Σιτες πλισσε

Reaction score
2
Απάντηση: Σιτες πλισσε

Καλημέρα, από προσωπική επαγγελματική πείρα θα σου συνιστούσα να μην τις προτιμήσεις.

Reaction score
0

Μαλιστα, ουτε κι εμενα μου γυαλιζουν το ματι. Λενε οτι ειναι ανθεκτικες αλλα μου φαινονται σκοτεινες...
Ποιες μου προτεινεις να βαλω? Και τι χρωμα? καφε, πρασινο...

Reaction score
2

Ίσα ίσα μόνο ανθεκτικές δεν είναι..αν "σπάσει" το οριζόντιο "σχοινάκι" θέλει αλλαγή ολόκληρη. Και το κόστος σε σχέση με μια οριζόντια ή κάθετη απλά είναι πολύ μεγαλύτερο.

Reaction score
2

Αναλόγως τι διάσταση και το μέρος τοποθέτησης. Παράθυρο ή πόρτα; Διαστάσεις, χρώμα, περιοχή που μένεις;

Reaction score
51

Για δώσε μας τα φώτα σου!!
Και καμιά φωτογραφία να καταλάβουμε.....
Όπως επίσης και (στο περίπου) ένα κόστος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :107:

Reaction score
2

Δεν είμαι κατασκευαστής....στήν εταιρία που εργάζομαι προμηθεύουμε τους κατασκευαστές (αλουμινάδες κλπ) με τα υλικά. Δε γνωρίζω πόσο τις χτυπάνε, αλλά με το πρόσχημα οτι είναι κάτι διαφορετικό ξέρω οτι "βαράνε" για τα καλά. Επίσης δεν εχω καθόλου ιδέα της εγχώριας αγοράς γιατί
είμαι υπεύθυνος εξαγωγών Στο εξωτερικό δεν περπάτησαν καθόλου. Είχε γίνει ενα μπάμ στην παγκόσμα αγορά...είχαν φύγει άπειρα τετραγωνικά σίτα-κανάλια κλπ και σε 2 χρόνια τα αλλάξανε όλοι. Εδώ ακόμα πάει να περάσε σαν μόδα αλλά θα το μετανιώσουν. Γνωρίζω τα υλικά και τις αδυναμίες τους. Ταξιδεύω συνέχεια σε όλο τον κόσμο και η εμπειρία μου είναι αυτή που σας είπα.

Δεν θα ήθελα να θεωρηθεί διαφήμιση...πάρτε μια ιδέα για τον τρόπο κατασκευής..για τις διαστάσεις και τα υλικά. Τουλάχιστον όταν μιλήσετε με τον τεχνήτη της περιοχής σας να ξέρετε περι τίνος σας μιλάει. http://www.pantelos.gr/wp-content/uploads/TEHNI-SA-INSECT-SCREEN-2011.pdf

Έχω επιμεληθεί και τη σελίδα και τα έντυπα-οδηγίες...ελπίζω στην επιείκια σας. Απευθύνονται σε κατασκευαστές γνώστες του αντικειμένου. Βασικό ρόλο παίζει το τέντωμα της σίτας-πανί. Τα προφίλ πάνω κάτω όλα ίδια είναι. Μια κλασσική σίτα για διπλή μπαλκονόπορτα με συρόμενο το ένα μέρος (λευκή μιλάμε πάντα..γιατί στο χρώμα ξύλου ανεβαινει το μαλλί) σαν υλικά μπορώ να πω βγαίνει κανά 130ευρώ....βαριά βαριά. Είναι εύκολο και άνετο χρήμα για τους μάστορες και βαράνε 250αρια...μεταξύ μας πάντα :119:

Reaction score
0

Το βασικο δε νομιζω οτι ειναι τα λεφτα αλλα το να παρουμε καλο και αποδοτικο πραμα.

Αναλόγως τι διάσταση και το μέρος τοποθέτησης. Παράθυρο ή πόρτα; Διαστάσεις, χρώμα, περιοχή που μένεις;
Μιλαμε για μπαλκονοπορτες, υψος 2 τοσο και πλατος 1 τοσο. Για χρωμα δε ξερω, εγω θα ηθελα ασπρο αλλα ακουσα οτι λερωνει ευκολα, αρα παω σε πρασινο/καφε?
Πλισε παντως μου λες να μη παρω ε? τι αλλοι τυποι υπαρχουν να παρω?
Αλλο πραγμα η σιτα καθαυτη και αλλο το υλικο(συρομενες πορτες κλπ) στο οποιο θα κινειται?
Η περιοχη τι σημασια εχει? Απλα τελευταια με εφαγαν τα κουνουπια και επιβαλλεται να βαλω οπωσδηποτε σιτα γιατι θα με φανε ζωντανο κυριολεκτικα...

Reaction score
2

Το βασικο δε νομιζω οτι ειναι τα λεφτα αλλα το να παρουμε καλο και αποδοτικο πραμα....
Είσαι από τους ελάχιστους που το λένε πλέον....σε ολο τον κόσμο προτιμούν να πάρουν κάτι πολύ φθηνό και να το αλλάξουν σε ενα χρόνο. Έτσι να νιώθουν οτι έχουν και καινούρια πράγματα κάθε φορά. Το λευκό..λερώνει..ε τώρα τι να σου πω..με ενα πανάκι φεύγει.Οι μπαλκονόπορτες τι χρώμα είναι; ίδιο θα πρέπει να γίνει και το κανάλι της σίτας. Δες τι λέω πιο πάνω και δες και το pdf. Λέει αναλυτικά τι και πως και δίνει και προτεινόμενες διαστάσεις. Η περιοχή ήταν καθαρά μήπως και ρωτήσω τους συναδέλφους που ασχολούνται με το υποκ/μα Αθήνας - Θεσσαλονίκης να μου προτείνουν κάποιο κοντινο κατασκευαστή σε σένα με πείρα στη δουλειά.

Reaction score
0

Είσαι από τους ελάχιστους που το λένε πλέον....σε ολο τον κόσμο προτιμούν να πάρουν κάτι πολύ φθηνό και να το αλλάξουν σε ενα χρόνο. Έτσι να νιώθουν οτι έχουν και καινούρια πράγματα κάθε φορά. Το λευκό..λερώνει..ε τώρα τι να σου πω..με ενα πανάκι φεύγει.Οι μπαλκονόπορτες τι χρώμα είναι; ίδιο θα πρέπει να γίνει και το κανάλι της σίτας. Δες τι λέω πιο πάνω και δες και το pdf. Λέει αναλυτικά τι και πως και δίνει και προτεινόμενες διαστάσεις. Η περιοχή ήταν καθαρά μήπως και ρωτήσω τους συναδέλφους που ασχολούνται με το υποκ/μα Αθήνας - Θεσσαλονίκης να μου προτείνουν κάποιο κοντινο κατασκευαστή σε σένα με πείρα στη δουλειά.
Πλακα κανεις φιλε μου, ποιος θελει να δωσει 100δες ευρω για να του μεινει στο χερι του χρονου και να αναγκαστει να το αλλαξει.
Σημαντικο επισης ειναι να παρεις κατι σωστο, και ετσι οπως το θες. Εγω πχ. δε θελω σκια γιατι εχω τεντα, οποτε δε παω σε κατι σκουρο. Στο σαϊτ που λες εχει ολο συρομενες καθετα, εγω δε θελω κατι τετοιο για να σκυβω, προτιμω να συρεται απο το πλαϊ.
Αν το ασπρο καθαριζει ευκολα τοτε να παρω ασπρο?
Το χρωμα δε με απασχολει.
Δε χρειαζεται να μου συστησεις κατασκευαστη, σε καθε γωνια εχει και απο εναν. Το βασικο ζητουμενο ειναι τι να επιλεξω. Πλισε μου ειπες οχι, ok. Αρα σε τι παω?

Reaction score
0

Μια διευκρινηση καθοτι edit δεν υπαρχει, το χρωμα λεω δεν με απασχολει στο "καναλι":)

Reaction score
2

Δεν μίλησα για 100αδες ευρώ...είχα υπόψιν μου τα κινέζο κλπ ή έτοιματζίδικα από μεγάλα μάρκετ που τα περισσότερα είναι ελλατωματικά από τη μάνα τους. Αν οι μπαλκονόπορτες είναι διφυλλές τότε πας σε συρόμενη οριζόντια. Εκεί μπορούν και τα 2 φύλλα της σίτας να είναι συρόμενα ή το ενα συρόμενο και το άλλο σταθερο (φθηνότερη λύση αν ξέρεις οτι το ενα παράθυρο της μπαλκονόπορτας δεν ανοίγει ποτέ επειδή π.χ εχει κάποιο κομοδίνο ή κρεβάτι σε εκείνο το σημείο.)

Ότι χρώμα είναι οι μπαλκονόπορτες θα κάνεις και τις σίτες. Επίσης τσέκαρε στο πανί το πάχος..να μην είναι κανένα ψιλό ψεύτικο. Επίσης ακραίο αλλά αν μπορείς κάντω..πες του μάστορα σου να βάλει φωτιά με ενα αναπτήρα ενα κομματάκι πανί. Δεν πρέπει να λαμπαδιάσει με τη μια..σίγουρα θα καεί εύκολα αλλά οχι σαν πευκοβελόνα. Αυτά για να τον τσεκάρεις..να δει οτι ξέρεις... αυτά έχω να πω από την εμπειρία μου.

Reaction score
0

Δε μιλησες αλλα τοσο κανουν φιλε μου, δεν ειναι φιστικια:)
Eγω ας πουμε που παρηγγειλα πλισε για τις 3 αυτες μπαλκονοπορτες θα μου στοιχιζε 600, και χατηρικως... Βεβαια μετα απ αυτα που μου ειπατε το ακυρωσα.
Η μια μπαλ/τα ειναι διφυλη οι αλλες μονοφυλες αλλα δε μιλαω για 2 φυλλα σιτας ή το ενα σταθερο. Ενα φυλο θελω και με οριζοντια κινηση.
Οπως ειπα, ο συνδυασμος χρωματος μπαλκονοπορτας-σιτας δε με απασχολει. Ποιο χρωμα σιτας να επιλεξω με απασχολει. Θα ηθελα ασπρο ωστε να μην ειμαι σκοτεινα, εφοσον δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα με το χρωμα αυτο.
Απ οτι καταλαβα λοιπον, υπαρχουν μόνο 2 ειδη σιτων, οι πλισσε και οι κοινες?

Reaction score
2

Το 200άρη+ όπως είχα πει πολύ παραπάνω είναι ταρίφα..τα φυστίκια επιμένω και πάλι πήγαιναν στις λύσεις που προτιμά γενικότερα ο κόσμο σε λύσεις DIY (lidl,alexpak,praktiker...) και επιμένω..τόνισα εξ αρχής οτι η δουλειά μου είναι στο εξωτερικό μόνο.Οι εμπειρίες μου είναι από Αμερική,Ευρώπη,Ινδία..φούλ Κίνα και φούλ DIY και ας χαλάσει σε 1 χρόνο. Εδώ στην Ελλάδα ακόμα είμαστε πιο μερακλήδες και "παραλλήδες" και σκάμε 200αρια. Μην το ξαναθίξουμε το θέμα παρακαλώ..οι σίτες είναι πλισσέ & "κοινές" και μετά διαχωρίζονταν ανάλογα με το άνοιγμα και την κίνηση. Ανοιγόμενη, Συρόμενη κάθετη ή οριζόντια...μόνοφυλλή ή δίφυλλη.

Reaction score
0

Ποιο να μη θιξουμε, τις τιμες? Καλα, δε καιγομαι για τις τιμες, τη δουλεια μου σωστα θελω να κανω. Αν βρω αυτο που θελω να βαλω δε θα σκαλωσω στη τιμη.
Ωστε οι σιτες ειναι πλισσε και κοινες, μαλιστα. Αρα εγω παω σε κοινη, συρομενη οριζοντια, μονοφυλη.
Σιγα-σιγα αρχιζω να καταληγω:) Και τα χρωματα της ειναι σε ασπρο, πρασινο, καφε? Μπορω να παρω ασπρο, αφου μου λες οτι καθαριζεται ευκολα?

Reaction score
7.256

Εγώ τις έβαλα το 2009 α) γιατί δεν καίγονται και β) γιατί ανοίγουν σαν πόρτα ας
πούμε συρόμενη και όχι σκύψε βάλε βγάλε έφυγε από το γατζάκια έκανε - έδειξε.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν πάθει τίποτε και ειδικά στις μπαλκονόπορτες που
πολλές φορές ο μικρός τις προσπερνάει σαν να μην υπάρχουν:114:
απλά τις ξαναβάζεις στην θέση τους και τέλος.
Βγαίνουν με μία κίνηση πλένονται με το πιεστικό και ξανά στην θέση τους.
Δεν "χαλαρώνουν" με τον καιρό και γενικότερα
είναι μεγάλη ευκολία, καμία σχέση με τις άλλες.

Σαν κόστος δυστυχώς είναι ακριβές αλλά πιστεύω ότι τα αξίζουν
τα λεφτά τους.
Και φυσικά είναι και κουκλιά σε σχέση με τις συμβατικές.
Σαν β' επιλογή προτείνω σιδερένιες ανοξείδωτες αλλά αυτές
είναι ίσως μόνο για εφαρμογές που είναι μόνιμες οι σίτες
χωρίς δλδ να έχεις δυνατότητα του άνοιξε κλείσε.
Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα:107:

Reaction score
0

Ολα αυτα που λες αναφερονται στις πλισε?
Μηπως ειναι λιγο σκοτεινες?
Ο αερας περναει κανονικα ή μηπως ετσι που ζαρωνουν ειναι μειωμενη η ροη του?

Reaction score
7.256

Για τις πλισέ αναφέρομαι.
Τώρα δεν ξέρω τι ενοείς με τον όρο σκοτεινές, καλύτερα πάντως θα ήταν
πριν αποφασίσεις να μπορέσεις να δεις κάπου τοποθετημένη.
Για τα άλλα που ρωτάς,
ο αέρας περνάει κανονικότατα.
Το μόνο που με χαλάει λιγάκι ένεκα και λίγο παράξενος:120::114:
είναι όταν φυσάει πολύ κάνουν ένα ψιλοθόρυβο κάτι που σίγουρα
στην πόλη δεν θα το ακούσεις.
Απλά εδώ όταν κοιμόμαστε το καλοκαιράκι και είναι όλα ανοιχτά
με πολύ αέρα και ρεύματα (να περνάει αέρας
και από δύση και ανατολή) ακούγεται ένα τσικ τσικ.

Reaction score
7.256

Αν εννοείς ίσως με το σκοτεινές το ότι από την έξω μεριά
δεν βλέπεις καλά μέσα ναι, αυτό όμως είναι καλό.
Τέσπα, σου έβγαλα 2-3 φωτογραφίες μήπως βοηθήσουν περισσότερο.
Λοιπόν αρχηγέ μου, έχουμε και λέμε:
α) Κλειστό παράθυρο με την σίτα από μέσα

β) Κλειστό παράθυρο με σίτα από έξω

γ) Ανοιχτό παράθυρο με σίτα από μέσα

δ) Ανοιχτό παράθυρο με σίτα από έξω

Σε αφήνω γιατί με καλεί το καθήκον (φαγάκι)
Καλή επιτυχία στην επιλογή σου.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.105
Members
38.651
Νεότερο μέλος
Gver1