Πρόβλημα mede8er, TV ή Home Cinema;

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα! Πρόσφατα πήρα τον mede8er 500X, μια LG 42LW650S και το Home Cinema της LG HX906TA! Έχω συνδέσει τον mede8er με το home cinema και το home cinema με την TV! Παίζουν όλα μια χαρά μόνο που έχω κάποιο προβληματάκι! Μερικές φορές όταν σταματάω το video που παίζει από τον mede8er και πάω να ξεκινήσω κάποιο άλλο και συνήθως καινούργιο (που δεν έχει ξαναπαίξει) χάνω την εικόνα! Η TV λέει no signal ενώ ο ήχος ακούγεται κανονικά! Εκείνο που παρατήρησα είναι ότι αν κλείσω την TV και την κανανοίξω έχω εικόνα κανονικά! Δεν ισχύει αν αλλάξω είσοδο σε TV και μετά ξανά στο HDMI! Επίσης δεν γίνεται τίποτα αν κλείσω τον mede8er ή το home cinema! Είναι πρόβλημα της TV ή γίνεται κάτι άλλο; Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
50
Απάντηση: Πρόβλημα mede8er, TV ή Home Cinema;

Δοκίμασε το mede8er κατευθείαν στην TV να δεις τι γίνεται ώστε σταδιακά να αποκλείεις πιθανότητες. Σε άλλες πηγές έχεις παρόμοιο πρόβλημα?
Προσωπικά το 500άρι το έχω συνδέσει με κάθε δυνατή σύνδεση χωρίς πρόβλημα.

Reaction score
0

Θα το δοκιμάσω αν και δεν νομίζω να είναι πρόβλημα από τον mede8er! Εχτές που μου το έκανε πάλι, έσβησα την tv την άνοιξα ξανά και όλα οκ! Όταν λες με άλλες πηγές; Να συνδέσω το home cinema με άλλο HDMI;

Reaction score
10
Παιδιά καλησπέρα! Πρόσφατα πήρα τον mede8er 500X, μια LG 42LW650S και το Home Cinema της LG HX906TA! Έχω συνδέσει τον mede8er με το home cinema και το home cinema με την TV! Παίζουν όλα μια χαρά μόνο που έχω κάποιο προβληματάκι! Μερικές φορές όταν σταματάω το video που παίζει από τον mede8er και πάω να ξεκινήσω κάποιο άλλο και συνήθως καινούργιο (που δεν έχει ξαναπαίξει) χάνω την εικόνα! Η TV λέει no signal ενώ ο ήχος ακούγεται κανονικά! Εκείνο που παρατήρησα είναι ότι αν κλείσω την TV και την κανανοίξω έχω εικόνα κανονικά! Δεν ισχύει αν αλλάξω είσοδο σε TV και μετά ξανά στο HDMI! Επίσης δεν γίνεται τίποτα αν κλείσω τον mede8er ή το home cinema! Είναι πρόβλημα της TV ή γίνεται κάτι άλλο; Ευχαριστώ πολύ!
Γιωργο καλημερα,

Αυτο που ξενιζει ειναι το ''μερικες φορες'' οπως αναφερεις.
Το οτι το βιντεο δεν εχει ξαναπαιξει, δεν εχει να κανει.

Το προβλημα σου δειχνει HDMI handshake δηλαδη :
Βλεπεις μια ταινια με αναλυση Α
μετα τη σταματας και βαζεις μια αλλα ταινια με την ιδια η αλλη αναλυση Β
τοτε τα μηχανημα κανουν τον ελεγχο του σηματος και δινουν το ΟΚ η οχι.
Στη περιπτωση σου εχει οχι.

Αν στο 500αρι δεν εχεις κανει αλλαγες στις ρυθμισεις που σου εκανα, κυριως στην εικονα HDMI : auto, τοτε κανονικα δεν πρεπει να εχεις προβλημα.

Το προβλημα σου μαλλον δειχνει καλωδιο, το οποιο ειναι ενα απλο απ οτι θυμαμαι οτι μου ειπες. Δεν εννοω αυτο που εχει μεσα το 500 ( οχι πως ειναι και τιποτα σπουδαιο ), αλλα αυτο που παει απο το homecinema στη TV.
Δοκιμασε ενα καλυτερο αν εχεις η μπορεις να βρεις απο καποιο φιλο σου και τα ξαναλεμε.

Αν βλεπεις μια ταινια .avi η .mkv στα 720p και μετα αλλαζεις σε μια αλλη στα 1080p και δε παιζει, τοτε ειναι καλωδιο 100%.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Πρόβλημα mede8er, TV ή Home Cinema;

Εντάξει Απόστολε το έπιασα! :) Όχι ρυθμίσεις δεν πείραξα αν και θα τις δω πάλι! Το καλώδιο HDMI που είχε ο mede8er το έβαλα από το home cinema στην TV. Και αυτό που είχα εγώ 1,4 επειδή ήταν 1m το έβαλα από τον mede8er στο home cinema! Θα τσεκάρω αυτά που είπες πάντως! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! :)

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Πρόβλημα mede8er, TV ή Home Cinema;

Επίσης έλεγξε αν έχεις ενεργοποιήσει το 24p στο mede8er.
Αν δεν φταίει το καλώδιο, απενεργοποίησέ το και ξαναδοκίμασε :126:

Μπορεί να εμφανίζεται κάποια ασυμβατότητα

Reaction score
0

Λοιπόν ρυθμίσεις είναι οκ! Δοκίμασα αυτό που είπε ο Αποστόλης. Έβαλα μια ταινία 720 και μετά μια 1080 και μου το έκανε! Θα δοκιμάσω να αλλάξω καλώδιο! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Πρόβλημα mede8er, TV ή Home Cinema;

Λοιπόν ρυθμίσεις είναι οκ! Δοκίμασα αυτό που είπε ο Αποστόλης. Έβαλα μια ταινία 720 και μετά μια 1080 και μου το έκανε! Θα δοκιμάσω να αλλάξω καλώδιο! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!
Γιωργο,

Κανε το εξης απλο : συνδεσε το 500αρι με το δικο του καλωδιο, κατ' ευθειαν στη τηλεοραση.
Και δες τι θα κανει.
Οπως σου ειπα, το δικο του δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει κολλησει σε κατι.
Αν περασει, πας για καλωδιο φουλ...:126:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Πρόβλημα mede8er, TV ή Home Cinema;

Εντάξει θα δοκιμάσω και τα 2 καλώδια και θα σας πω! Το άλλο καλώδιο που έχω είναι αυτό...
http://www.dot-media.gr/product_info.php?products_id=2451
Να με συμπαθας, αλλα κριτικη σε προιοντα αλλων δεν κανω.
Το αν παιζει 1080p η οχι, θα το δειξει η νεκροψια.

Reaction score
0

Λοιπόν έβαλα τον mede8er απευθείας στην τηλεόραση και δοκίμασα να παίξω μια ταινία 720p και μετά μία 1080p. Έπαιξαν και οι 2 κανονικά και με τα 2 καλώδια! Ααα δοκίμασα και με το 24Hz ΟΝ και OFF το ίδιο! Μετά τα σύνδεσα όπως τα είχα και πάλι έπαιξαν κανονικά! Αφού έπαιξα λίγο με διάφορες ταινίες ξαφνικά το ξαναέκανε! Το θέμα είναι όμως ότι δουλεύουν, αν κλείσω την τηλεόραση και την ξανανοίξω έχω εικόνα κανονικά! Τι φταίει δεν ξέρω! :(

Ααα και κάτι άλλο Απόστολε, στον mede8er αν πάω στον file manager, διαλέγω κανονικά από ποια πηγή θέλω να δω τα αρχεία αλλά αν μπω σε κάποιο φάκελο δεν μπορώ να πάω πίσω, δηλαδή πατώντας το return μου βγάζει Χ πάνω αριστερά και δεν κάνει τίποτα! Πρέπει να πατήσω home και ξανά από την αρχή, κάτι που στο media library δεν το κάνει!

Reaction score
0

Ανακάλυψα τον ένοχο! Δεν έχω σωστή επικοινωνία Home Cinema με TV! Θα δοκιμάσω όπως μου είπατε άλλο καλώδιο και θα σας πω! Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη σας!

Reaction score
0

Τελικά κατά πάσα πιθανότητα φταίει το home cinema! Άλλακα 2 καλώδια αλλά όποτε θέλει συνεχίζει το ίδιο! Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όταν το κάνει, δεν μπορεί να πάει στο μενού του home cinema! Δηλαδή αν αλλάξω από το τηελκοντρόλ του home είσοδο και το πάω πάλι στο hdmi1 μέσα σε 5-6 secs έχω εικόνα πάλι του mede8er! Αλλά το κάνει όποτε γουστάρει και συνήθως αν επιλέξω να πάω στο μενού του home από την hdmi είσοδο του, που έχω συνδέσει το mede8er! Τηλεφώνησα στην LG και μου είπε να απενεργοποιήσω το simplink και να ξαναπάρω τηλ αν δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα! Το simplink το έχω disable! Θα επικοινωνήσω πάλι με την LG να έρθει τεχνικός! Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας! Με τον mede8er κατευθείαν στην tv δεν έχω κανένα πρόβλημα! Κάτι γίνεται με το home cinema και το έχω flashaρει και με το τελευταιο firmware! Ευχαριστώ και πάλι!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas