ΤΕΛΙΚΑ... ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ Ή TV;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Δεδομενων:
- των χωροταξικων περιορισμων (μεγιστη αποσταση προβολης 3,0μ) (βλ. http://www.avsite.gr/vb/showthread....C9...%CF%C8%CF%CD%C7%D3&p=1371887#post1371887)
- της, ως εκ τουτου, σχετικα μικρης διαγωνιου εικονας (για προβολεα <80")
- του κοστους οχι μονο για προβολεα με νεα κολπα (3D), αλλα και ενος καλου "συμβατικου" (μιας και ο Optoma 72i/720p ειναι πολυ λιγος σημερα)

μηπως ειναι προτιμοτερη η επιλογη νεας τηλεορασης:
-στις 64/65" (σημερινου κοστους περι το3χιλιαρο)
- μοντερνας και ομορφης με οοολα τα νεα κολπα + ιντερνετια κλπ
- της αδιαμφισβητητα (; εδω θελει σχολιασμο!) καλυτερης εικονας και παραμετροποιησης της
?????
Σαφως και χανονται "μερικες" ιντσες ωφελιμης προβολης, αλλα...

εσεις τι θα προτεινατε/προτιμουσατε;;

Η εμπειρια μου λεει οτι το πανι ειναι αλλη αισθηση, αλλα η πρακτικοτητα άλλα επιτασσει ;(

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.779
Μάλλον θα έβαζα μιά 60"-65" πλάσμα στα 2.50-2.70 μέτρα, και θα έβλεπα το ίδιο, χωρίς βέβαια την αίσθηση της προβολής.
Δεδομένης και της ταλαιπωρίας που διάβασα αλλού...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433
Απάντηση: ΤΕΛΙΚΑ... ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ Ή TV;

Το θεμα ειναι οτι με αυτο το 3χιλιαρο κανεις πολλα κ καλα απο πανι κ προβολεα μαζι!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Τελικά ηχεία ή ακουστικά;

Λάκη είναι η αναλογία.
Καμιά τηλεόραση δεν μπορεί να δώσει την αίσθηση ενός προβολέα,ασχέτως μεγέθους.
Αυτόφωτο το ένα,ετερόφωτο το άλλο.Και στην προκειμένη περίπτωση το ετερόφωτο είναι πιο γλυκό..
Eπίσης σε τηλεόραση άνω των 60'' έχεις μόνο την επιλογή της Samsung(2 μοντέλα πλάσμα) καθότι η Panasonic των 65'' φλερτάρει με το 4χίλιαρο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Kαθως ειπα, εχω μια 5ετη εμπειρια θεασης απο προβολεα (με τον Oprtoma 72i) και ομολογω οτι σε αισθηση θεασης δεν συγκρινεται με θεαση τηλεορασης. Αλλα εδω εχω το προβλημα της περιορισμενης διαστασης προβολης, που σε αποσταση 3,0μ κανενας προβολεας δεν δινει πανω απο 80". Αρα με την ανωτατη σημερα διασταση τ/ο υπαρχει μια διαφορα 15", αλλα:
-στην τιμη των 3000€ (για τ/ο 65" Σαμσουνγκ, την βρηκα μεταχειρισμενη ενος μηνος με 2400 - λογω χωρου την δινει!) παιρνεις ενα πληρες οπτικο εργαλειο (3D) ευκολα παραμετροποιησιμο, που δεν απαιτει ειδικη εγκατασταση και μεταχειριση, η εικονα της (ισως να) ειναι καλυτερη απο προβολεα (ΔΕΝ εχω δει ακομη), δεν προβληματιζεσαι με λαμπες κλπ, και εξυπηρετει και καθημερινες αναγκες (χμ χμ χμ!), αλλα το σπουδαιοτερο...
ΔΕΝ γινεται να παω σε διασταση προβολης μηκους πανω απο 2,00μ., οπως μου εδειξε η "σκληρη" εμπειρια.
Συνεπως το προβλημα μου ειναι η ποιοτηττα προβολης και ΟΧΙ η αισθηση προβολης (αξεπεραστη οντως!)

Σταθη, τι μπορεις να κανεις με το ποσο αυτο;

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Οθονη εχω (πολυ καλη ηλεκτροκινητη) αλλα ο προβολεας ειναι προηγουμενο μοντελο (στα 3μ βγαζει 72" με πλατος 1,58μ) , δεν ειναι 3D και δεν αγοραζω απο εξω, τοσο ακριβα αντικειμενα, λογω εγγυησης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Θείο αν δεν σε νοιάζει το 3d με έναν σονυ 20άρη ή εναν πανασονικ 4000 στα 3μέτρα μπορείς να έχεις 100''.
Αν σε ενδιαφέρει κάνε κανα μήνα υπομονή που έρχονται τα νέα μοντελάκια απο σονυ και πανασονικ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Τελικα, απορριφθεισης της αγορας νεας τιβις, παμε (παω, δεν το...ξερει ακομη:)) για αγορα νεου προβολεα αξιας περι τα 2Κ€. Δισταζω μονο για το 3d γιατι σε τιβι (ενεργα γυαλια), οι πληροφοριες μιλουν περι ...ναυτιας μετα τη θεαση και κουρασης. Αντε, κοντα ειναι ο Οκτωβρης (τοτε τελειωνει η αδεια:)), να΄ρθουν και τα νεα μοντελακια!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.517
Members
38.708