Η Oppo στην Ελλάδα

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ολα ετοιμα....σχεδον....

Αυριο λοιπον μετα τις 11 καλως να ερθετε....θα σας περιμενω με πολλα βατ....:605:
Δηλαδή στις 10 που μπορώ εγώ θα περιμένω απέξω? Τι ώρα χτυπάει κουδούνι?:114:

Reaction score
38
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ήταν μια ωραία ακρόαση στην ΤwinDigital και τον φιλόξενο Αποστόλη, κρίμα που πήγαμε λίγοι… η εκδήλωση αφορούσε μια απο τις κορυφαίες πηγές ήχου και εικόνας και άξιζε περισσότερης προσοχής… τςπ

Ας ξεκινήσω τις εντυπώσεις μου από την εικόνα και πολύ σύντομα να πω ότι …δυστυχώς ο προβολέας που χρησιμοποιήθηκε αδικούσε εμφανώς το αποτέλεσμα, οπότε δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως συμφωνήσαμε όλοι σε αυτό.

Πολυκάναλος ήχος…
Δεδομένου του συστήματος-χώρου το αποτέλεσμα κρίνεται άκρως ικανοποιητικό.
Δυστυχώς ακούσαμε μόνο την hdmi και όχι αναλογικές συνδέσεις, οπότε χρειάζεται άλλη μια δοκιμή νομίζω.

Έστω και έτσι να πω ότι σε κινηματογραφική αίθουσα δεν θα ακούσετε κάτι πιο σωστό και ποιοτικό… παρότι τα κύματα χαμηλών συχνοτήτων θα μπορούν να ταξιδέψουν καλύτερα, εντυπωσιάζοντας τον ακροατή… αλλά τίποτα παραπάνω….Η παρουσία των ΑDA και Αtlantic ήταν βέβαια πολύ σημαντική.

Στο δικάναλο ήχο ήταν λίγο ζόρι τα πράγματα… οπότε θα μου επιτρέψετε δυό λόγια παραπάνω!
Ο χώρος ακρόασης και πάλι επέμβαινε αισθητά αλλά θα τολμήσω κάποια συμπεράσματα.

Είχα την τύχη να ακούσω καμιά δεκαριά από τα δείγματα που κουβάλησα και ξέρω καλά (κυρίως flac 24/96 αλλά και 192ΚΗz) αλλά και τα δείγματα του Αποστόλη.

Γενικά η συγγένεια με τις 2-3 ακροάσεις που έχω κάνει στο buffalo dac (και αυτό με sabre) σε δύο διαφορετικά συστήματα ήταν αισθητές.
Διάφανο, αναλυτικό με τρελά δυναμικά και πολύ καλά σώματα – τόσο που μου δίνει ελπίδα για βελτίωση του δικού μου συστήματος... αν και με διαφορετικό ενισχυτή δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...
Μεσαίες που κάνουν τη διαφορά, υψηλές ελεγχόμενες, όχι όμως στρογγυλεμένες.
Όχι πολλά πράγματα με τις χαμηλές... εκεί η κατάσταση ήταν άμεσα εξαρτώμενη από το σύστημα και το χώρο... το 95 πάντως μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει πολύ καλό έλεγχο και εκεί.
Τολμώ να πω ότι τα πήγε καλύτερα από το buffalo σε αυτό το τομέα.

Σκηνή δεν μπορώ να κρίνω, λόγω χώρου αλλά και δραματικής επιρροής τόσο του ενισχυτή όσο και των ηχείων.

Κλείνοντας, γενικά οι ευκολίες που παρέχει η συσκευή είναι ασύγκριτες. Κάθε λέξη σε αυτά που αναφέρονται στo spec της είναι πέρα ως πέρα αληθινά και δωσμένα με μοναδικό τρόπο.
Άμεση απόκριση σε κάθε σύνδεση, εύκολος και ταχύτατος χειρισμός χωρίς μπλιμπλίκια και εντυπωσιασμούς! Δοκιμάσαμε ΒD, mkv και flac… δεν κώλωσε πουθενά... έχοντας ήδη την εμπειρία του oppo83 μπορώ να πω ότι η απλότητα της διαχείρισής του είναι σα να σου λέει... τέλειωνε... σε λίγο θα σου βγούν τα μάτια και τα αυτιά!!!
Μένει βέβαια σε μια επόμενη δοκιμή να δοκιμάσουμε iso και bd rips (δεν μου έκοψε να φέρω δείγματα) και σύνδεση με pc, αλλά είμαι σίγουρος ότι και εκεί απλά θα επιβεβαιωθούν τα specs.

Για τις δικές μου ανάγκες (του μέσου ακροατή / θεατή) αλλά και τα προσωπικά γούστα, ξεχωριστό media player ή pc κρίνεται ως άχρηστο!

Αυτά τα ολίγα...

Αποστόλη ευχαριστώ και πάλι για την ευκαιρία που μας έδωσες να δοκιμάσουμε μια συσκευή που αν δεν είναι ήδη, σίγουρα θα γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στη παγκόσμια κοινότητα του AV και όχι μόνο... Ελπίζω να κανονίσουμε και μια δεύτερη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.429

Κουτσομπολέψαμε,ήπιαμε τους καφέδες μας,κάναμε τα τσιγάρα μας..
Ακούσαμε και είδαμε.

Εμένα οι ταινίες μ ενδιέφεραν και εκεί αριστεύει.
Με απόλυτα κριτήρια θέλει 2 πιο βαρβάτα sub,δλδ τα κορυφαία της Atlanitc,για να ''νίωθεις'' τα συκώτια να χορεύουν.

Για δικάναλο μην με ρωτάτε,υπήρχαν ειδικότεροι επί του θέματος παρόντες οπότε ας λαλήσουν αυτοί.
...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το πλατος με το υψος <δειχνουν> κοντα , αυτο μαλλον κακο κανει στις χαμηλες.
εχω ακουσει μονο του το μεγαλο σε μαγαλυτερο χωρο , και ηταν σε απευθειας συνδεση εμ την κοιλιακη μου χωρα.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

το πλατος με το υψος <δειχνουν> κοντα , αυτο μαλλον κακο κανει στις χαμηλες.
εχω ακουσει μονο του το μεγαλο σε μαγαλυτερο χωρο , και ηταν σε απευθειας συνδεση εμ την κοιλιακη μου χωρα.
πλατος 3,30 ....λιγο
υψος 3,00 ...καλο

Τα σαμπ τα ρυθμιζω να παιζουν οπως πρεπει. Το δευτερο το μικρο ας πουμε παιζει στο 1/4 της ισχυος.
Απο βδομαδα, θα παει πισω, γιατι εκει πρεπει να ειναι κανονικα.
Asymmetry is your friend...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το πλατος με το υψος ειναι μια ανασα (30cm ) στο ακυρωνω σχεδον ολες τις συχνοτητες (χαμηλες) κατω απο 30 κυκλους.
σε παραλησιο χωρο, 2,80x 2,80 με δυο καντον as25 οπου και αν τα ειχα βαλει μπασα δεν ειχα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

η asymmetry τοποθετηση ειναι μονοδρομος
σε εμενα μπρος δεξια (μεταξυ κεντρικου και right)
και ενα στον πλαινο τοιχο (αριστερα) και 1,5μ μπροστα απο τον πισω τοιχο
εδωσαν την κλαυτερη αποδοση , (τα ειχα βαλει παντου ) με απειρες δοκιμες.

Reaction score
5.614

Γι' αυτό μου άρεσε επομένως αφότου έβαλα τα δύο έξτρα 18ιντσα αριστερά και πίσω. Συμπληρώνουν καλά τα τέσσερα 12ιντσα μπροστά.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Εγώ πήγα νωρίς κι έφυγα νωρίς λόγω φορτωμένου ΣΚ.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισα είναι σίγουρα θετικές.
Ο χώρος δεν είναι και ότι καλύτερο για να μιλήσω για σκηνή, παρα ταύτα ήταν εύκολα αντιληπτό ότι έχει δυνατότητες.
Άκουσα μόνο 2κάναλο ήχο λόγω χρόνου, το αποτέλεσμα που έλαβα είναι: άφθονο χαμηλό που με ευκολία ξεχώριζα περάσματα μπότας - μπάσου. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα παραπάνω χαμηλό.
Πολύ καθαρός ήχος στη μεσουψηλή περιοχή χωρίς την παραμικρή έξαρση ακόμα και σε υψηλές στάθμες. Φυσικός και ουδέτερος ήχος. Για τα δυναμικά δεν έχω αρνητικό σχόλιο, ήταν σαφέστατα, ειδικά σε ντραμς.
Κάποια στιγμή ένοιωσα ότι ήθελα το κάτι τις παραπάνω σε λίγο ποσότητα-τσαμπουκά στα πρίμα, πήγα λίγο πιο κοντά στο ηχείο και μου λύθηκε η απορία, βρήκα αυτό που μου έλλειπε. Όποιος πήγε λίγο πιο κοντά στα ηχεία θα "έβλεπε" τη διαφορά που προανέφερα.

Τελικά ο χώρος είναι υποδεέστερος των συστημάτων, φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Γιώργου σε τι θέσεις βρίσκονται τα ηχεία.

Reaction score
10

Κι ομως ειχε...παλαιοτερα..

Μαλιστα στο δικαναλο setup ο ηχος του ηταν εξαιρετικος, μαλακος και αναλυτικοτερος απο τον solid.
Του ελειπε λιγο το νευρο, αλλα δεν πειραζει.

Μεγαλη αποκαλυψη τα ηχεια τα οποια δημιουργησαν απιστευτα σοβαρη εικονα με ουδετεροτητα, αψογο χαμηλο και μεγαλη ενεργεια. Πραγματικα αψογος ο ηχος τους.

Δευτερη αποκαλυψη η δυνατοτητα του Oppo να παιζει ταπεινα cdακια 44.1....

Μπραβο Oppoστολη...!!!
Μεταφερω και αυτο το σχολιο απο τα νοτια για να συμπαιρανω οτι τη παρασταση εκλεψαν τα Atlantic Technology AT-1. Και φυσικο ηταν.
Δεν ξεχνω το σχολιο : δηλαδη τωρα δεν παιζουν τα σαμπγουφερ ????

Φυσικα πισω απο τα ενισχυτικα των χιλιαδων ευρω και τα ηχεια, το "ποταπο" :116: 95 του χιλιαρικου, που ομως εδεινε το σημα.

Σας ετοιμαζω και μια δευτερη, τελειως διαφορετικη παρουσιαση, οπου το 95 θα παει μια βολτα και θα βγαλει γλωσσα σε αμιγως 2καναλο συστημα, με αμιγως 2καναλα αυτια. Αυτα στις αρχες του επομενου μηνα.

ps : τα αλλα παιδακια δεν θα κανουν σχολια ?

ps2 : μεζεδες δεν ειχε γιατι την εκαναν ολοι με ελαφρα...φτου σας και online...:618:

ps3 : δε πουλαμε....:137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εδω το πουσαρισμενο 93 ξερβρ@κωσε ΜΕΓΑΛΟ ιαπωνεζικο παικτη, και αιδρωτα,
δυστυχως ο καθε ιαπωνας βρηκε τον μπελα του.Ο αμερικανος τοσα χρονια ταιζε με σωθικα τους παικτες του με ιαπωνεζικο σουσι.
Τωρα που ξυπνησε απλα πατησε στο λαρυγγι τον καθε ιαπωνα.Η ολοκληρωτικη ΗΤΤΑ ακομα δεν ξεκινησε, παικτη φτηνοτερο των 2000 ευρω και να παιζει σαν τα οπο απλα δεν μπορει να κατακσευασει ο ιαπωνας.Το ταπεινο 93 , ενα πλειερακι λιγων 100αδων ευρω , εδωσε χοντρα χαστουκια σε pioneer denon (και οχι μονo).Και τους εδειξε οτι μαλλον δεν θα μπορεσουν ΠΟΤΕ να κατασκευασουν κατι ισαξιο (ηχο-εικονα) σε αυτη την τιμη.
Τι να κανουμε,? τοσα χρονια μας τα χοντροεπαιρναν οι ιαπωνες γιατι δεν μπορουσαμε να κανουμε αλλιως.Τωρα ομως
oppo tim

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εβαζε ο ιαπωνεζακος τριπλους πατους, διπλα καπακια, αλλες τροφοδοσιες σε ηχο εικονα.
Και ερχεται ο la*-νος με το οπακι και του κανει τα συκωτια γαρδουμπα.

*los angleles

Reaction score
38

...εδωσε χοντρα χαστουκια σε pioneer denon (και οχι μονo).
Αυτό ισχύει για μένα με τη απλή ανάγνωση της είδησης κυκλοφορίας του oppo93, περίπου ένα χρόνο πριν... χωρίς καν να ακούσω/δω/δοκιμάσω... λογικά τώρα παίρνουν βιταμίνες για να μεγαλώσουν τα νύχια τους... να έχουν να τρώνε... (δεν αναφέρομαι σε χώρες καταγωγής , μου είναι αδιάφορο)

Το χειρότερο όμως, για αυτούς, είναι ότι brands σαν την Cambridge Audio με καλά δίκτυα διανομής και αναγνωρισιμότητα υιοθέτησαν την ποιοτική εκδοχή της ιδέας play all / all in one...

Η πρόταση sony/pioneer/denon κτλ, να αγοράζουμε 3-4 τροφοδοτικά, τσιπάκια ειδικές συσκευές κτλ... με τρελά κόστη... για την ίδια δουλειά (!), βαίνει προς "θάνατο"... ας περιοριστούν λοιπόν, όντας ανήμποροι να ακολουθήσουν, στα χαμηλής ποιότητας προϊόντα του κατοστάρικου... γιατί απλά οι ναυαρχίδες τους βουλιάξανε!!! από την υπόθεση αυτή ο απαιτητικός καταναλωτής μόνο ωφελημένος μπορεί να βγει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καμενο χαρτι οι ιαπωνες, πως να φτιαξουν φτηνο παικτη
2002 Pioneer 747 1480 kaseri
2003 .>> 868 1500 >>
2004 >> 989 1500 >>
2008 >> 72 750 >>
2009 >> 91 1800 (aπo 2300) κασερι

πως ο καυμενουλης να σαξει μηχανημα φτηνο και μαγευτικο..........
οι καταρες καποιων επιασαν
στην κηδεια αντι για κολυβα θα δωσουν σουσι

Reaction score
249

καμια ιδεα γιατι το 83 που εχω δε μου επαιζε τους πειρατες το 4 dvd ;

Reaction score
10

καμια ιδεα γιατι το 83 που εχω δε μου επαιζε τους πειρατες το 4 dvd ;
Το firmware του Μαρτιου το περασες ?
BDP83-55-0226

Αν ναι και παρ ολα αυτα δεν το παιζει, αν δε φταιει ο δισκος και ειναι γενικο το κακο, να αναμενεις νεα εκδοση.

Reaction score
10

Νεο Firmware

Release date: September 27, 2011

Category: Latest Official Version

Main Version: BDP9xEU-57-0917
Loader Version: CN0900
Sub Version: MCU93-09-0218 (BDP-93EU)
Sub Version: MCU95-08-0218 (BDP-95EU)

Εχουμε αρκετα που εχουν φιαχτει, οπως μερικα θεματακια με τους υποτιτλους, με καποιες ταινιες που δεν επαιζαν και καποια θεματακια στα αναλογικα.

link...

Βλεπω οτι οι ''Πειρατες 4'' δεν επαιζαν ουτε στο 93/95 , το bluray ομως, οχι το DVD.
Φυσιολογικα λοιπον θα πρεπει να δουμε αναβαθμιση και στα 83 σε λιγο καιρο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934