Την γνώμη σας για ένα ηχοσύστημα.

Reaction score
1
Απάντηση: Την γνώμη σας για ένα ηχοσύστημα.

ΜΗ δώσεις βεβιασμένα 150€ για μονομπλόκ...!!!!!!

Χίλιες φορές παίξε το σαμπ σου με τον γεφυρωμένο ESX, είναι βασικά και πιο δυνατός και πιο ποιοτικός από ψηφιακούς της κλάσης των 150€.

Χάλια δεν είναι ούτε ο Sony των 60Α, ούτε οι άλλοι δύο (Μagnat/Macrom) να ξέρεις όμως ότι ούτε συνάδουν με το χαρακτήρα του συστήματος, ούτε έχει κάποιο κέρδος με την απόκτηση ενός τέτοιου ενισχυτή.

Αν θέλεις να βοηθήσεις το σύστημά σου με την παρούσα σύνθεση, βάλε ένα καλό πυκνωτή να υποβαστάζει τον 4κάναλο όταν χτυπάει δυνατές μπασιές. Είναι η καλύτερη επένδυση!

Πχ. http://hxostyle.gr/?pid=4&prod=293

Μείνε με το βασικό σου σχήμα "πηγή/4κάναλος/2δρομο/σαμπ σε κλειστή καμπίνα" και αν θες κοτσάρεις και τον πυκνωτή. ΑΝ και ΌΤΑΝ διαπιστώσεις ότι ο ήχος αυτός ΔΕ σου αρκεί πλέον, υπάρχει πάντα τρόπος να ξοδέψεις τα λεφτά σου... :109:

Αν δε γουστάρεις πυκνωτή ή ας πούμε μια καλή μπαταρία (ή αν τα έχεις ήδη), μπορείς να μονώσεις τις μπροστινές πόρτες ώστε το 2δρομο (και ειδικά το woofer) να δώσει το 100% της απόδοσής του!

Reaction score
0

Δεν γινόσαστε καθόλου κουραστικοί ή καυστικοί! Ισα-ίσα η βοήθειά σας είναι πολύτιμη,όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε!

Φοβάμαι μην γίνω εγώ κουραστικός!

Το Suzuki που παράθεσα,ακόμη και εγώ ο άσχετος,κατάλαβα ότι ήταν "λάθος" :102:

Ακούω την συμβουλή σας και θα δοκιμάσω ένα σε κλειστή και ένα σε ανοιχτή καμπίνα.Απλώς ανέφερα το παραπάνω σύστημα γιατί αν θα φτιάξω panel για τις πόρτες για τα PRS σκέφτομαι ότι αν αργότερα θέλω να "συμπληρώσω" ακόμη περισσότερο ήχο,θα πρέπει να φτιάξω άλλα panel.

Θα μπορούσα να φτιάξω panel που να βάλω τα PRS τώρα και να έχω μια θέση ακόμη (μελλοντική) για ένα ακόμη ζευγάρι εάν χρειαστεί? Η τρύπα να υπάρχει,αλλά καλυμμένη.

Navu,θα μονώσω τις πόρτες και μάλλον θα πάρω άλλη μπαταρία και δεν έχω σκοπό να ξεφύγω από το "πηγή/4κάναλος/2δρομο/σαμπ σε κλειστή καμπίνα" (για την ώρα τουλάχιστον)!

Θέλω να ρωτήσω (μπορεί να είναι βλακεία) Θα μπορούσα να οδηγήσω ενεργά το διαιρούμενο με τον ESX (χωρίς cross αλλά απ'ευθείας από τον ενισχυτή και να πάρω έναν ενισχυτή για το sub?Δεν θέλω να σπαταλήσω τα χρήματά μου,απλώς σαν ιδέα ρωτάω. :108:

Reaction score
1

Φυσικά και μπορείς να φτιάξεις πάνελ με αναμονή για δεύτερο woofer, δεν υπάρχει κανείς νόμος που να το απαγορεύει!... :102:

Περί ενεργής οδήγησης: χρειάζεσαι είτε εξωτερικό επεξεργαστή με ενεργά κροσόβερ κατάλληλα για ενεργή οδήγηση ηχείων, είτε ενισχυτή με ικανά φίλτρα, είτε πηγή με ενσωματωμένο DSP (τύπου Pioneer 88RS).

ΔΕ διαθέτεις τίποτε απ'όλα αυτά, η κοντινότερη λύση είναι νομίζω ένας κατυάλληλος ενισχυτής όπως ο ακόλουθος

http://www.caraudio-store.de/ECC,500.4,Verstaerker,ETON::::16354::::ddf8fb1a.html

(το λινκ είναι απλώς ενδεικτικό!)

ο οποίος διαθέτει ότι χρειαστείς για ενεργή οδήγηση, βρίσκεται πολύ μπροστά σε ποιότητα από τους ESX SX/SE και πωλείται και σε τιμή χώμα.

Εναλλακτικά, πας σε κάποια πηγή της Alpine (από 250€ και πάνω νομίζω) που να δέχεται τον επεξεργαστή Imprint (150€). Μπορεί να υπάρχει και κάτι νεότερο στην αγορά, αλλά αμφιβάλω αν θα είναι και φτηνότερο...

Γενικά, λύσεις υπάρχουν, αλλά α) πρέπει να επαναπροσδιορίσεις το χαρακτήρα του συστήματός σου και β) προφανώς θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη εκ νέου.

Reaction score
0

Κατάλαβα.Περίπλοκο για μένα :103:

Λοιπόν το πρώτο βήμα έγινε και πήγα στο κατάστημα.Εδώ είναι που θέλω την βοήθεια σας.

Μου πρότεινε τα εξής:(Υπ'όψην μου είπε ότι η πηγή και ο ενισχυτής θα μπορούσε να είναι καλύτεροι)

Την πηγή DEH-6300
Tον ενισχυτή τον ESX-sx4120

ΚΑΙ

Διαιρούμενα μου πρότεινε τα εξής τα οποία μου είπε ότι είναι πολύ καλύτερα από τα PRS

SCANSPEAK 820013(Ανοίγει σελίδα pdf με τα χαρακτηριστικά του)

http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/820013.pdf

και για sub μου πρότεινε κλειστή κούτα και είναι το Peerless XXLS 830 952 (Ανοίγει σελίδα pdf με τα χαρακτηριστικά του)

http://www.tymphany.com/files/resources/dpeerless/830952.pdf

Η τιμή για όλη την εγκατάσταση,κατασκευή κούτας sub,κατασκευή 2 panel για τα διαιρούμενα,μόνωση των 2 πορτών,ασφαλειοθήκη και πόλος μου είπε 1000 ευρώ.

Τι λέτε?

Reaction score
1

Μεγάλο όνομα η Scanspeak με εξαιρετικά προϊόντα. Κατά περίπτωση τώρα και χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω για το 2δρομο του λινκ, μόνο το γεγονός ότι το τουίτερ είναι 19άρι και η ευαισθησία του σετ παρουσιάζεται στα 2,83V (άρα μιλάμε για κάπου 87 η μέση "πραγματική") με κάνουν καχύποπτο. Υποκλίνομαι στα 28άρια tweeter της εταιρίας, αυτά με το back-chamber, αλλά ετούτο εδώ προφανώς δεν ανήκει σε αυτά (χωρίς να σημαίνει ότι παίζει αναγκαστικά χειρότερα!).

Επίσης, το XXLS είναι ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σαμπ για κλειστές καμπίνες με θαυμάσιο ήχο και ικανές στάθμες (στην 35άρα καμπίνα που το ξέρω), ΑΛΛΑ α) απαιτεί ενισχυτή στο 1Kw για να κελαηδήσει όπως του αρμόζει και β) το πηνίο του στην πραγματικότητα είναι των 2,4 ωμ, οπότε ενδέχεται να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον γεφυρωμένο ESX (θα "βλέπει" πολύ συχνά πέδηση κάτω από 2 ωμ και ίσως να μπαίνει σε safe-mode/protect).

Τα ηχεία δεν τα ξέρω καθόλου, άκουσέ τα και αν σου αρέσουν, στους άλλους περισσεύει. Για το σαμπ ισχύουν τα ίδια: αν τα πάει καλά ο ενισχυτής στη δοκιμή, γιατί όχι?

Reaction score
0

Να τα προτιμήσω δηλαδή αντί των PRS? (Όχι δεν με παίρνεις στο λαιμό σου!! :) )Μου είπε ότι υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει το tweeter (ανάλογα με τα ακούσματά μου) οπότε θα τον ρωτήσω για το tweeter που λες. Υπάρχει κάποιο link?

Με προβλημάτισε το θέμα του sub.Θα του το πώ για να ακούσω την γνώμη του.

Από άποψη τιμής πιστεύεις ότι είναι καλά?

Αναλυτικά,το διαιρούμενο μου το δίνει 420 ευρώ (από 495) , η μόνωση των δύο πορτών μου την χρεώνει 150 ευρώ (από 250) , την κατασκευή+τοποθέτηση+επένδυση των δύο panel μου την χρεώνει 60 ευρώ και την κούτα του sub μου την χρεώνει 120 ευρώ και τέλος την ασφαλειοθήκη και όλη η εργασία θα κοστίσει 60 ευρώ.

Είναι καλά?

ΥΓ Ασχετο αλλά άκουσα αυτό και μου άρεσε πολύ ο ήχος!

και

Last edited by a moderator:

Reaction score
1

- Τα καλά tweeter της Scanspeak κοστίζουν στο περίπου 300-400€ το ζευγάρι...

http://www.caraudio-store.de/Serie,...,Rand,Micro-Precision::::500::::3f478d6e.html

Δλδ όσο ολόκληρο το σετ σου! Άστο καλύτερα, ξεφεύγεις πολύ.

- Για τις τιμές, εφόσον εγώ τα φτιάχνω όλα μόνος μου, έχω να πω ότι είναι υψηλές :)116:). Δε γνωρίζω καθόλου τι συμβαίνει στην αγορά, δεν θα κρίνω τον επαγγελματία.

- Εννοείται ότι θα επέμενα στα PRS, ως κάτοχος τουλάχιστον μιάς ντουζίνας 2δρομων μέχρι σήμερα (εντάξει, άλλοι έχουν δουλέψει 10άδες!), έχω να σου πω ότι τα θεωρώ απίστευτα για τα λεφτά τους. Θα τα αλλάξω μόνο αν χαλάσουν και πάλι τα ίδια θα πάρω.

- το βίντεο με το Revelator είναι πολύ γνωστό και έχει συγκινήσει πολύ κόσμο, ειδικά να φανταστείς ότι μιλάμε για 15άρι ηχείο.

- το άλλο βιντεάκι συμπαθητικό είναι, αλλά αν καταφέρει και ανεβάσει κάποιος τόσο ψηλά τουίτερ και μιντ, δεν είναι και πολύ δύσκολο να πετύχει το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα.

Reaction score
0

Ζντοοοοοοοοουπ!
Προσγειώθηκα!

ΟΚ PRS it is λοιπόν.Περπατημένη και σίγουρη οδός!

Κρατάω και το Peerless το sub (με την πρυπόθεση ότι θα τον οδηγήσει ο ESX) κλείνω ραντεβού και away!

Μια ερώτηση.>Στο βίντεο με το Revelator,το εύρος του τραγουδιού προέρχεται μόνο από το συγκεκριμένο ηχείο ή έχει και έχει και tweeter?

Αν είναι να γεμίσω το αμάξι με καμμιά δεκαριά από αυτά!!! :103: Πλάκα κάνω!

Edit: Τώρα που είδα την τιμή,θα πρέπει να πουλήσω το κορμί μου!

Reaction score
1

To θεμα "revelator" με απασχόλησε και μένα, αλλά όχι όσον αφορά τα πρίμα, όσο το μπάσο. Θα συμφωνείς πιστεύω ότι αυτό που ακούγεται στο βίντεο είναι συγκλονιστικό (ειδικά αν προέρχεται από ένα τόσο μικρό ηχείο), ασχέτως της υποδομής στην πόρτα ή της βαρβάτης ενίσχυσης (8ωμο και ψοφίμι από ευαισθησία...).

...............Και γω όταν είδα την τιμή, απλώς το ξέχασα.

Reaction score
0

Όντως είναι συγκλονιστικό.Η καθαρότητα είναι το κάτι άλλο!

......όπως και η τιμή του! :103:

Εχω φτιάξει κάτι αποστάτες από mdf 3 εκατοστά που είναι ίσιες.Ο τεχνικός μου είπε ότι θα κατασκευάσει "κυρτά" ,για να είναι το ηχείο προς τα πάνω.Αξίζει το κόπο αυτά τα 60 ευρώ ή να του πω να βάλει τα δικά μου,αφού τα ντύσω?Θα έχει μεγάλη διαφορά σε ακουστική?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Βάλτες κάθετα χωρίς γωνία.

Reaction score
1

Θα έλεγα να τον εμπιστευτείς, ειδικά αν έχεις δει και άλλες δουλειές του και σου άρεσαν. Γενικά, ότι μπορεί να γίνει για καλύτερο ήχο, είναι θεμιτό. Τώρα, αν αξίζει να δώσεις αυτά τα λεφτά, θα το κρίνεις ο ίδιος! Πάντως, σίγουρα μία μικρή κλίση προς τα πάνω θα αυξήσει το efficiency των woofer, φρόντισε μόνο να έχουν λίγο αέρα από το πλάϊ γιατί είναι επιρρεπή σε compression με τόσο "πυκνό" και κάθετο καλάθι (corb).

http://imageshack.us/photo/my-images/137/pb160009.jpg/

Reaction score
0

Επισήμως δεν μπορεί να μου βρει τα PRS.Ειναι καταργημένο προιον.Και 'γω που έλεγα μέχρι το Σάββατο θα ήμουν κομπλέ....Θα πάρω τηλέφωνο αύριο όπου μπορώ (και αν τα βρω φτηνά) για να δω .

Αν δεν βρω, τι εναλλακτική για διαιρούμενα έχω?

Βρήκα αυτά και θέλω μια γνώμη.

DLS ULTIMATE UP6i
FOCAL POLYGLASS 165 VRS
RAINBOW Profi Line CS 265
FOCAL K2 POWER 165 KR2
Helix RS6 COMPETITION
FOCAL K2 POWER 165 KRX2

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Το 1ο και το 3ο

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Υποψιάζομαι ότι ο Δημητρόπουλος θα είναι με τα φοκάλ. :107:
Αν πει και ο Navu το χέλιξ θα κάνουμε μια ωραία παρέα :140: :135:

Πέραν της πλάκας δεν πρόκειται να σου πω πάρε αυτό η εκείνο. Όταν μου δίνεις επιλογές μπορώ να τεκμηριώσω το γιατί προτείνω κάποιο προϊόν.

Reaction score
0

Υποψιάζομαι ότι ο Δημητρόπουλος θα είναι με τα φοκάλ. :107:
Αν πει και ο Navu το χέλιξ θα κάνουμε μια ωραία παρέα :140: :135:

Πέραν της πλάκας δεν πρόκειται να σου πω πάρε αυτό η εκείνο. Όταν μου δίνεις επιλογές μπορώ να τεκμηριώσω το γιατί προτείνω κάποιο προϊόν.
:103: Ωραία παρέα είμαστε έτσι κι'αλλιώς!

Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να κάνω μια βόλτα προς Αργυρούπολη μεριά....Θέλω μουσική!

Reaction score
264
Re: Απάντηση: Την γνώμη σας για ένα ηχοσύστημα.

Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να κάνω μια βόλτα προς Αργυρούπολη μεριά....Θέλω μουσική!
Δηλ ακομα δεν εχεις περασει απο εκει?????????????:133:
Παραξενο!!!!!!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Είχαμε 4 επιλογές και τώρα ήρθε και η 5η. Μια χαρά μας βρίσκω. :)
Το τελευταίο είναι καλό και είναι άνιση η σύγκρισή του με τα προηγούμενα. :111:

Reaction score
1

Τα PRS σίγουρο υπάρχουν στον κ. Παύλο (Καλογερόπουλο), δεν μπαίνω καν στη σελίδα.

Από κει και πέρα, όσο και να συμπαθώ τη Helix ως εταιρία, τα ηχεία της δεν μπόρεσα να τα αγαπήσω με πάθος ποτέ. Πολύ καλό το 3δρομο RS για να κάνει κάποιος παιχνίδι με απιστευτο front-staging, αλλά μέχρι εκεί. Δυστυχώς, στα υπόλοιπα τρώει ξυλάκι από πολλά (φτηνότερα) 2δρομα.

Αντιθέτως, όσο και να μη συμπαθώ τη βαρύγδουπη και φανφαρόζα Focal, δε θα έλεγα με τίποτα όχι στα ΠΟΛΥ συμπαθητικά Focal 165V30 Limited Edition ή στα KRΧ2 (αν υπάρχουν τα γκαφρά).

Γενικά, σ'αυτή την κατηγορία γίνεται στην κυριολεξία σφαγή με πάμπολλες πολύ αξιόλογες προτάσεις. Δύσκολα να κάνει άστοχη αγορά κάποιος. Σε τελική ανάλυση, πιστεύω ότι είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων (ντάξει, κάτι σας είπα τώρα, έτσι? :109:)

ΕDIT: KAI η Rainbow το κατέχει ΠΑΡΑ πολύ καλά το αντικείμενο, διαθέτει σε όλες τις κατηγορίες τιμής εξαιρετικά σετ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7