Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Μηνύματα
944
Reaction score
205
λοιπον αφου δεν υπαρχει αυτην την στιγμη 3D blueray player που να κανει ολα αυτα
1.να παιζει αντίγραφα .m2ts των +40GB τα οποία θα είναι αποθηκευμένα στον σκληρο του δισκο η σε αλλο εξωτερικο δισκο η σερβερ
2. να αναπαραγάγει σε 3D κανονικά όπως θα γινόταν με ένα δισκάκι br απο το tray του αρχεια 3D SBS και mkv ,(δηλαδη με το που παταω το play η tv αυτοματα οπως γινεται τωρα να τα αναγωριζει σαν 3D και να μου βγαζει το μηνυμα να φορεσω τα γυαλια.)
3.Να μπορει να αναγνωριζει και να αναπαραγει blue-ray .iso
4.Να μπορει να παιζει τα αντιγραφα blue-ray που δημιουργω εγω απο τις οριτζιναλ blue-ray ταινιες μου

αποφασησα να στησω ενα HTPC απο την αρχη σωστα με parts που θα μου πρωτεινετε εσεις για να μην εχω θεματα με ασυμβατουητες κλπ

θελω για αρχη καποιο case μεχρι 100 ευρω

και απο εκει και περα τι να επιλεξω?
επεξεργαστη ι3 , ι5 η ι7?
καρτα γραφικων σηγουρα nvidia?
motherboard?

ολα τα αλλα θα πιστευω δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια

ευχαριστω πολυ!
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.743
Reaction score
9.833
Χωρίς να γνωρίζω πόσα θέλεις να διαθέσεις, οι προτάσεις μου:

Το case που θα διαλέξεις φρόντισε να είναι σχετικά ευρύχωρο για να μπορείς να βάλεις και καμία κάρτα με ψύκτρα, αλλά και να αερίζονται σωστά τα pc parts που έχεις.
Απο εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται απο το πόσο ακραία πράγματα θέλεις να κάνεις με το pc σου. Θέλεις να παίζεις mpc-hc με madvr και frame interpolation; Τότε θα χρειαστείς δυνατό μηχάνημα και καλή κάρτα.
Εγώ έχω αυτή(ASUS P8P67-M) τη motherboard και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Cpu έχω την Sandy Bridge 2500k (i5) και είναι εξαιρετική. Φυσικά αν έχεις την ευχέρεια βάλε την 2600k (i7) που είναι κορυφαία.
Κάρτα γραφικών οπωσδήποτε σε nvidia πλέον για πολλούς λόγους. Πρώτα απ'όλα γιατί έχει καλύτερες επιδόσεις όταν χρησιμοποιηθεί στο mpc-hc με coreavc ή lavcuvid (αξιοποιεί όλους τους core της), δεύτερον γιατί δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα με το 3d. Αν σε ενδιαφέρει bitstream ήχος πάρε κάτι απο gt 430 ή 560ti. Κυκλοφορούν μάλιστα διάφορες υλοποιήσεις με υπερχρονισμένη gpu που έχουν σπουδαίες επιδόσεις. Ένα παράδειγμα(MSI-N560GTX-Ti). Αν πάλι δε σε ενδιαφέρει ο bitstream ήχος και διαθέτεις τα χρήματα η 570 είναι εκπληκτική κάρτα.
Τέλος θα σου πρότεινα (ανάλογα και με την κάρτα γραφικών που θα διαλέξεις) ένα 700w τροφοδοτικό, αν μπορείς να πάρεις ένα με cable management τόσο το καλύτερο.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Το ποιο βασικό είναι να μας αναφέρεις τα χρήματα που θέλεις να δώσεις.

Υ.Γ. στο άλλο θέμα που ζητούσες κάρτα γραφικών σου ανέφερα πως έχει η κατάσταση με τους οδηγούς της AMD.
 

Μηνύματα
944
Reaction score
205
Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

ευχαριστω για τις απαντησεις...

για κουτι αυτο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20208&cat=1

ελπιζω να ειναι σχετικα ευρυχωρο
για τα αλλα τωρα...μεχρι τωρα εχω αποφασισει για
Core i7-2600 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i7-2600-s1155-3-40GHz-8MB-BX80623I7260C.htm
MSI P67A-C43 (B3) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-P67A-C43-B3-s1155-P67-DDR3-P67A-C43.htm
nvidia gtx 560 ti http://www.getitnow.gr/prod/anabath...club-3d-geforce-gtx-560ti-1-gb/prod1360034pp/

θελω ακομα να μου πειτε για ενα τροφοδοτικο και RAM
με ενα 500 watt θα ειμαι οκ? θα το σηκώνει
μονο 1 hd θα εχει ακομα πανω

τροφοδοτικο και μνημες θελω να μου βγουν εως 100 ευρω περιπου

αυτο ειναι οκ ?
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Σου προτείνω να πας σε μικρότερο επεξεργαστή Core i7 2500 ή Core i7 2500K και την διαφορά τιμής να την βάλεις στο τροφοδοτικό.

Μια πολύ καλή λύση για τροφοδοτικό είναι το Corsair CMPSU-650HX modular.

Μνήμες δες τις Corsair XMS3 ή τις Corsair Vengeance
 

Timaras

*****
Μηνύματα
3.027
Reaction score
2.181
Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Ένας απλός(AMD-Athlon-II-X2-265) διπύρηνος δεν κάνει ρε παιδιά?
Γιατί πρέπει να πάρει i επεξεργαστή?
Και γιατί 650W τροφοδοτικό?Μια νορμάλ κάρτα θέλει να τροφοδοτήσει!!
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Η AMD αυτή τη στιγμή είναι πολύ πίσω, όσο φθηνή λύση κι' αν είναι, κατά την γνώμη μου δεν είναι καλή.
Θα δούμε με τους νέους επεξεργαστές πως θα τα πάει.
 

Timaras

*****
Μηνύματα
3.027
Reaction score
2.181
Σε τι είναι πίσω Γιώργο από τι στιγμή που δεν χρειαζόμαστε τα ενσωματωμένα γραφικά της σειράς i?
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Σε επιδόσεις και στον λόγο απόδοση προς τιμή.
H GTX 560Ti χρειάζεται τουλάχιστον τροφοδοτικό 500W καλής ποιότητας, δεν πρέπει να γίνεται πότε έκπτωση στην ποιότητα και τις δυνατότητες του τροφοδοτικού, είναι ίσως το ποιο κρίσιμο στοιχείο ενός PC.
 


loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.743
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Ένας απλός(AMD-Athlon-II-X2-265) διπύρηνος δεν κάνει ρε παιδιά?
Γιατί πρέπει να πάρει i επεξεργαστή?
Και γιατί 650W τροφοδοτικό?Μια νορμάλ κάρτα θέλει να τροφοδοτήσει!!
Είπαμε ότι όλα εξαρτώνται απο το πώς θέλει να δουλέψει το HTPC του το παληκάρι. Αν θέλει να πάρει κορυφαία ποιότητα όταν αναπαράγει αρχεία και παράλληλα να δουλέψει FI, η λύση είναι να αναπαράγει επιβαρύνοντας τη cpu κι όχι κατά dvxa. Αν παράλληλα θέλει να δουλέψει madvr decoder σε δύσκολους αλγόριθμους χρειάζεται και δυνατή κάρτα γραφικών. Μπορεί να φτιάξει λοιπόν ένα φθηνότερο και τίμιο μηχάνημα και να παίζει μια χαρά τα αρχεία του με dvxa, μπορεί να φτιάξει ένα δυνατότερο μηχάνημα και να πάρει πολύ καλύτερη εικόνα.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.743
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Δεν υποστηρίζει bitstreaming των HD Audio formats.
Σύγγαυρε νομίζω ότι κάνεις λάθος για την 560ti. Δίνω ένα χαρακτηριστικό link, ώπου επιβεβαιώνουν ότι η 560ti δίνει bitstream ήχο. Επίσης επαναλαμβάνω ότι η 560ti στηρίζεται στο τελευταίο gf114 τσιπάκι που παρέχει αυτή τη δυνατότητα, όπως αντίστοιχα το gf104 που έχει η gtx460. Λογικά αύριο θα έχω την 560ti στα χέρια μου και θα ξέρω.
 

Μηνύματα
125
Reaction score
2
Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Εξαρτάται και από το όλο στήσιμο που θες να κάνεις, τι χώρο έχεις και τι λεφτά θα διαθέσεις.

Εξηγώ:
Αν σκοπεύεις να κάνεις συλλογή και να έχεις δίσκους με ταινίες που θα τους έχεις; Στο HTPC ή θα στήσεις server; Αν τους βάλεις στο HTPC θα χρειαστείς μεγάλο κουτί (σαν και αυτό που αναφέρθηκε πριν), καλό τροφοδοτικό και χώρο εκεί που θα το έχεις (πχ επιπλάκι TV). Αν το θες μόνο για αναπαραγωγή ή σκοπεύεις να κάνεις server τότε εγώ θα πήγαινα σε κάτι σαν το Asrock Vision 3D 137B που παίζει 3D, έχει bluray και η κάρτα γραφικών του υποστηρίζει bitstreaming.

Επιπλέον πρέπει να υπολογίζεις ότι θα χρειαστείς και ενισχυτή για τον ήχο οπότε υπολόγισε τον χώρο σου και για αυτό (αν σε ενδιαφέρει ο HD ήχος φυσικά).

Τέλος, αν το έχεις στο σαλόνι πρέπει να το κάνεις όσο πιο αθόρυβο γίνεται, που σημαίνει καλή και αθόρυβη ψύκτρα, αθόρυβο (και modular για καλύτερο airflow) τροφοδοτικό και μπορεί και άλλαγμα τα ανεμιστηράκια στο κουτί με πιο αθόρυβα.

Για επεξεργαστή εγώ θα πήγαινα σε AMD λόγω τιμής. Για κάρτα γραφικών θα κοίταζα κάποια passive, σαν αυτή, για να γλιτώσω θόρυβο και για τροφοδοτικό μπορώ να σου προτείνω αυτό που έχω εγώ Enermax Modu82+ II 525W (εξαιρετικό και αθόρυβο).
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

H nVidia δεν αναφέρει αυτή τη δυνατότητα:
Microsoft DirectX 11 Support
DirectX 11 GPU with Shader Model 5.0 support designed for ultra high performance in the new API’s key graphics feature, GPU-accelerated tessellation.

NVIDIA& 3D Vision™ Ready1
GeForce GPU support for NVIDIA 3D Vision, bringing a fully immersive stereoscopic 3D experience to the PC. A combination of high-tech wireless glasses and advanced software, 3D Vision transforms hundreds of PC games into full stereoscopic 3D. In addition, you can watch 3D movies and 3D digital photographs in eye popping, crystal-clear quality.

NVIDIA& 3D Vision™ Surround Ready2
Expand your games across three displays in full stereoscopic 3D for the ultimate “inside the game” experience with the power of NVIDIA 3D Vision and SLI technologies. NVIDIA® Surround™ also supports triple screen gaming with non-stereo displays.

NVIDIA SLI Technology3
Industry leading NVIDIA SLI technology offers amazing performance scaling for the world’s premier gaming solution.

NVIDIA PhysX Technology
Full support for NVIDIA PhysX technology, enabling a totally new class of physical gaming interaction for a more dynamic and realistic experience with GeForce.

NVIDIA CUDA Technology
CUDA technology unlocks the power of the GPU’s processor cores to accelerate the most demanding tasks such as video transcoding, physics simulation, ray tracing, and more, delivering incredible performance improvements over traditional CPUs.

32x Anti-aliasing Technology
Lightning fast, high-quality anti-aliasing at up to 32x sample rates obliterates jagged edges.

NVIDIA PureVideo HD Technology4
The combination of high-definition video decode acceleration and post-processing that delivers unprecedented picture clarity, smooth video, accurate color, and precise image scaling for movies and video.

PCI Express 2.0 Support
Designed for the new PCI Express 2.0 bus architecture offering the highest data transfer speeds for the most bandwidth-hungry games and 3D applications, while maintaining backwards compatibility with existing PCI Express motherboards for the broadest support.

Dual-link DVI Support
Able to drive the industry’s largest and highest resolution flat-panel displays up to 2560x1600 and with support for High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP).

HDMI 1.4a Support5
Support for HDMI 1.4a including GPU accelerated Blu-ray 3D support, x.v.Color, HDMI Deep Color, and 7.1 digital surround sound.
http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gtx-560ti-us.html

Για την GT520 το αναφέρει ξεκάθαρα:
Microsoft® DirectX® 11 Support
DirectX 11 GPU with Shader Model 5.0 support designed for ultra high performance in the new API’s key graphics feature, GPU-accelerated tessellation.

Blu-Ray 3D Support
Enable a theater quality 3D in your home with seamless support for 1080p Blu-Ray 3D discs across any compatible 3D viewing system over HDMI 1.4, including active-shutter glasses and passive polarized displays.

Hardware Video Decode Acceleration¹
The combination of high-definition video decode acceleration and post-processing that delivers unprecedented picture clarity, smooth video, accurate color, and precise image scaling for movies and video.

TrueHD and DTS-HD Audio Bitstreaming Support
Full support for TrueHD and DTS-HD advanced lossless multi-channel HD audio codecs brings the rich sound of the master recording to your living room.


NVIDIA CUDA™ Technology
CUDA technology unlocks the power of the GPU’s processor cores to accelerate the most demanding tasks such as video transcoding, physics simulation, ray tracing, and more, delivering incredible performance improvements over traditional CPUs.

NVIDIA PhysX® Technology
Full support for PhysX technology, enabling a totally new class of physical gaming interaction for a more dynamic and realistic experience with GeForce.

HDMI Output
Support for HDMI 1.4 output enables sending both high-definition video and audio signals to an HDTV via a single cable.

Dual-link DVI Support
Able to drive industry’s largest and highest resolution flat-panel displays up to 2560x1600 and with support for High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP).

PCI Express 2.0 Support
Designed for the new PCI Express 2.0 bus architecture offering the highest data transfer speeds for the most bandwidth-hungry games and 3D applications, while maintaining backwards compatibility with existing PCI Express motherboards for the broadest support.
http://www.geforce.com/#/Hardware/GPUs/geforce-gt-520/features

Αφού δεν το αναφέρει η nVidia δεν μπορώ να γράψω ότι υποστηρίζει αν δεν το δω με τα ίδια μου τα μάτια.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.743
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

H nVidia δεν αναφέρει αυτή τη δυνατότητα:

http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gtx-560ti-us.html

Για την GT520 το αναφέρει ξεκάθαρα:


http://www.geforce.com/#/Hardware/GPUs/geforce-gt-520/features

Αφού δεν το αναφέρει η nVidia δεν μπορώ να γράψω ότι υποστηρίζει αν δεν το δω με τα ίδια μου τα μάτια.
Ασφαλώς κι έχεις δίκιο (ελπίζω να έχουμε και οι 2). Γενικά είναι πολύ ομιχλώδες το τοπίο και βέβαια σε αυτό ευθύνεται η nvidia. Σύντομα θα γνωρίζουμε...
 

Timaras

*****
Μηνύματα
3.027
Reaction score
2.181
Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Είπαμε ότι όλα εξαρτώνται απο το πώς θέλει να δουλέψει το HTPC του το παληκάρι. Αν θέλει να πάρει κορυφαία ποιότητα όταν αναπαράγει αρχεία και παράλληλα να δουλέψει FI, η λύση είναι να αναπαράγει επιβαρύνοντας τη cpu κι όχι κατά dvxa. Αν παράλληλα θέλει να δουλέψει madvr decoder σε δύσκολους αλγόριθμους χρειάζεται και δυνατή κάρτα γραφικών. Μπορεί να φτιάξει λοιπόν ένα φθηνότερο και τίμιο μηχάνημα και να παίζει μια χαρά τα αρχεία του με dvxa, μπορεί να φτιάξει ένα δυνατότερο μηχάνημα και να πάρει πολύ καλύτερη εικόνα.
Δηλαδή με Cuda enabled θα πάρει υποδεέστερη εικόνα απ'ότι αν η αποκωδικοποίηση γίνεται
μέσω ενός καλού επεξεργαστή?
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Όχι, όλα τα έξτρα που βελτιώνουν την εικόνα, πχ. pixel shaders, εκτελούνται αποκλειστικά από την κάρτα γραφικών.
 

Timaras

*****
Μηνύματα
3.027
Reaction score
2.181
Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Άρα μιλάμε για hardware acceleration?
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.743
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Δηλαδή με Cuda enabled θα πάρει υποδεέστερη εικόνα απ'ότι αν η αποκωδικοποίηση γίνεται
μέσω ενός καλού επεξεργαστή?
Βασικά είναι ένα συνδυασμός και των 2!:107: Σου παραθέτω έναν άριστο οδηγό που επεξηγεί πως γίνεται (εκτός απο το FI).
 

Timaras

*****
Μηνύματα
3.027
Reaction score
2.181
Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC για 3D και blueray

Το frame interpolation γιατί το χρεώνεις στον επεξεργαστή?
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Μηνύματα
3.081.276
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid
Top