ποιούς έχουν ξεπεραστεί;
Από τα τζί-βια(X3-X7-X9) και τους σόνυ(80,85,90),θα πουν οι περισσότεροι...
κανά δυο από τους crt:103:
ε θα μείνει και κάποιος να σου πει για κανένα lcd(pt-ae4000):127:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Με την δαφορα οτι εγω μιλουσα για μεριδιο πωλησεων στην αγορα.
Τα DLP εχουν πανω απο το 50% της παγκοσμιας αγορας και οσο αυτο παραμενει σταθερο(στην πραγματικοτητα αυξανεται)
δεν εχουν τον παραμικρο λογο να ανησυχουν(δεν τα λεω εγω , αυτοι τα λενε)
Τωρα εαν οι υπολοιπες τεχνολογιες ανακαλυψουν την...ολογραφια αυτη ειναι μια αλλη ιστορια.
Αν και πεποιθηση μου ειναι πως η ΤΙ εχει ηδη λυσεις για ολα.
Και Μητσο, μην συνεχιζεις να κανεις το ιδιο λαθος με το "κατω ακρο".Το σωστο ειναι "ανω ακρο, κατω ακρο"
Στην μεση οι υπολοιποι...:126:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

απο τα LCOS εχουν ξεπεραστει.Το βημα εμπρος εγινε απο την JVC με τον HD1.Μπορει ο καθενας να λεει οτι θελει, αλλα οταν εβγαλε η JVC μηχανακι χωρις ιριδα που ειχε καποιο μαυρο,αλλαξαν τα πραγματα.Η ιριδα ειναι τεχνολογια της πλακας,απλα την εχουμε συνηθισει.Χωρις ιριδα τα DLP ειναι ακομα στα σπηλαια,και με την ιριδα ειναι στο μεσαιωνα.:116:
Εσείς οι crtάκηδες μόνο για μαύρο μιλάτε...δεν υπάρχει τίποτα άλλο...όπως ας πούμε για τον hd1...τα περίφημα χρώματά του...the master of the colour disaster:103:(copyright Βαγγέλης Λάμπρου)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.471
Αν κάτι ξενίζει είναι η άρνηση των dlp να εξελιχθούν και μάλιστα με τα χρόνια η εξαφάνιση τους απο τις μεσαίες κατηγορίες (4-7 χιλ), τη στιγμή που οι Jvc και Sony κάνουν άλματα κάθε χρόνο.
Σε καμία περίπτωση ωστόσο δε θεωρώ άχρηστη την τεχνολογία dlp και φυσικά δε πιστεύω ότι μπορεί να πάρει κάποιος καλύτερη εικόνα στις ακριβές κατηγορίες. Στις "γήινες" κατηγορίες όμως το παιχνίδι είναι εντελώς χαμένο. Μ@λ@κιες τύπου τεχνιτή ίριδα κλπ νομίζω ότι τους βυθίζουν ακόμα περισσότερο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.395

Μάλιστα.Αν εξαιρέσουμε την μέτρηση του μαύρου(σε απόλυτα νούμερα) οι εν λόγω τεχνολογία είναι καλύτερη στους άλλους τομείς;Με νούμερα,όχι είδα και μου άρεσε.
Και φυσικά αυτό με το μαυρό είναι ακρως συζητήσιμο καθότι σε ANSI δεν βλέπω καναν dlp-killer.Εκτός και αν βλέπουμε μόνο μαυρα πλάνα στις ταινίες και δεν το έχω καταλάβει.
Πάντως αυτές οι χαϊεντοεταιρίες πρέπει να είναι πολύ ηλίθιες που δεν εγκαταλείπουν τα dlp..

Από τα τζί-βια(X3-X7-X9) και τους σόνυ(80,85,90),θα πουν οι περισσότεροι...
κανά δυο από τους crt:103:
ε θα μείνει και κάποιος να σου πει για κανένα lcd(pt-ae4000):127:
[Πανουσης mode on/]
Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της Γης...
[/mode off]

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.471
Re: Απάντηση: SIM2 Grand Cinema C3X Lumis 3D-S

Μάλιστα.Αν εξαιρέσουμε την μέτρηση του μαύρου(σε απόλυτα νούμερα) οι εν λόγω τεχνολογία είναι καλύτερη στους άλλους τομείς;Με νούμερα,όχι είδα και μου άρεσε.
Και φυσικά αυτό με το μαυρό είναι ακρως συζητήσιμο καθότι σε ANSI δεν βλέπω καναν dlp-killer.Εκτός και αν βλέπουμε μόνο μαυρα πλάνα στις ταινίες και δεν το έχω καταλάβει.
Πάντως αυτές οι χαϊεντοεταιρίες πρέπει να είναι πολύ ηλίθιες που δεν εγκαταλείπουν τα dlp..

[Πανουσης mode on/]
Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της Γης...
[/mode off]
Με budget τα 7 χιλιάρικα δηλαδή θα μπορούσες να μας πεις κατά σειρά 3 προβολείς που θα σκεφτόσουν να αγοράσεις;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.395

Τι σχέση έχει το τι θα σκεφτόμουν να αγοράσω με το τι μπορεί να κάνει ενας προβολέας;
Για να σου ικανοποιήσω την περιέργεια,τι υπάρχει στα 7.000;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: SIM2 Grand Cinema C3X Lumis 3D-S

Με budget τα 7 χιλιάρικα δηλαδή θα μπορούσες να μας πεις κατά σειρά 3 προβολείς που θα σκεφτόσουν να αγοράσεις;
Nα απαντησω με ερωτηση?
Με budget τα 20-30 χιλιάρικα δηλαδή θα μπορούσες να μας πεις κατά σειρά 3 προβολείς που θα σκεφτόσουν να αγοράσεις;:126:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.471

Δεν είναι προσωπική η παρατήρηση. Ούτε με ενδιαφέρει τι θα ήθελες να αγοράσεις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι άλλη είναι η δυναμική που έχει ένας dlp (κι ένας lcos) ως τα 10 χιλιάρικα κι άλλη στις ακριβότερες κατηγορίες. Αν εξαιρέσεις τον runco ls-5 (κάνει γύρω στο 10ικο;) τι καλύτερο απο έναν sony 90άρι ή έναν dla x7-x9 θα βρεις σε αυτές τις κατηγορίες; Διάβαζα το συγκριτικό vw90 με ls5 και τα παιδιά τους έβγαλαν αρκετά κοντά. Έχοντας δει τι μπορεί να κάνει ο πιό φτηνός jvc με cms (έστω και με τη βοήθεια εξωτερικού scaler) και συγκρίνοντας τον με τους dlp που έχω δει, είμαι της άποψης ότι οι dlp έχουν χάσει το πλεονέκτημα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ανακεφαλαιόνωντας θέλω να πω ότι μόνο αστείο (απο αυτά που λέει ο Πανούσης) δεν θεωρώ ότι οι καλοί lcos έχουν ξεπεράσει τους μονότσιπους dlp. Οι τρίτσιποι είναι άλλη ιστορία...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.471
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SIM2 Grand Cinema C3X Lumis 3D-S

Nα απαντησω με ερωτηση?
Με budget τα 20-30 χιλιάρικα δηλαδή θα μπορούσες να μας πεις κατά σειρά 3 προβολείς που θα σκεφτόσουν να αγοράσεις;:126:
Τρίτσιποι dlp θα ήταν Ανδρέα ή led. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.395

Γιώργο δεν μου είπες τι επιλογές έχω στα 7.000.
Μόνο 2 εταιρίες παίζουν πλέον εκεί;

Επίσης που ήταν η κόντρα 90αρη και Runco;

Reaction score
8.349

για το ΑΝΣΙ εχει ξαναγινει η συζητηση.Θα το πω απλοικα,ΑΝΣΙ εχει κι ο Οπτομα ο 20αρης.Καπου 450 νομιζω εχει μετρηθει.Εχει τυχει να τον εχω δει πολλες φορες γιατι τον εχει ο MAD.Δεν μ'αρεσει να τον κοροιδευω ton Optoma γιατι για τα λεφτα του ειναι πολυ τιμιο μηχανακι αλλα οπως και να το κανουμε το μαυρο του ειναι γκριζο.Αυτα περι ΑΝΣΙ.Οσον αφορα το μαυρο καθεαυτο,ναι ειναι κεφαλαιωδους σημασιας,δεκα χρονια τωρα μ'αυτο παλευουν,και δεν το λεω εγω αλλα παρα πολλοι αλλοι ανα τον κοσμο,ρηβιουερ και μη.

Reaction score
1

Διάβαζα το συγκριτικό vw90 με ls5 και τα παιδιά τους έβγαλαν αρκετά κοντά.

Πρέπει να κάνουμε μια διόρθωση εδώ, το συγκριτικό ήταν ανάμεσα στον Sony VPL-VW85 και τον Runco LS-5.

Και με την ουσιαστική διαφορά, για πολλούς από εμάς εδώ μέσα, ότι στο συγκριτικό ο Runco LS-5 έπαιζε με την λάμπα στο low, ενώ ο ο Sony έπαιζε με τη λάμπα στο high. Υπήρξε δηλαδή σαφέστατη υπεροχή του Runco στα γκάζια, στο πόσο μεγάλο κάδρο δηλαδή είναι σε θέση να φωτίσει.

Επίσης, στο συγκριτικό ήταν από λίγο έως πολύ ξεκάθαρη η υπεροχή του Runco LS-5 σχεδόν σε όλους τους τομείς της εικόνας, έναντι του Sony. Ακόμα κι εγώ ένιωσα έκπληξη όταν στα καθαρόαιμα σκοτεινά πλάνα δεν μπορούσαμε να διαπιστώσουμε την υπεροχή του Sony, στα μάτια όλων μας υπήρχε ισοπαλία. :121:

Ενώ, αντίθετα, όπου έμπαιναν έντονα φωτισμένα αντικείμενα στα σκοτεινά πλάνα, αμέσως βλέπαμε την υπεροχή του LS-5, λόγω φυσικά του αυξημένου ANSI contrast. Για τα μεσαία φωτεινά και τα φωτεινά πλάνα τώρα, ας μην το συζητήσουμε καθόλου, η υπεροχή του Runco ήταν εμφανής.

Άρα λοιπόν, μόνο τελειωμένοι δεν είναι φυσικά οι μονότσιποι DLP προβολείς. Το αν συμφωνούμε ή όχι με την τιμολογιακή πολιτική της Runco, αυτό φίλοι μου είναι άλλο θέμα. Στα πέντε χιλιαρικάκια πάντως θα τσιμπούσα τον LS-5 χωρίς καν να το σκεφτώ. Με ενοχλεί ελαφρά φυσικά το γεγονός ότι δεν έχει CMS, αλλά το χρώμα του είναι πολύ κοντά στην αναφορά από μαμά, οπότε μικρό το κακό θα έλεγα... :126:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.471

Γιώργο δεν μου είπες τι επιλογές έχω στα 7.000.
Μόνο 2 εταιρίες παίζουν πλέον εκεί;

Επίσης που ήταν η κόντρα 90αρη και Runco;
Μέχρι τις 7 χιλιάδες λογικά υπάρχουν οι vw90, dla x7, o optoma hd87, o benq w6500, o infocus sp8604, o epson 5000. Αν θέλει ας συμπληρώσει κάποιος.
Για τον runco εδώ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.471

Πρέπει να κάνουμε μια διόρθωση εδώ, το συγκριτικό ήταν ανάμεσα στον Sony VPL-VW85 και τον Runco LS-5.

Και με την ουσιαστική διαφορά, για πολλούς από εμάς εδώ μέσα, ότι στο συγκριτικό ο Runco LS-5 έπαιζε με την λάμπα στο low, ενώ ο ο Sony έπαιζε με τη λάμπα στο high. Υπήρξε δηλαδή σαφέστατη υπεροχή του Runco στα γκάζια, στο πόσο μεγάλο κάδρο δηλαδή είναι σε θέση να φωτίσει.

Επίσης, στο συγκριτικό ήταν από λίγο έως πολύ ξεκάθαρη η υπεροχή του Runco LS-5 σχεδόν σε όλους τους τομείς της εικόνας, έναντι του Sony. Ακόμα κι εγώ ένιωσα έκπληξη όταν στα καθαρόαιμα σκοτεινά πλάνα δεν μπορούσαμε να διαπιστώσουμε την υπεροχή του Sony, στα μάτια όλων μας υπήρχε ισοπαλία. :121:

Ενώ, αντίθετα, όπου έμπαιναν έντονα φωτισμένα αντικείμενα στα σκοτεινά πλάνα, αμέσως βλέπαμε την υπεροχή του LS-5, λόγω φυσικά του αυξημένου ANSI contrast. Για τα μεσαία φωτεινά και τα φωτεινά πλάνα τώρα, ας μην το συζητήσουμε καθόλου, η υπεροχή του Runco ήταν εμφανής.

Άρα λοιπόν, μόνο τελειωμένοι δεν είναι φυσικά οι μονότσιποι DLP προβολείς. Το αν συμφωνούμε ή όχι με την τιμολογιακή πολιτική της Runco, αυτό φίλοι μου είναι άλλο θέμα. Στα πέντε χιλιαρικάκια πάντως θα τσιμπούσα τον LS-5 χωρίς καν να το σκεφτώ. Με ενοχλεί ελαφρά φυσικά το γεγονός ότι δεν έχει CMS, αλλά το χρώμα του είναι πολύ κοντά στην αναφορά από μαμά, οπότε μικρό το κακό θα έλεγα... :126:
5 χιλιάρικα έχει; Πάω πάσο. Τον θεωρώ ένα πολύ δυνατό μηχάνημα. Απο τα ελάχιστα που έμειναν να κράτανε την τιμή των dlp στις μεσαίες κατηγορίες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.395

Μέχρι τις 7 χιλιάδες λογικά υπάρχουν οι vw90, dla x7, o optoma hd87, o benq w6500, o infocus sp8604, o epson 5000. Αν θέλει ας συμπληρώσει κάποιος.
Για τον runco εδώ.
Για τον Runco τα έγραψε ο Παναγιώτης(με τον 85άρη κονταροχτυπήθηκε.Χμμ δεν μπορώ να βρώ το link του test).

Δεν ρώτησα μέχρι τις 7.000 αλλά στις 7.000(άντε με ένα +,-20%).
Πάντως η εικόνα του 90άρη μ αρέσει πολύ.Για τους άλλους :203:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SIM2 Grand Cinema C3X Lumis 3D-S

5 χιλιάρικα έχει; Πάω πάσο. Τον θεωρώ ένα πολύ δυνατό μηχάνημα. Απο τα ελάχιστα που έμειναν να κράτανε την τιμή των dlp στις μεσαίες κατηγορίες.
Μακάρι να είχε πέντε χιλιάρικα. :121:

Απλή ευχή εξέφρασα φίλτατε, είπα δηλαδή ότι «εάν είχε πέντε χιλιάρικα θα τον αγόραζα». Δυστυχώς η τιμή του LS-5 είναι σχεδόν διπλάσια... :121:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.471

Για τον Runco τα έγραψε ο Παναγιώτης(με τον 85άρη κονταροχτυπήθηκε.Χμμ δεν μπορώ να βρώ το link του test).

Δεν ρώτησα μέχρι τις 7.000 αλλά στις 7.000(άντε με ένα +,-20%).
Πάντως η εικόνα του 90άρη μ αρέσει πολύ.Για τους άλλους :203:
Εδώ είναι το πρόβλημα! Ότι δε βρίσκεις έναν dlp κοντά σ'αυτή την κατηγορία τιμής (και χαμηλότερα) όπως έβρισκες παλιά τους sharp, maratz (καλά αυτοί ήταν και λίγο ακριβότεροι:107:), planar άντε και infocus... Αντί αυτών βρίσκεις φθηνές αξιοπρεπείς υλοποιήσεις που απλά δεν...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.336
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian