Επι του συνολου

Reaction score
15.548
Απάντηση: Επι του συνολου

Οι...μπηχτουλες:136:
Δεν υπαρχουν μπηχτουλες ......ειναι στην φαντασια σου...

Για την πραγματικοτητα μιλαω.......παντα διαβαζεις την λαθος πλευρα του νομιζματος...!!!!!!!!!

Reaction score
8.350

+1 αλλά χωρίς φατσούλα...

Κώστα σε παραδέχομαι για τις γνώσεις σου, αλλά όχι για τις μπηχτούλες.
δεν μας εξηγειτε κι εμας γιατι το κακολογειτε το παιδι?:116:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Επι του συνολου

Κατι εχω και εγω.
Λοιπον, ειμαι λατρης του...σταθερου.
Αρα αρκετα μεγαλη ποσοστωση στις σταθερες αξιες.
Με σειρα προταιρεοτητας, αλλα οχι τιμων, εχουμε και λεμε.
Χωρος 30%
Οθονη 30%
Προβολεας 30%
Ρυθμιση 10%
Ειναι γνωστο πως δεν βλεπεις......εξου και το 10% στην ρυθμιση..

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Δεν υπαρχουν μπηχτουλες ......ειναι στην φαντασια σου...

Για την πραγματικοτητα μιλαω.......παντα διαβαζεις την λαθος πλευρα του νομιζματος...!!!!!!!!!
Οκ, οκ, υποχωρω:126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.287

ο χωρος κανει μεγαλη διαφορα,ανακλασεις,αποστασης θεασης,μεγεθος οθονης,γωνια προβολεα με οθονη κλπ,αν ο χωρος ειναι προβληματικος δεν κανει διαφορα?
Για τις ανακλάσεις, το καταλαβαίνω. Τα υπόλοιπα δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ποιότητα της προβολής. Γι' αυτό και δεν καταλαβαίνω τα 30 και 40%. Εκτός αν με το μέγεθος της οθόνης εννοούμε ότι έχουμε τόσο μεγάλη οθόνη, που ένας προβολέας-καντήλι δεν μπορεί να φωτίσει. Αλλά αυτό και πάλι εμπίπτει στον προβολέα και την οθόνη, και όχι στο χώρο.:126:

Reaction score
15.548

Οσον αφορα τον χωρο .........
........ενας χωρος ειδικος(με πολυ χαμηλες αντανακλασεις....μιας και περι αυτου προκειται οταν μιλαμε για ειδικο χωρο)προσθετει στην υπαρχουσα εικονα καλυτερη αντιθεση.
Ειδικος χωρος με λευκους τοιχους κ.λ.π. δεν ειναι ειδικος.....

Οποτε θα μπορουσαμε να πουμε πως εχουμε συν στο γενικο κοντραστ λογω χωρου....

Εαν ομως πουμε τι γινετε στον δικο μας χωρο,αυτα που παιζουν ρολο ειναι προβολεας-οθονη-ρυθμιση.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.872
Είναι λάθος ο συνυπολογισμός του χώρου, ο οποίος είναι σε κάθε περίπτωση σταθερός.

Reaction score
8.350

Για τις ανακλάσεις, το καταλαβαίνω. Τα υπόλοιπα δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ποιότητα της προβολής. Γι' αυτό και δεν καταλαβαίνω τα 30 και 40%. Εκτός αν με το μέγεθος της οθόνης εννοούμε ότι έχουμε τόσο μεγάλη οθόνη, που ένας προβολέας-καντήλι δεν μπορεί να φωτίσει. Αλλά αυτό και πάλι εμπίπτει στον προβολέα και την οθόνη, και όχι στο χώρο.:126:
ολα παιζουν ρολο.Το πιο απλο ειναι το προβλημα τοποθετησης του προβολεα που δεν ειναι καθολου λιγο και το καταλαβαινει ο καθενας νομιζω.Ο καθε χωρος δεν ειναι το ιδιο ευκολος.Το μεγεθος οθονης παιζει ρολο, γιατι αφενος το μεγεθος παιζει ρολο:116:αφετερου καθε προβολεας δεν ειναι για καθε οθονη και εχω δει πολλα παρατραγουδα.Εκτος αυτο που αναφερεις εχω δει και το αναποδο,πολυ φωτεινος να παιζει σε πολυ μικρη οθονη γιατι δεν χωραγε μεγαλυτερη,παλι προβλημα υπαρχει.
Η αποσταση θεασης παιζει ρολο στην ποιοτητα που ΒΛΕΠΕΙΣ.Λαθος αποσταση θεασης δημιουργει προβλημα στο πεδιο ορασης και κουραζει,απο πολυ κοντα θα βλεπεις και προβληματα στην εικονα,ειτε πολυ κοντα ,ειτε πολυ μακρια.Ο καθε χωρος δεν επιτρεπει ιδεωδη αποσταση θεασης.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Καλα μου παιδια, μου επιτρεπετε να εχω την αποψη μου ναι η οχι?:203:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.872
ΟΧΙ!

Προβόλι 50%
Ρύθμιση 30%
Οθόνη 20%

ΤΕΛΟΣ.

Lock please.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.499

:138:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Είναι λάθος ο συνυπολογισμός του χώρου, ο οποίος είναι σε κάθε περίπτωση σταθερός.
ΟΧΙ!

Προβόλι 50%
Ρύθμιση 30%
Οθόνη 20%

ΤΕΛΟΣ.

Lock please.

Ο χώρος δεν μετράει.......

το προβόλι μου είναι dlp με darkchip 2(δηλ.'στάσιμο' του κερατά).......

αρρύθμιστος......και

η οθόνη δεν είναι καν Stewart(άσε που έχει και τρύπες)....

:411:

και γω που σε περίμενα με ανοιχτές αγκάλες...
μην έρθεις......τι να κάνεις;;;:103:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.838
Νομίζω ότι τα ποσοστά ποικίλουν ανά περίπτωση. Ασφαλώς όλοι οι παράγοντες που αναφέρθηκαν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά:

- Η οθόνη μπορεί να καλύψει αδυναμίες του χώρου, μπορεί να ματσάρει καλύτερα με έναν προβολέα και να δώσει πιο καλό αποτέλεσμα. Άλλη σημασία έχει η οθόνη στο δικό μου χώρο, όπου η επιλογή είναι πιο κρίσιμη (σαλόνι) κι άλλη σ'ένα bat cave χώρο. Οπότε η οθόνη, κατ'εμέ, κυμαίνεται μεταξύ 10-30%.

- Η ρύθμιση μπορεί να δημιουργήσει τον κοινό παρανομαστή που χρειάζονται όλες οι παράμετροι που προαναφέρθηκαν για ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα, αλλά και να βγάλει τη καλή πλευρά του προβολέα. Αλλά κι εδώ διαφοροποιούνται τα πράγματα. Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να κάνει ο Μανώλης στον x3 χωρίς τον lumagen, δεδομένου ότι ο jvc δεν έχει cms. Είναι σαφές ότι κάποια set up χρειάζονται τη ρύθμιση περισσότερο απο κάποια άλλα. Πάντως τα αποτελέσματα μιας ρύθμισης μπορεί να είναι εντυπωσιακά και μηχανήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ να ξετυλίξουν τις δυνατότητες τους. Να με συμπαθάτε, αλλά αν κάποιος δίνει ένα σκασμό λεφτά για οθόνη-προβολέα και δε δώσει ένα πολύ μικρότερο ποσόν για ρύθμιση, μάλλον ξοδεύει (παραπάνω χρήματα) τσάμπα. Εδώ λοιπόν δίνω 10-30%.

- Αναφέρθηκε παραπάνω το masking, εγώ προσθέτω και τη καμπύλη οθόνη. Δε νομίζω ότι προσφέρουν κάτι στην ποιότητα της εικόνας, αλλά υποπτεύομαι (δυστυχώς δεν έχω δει) ότι προσφέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στην αίσθηση θέασης.

- Για το τέλος άφησα τον ίδιο τον προβολέα. Καλά είναι να μιλάμε για χώρους, οθόνες, ρυθμίσεις κτλ κτλ, αλλά αμά το μηχάνημα δε μπορεί...Ο προβολέας είναι η αρχή και το τέλος του συστήματος. Σε ιδανικές συνθήκες (χώρος, οθόνη, ρύθμιση), πως θα μπορούσε να συγκριθεί το αποτέλεσμα που δίνει ένας πανάκριβος dlp με εναν...του κιλού. 50% τουλάχιστον εδώ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.287

- Αναφέρθηκε παραπάνω το masking, εγώ προσθέτω και τη καμπύλη οθόνη. Δε νομίζω ότι προσφέρουν κάτι στην ποιότητα της εικόνας, αλλά υποπτεύομαι (δυστυχώς δεν έχω δει) ότι προσφέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στην αίσθηση θέασης.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά την αίσθηση. Δεν με ενόχλησαν ποτέ (ή ελάχιστα) οι αντανακλάσεις ή οι φωτεινές ενδείξεις των μηχανημάτων. Αντίθετα, αυτές οι μαύρες μπάρες (που ποτέ δεν είναι μαύρες αλλά γκριζάρουν) με εκνευρίζουν αφάνταστα. Γι' αυτό και θα τις εξαφανίσω! :116:

Όσο για το συνδυασμό κοίλης οθόνης-αναμορφικού, είναι απλά καθηλωτικός. Μακάριοι οι κατέχοντες...........

Reaction score
8.350

Έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά την αίσθηση. Δεν με ενόχλησαν ποτέ (ή ελάχιστα) οι αντανακλάσεις ή οι φωτεινές ενδείξεις των μηχανημάτων. Αντίθετα, αυτές οι μαύρες μπάρες (που ποτέ δεν είναι μαύρες αλλά γκριζάρουν) με εκνευρίζουν αφάνταστα. Γι' αυτό και θα τις εξαφανίσω! :116:

.
αμα εχεις φως φυσικο ειναι να σου γκριζαρουν οι μαυρες μπαρες...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Εμένα πάλι οι μαύρες μπάρες δεν με ενοχλούν, πρώτον γιατί με τον CRT μου δεν φαίνονται, και δεύτερον γιατί όταν παίζω με τον OPTOMA HD20 τις εξαφανίζω με τον scaler!!!:116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members
38.733