πικαπ 800 €

Reaction score
0
Χαιρετώ τους πάντες.
Λοιπόν, ενδεχομένως το θέμα έχει εξαντληθεί στα περίπου 3.457 σχετικά posts αλλά μέσα μου παραμένει ανοιχτό...

Δεδομένα προβλήματος:
1. Το 1200 δεν υπάρχει πλέον. (Μεταξύ μας, μου ζήτησαν 980 € για ένα ΜΚ2 και 1800 !!!!!! για ένα MKG...) Αντ'αυτού τους έδωσα το τηλέφωνο του ψυχιάτρου μου.
2. Ήρθε επιστροφή από εφορία 800 € !!!!! (ξανά θαυμαστικά)
3. Νιώθω ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω το 505-2 που με συντρόφευσε πιστά για περίπου 30 χρόνια

Ζητούμενο: Προτείνετε σας παρακαλώ εναλλακτική στα 800 € χωρίς κεφαλή που να με κάνει να νιώσω καλύτερο ήχο και αν είναι δυνατόν να μου κάνει παρέα για αρκετά ακόμη (μια και δεν βλέπω να υπάρχει άλλο φως στο τουνελ).

Βοηθητικά στοιχεία της άσκησης: Έχω στη διάθεσή μου: 1 Ortofon OM 10 (500 ώρες), 1 Shure M97xE (50 ώρες). Cambridge Audio 640P και την ΜΜ είσοδο του Rotel 930. Με αυτά θα την βγάλω μέχρι νεοτέρας.

Διαθέσιμος χρόνος: Μέχρι να αποστείλλουν τα σημειώματα της έκτακτης εισφοράς (ήτοι χθές).

Ευχαριστώ πολύ,
Κώστας

Reaction score
0
Απάντηση: πικαπ 800 €

Να πω την αλήθεια δεν περίμενα άλλη απάντηση. Οι περισσότεροι από αυτούς που αναφέρονται στο skroutz πλέον δεν το έχουν ή αν το έχουν είναι στις ερωτικές τιμές που προανέφερα.
Θα ψάξω.
Καμιά αντιπρόταση ;;;;;;;;

Reaction score
1.815

To SL-1200MK2 Limited Edition με συγκεκριμένο αριθμό παραγωγής (10000 τεμάχια όλα κι όλα), σε μαύρο γυαλιστερό φινίριμα πιάνου (piano black) και χρυσό, με τιμή στα 900 ευρώ, ολοκαίνουριο! Υπάρχει σε κατάστημα στην Αθήνα...:116:
Ημερομηνία παραγωγής Σεπτέμβριος 1995 κομπλέ με τη γνήσια συσκευασία του...
ΑΚΡΩΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

To SL-1200MK2 Limited Edition με συγκεκριμένο αριθμό παραγωγής (10000 τεμάχια όλα κι όλα), σε μαύρο γυαλιστερό φινίριμα πιάνου (piano black) και χρυσό, με τιμή στα 900 ευρώ, ολοκαίνουριο! Υπάρχει σε κατάστημα στην Αθήνα...:116:
... και για να σου πει πού είναι, θα φωνάξεις τρεις φορές Ζήτω ο Παναθηναϊκός! :116:

Reaction score
1.815

... και για να σου πει πού είναι, θα φωνάξεις τρεις φορές Ζήτω ο Παναθηναϊκός! :116:
Κωστή του λιμανιού είμαι ...όχι της λεωφόρου!!:137:

Reaction score
8.905

Εγώ πάλι εάν διέθετα 800 ευρώ δεν θα έπαιρνα Technics 1200 (δεν λέω πως δεν αξίζει, πολλή σύγχρονη-ψυχρή γραμμή έχει) αλλά υπάρχουν τόσα ωραία Direct Drive vintage πικάπ... πχ. Denon – JVC – Technics – Kenwood κ.λ.π. και θα είναι χάρμα οφθαλμόν... στο έπιπλο σου.

Reaction score
0

Βασικά με ενδιαφέρει να είναι χάρμα ώτων και λιγότερο οφθαλμών.
Επίσης, κυρίως ενδιαφέρομαι για κάτι καινούργιο γιατί δεν θέλω να μπλέκω με συσκευασίες, εύρεση ανταλλακτικών, συντήρηση, κλπ.
Για γίνε όμως πιο συγκεκριμένος για τα vintage ...

Reaction score
0

Λοιπόν για να ερεθίσω τη συζήτηση, μόλις μίλησα με φίλο στην Αγγλία. Ένας γνωστός του έχει ένα Linn Sondek χωρίς βραχίονα που το δίνει με παραλαβή από εκεί (σχεδόν το χαρίζει). Όπως μου το περιέγραψαν το armboard έχει μια κεντρικη οπή με έξι περιμετρικές της. Θα μάθω κι άλλα γιατί υπάρχουν και κανα δυο ντόπιοι μνηστήρες. Άντε και το χτύπησα όπως είναι. Μέχρι και εισητήρια βγάζω να πάω να το παραλάβω.
Τι βραχίονα παίρνει το εργαλείο; (όχι κανέναν 12.000 €). Υπάρχει κανένας στη Θεσσαλονίκη που να μπορεί να το ρυθμίσει καλά;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

Τι βραχίονα παίρνει το εργαλείο; (όχι κανέναν 12.000 €).
Όποιον 9ιντσο βραχίονα θέλεις. Προσωπικά θα έβαζα έναν Rega RB300 II. Το πιθανότερον είναι πως θα χρειασθείς νέο arm board, κατά προτίμηση από αναλόγου πάχους κόντρα πλακέ θαλάσσης, που μπορεί να σου κόψει κάποιος ξυλουργός. Πάντως, για να μη μπλέκεις με τέτοια, το παίρνεις το εργαλείο, το πας και το αφήνεις στην Τηλεοπτική στο Νέο Ρύσιο (τηλ. 2392 072259), παραγγέλνεις ένα βραχίονα αναλόγου κόστους, και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο κ. Χουρμουζιάδης.

Reaction score
0

Τελικά είσαι ημίθεος!
Νεώτερα επί των τεχνικών χαρακτηριστικών του μηχανακίου:Circus bearing, Nirvana Springs, Trampolin 2 και Valhalla power supply. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτε... Λένε τίποτα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

Είναι διάφορα κιτ βελτίωσης που κατά καιρούς έβγαλε η Linn για το μωρό της. Αφού υπάρχουν, τόσο το καλύτερο.

Reaction score
1.685

Δεν χρειαζεται να βαλεις απαραιτητα LINN βραχιονα, ολοι οι βραχιονες με τρυπημα τυπου LINN εχουν την ιδια βαση και ταιριαζουν απολυτα στις τρεις απο τις περιμετρικες τρυπες του armboard υποχρεωτικα.

Μια πολυ καλη και φτηνη λυση ειναι βραχιονας της Project, ο οποιος ειναι και προτεινομενος απο την ιδια την LINN.

Reaction score
2.248

:Circus bearing, Nirvana Springs, Trampolin 2 και Valhalla power supply. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτε... Λένε τίποτα;
Καλησπέρα Κώστα.
Μερικές πληροφορίες

Cirkus: το νεότερο bearing της Linn.
Nirvana: stardard αναρτήσεις.
Trampolin 2: Βάση αλουμινίου με ελαστικά ποδαράκια. Καλή αναβάθμιση
Valhalla: standard και για 33 στροφές μόνο.

Βραχίονες κοίτα για basic lvx, project, akito, ittok, ekos (με αυτή τη σειρά)

Εάν μπορείς ρώτα το serial nbr να δούμε το plinth.

Ξαναρώτα εάν έχει το cirkus....

Reaction score
0

Παιδιά άκυρον. :110:
Πώς το λένε οι Πόντιοι; "Κρίμα το βούδι που σφαξα και τη χαρά δε πήκα" ή κάτι τέτοιο.
Το πήρε ένας γείτονάς του για 500 pounds. Απότι κατάλαβα το συζητούσανε καιρό.
Οπότε back to normal. Με βλέπω να χτυπάω άμεσα το mk2 γιατί πάλι στο ψάξε θα μείνω.
Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.

Reaction score
802

Mk2 με τόσα χρήματα;
Κανένα pro-ject στα 800€ δεν σε συγκινεί;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

Παιδιά άκυρον. :110:
Πώς το λένε οι Πόντιοι; "Κρίμα το βούδι που σφαξα και τη χαρά δε πήκα" ή κάτι τέτοιο.
Το πήρε ένας γείτονάς του για 500 pounds. Απότι κατάλαβα το συζητούσανε καιρό.
Οπότε back to normal. Με βλέπω να χτυπάω άμεσα το mk2 γιατί πάλι στο ψάξε θα μείνω.
Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.
Έχεις pm.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef