Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ενημερωση :

Για οσους δεν το παρατηρησαν, οι Ελληνικοι υποτιτλοι ( .SRT ) ειναι πλεον bold. Πιο ευδιακριτοι.
Για το font, οπως παντα, σε αλλους αρεσει, σε αλλους οχι.
Εχω προτεινει οτι ενα arial, θα ηταν πιο αποδεκτο απο περισσοτερους και ισως ενα κλικ πιο μεγαλο.

Αυτη τη στιγμη ειναι απενεργοποιημενες καποιες λειτουργιες των υποτιτλων, οπως η μετατοπιση , λογω bug.
Μιλαω παντα για τους εξωτερικους υποτιτλους.

H μετατοπιση στους εσωτερικους υποτιτλους στα Bluray/DVD δουλευει κανονικα.

Το εγραψα και σε αλλο τοπικ, το γραφω και εδω : οι εξωτερικοι υποτιτλοι παιζουν παντου, σαν ενα αρχειο, χωρις καμια επεξεργασια.
Γινεται και τωρα με το ισχυον firmware.
Το πως γινεται αυτο, θα το μαθετε οταν αρθει το NDA.

Reaction score
403
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ωραία νέα! Αν ποτέ αρθεί το Nda μας ενημερωνεις για να δούμε τι θα κάνουμε.

Reaction score
249

εννοεις οτι μπορεις να βλεπεις μια ταινια που ο δισκος της δεν εχει ελληνικα και να εχεις ελληνικα απο εξωτερικη πηγη;
πρεπει να ειναι συνδεδεμενο στο δικτυο ΄η σε πχ usb;
να υποθεσω οτι αυτη η δυνατοτητα δεν υπαρχει στο 83;

Reaction score
403

εννοεις οτι μπορεις να βλεπεις μια ταινια που ο δισκος της δεν εχει ελληνικα και να εχεις ελληνικα απο εξωτερικη πηγη;
Ναι, απλα μεσα απο τα μενου της ταινιας (bluray) μπορεις και επιλεγεις εξωτερικους υποτιτλους (απο usb, esata ή δικτυο). Αυτο γινεται σε καποια popcornhour και σε μερικα αλλα media player, αλλα δεν ειναι πολλα προς το παρον.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Μη το παλευετε, δεν προκειται να σας πω.....:409:

Θα σας πω ομως τα σημερινα αποτελεσματα των τεστ που εκανα :
Παιζει ελλ. υποτιτλους απο :
1. DVD
2. BR
3. BR που ειναι πληρες μεσα στο δισκο
4. DVD iso
5. BR iso
6. avi , mkv : αυτα τα ειπαμε οτι παιζουν και τωρα.

το 4 και 5 δεν τα τεσταρα γιατι δεν εχω iso.

Εννοειται οτι τα παραπανω δεν εχουν ελλ. υποτιτλους μεσα.
Μιλαω για εξωτ. υποτιτλους.
Αλλα ακομα κι αν υπαρχουν εσω , παιζει και τους εξω.

Κι ολα αυτα χωρις καμια επεξεργασια, το γνωστο σε ολους srt και τελος.

Αντε γεια τωρα....
:405:

Reaction score
1

Αυτό είνα πάρα πολύ σημαντικό και λύνει το πρόβλημα κάποιων Ελληνικών μπλε δίσκων, οι οποίοι είτε είναι 1080i, είτε στερούνται Αγγλικού ήχου dts hd master audio (βλέπε star wars)...

Reaction score
171
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Μη το παλευετε, δεν προκειται να σας πω.....:409:

Θα σας πω ομως τα σημερινα αποτελεσματα των τεστ που εκανα :
Παιζει ελλ. υποτιτλους απο :
1. DVD
2. BR
3. BR που ειναι πληρες μεσα στο δισκο
4. DVD iso
5. BR iso
6. avi , mkv : αυτα τα ειπαμε οτι παιζουν και τωρα.

το 4 και 5 δεν τα τεσταρα γιατι δεν εχω iso.

Εννοειται οτι τα παραπανω δεν εχουν ελλ. υποτιτλους μεσα.
Μιλαω για εξωτ. υποτιτλους.
Αλλα ακομα κι αν υπαρχουν εσω , παιζει και τους εξω.

Κι ολα αυτα χωρις καμια επεξεργασια, το γνωστο σε ολους srt και τελος.

Αντε γεια τωρα....
Επιβεβαιώνω το 5. (5. BR iso)
Στο .iso που δημιούργησα με το Imgburn πρόσθεσα το κατάλληλο αρχείο srt στον ίδιο φάκελο και με την ίδια ονομασία του .iso
Κατά την αναπαραγωγή, από την επιλογή των υποτίτλων στο τ/χ, διατίθενται οι υπότιτλοι του δίσκου και στο τέλος υπάρχει η επιλογή ''other'' που είναι το αρχείο .srt
Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι αναγνώρισε και προσάρμοσε αυτόματα απλό αρχείο .srt σε 3D ταινία!!

Στο 3. όμως (εφόσον πρόκειται για bluray rip folder) δεν είδε το εξωτερικό αρχείο .srt

Αποστόλη, γίνε λίγο πιο αναλυτικός στο 2 & 3.
(έτσι όπως το αναφέρεις καταλαβαίνω ότι στο 2. μπορώ κατά την αναπαραγωγή BR- δίσκου να εμφανίσω εξωτερικούς υπότιτλους και στο 3. ομοίως από ριπαρισμένο σε folder BR)

Ευχής έργο θα ήταν να προστεθεί η δυνατότητα επιλογής γραμματοσειράς εμφάνισης υποτίτλων καθότι η προσφερόμενη ξενίζει και προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Επιβεβαιώνω το 5. (5. BR iso)
Στο .iso που δημιούργησα με το Imgburn πρόσθεσα το κατάλληλο αρχείο srt στον ίδιο φάκελο και με την ίδια ονομασία του .iso
Κατά την αναπαραγωγή, από την επιλογή των υποτίτλων στο τ/χ, διατίθενται οι υπότιτλοι του δίσκου και στο τέλος υπάρχει η επιλογή ''other'' που είναι το αρχείο .srt
Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι αναγνώρισε και προσάρμοσε αυτόματα απλό αρχείο .srt σε 3D ταινία!!

Στο 3. όμως (εφόσον πρόκειται για bluray rip folder) δεν είδε το εξωτερικό αρχείο .srt

Αποστόλη, γίνε λίγο πιο αναλυτικός στο 2 & 3.
(έτσι όπως το αναφέρεις καταλαβαίνω ότι στο 2. μπορώ κατά την αναπαραγωγή BR- δίσκου να εμφανίσω εξωτερικούς υπότιτλους και στο 3. ομοίως από ριπαρισμένο σε folder BR)

Ευχής έργο θα ήταν να προστεθεί η δυνατότητα επιλογής γραμματοσειράς εμφάνισης υποτίτλων καθότι η προσφερόμενη ξενίζει και προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου.
Πονηρουλη, εισαι και μαρτυριαρης....:116:

Για να μαθεις λοιπον για το 3. θα πρεπει να μας πεις τις εντυπωσεις σου απο το 93.
Οχι για μενα, εγω ξερω, οι αλλοι φιλοι απο τη Θεσ/νικη ομως περιμενουν.....

Ξεκινα και ακολουθω....:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εντυπωσεις ?
καλο
εχει κανενας κανα παικτη να τον βαλουμε διπλα στον φρανκι να του πιει το αιμα με το μπουρι της σομπας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ψαχνω κανα καλο ιαπωνα να βαλουμε τον φρανκι να τον σκυλεψει ..................

Reaction score
171
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Πονηρουλη, εισαι και μαρτυριαρης....:116:

Για να μαθεις λοιπον για το 3. θα πρεπει να μας πεις τις εντυπωσεις σου απο το 93.
Οχι για μενα, εγω ξερω, οι αλλοι φιλοι απο τη Θεσ/νικη ομως περιμενουν.....

Ξεκινα και ακολουθω....:126:
Βεβαίως και θα εκτεθούν οι εντυπώσεις μου μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές και συγκρίσεις. Η τελική κρίση θα γίνει την προσεχή εβδομάδα με εκλεκτό πάνελ θεατών/ακροατών!

Reaction score
403
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Βεβαίως και θα εκτεθούν οι εντυπώσεις μου μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές και συγκρίσεις. Η τελική κρίση θα γίνει την προσεχή εβδομάδα με εκλεκτό πάνελ θεατών/ακροατών!
ωπ αυτα ειναι!! για πες; Που; Πως; Ποτέ; αν επιτρέπετε βεβαίως βεβαίως..

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Για να δουμε...τι θα δειτε...:111:

skafatos mode : on
το τυρακι σ αρεσει ?
skafatos mode : off

Reaction score
1

Αποστόλη καλημέρα.
Ποιος είναι ο κωδικός που βάζουμε στο other για να βλέπεουμε σωστά Ελληνικούς υπότιτλους;

Reaction score
171
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ναι καλά, που χρόνος ;)
Το μανιουαλ κάθε συσκευής διαβάζεται ευχάριστα λίγο πριν τον ύπνο ή στα ..ιδιαίτερα. ;-)

Reaction score
171
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Λοιπόν, πάμε σιγά σιγά με τις εντυπώσεις.
Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσω ότι ανήκω στην κατηγορία των πολύ απαιτητικών χρηστών όποτε μπορεί η μια ή η άλλη διαπίστωση μου να είναι για κάποιους εξ υμών ήσσονος σημασίας.

Καταρχήν θα απαριθμήσω τα συν και πλην του 93 όπως τα διαπίστωσα στην πράξη. Καλές οι δυνατότητες στα χαρτιά, η πρακτική εφαρμογή όμως είναι αυτή που μετράει.

Το Oppo BDP 93EU είναι ένα πολυσύνθετο μηχάνημα και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένα απλό bluray player. Είναι πολυδιάστατο universal player και δεδομένης της αρκετά υψηλής τιμής του, η κριτική που θα ασκηθεί θα είναι αυστηρότερη.

Περισσότερες εντυπώσεις στο θέμα εικόνας - ήχου εντός της εβδομάδας. (αν προλάβω)

Σήμερα θα απαριθμήσω μερικά από τα διαπιστωμένα στην πράξη θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα).

Στα θετικά κατατάσσονται:
- πολύ όμορφη και στιβαρή κατασκευή.
- συμβατότητα με πολλά φορμά εικόνας και ήχου.
- 2 HDMI με ταυτόχρονη έξοδο εικόνας. Πολύ σημαντική ευκολία για μένα που έχω ενισχυτή προηγούμενης γενιάς. (Denon AVR-4310 με HDMI v.1.3)
- αναπαραγωγή SACD & DVD Audio οποιασδήποτε ανάλυσης μέσω της HDMI.
- "βλέπει'' εξωτερικούς υπότιτλους .srt σε Bluray .iso
- δε "ζορίζεται" από κανένα αρχείο.
- κατά την αναπαραγωγή ενός μουσικού αρχείου επιτρέπει ελεύθερα την περιήγηση στη συλλογή μας και την εύκολη επιλογή του επόμενου κομματιού. Αν για κάποιους αυτή η δυνατότητα θεωρείται δεδομένη, να θυμίσω ότι το DUNE HD δεν την έχει. Πρόσφατα προστέθηκε η ευκολία να μπορείς να επιλέξεις μουσικό κομμάτι αλλά μόνο από τον ίδιο φάκελο (άλμπουμ)
- προσαρμόζει αυτόματα χωρίς να απαιτείται παρέμβαση από τον χρήστη απλούς .srt υπότιτλους σε 3D κατά την αναπαραγωγή υλικού 3D side by side. (πολύ σημαντική ευκολία)

Στα αρνητικά κατατάσσονται:
- Παρουσιάζει προβλήματα συνδεσιμότητας (δεν συνδέεται) στο τοπικό δίκτυο & ιντερνετ σε περίπτωση manual απόδοσης ΙΡ. Με την επιλογή αυτόματης απόδοσης ΙΡ (DHCP), κανένα πρόβλημα.
- Δεν κατάφερα να συνδεθώ στο τοπικό δίκτυο. Ζητάει να του παραχωρηθούν δικαιώματα πρόσβασης εκεί που δεν έχουν οριστεί (σε Vista & Win 7 γνήσια). Αντιθέτως τα λοιπά media players της ..συλλογής μου δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.
- δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβαση από το PC στους συνδεδεμένους δίσκους μέσω τοπικού δικτύου. Πολύ χρήσιμη δυνατότητα για μεταφορές και παρεμβάσεις σε αρχεία μουσικής, ήχου και φωτογραφίας. (μέσω FTP ή Samba)
- Δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους σε αναπαραγωγή bluray folder. Οι υπότιτλοι είναι τοποθετημένοι στον φάκελο stream με το ίδιο όνομα με αυτό της ταινίας.
- Δεν εμφανίζει 3D μενου σε αναπαραγωγή 3D Side by Side. Πολύ σημαντική και ιδιαίτερα ενοχλητική (στα μάτια) παράλειψη.
- (υποκειμενικό) κακή γραμματοσειρά υποτίτλων χωρίς δυνατότητα αλλαγής από τον χρήστη.
- ογκώδες τ/χ με μικρή γωνία σκόπευσης σε συνδυασμό με κακή απόκριση στο πάτημα πλήκτρων.

Σχεδόν όλα τα αρνητικά, θεραπεύονται με αναβαθμίσεις λογισμικού. Αναμένω σημαντικές βελτιώσεις καθότι το μηχάνημα έχει τα προσόντα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll