πικαπ 800 €

Reaction score
802
Απάντηση: πικαπ 800 €

To xperience το θεωρεις υποδεεστερο του mk2?Εξαιρουμενων των dj ικανοτητων...

Reaction score
0

Καλή ερώτηση!
Όχι δεν το θεωρώ υποδεέστερο (μάλιστα για τα χρήματά του νομίζω ότι έχει και πολύ καλό βραχίονα), αλλά ....
έχω την εξής εμπειρία:
Πριν από καιρό παρακάλεσα έναν γνωστό να φέρει το δικό του πικαπ (Rega P3, το οποίο ήταν και η πρώτη λύση που σκέφτηκα) σπίτι, το οποίο και έβαλα στη θέση του δικού μου. Η θέση είναι ιδιότροπη, με την έννοια ότι το έπιπλο είναι μια βάση από το ΙΚΕΑ η οποία κουδουνίζει απόλες τις μεριές. Λοιπόν ενώ το Rega έπαιζε εν γένει καλύτερα από το δικό μου (και καλύτερα μπάσα και καλύτερη ανάλυση κλπ) σε μεγάλες εντάσεις επηρεάζονταν από το ηχείο που είναι περίπου μισό μέτρο μπροστά από τη βάση του πικαπ (πρόβλημα που το δικό μου Dual δεν εμφανίζει ή έτσι νομίζω). Εξ αυτού συμπερανα ότι το πικαπ που θα πάρω πρέπει είτε να έχει ανάδραση (π.χ. Perspex) είτε να παρουσιάζει αναισθησία σε τέτοιου είδους εξωτερικούς επηρεασμούς (πχ ΜΚ2).
Νομίζω ότι τόσο η Project όσο και η Rega έχουν πολύ τίμιες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα. Απλά δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να επανασχεδιάζω το χώρο, να κόβω μάρμαρα και να παρεμβάλω σορμποθάνες και ακίδες και αιθέρια έλαια...
Θέλω μια καλή επεκτάσιμη λύση για να ακούω μουσική. Κι όταν λέω επεκτάσιμη εννοώ να μπορώ να επενδύσω σε πρώτη φάση κι άλλα 300-500 € για μια κεφαλή που θα την αξιοπιήσει το πικαπ και θα καταλάβω μια ευχάριστη διαφορά στα αυτιά μου.

btw: Η Rega παρουσίασε νέα έκδοση του P3. Το ονομάζει πλέον RP3 και τον βραχίονα RB303. Δείτε μια περίεργη διασύνδεση που κάνει μεταξύ του βραχίονα και του υποπλατώ;

Reaction score
169

Μεταχειρισμένο ΜΚ2; Δεν μπορείς να ξέρεις τι του είχε κάνει ο κανίβαλος που το είχε πριν στα χέρια του....
Mε τόσο φτηνά ανταλλακτικά δε νομίζω ότι αξίζει να ανησυχείς για κάτι τέτοιο...
Βρες ένα με καμιά 300άρα (άνετα και με λιγότερα) που να μην έχει σημάδια στο αλουμίνιο και θα είσαι μια χαρά.

Reaction score
0

Επανήλθα μετά από σύντομες διακοπές.
Μαζί μου ήρθε και το δέμα με το SL-1210 MK5 το οποίο βρήκα μεταχειρισμένο στα 350 € σε άψογη κατάσταση (μυρίζει καινουργίλα). Το παλικάρι που το πούλησε είχε μέχρι και την απόδειξη αγοράς (πριν 2 χρόνια).
Το έλεγξα και δουλεύει άριστα. Λείπουν μόνο οι μεντεσέδες του καπακιού (νομίζω ότι ούτως ή άλλως δεν δίνονται) και το εργαλείο για τη ρύθμιση της υπερκρέμασης. Τα παρήγγειλα ηδη από KAB.

Θα επανέρθω σύντομα για συζήτηση σχετικά με κεφαλή. Κάνω μια σύντομη έρευνα αγοράς.

Για την ώρα κατέβασα από vinylengine τον Baerwald Protractor και παίζω με μια Stanton 500 V3 που είχε πάνω για να τον συνηθίσω (Κώστα Κόγια δεν την αγγίζω σε δίσκο!).
Αλήθεια πειράζει που οι διαστάσεις στις οποίες τυπώνεται είναι κατά τι μικρότερες από τις προτεινόμενες; Δηλ. το 140mm τυπώνεται περίπου 139,8mm και το 200mm τυπώνεται 199,6mm :108: :140:
Τον έχει χρησιμοποιήσει κανένας; Ξέρω ότι ρυθμίζει την κεφαλή περίπου 3mm μακρύτερα απότι το εργαλειάκι της Technics.

Ευχαριστώ όλους για τη συζήτηση και τις προτάσεις.

Reaction score
169

Άντε άντε καλορίζικο. Έλα και από το club SL1200 να δούμε και καμιά φωτό :)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef