best photo camera thread

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Ως "οδηγός αγοράς" ας πούμε, νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να υπάρχει ένα τέτοιο θρεντ, με τις καλύτερες "προτάσεις" σε κάθε επίπεδο τιμής, αλλά και σε κάθε κατηγορία (DSLR, compact, mirrorless, φιλμ, κλπ).

Ας ξεκινήσω με τις δικές μου "προτάσεις", πάντα υποκειμενικά - δε γίνεται αλλιώς! :)

Οι καλύτερες μηχανές για οποιοδήποτε είδος φωτογραφίας, ακόμα και για απλές οικογενειακές "snapshot" καθημερινών στιγμών ή διακοπών, είναι αναμφισβήτητα οι DSLR. Οπότε, η πρώτη κατηγορία που θα ξεκινήσω με προτάσεις, είναι η γνωστή αυτή κατηγορία των DSLR.

Νομίζω λοιπόν, πως για ικανοποίηση για όλα τα γούστα κι όλες τις κοινές ανάγκες, για καθημερινή χρήση από οποιονδήποτε φυσιολογικό νορμάλ άνθρωπο, η πιο λογική νορμάλ κοστολογίου αγορά είναι η Nikon D5100 στο πολύ λογικό κόστος των 599 ευρώ (σώμα) και στα 654 ευρώ ως ΚΙΤ με φακό.

http://www.skroutz.gr/c/434/psifiakes-fotografikes-mhxanes.html?keyphrase=Nikon+D5100+

Είναι μια απλή, εύκολη κάμερα στη χρήση, που αξίζει να έχει ο καθένας. Θα βγάλει υπέροχες φωτογραφίες, καμιά σχέση με οποιαδήποτε κόμπακτ...

Το ΚΙΤ της Nikon D5100 με τον 18-55mm VR είναι η πιο αξιόλογη και συνάμα ιδιαίτερα προσιτή πρόταση σε DSLR που έχω να κάνω για οποιονδήποτε που θέλει επιτέλους να βγάζει όμορφες φωτογραφίες, να ξεφύγει από κόμπακτ και κινητά...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Για πιο "απαιτητικούς χρήστες" θα έλεγα πως η επόμενη πρότασή μου είναι η ιδιαίτερα αξιόλογη Nikon D7000, η οποία είναι καλύτερη σε όλα από την προηγούμενη, αλλά αυτό έρχεται με ένα τίμημα: είναι σχεδόν στα διπλάσια χρήματα: στα 1015 ευρώ το σώμα.

http://www.skroutz.gr/s/284180/Nikon-D7000-Body.html

Η Nikon D7000 θα ικανοποιήσει τον πιο έμπειρο φωτογράφο, έχει πιο πολλά "κουμπιά", πιο πολλές δυνατότητες, πιο καλές φωτογραφίες, πιο καλά όλα. Είναι ουσιαστικά μια μηχανή που τα κάνει όλα και συμφέρει. Έχει πιο μεγάλο οπτικό σκόπευτρο, πιο καλή LCD οθόνη, και μπορεί νβγάζει πιο καλές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό χωρίς φλας, αν και λίγοι χρήστες θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με αυτό. Είναι μια πολύ καλή κάμερα, σε μια πολύ λογική τιμή. Την προτείνω ανεπιφύλακτα, όπως και τον εξαιρετικό φακό 35mm f1.8 DX.
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
14.371
Reaction score
37.219
Mπραβο Κωστα!

Πολυ καλο νημα, πολυ καλος "οδηγος".

Με την πρωτη ευκαιρια θα γραψω κι εγω τη γνωμη μου.!!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Σε ακόμα πιο ακριβές DSLR, θα πρότεινα την Olympus E-5 και την Nikon D700, την κάθε μια για ξεχωριστούς λόγους.

Η Olympus E-5 έρχεται στα 1468 ευρώ:

http://www.skroutz.gr/s/292635/Olympus-E-5-Body.html

και η Nikon D700 στα 2019 ευρώ:

http://www.skroutz.gr/s/51424/Nikon-D700-Body.html

Η Olympus E-5 είναι το κορυφαίο επαγγελματικό σώμα της φίρμας, με κατασκευή σα τανκ, αδιάβροχη, με το καλύτερο σύστημα καθαρισμού του αισθητήρα από σκόνες και με ενσωματωμένη σταθεροποίηση στο σώμα, οπότε όλοι οι φακοί, όποιοι και να χρησιμοποιηθούν, έχουν οπτική σταθεροποίηση. Πολύ σημαντικό: έχει το καλύτερο jpg της αγοράς, με τα φημισμένα "χρώματα Ολύμπους", και είναι γνωστό πως πολλοί επαγγελματίες βγάζουν jpg από τη μηχανή και δεν ασχολούνται καθόλου περισσότερο, καθώς είναι εξαιρετικά! Μεγάλο πλεονέκτημα, αναμφισβήτητα.

Τέλος, η Olympus E-5 μπορεί να συνδυαστεί με κάποια από τα καλύτερα οπτικά σε αυτόν τον πλανήτη, τους Top-Pro Digital Zuiko, όπως o 7-14 f4, o 14-35 f2, o 35-100 f2, o 150 f2, και με τους πιο ακριβούς 90-250 mm f2.8 και 300mm f2.8. Ότι και να πει κανείς για αυτά τα οπτικά, είναι ...λίγο.

Επίσης, είναι πιο φτηνή από τη νίκον. :)

Από την άλλη, η Nikon D700 είναι μια full-frame (FX) μηχανή, οπότε βγάζει εξαιρετικές λεπτομέρειες και υφές σε φωτογραφίες πολύ χαμηλού φωτισμού. Επίσης, έχει ένα από τα καλύτερα οπτικά σκόπευτρα σε αυτόν τον πλανήτη, που κάνει όντως απόλαυση τη φωτογράφιση μαζί της, και επίσης κάνει παιχνίδι την μάνιουαλ εστίαση. Ότι και να πούμε, είναι μια εκπληκτική μηχανή.

Στο ίδιο κοστολόγιο με την νίκον, ακόμα μια εξαιρετική πρόταση είναι η Canon EOS 5D Mark II στα 2030 ευρώ:

http://www.skroutz.gr/s/55929/Canon-EOS-5D-Mark-II-Body.html

Η οποία Canon EOS 5D Mark II είναι κορυφαία, και από ανάλυση, και σε οτιδήποτε δηλαδή, ενώ έχει σχεδόν καθιερωθεί ως η καλύτερη φωτογραφική μηχανή για τοπία και φωτογράφιση φύσης. Αναμφισβήτητα η Canon EOS 5D Mark II είναι κορυφαία από κάθε άποψη, και θα καλύψει και τον πιο απαιτητικό φωτογράφο.

Βέβαια, αν θες το "απόλυτο όπλο", την επιλογή των μεγαλύτερων επαγγελματιών φωτογράφων (ανάμεσά τους και ο γνωστός μας κοτσίδης), τότε πας στην Nikon D3s, την καθιερωμένη ως "τοπ επαγγελματική φωτογραφική μηχανή", αλλά θα πρέπει να σκάσεις 4.495 ευρώπουλα:

http://www.skroutz.gr/c/434/psifiakes-fotografikes-mhxanes.html?keyphrase=Nikon+D3s

Αν θες να φωτογραφίζεις σπορ, αγώνες ταχύτητας, ή οτιδήποτε απαιτεί τρελή ταχύτητα, η Nikon D3s είναι η μηχανή που πρέπει να πάρεις. Φυσικά έχει και το στέμμα της καλύτερης συμπεριφοράς σε υψηλά ISO, άρα για φωτογράφιση στα σκοτάδια, δε θα βρεις κάτι καλύτερο, είναι η τοπ μηχανή στον πλανήτη.

Πάρε και τον Nikon 24mm f/1.4, τον Nikon 28mm f/1.4D AF, τον Nikon 14-24mm f/2.8 AFS, τον Nikon 16-35mm VR, τον Nikon 50mm f/1.4 AF-S , τον Nikon 135mm f/2 DC, τον Nikon 70-200mm VR II και τον Nikon 200-400mm f/4 VR παρέα με τον Nikon 300mm f/2.8 VR και είσαι ΟΚ. Τι; λεφτά υπάρχουν! Άντε, χτύπα και κανα μεγάλο, κανα 400mm f/2.8, ή κανα Nikon 600mm f/4 VR, κι έκλεισες και σαν φωτογράφος πουλιών!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Τέλος, άφησα την Nikon D3x. Κοστίζει μόλις 6.391 ευρώπουλα:

http://www.skroutz.gr/c/434/psifiakes-fotografikes-mhxanes.html?keyphrase=Nikon+D3x

και νομίζω πως είναι τρελλλλά υπερτιμημένη. Δε λέω, είναι (προφανώς) εξαιρετική μηχανή, απολύτως κορυφαία, φανταστικοφανταστική, αλλά η τιμολόγησή της είναι ηλίθια. Η μόνη της ουσιαστική διαφορά με την Nikon D3s είναι ότι επιτρέπει λίγο πιο ευκρινείς 3-μετρες εκτυπώσεις, ενώ έχει λίγο χειρότερη συμπεριφορά στα υψηλά ISO από την s. Κολοκύθια. Να την παν στα 5.000 ευρώ να είναι φυσιολογική η τιμή της, τουλάχιστον σε σχέση με την s, από την οποία δεν είναι απαραιτήτως καλύτερη. Και οι δυό είναι με απόλυτα κριτήρια κορυφαίες σε όλα.

και μην μου αρχίσετε με τα μεγαπίξελ, θα βγάλω σπυργιά... άντε, γιατί θα αρχίσωνα ρίχνω μεγαπίξελ από κινητά ή από κάτι κόμπακτ νο-νέιμ...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: Re: best photo camera thread

Mπραβο Κωστα!

Πολυ καλο νημα, πολυ καλος "οδηγος".

Με την πρωτη ευκαιρια θα γραψω κι εγω τη γνωμη μου.!!
θεκς!

εννοείται πως θέλουμε τη γνώμη σου, όπως και όλων των άλλων που ξέρουν σαφώς περισσότερα από μένα!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

στις κόμπακτ, η πρώτη μου πρόταση έρχεται με το νέο μοντελάκι της Panasonic, την Panasonic Lumix DMC-FT3 με κόστος στα 329 ερώπουλα:

http://www.skroutz.gr/s/320115/Panasonic-Lumix-DMC-FT3.html

η Panasonic Lumix DMC-FT3 συνδυάζει πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά:

αδιάβροχη μέχρι τα 12 μέτρα, άρα χρήσιμη και μέσα στη θάλασσα.
αντέχει να τη χτυπάς, δε χαλάει (shockproof), την δίνεις άνετα στα παιδιά, δε την προσέχεις.
βγάζει εξαιρετικές (για την κατηγορία της) φωτογραφίες, με ευκρίνεια απ'άκρη σ'άκρη, λόγω του εξαιρετικού φακού της.
Τέλος, βγάζει εξαιρετικό βίντεο, φουλ 1080, αλλά κ 3D φωτογραφίες.

Τα κάνει όλα και συμφέρει, σε ένα πολύ λογικό κοστολόγιο. Αντέχει να την κακομεταχειριστείς, αντέχει σα νερά, στα κρύα, στα χιόνια, στα κλωτσίδια, αντέχει ρε παιδί μου, πως το λένε. Και βγάζει πολύ ωραίες φωτογραφίες και βίντεο μέσα στη θάλασσα, ενώ για μεγαλύτερα βάθη από τα 12 μέτρα μπορείς να αγοράσεις το δικό της χάουζινγκ, που επιτρέπει να την κατεβάσεις στα 40 μέτρα βάθος.

Νομίζω πως πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση σε πολύ λογικό κοστολόγιο.

--------

Αν θες την καλύτερη ποιότητα σε φωτογραφία από κόμπακτ, η απάντηση είναι σαφής: Olympus XZ-1 στα 407 ευρώπουλα:

http://www.skroutz.gr/s/314211/Olympus-XZ-1.html?keyphrase=Olympus+XZ-1

έχει πιο μεγάλο αισθητήρα από τις κοινές κόμπακτ, έχει τον πιο καλό φακό, τον πιο φωτεινό, τον πιο γρήγορο, βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες στην κατηγορία των κόμπακτ. τέλος συζήτησης.
Όπως ξεκάθαρα λέει η κριτική της στο dpreview, είναι η καλύτερη κόμπακτ που υπάρχει. πέριοντ.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Φυσικά, όλες οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές, όπως τις βγάζει αυτή τη στιγμή ο σκρουτζ. Από e-bay ή από άλλες πηγές, μπορείτε να βρείτε πολύ καλύτερες τιμές. Πχ η XZ-1 αγοράστηκε από κάποιους στα 330 ευρώ ή και φτηνότερα.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
24.500
Reaction score
40.917
Απάντηση: best photo camera thread

Οι FF Nikon μηχανές αναμένεται να αντικατασταθούν συντομότατα. Μπορεί να ανακοινωθούν και αύριο 24/8... D4 και D800 ακούγονται ως αντικαταστάτες, αγνώστων χαρακτηριστικών.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

παρένθεση στο ψηφιακό παρών, για τους ολίγους εναπομείναντες νοσταλγικούς (φιλμάτους).

Για φιλμ, θα πρότεινα μια LEICA M3 του 1955, την (κατά πολλούς) καλύτερη φωτογραφική μηχανή όλων των εποχών, την μηχανή με τις περισσότερες πωλήσεις, με το καλύτερο οπτικό σκόπευτρο της Leica, συμβατή με ένα σωρό υπέροχα μικρά φακουδάκια-διαμάντια.

Άλλες επιλογές είναι η Nikon FM3a, η ακριβή LEICA M7 και για το τέλος άφησα την απίστευτη Mamiya 7, ίσως την καλύτερη φωτογραφική μηχανή όλων των εποχών, που φωτογραφίζει σε μεσαίο φορμά (6Χ7 cm) και είναι μια ελαφριά μηχανή χειρός! Εννοείται πως οι φακοί της Mamiya 7 είναι αλλού!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Οι FF Nikon μηχανές αναμένεται να αντικατασταθούν συντομότατα. Μπορεί να ανακοινωθούν και αύριο 24/8... D4 και D800 ακούγονται ως αντικαταστάτες, αγνώστων χαρακτηριστικών.
σωστά. Μόλις ανακοινωθούν και οι τιμές τους και κυκλοφορούν και πωλούνται και στη χώρα μας, να φροντίσεις να επικαιροποιήσεις το θρεντ αυτό, με ανάλογο πόστ σου, αξιολογώντας τες και αναφέροντάς τες ως προτάσεις σου (αν είναι).

Για τώρα, κι ανάμεσα από τα μοντέλα που τώρα πωλούνται και είναι διαθέσιμα στη χώρα μας, θα ήθελα να μας πεις κι εσύ, ως πιο παλαίουρας και πιο έμπειρος από μένα στο χώρο της φωτογραφίας, τις δικές σου best-buy προτάσεις.

Ως γνωστό, αυτός που περιμένει το επόμενο μοντέλο για να αγοράσει, μια ζωή θα περιμένει. μπατ λάιφ ις του σορτ! :)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στις mirrorless μηχανές, όπου θεωρώ ως καλύτερη πρόταση τη νέα Olympus PEN E-P3 που μπορείτε να αγοράσετε με 775 ευρώπουλα:

http://www.skroutz.gr/s/350998/Olympus-Pen-E-P3-Body.html

Η Olympus PEN E-P3 έχει πολλές καινοτομίες, και συνδυάζει μικρό μέγεθος με ποιότητα φωτογραφίας που δε ξεχωρίζει από τις αντίστοιχες DSLR.

Αναλυτικό τεστ της υπάρχει εδώ:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep3/

όπου μπορείτε να δείτε πως έχει τα εξής:

1. εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας
2. πολύ γρήγορη εστίαση, κι εστίαση ακριβείας
3. OLED οθόνη αφής, εξαιρετικής φωτεινότητας ακόμα και κάτω από τον ήλιο
4. εξαιρετικό ηλεκτρονικό οπτικό σκόπευτρο (VF-2)
5. τα γνωστά εξαιρετικά χρώματα ολύμπους
6. ενσωματωμένο φλας κι αφαιρούμενο γκριπ
7. ενσωματωμένο φως για αυτόματη εστίαση σε σκοτάδι
8. εξαιρετικό βίντεο (full HD 1080i60 movies in AVCHD format)
9. πολλά "Art Filters" και προρρυθμισμένα "Scene modes"
10. ενσωματωμένη οπτική σταθεροποίηση (λειτουργεί με όλους τους φακούς)

και συνοδεύεται από δυό νέους εξαιρετικούς φακούς, τον 12mm F2.0 και τον 45mm F1.8.

κι όπως καταλήγει το εν λόγω τεστ: <<the E-P3 is finally the camera that the PEN has always promised to be>>

Νομίζω πως εκεί βρίσκεται το μέλλον της φωτογραφίας, τουλάχιστον για όλους τους ερασιτέχνες, κι ίσως για αρκετούς επαγγελματίες. Μικρό μέγεθος σώματος και φακών, και εξαιρετικά αποτελέσματα σε φωτογραφία και βίντεο. Συστήνεται, επίσης, ανεπιφύλακτα!

Αυτά από μένα, παρακαλώ για τις απόψεις κ προτάσεις και άλλων μελών που γνωρίζουν το αντικείμενο!
Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
 

Μηνύματα
2.531
Reaction score
1.832
Απάντηση: best photo camera thread

Οι Dslr είναι οι καλύτερες, αλλά δεν κουβαλιούνται.

Οι Compact κουβαλιούνται αλλά από τη στιγμή που πατάς το κουμπάκι μέχρι να βγει φωτογραφία περνάει πολλήηηηηη ώρα (ακόμα και για την κορυφαία Olympus compact).

Οι mirrorless πως συμπεριφέρονται στο shutterlag?
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Οι mirrorless πως συμπεριφέρονται στο shutterlag?
δες και πες μου εσύ!


υπάρχουν ήδη ένα σκασμό βίντεο που δείχνουν την απίστευτη ταχύτητα εστίασης της νέας πεν! :109:

Ξέχνα ότι ήξερες. Αλλάξανε τα πράγματα.

Τουλάχιστον σε μη κινούμενα αντικείμενα, η νέα πεν πάει κόντρα όλες τις DSLR. Στα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν, αλλά Nikon D3s δεν έγινε...:116:
 
Last edited by a moderator:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.143
Reaction score
30.761
Απάντηση: best photo camera thread

Μα την πουτ@ν@ πολύ γρήγορη.
Απίστευτα γρήγορη. Μ΄αρέσει.
Απ΄αυτές τις κομπακτ που έχουν μεγάλο οπτικό ζουμ 10Χ -12Χ τι λέτε;
Καμιά γνώμη;
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Απ΄αυτές τις κομπακτ που έχουν μεγάλο οπτικό ζουμ 10Χ -12Χ τι λέτε;
Καμιά γνώμη;
η γνώμη του dpreview σου κάνει?

http://www.dpreview.com/reviews/q311travelzoomgrouptest/

την Canon SX230 HS βγάλαν καλύτερη, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα τη Sony Cyber-shot HX9V, διότι έχει κι εξαιρετικό 1080 βίντεο.

στα 330 ευρώ η σόνι με ζουμ χ16 - λίγο πιο ευρυγώνια δηλαδή (24-384mm)

http://www.skroutz.gr/s/333489/Sony-CyberShot-DSC-HX9V.html?keyphrase=Sony+Cyber-shot+HX9V

και στα 278 η κάνον με ζουμ χ14 (28-392mm)

http://www.skroutz.gr/s/321221/Canon-PowerShot-SX230-HS.html?keyphrase=Canon+SX230+HS

πολύ καλή επιλογή και η Nikon Coolpix S9100, με πιο δυνατό ζουμ - χ18 (25-450mm και με εξαιρετικό φακό) στα 265 ευρώ:

http://www.skroutz.gr/s/321296/Nikon-CoolPix-S9100.html
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.739
Reaction score
4.434
Απάντηση: best photo camera thread

Έχω τον πρόγονο της SX230 και η συμπεριφορά της σε σκοτεινές σκηνές ή ψηλά ISO είναι μέτρια εώς κακή λόγω του σκοτεινού φακού.
Μαλακωδώς βιάστικα και δεν πήρα την αντίστοιχη τότε Panasonic.
Αν όντως έχει διορθωθεί αυτό το θέμα,όπως φαίνεται απ το dpreview,τότε είναι μια άριστη πρόταση και με 24fps στο video της.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.883
Reaction score
144.928
Απάντηση: best photo camera thread

Προσωπικά πάντως Μιχάλη, θα σου πρότεινα τη Sony. Η Canon βγάζει πιο "σωστές" φωτογραφίες, και σαφώς είναι η πιο καλή μηχανή του γκρουπ (όπως λέει το dpreview), με καλύτερες υφές-λεπτομέρεια (ιδίως στο πράσινο - γρασίδι, φύλλα δέντρων, πράγμα που οφείλεται στον επιθετικό αλγόριθμο απάλειψης θορύβου της Sony), αλλά βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέροντα και ζωντανά τα χρώματα της Sony.

εδώ ένα κομμάτι από το κέντρο από αυτή τη φωτό:

http://www.dpreview.com/reviews/q311travelzoomgrouptest/page13.asp

κάνον:


και σόνι:


Είναι προφανής η διαφορά τους, ε? στη σόνι φαίνονται σα πλαστικά τα φύλλα, κι έτσι φαίνονται σε όλες τις μηχανές, εκτός της κάνον! Μόνο η κάνον ξεχωρίζει τόση λεπτομέρεια, τις υφές στα πράσινα.

Το βίντεό της Sony είναι το καλύτερο της κατηγορίας, με 60 φρέιμς, κάτι που σημαίνει πως ουσιαστικά καλύπτει πλήρως μια βιντεοκάμερα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Μηνύματα
3.042.654
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead
Top