Είδαμε το μέλλον.4Κ εικόνα!!(και τι γίνεται με το production μιάς ταινίας)

Reaction score
8.349
Απάντηση: Είδαμε το μέλλον.4Κ εικόνα!!(και τι γίνεται με το production μιάς ταινίας)

καλο ειναι το 4Κ αλλα εγω το βλεπω οπως το 3D,καλο αλλα οχι το ζητουμενο.Το ζητουμενο ηταν μια φωτεινη πηγη ΣΤΑΘΕΡΗ και μακρας διαρκειας.Αυτο δεν το καταφεραν μεχρι στιγμη.Βγαλανε ενα-δυο LED σε ογκο μικρου ψυγειου και τιμης απροσιτης για το μεγαλο μεριδιο της αγορας και τι εγινε παρακατω?που ειναι τα λεηζερ και τα υπολοιπα που ακουγαμε?Πουθενα.Οσο δεν εχω το θεμελιο,δηλαδη το φως, δεν νομζω οτι μ'ενδιαφερει να παω παρακατω.Να παω σε 4κ και να συζηταω ακομα για τη λαμπα που θελει ρυθμιση καθε 300 ωρες ?δεν θα παρω.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Είδαμε το μέλλον.4Κ εικόνα!!(και τι γίνεται με το production μιάς ταινίας)

Βασικά σας κρατάω κακία που δεν με ειδοποιήσατε παλιόπαιδα. :411:

Έχω μερικές ερωτήσεις όποιος μπορεί ας απαντήσει:
1. bitrate και color depth του 4Κ raw υλικού
2. bitrate και color depth του έτοιμου 2Κ υλικού
3. με ποιο πρόγραμμα κάνουν το post production;
4. ποιος είναι ο τρόπος σύνδεσης του προβολέα;
5. τι hardware και software χρησιμοποιούν για την αναπαραγωγή;
6. demo clips 2K και 4Κ μπορούμε να έχουμε;

Reaction score
15.548

ρε παιδες.....πηγατε 5 ατομα και εντυπωσεις ολιγες μας ειπε μονο ο Γιαννης.....:112:

....οι αλλοι δεν εχετε να μας πειτε κατι...:112:

για ριχτε τι σας αρεσε και τι δεν σας αρεσε....

ειδατε το μελλον και στους αλλους δεν λετε τιποτα....:116:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Έτσι κι' αλλιώς το μέλλον είναι για λίγους!!!

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Είδαμε το μέλλον.4Κ εικόνα!!(και τι γίνεται με το production μιάς ταινί

Αυτο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο βιντεοπροβολέας δέχεται το σήμα με HD-SDI.
To H/W και το S/W που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή αναφέρεται σε προηγούμενο βίντεο από την παρουσίαση που μας έκαναν τα παιδιά από την GRAAL.Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε αύριο.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Είδαμε το μέλλον.4Κ εικόνα!!(και τι γίνεται με το production μιάς ταινί

Βασικά σας κρατάω κακία που δεν με ειδοποιήσατε παλιόπαιδα. :411:

Έχω μερικές ερωτήσεις όποιος μπορεί ας απαντήσει:
1. bitrate και color depth του 4Κ raw υλικού
2. bitrate και color depth του έτοιμου 2Κ υλικού
3. με ποιο πρόγραμμα κάνουν το post production;
4. ποιος είναι ο τρόπος σύνδεσης του προβολέα;
5. τι hardware και software χρησιμοποιούν για την αναπαραγωγή;
6. demo clips 2K και 4Κ μπορούμε να έχουμε;
Αυτο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο βιντεοπροβολέας δέχεται το σήμα με HD-SDI.
To H/W και το S/W που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή αναφέρεται σε προηγούμενο βίντεο από την παρουσίαση που μας έκαναν τα παιδιά από την GRAAL.Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε αύριο.

Reaction score
8

Για την αναπαραγωγή χρησιμοποιείται το Clipster.

DVS CLIPSTER 4K with CINE4K provides online editing of film data, conversion to various output formats, colour correction and scaling that can handle any level of resolution – SD, HD, 2K and 4K. With 8TB internal storage plus connection to BRIGHTSDRIVE network storage.

Εδώ θα δείτε την διαδικασία του Post Production
postproduction workflow.jpg

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.750

ρε παιδες.....πηγατε 5 ατομα και εντυπωσεις ολιγες μας ειπε μονο ο Γιαννης.....:112:

Ας σήκωνες και κανένα τηλέφωνο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Κωστα, απαντω σε προσωπικη βαση και μονο.
Αλλως τε τι να κρινω εγω αφου εχω μεσανυχτα(οπως ειπες)

Αρνουμαι λοιπον να κρινω εναν βιντεοπροβολεα τον οποιο δεν εχω δει να παιζει ειτε με πατερνακια ειτε με υλικο το οποιο γνωριζω καλα.
Δεν ειχαμε πολυ διαστημα στην διαθεση μας-δεν φτανει που καναμε "καταληψη" στους ανθρωπους θα τους ζητουσαμε και περισσοτερα?- και οτι ειδαμε ηταν παντελως αγνωστο σε εμενα αλλα, πιστευω και στους υπολοιπους.
Μπορω να κανω εικασιες λοιπον μονο για μεγαλη φωτεινοτητα και χαμηλη αντιθεση.

Αυτο που μπορω να πω με μεγαλη σιγουρια ομως ηταν για την εναλλαγη απο 2k σε 4k
Εκει, ομολογω πως εφαγα πολυ γερο χαστουκι
Θυμασαι την πρωτη φορα που ειδαμε HD απο τον Infocus και το D-Theater και γελουσαμε σαν τα χαζα?
Ενα τετοιο πραγμα λοιπον!

Μετα, το ειπαν και τα παιδια, πηγαμε για καφε και ειμασταν ολοι αμιλητοι.
Ακομα και ο zizik...:121:
Ο δε Rose ηταν σαν να ειχε παθει την μεγαλυτερη συμφορα.

Πρεπει ολοι μας να το βαλουμε καλα στο μυαλο μας.
Η τεχνολογια κανει αλματα.
Καποιοι μενουν στασισμοι γιατι νομιζουν οτι βλεπουν καλα, καποιοι μενουν στασιμοι γιατι δεν εχουν αλλη επιλογη και καποιοι αλλοι προχωρουν με αυτην διοτι βλεπουν τι μπορει να τους προσφερει.
Καλως η κακως η παρεα που πηρε μερος σε αυτο το event ανηκουν ολοι στην τελευταια κατηγορια, ασχετα με την οικονομικη τους δυνατοτητα η θεληση γενικοτερα.

Και ισως, Κωστα μου, ηταν η πρωτη φορα που τελικα οι ιστοριες με τα πατερνακια και ρυθμισεις να ερχοταν σε δευτερη(για να μην πω τελευταια) μοιρα καθως εδω ειχαμε μεγα θεμα αναλυσης.

Το ειπες και μονος σου αλλως τε.
Η Sony παει μπροστα.
Με τον προβολεα που παρουσιαζει πολλοι, οσο και εαν σας φανει παραξενο, θα κανουν το ατοπημα.
Μενει να δουμε κατα ποσο η ΤΙ ειναι διατεθιμενη να ριξει και αυτη τις τιμες...

Reaction score
15.548

Με παρεξηγησες Αντριους....αναφερομουν σε τεχνικα θεματα λογω raw.κ.λ.π.
....περι εικονας κατι ξερεις..:116:

Το σημαντικο ειναι η διαφανες διαφορα 2κ με 4κ....το μηχανακι λογω 6ετιας σιγουρα ειναι πισω σε θεματα αντιθεσης....

Και οπως ειπες ....αν δεν δεις νομιζεις οτι βλεπεις καλα...
....βεβαια το 2κ καλο ειναι....ομως ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο...

Θεωρω οτι με το το 4κ θα βλεπουμε οκ....περαν αυτου ψιριζουμε την μαιμου....

Βεβαια να δουμε fps 48 η 60 με 10-12 bit και μεγαλυτερο τριγωνο χρωματικο...

Εαν τα πραγματα μεινουν ιδια τοτε το 4κ μονο του δεν θα κανει την διαφορα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.750

Αααααααχχχχχχ!!! :402:

Λέω να περιμένω να βγει 4Κ led πρώτα........ Είναι και φρέσκος ο Runco.........:412:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.255
Προσωπικά, άργησα γιατί ήθελα να χωνέψω κάπως την πληθώρα πληροφοριών που δεχθήκαμε μέσα σε μισή ώρα.

Και, όσο κι αν το 4Κ ήταν εντυπωσιακό, τα υπόλοιπα ήταν περισσότερο.

Το film scanner, σε συνθήκες σχεδόν clean room, με τα συστήματα αυτοματισμού και απομάκρυνσης της σκόνης.
Η όλη διαδικασία καθαρισμού, επεξεργασίας, αποθήκευσης του film.
Τα server rooms, και τα στούντιο επεξεργασίας της εικόνας, γιά video και film.
Το σύνολο των χώρων!

Και κυρίως, οι άνθρωποι που εργάζονταν εκεί! Φοβερός ο "ξεναγός" μας, που μας κατέρριψε πολλούς μύθους, μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας που επεξεργάζονταν.

Και ναι, ο Sony δεν είχε το contrast που ελπίζαμε να έχει, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά του.
Και την δουλειά του την κάνει πολύ καλά! Σύγκλιση, πολύ φως, υφή, λεπτομέρεια, άριστα. Ο Μανώλης παρατήρησε μιά χρωματική ανομοιομορφία στην οθόνη.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.750
Απάντηση: Re: Είδαμε το μέλλον.4Κ εικόνα!!(και τι γίνεται με το production μιάς ταινί

Και ναι, ο Sony δεν είχε το contrast που ελπίζαμε να έχει, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά του.
Και την δουλειά του την κάνει πολύ καλά! Σύγκλιση, πολύ φως, υφή, λεπτομέρεια, άριστα.
Έτσι ακριβώς!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.255
Όταν ανακοινώθηκε ο οικιακός Sony 4K, έπιασα τον εαυτό μου να αισθάνεται σαν τους κλασσικούς αρνητές κάθε τεχνολογίας μεταγενέστερης της δικής τους. Τι τα θέλουμε αυτά, σαχλαμάρες, marketing, είναι τέλειο το δικό μου, κλπ.

Ευτυχώς που ο Κώστας μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε, και ξεκόλλησα.

Thanks Κώστα!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Re: Είδαμε το μέλλον.4Κ εικόνα!!(και τι γίνεται με το production μιάς ταινί

Λέω να περιμένω να βγει 4Κ led πρώτα........ Είναι και φρέσκος ο Runco.........:412:
Όταν ανακοινώθηκε ο οικιακός Sony 4K, έπιασα τον εαυτό μου να αισθάνεται σαν τους κλασσικούς αρνητές κάθε τεχνολογίας μεταγενέστερης της δικής τους. Τι τα θέλουμε αυτά, σαχλαμάρες, marketing, είναι τέλειο το δικό μου, κλπ.

Ευτυχώς που ο Κώστας μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε, και ξεκόλλησα.

Thanks Κώστα!

...για να μιλάτε έτσι εσείς,κατάλαβα....

ο '1000άρης θα'ναι 'φοβιστικός'...:402:όλα αυτά που λέτε +contrast....+3D(άστο να υπάρχει)...

Υ.Γ όταν σας έλεγα μεγάλη οθόνη και πολύ φως...:103:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.750

Ο ένας από εμάς (και δεν είμαι εγώ), την έχει τη μεγάλη οθόνη. Και το φως δεν μας λείπει.

Αλλού ήταν το κόλλημα.......:406:

Reaction score
15.548

Η αντιθεση που ειδατε ειναι με βαση το φως που βγαζει ο προβολεας + της παλαιοτητας του...

.....εαν βαλετε τα δικα μας μηχανακια να βγαζουν 5000 lumens θα δουμε χειροτερα....:116:

Για οικιακη χρηση δεν χρειαζεται τοσο φως,οποτε το πανελ μπορει να δωσει καλυτερη native αντιθεση ......και αν βαλετε τα κολπακια ιριδας που εχουν γινει την τελευταια 3ετια νασου το κοντραστατο αποτελεσμα......:116:

Zizikακι για λεγε περι μυθους που ανεφερες...
"Φοβερός ο "ξεναγός" μας, που μας κατέρριψε πολλούς μύθους, μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας που επεξεργάζονταν."

Reaction score
15.548

εχεις χρονια μπροστα σου πολλα τοτε.....:116:
μεγαλη μπουκια φαε....μεγαλο λογο μην λες....:414:

Reaction score
15.548

Οταν εβγαλε η sony τον Qualia 004 περασαν περιπου 2 χρονια(αν θυμαμε καλα)για να μπουμε στα 1080..

......καπως ετσι θα γινει και τωρα....

Ηδη η jvc στα νεα μηχανακια της εδωσε την δυνατοτητα να μπορεις να δεις 4κ ....μαιμου βεβαια....αλλα και αυτο κατι σημαινει..!!!!!!

Reaction score
15.548

Κωστα, απαντω σε προσωπικη βαση και μονο.
Αλλως τε τι να κρινω εγω αφου εχω μεσανυχτα(οπως ειπες)

Αρνουμαι λοιπον να κρινω εναν βιντεοπροβολεα τον οποιο δεν εχω δει να παιζει ειτε με πατερνακια ειτε με υλικο το οποιο γνωριζω καλα.
Δεν ειχαμε πολυ διαστημα στην διαθεση μας-δεν φτανει που καναμε "καταληψη" στους ανθρωπους θα τους ζητουσαμε και περισσοτερα?- και οτι ειδαμε ηταν παντελως αγνωστο σε εμενα αλλα, πιστευω και στους υπολοιπους.
Μπορω να κανω εικασιες λοιπον μονο για μεγαλη φωτεινοτητα και χαμηλη αντιθεση.

Αυτο που μπορω να πω με μεγαλη σιγουρια ομως ηταν για την εναλλαγη απο 2k σε 4k
Εκει, ομολογω πως εφαγα πολυ γερο χαστουκι
Θυμασαι την πρωτη φορα που ειδαμε HD απο τον Infocus και το D-Theater και γελουσαμε σαν τα χαζα?
Ενα τετοιο πραγμα λοιπον!

Μετα, το ειπαν και τα παιδια, πηγαμε για καφε και ειμασταν ολοι αμιλητοι.
Ακομα και ο zizik...:121:
Ο δε Rose ηταν σαν να ειχε παθει την μεγαλυτερη συμφορα.

Πρεπει ολοι μας να το βαλουμε καλα στο μυαλο μας.
Η τεχνολογια κανει αλματα.
Καποιοι μενουν στασισμοι γιατι νομιζουν οτι βλεπουν καλα, καποιοι μενουν στασιμοι γιατι δεν εχουν αλλη επιλογη και καποιοι αλλοι προχωρουν με αυτην διοτι βλεπουν τι μπορει να τους προσφερει.
Καλως η κακως η παρεα που πηρε μερος σε αυτο το event ανηκουν ολοι στην τελευταια κατηγορια, ασχετα με την οικονομικη τους δυνατοτητα η θεληση γενικοτερα.

Και ισως, Κωστα μου, ηταν η πρωτη φορα που τελικα οι ιστοριες με τα πατερνακια και ρυθμισεις να ερχοταν σε δευτερη(για να μην πω τελευταια) μοιρα καθως εδω ειχαμε μεγα θεμα αναλυσης.

Το ειπες και μονος σου αλλως τε.
Η Sony παει μπροστα.
Με τον προβολεα που παρουσιαζει πολλοι, οσο και εαν σας φανει παραξενο, θα κανουν το ατοπημα.
Μενει να δουμε κατα ποσο η ΤΙ ειναι διατεθιμενη να ριξει και αυτη τις τιμες...
Θα διαφωνησω εν μερη(επανω bold)

η TI πιστευω θα τα βρει σκουρα με βαση τον πρωτο 4κ sony.....
....η sony εχει κανει ενα πολυ μικρο πανελ 4Κ με μικροτερο διακενο αναμεσα στα πιξελ(απο οτι στα τωρινα πανελ που εχει στα 1080)καλυπτοντας με πληροφορια εικονας καθαρη κοντα στο 75%

Το ιδιο πανελ ειναι δυσκολο πιστευω να το κανει η ΤΙ σε τετοιο μεγεθος......οποτε το κοστος αλλα και η ποιοτητα εικονας θα ειναι ελαφρος πισω...
Το λεω φυσικα με βαση τα σημερινα δεδομενα μιας και το dmd σε 4Κ μπορει να καλυψη το 60% της επιφανειας του σε καθαρη εικονα.....(οπως τα LCD τωρα:116:)
Εαν βαλεις το μεγεθος του chip -οπτικα-φακο το κοστος ειναι μεγαλυτερο ....οποτε και λιγοτερο ανταγωνιστικο......

Παντως......θα ελεγα γενικα .......οτι ορθα ομιλης αν και καθημενος....:403:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.621
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds