Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θα σας πω και κάτι που κάποια στιγμή ήταν καλά κλειστό μυστικό αλλά τώρα δεν έχει νόημα να κρατηθεί. Άλλωστε έχει ήδη βγει στον διεθνή ειδικό τύπο μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των HP touch pads από την αγορά. Η ΗP όπως γνωρίζετε είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής στον πλανήτη. Έχει γραμμές παραγωγής για εκατοντάδες χιλιάδες SKUs, έχει τεράστια τμήματα R&D και θα ήταν πραγματικά πολύ απλό να βγάλει σε χαμηλό pricing ένα touch pad με τρελά χαρακτηριστικά. Προτιμώντας να κρατήσει πολύ υψηλές κερδοφορίες ακολούθησε άλλο δρόμο, με αποτέλεσμα να χάσει παταγωδώς αφού προσπάθησε να μπει σε ένα παιχνίδι που δεν το γνωρίζει καλά, το lifestyle. Όταν λοιπόν οι μηχανικοί της HP έβαλαν το δικό τους s/w σε ένα i-pad, αυτό κυριολεκτικά πετούσε, πήγαινε 10 φορές πιο γρήγορα από ότι με το s/w της apple. Το s/w δεν ήταν άλλο από το γνωστό WebOS της Palm, σχετικά τροποποιημένο. Τεχνολογίες πολλών ετών πίσω... Έτσι για να ξέρουμε τι μας πλασάρεται πίσω από το περιτύλιγμα.

...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Αυτά είναι γνωστά στους ψαγμένους Νίκο, απλά τα fashion victims δεν θέλουν να το καταλάβουν.
Είδες που συμφωνούμε σε κάτι; :137:

Reaction score
2.243
Ναι καλά. Ας μην έγραφε στο άλλο θέμα τη φανταστική ιστορία του ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ 0-4 και θα σου έλεγα εγώ...

:116:

Καινοτόμα - ξεκαινοτόμα, στην εφαρμογή των τεχνολογιών με προτεραιότητα την ευχρηστία είναι μπροστά, και αυτό είναι (μαζί με το μαρκετινγκ και την αισθητική) που φέρνει τις πωλήσεις. Εγώ από την άλλη, ακόμη τιμωρώ τον εαυτό μου χρησιμοποιώντας το Omnia, για να μάθω να δίνω 620 ευρώ για κινητό που δεν είναι apple.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Είστε με τα καλά σας, δίνετε πάνω από 300-400 ευρώ, και πάλι πολλά είναι, για τηλέφωνο;

Reaction score
11

δραχμη τσακιστη για χουρνταδες δεν δινω.εξυπνα κινητα και βλακειες......πας να παρεις τηλεφωνο και μεχρι να βρεις τα πληκτρα εχεις ξεχασει τι ηθελες να κανεις...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν με ενοχλεί η τιμή τους. Με ενοχλεί η μόδα που γίνεται νοοτροπία και τελικά κατατίθεται ως "άποψη".
Φάγανε τις φάπες τους τώρα από τη google και ησύχασαν.

...

Reaction score
2.243
Re: Απάντηση: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Είστε με τα καλά σας, δίνετε πάνω από 300-400 ευρώ, και πάλι πολλά είναι, για τηλέφωνο;
Μια φορά το έκανα και ακόμη περιμένω την απόσβεση. Δε μπορώ να πω, μου έκανε παρέα με ταινίες και μουσική σε πολλά ταξίδια, ενώ τον πρώτο μου καιρό στην Αθήνα αποδείχτηκε πολύτιμο λόγω GPS, αλλά πραγματικά δεν περνάει μέρα που να μην τα κλαίω. Σκέφτομαι ότι σε ένα χρόνο που θα κλείσει 4ετία, θα μου έχει βγει 155 ευρώ το χρόνο, και πάλι δε μου κάθεται καλά. Ακόμη θυμάμαι το K750 που αντικατέστησε με νοσταλγία...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Συ είπας... Γι αυτό Κωστή και η κουβέντα περιορίζεται σε έναν πολύ πολύ συγκεκριμένο τομέα του consumer electronics. Από εκεί και πέρα το χάος.

...
Consumers είμαστε όλοι. ;)

Θα σας πω και κάτι που κάποια στιγμή ήταν καλά κλειστό μυστικό αλλά τώρα δεν έχει νόημα να κρατηθεί. Άλλωστε έχει ήδη βγει στον διεθνή ειδικό τύπο μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των HP touch pads από την αγορά. Η ΗP όπως γνωρίζετε είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής στον πλανήτη. Έχει γραμμές παραγωγής για εκατοντάδες χιλιάδες SKUs, έχει τεράστια τμήματα R&D και θα ήταν πραγματικά πολύ απλό να βγάλει σε χαμηλό pricing ένα touch pad με τρελά χαρακτηριστικά. Προτιμώντας να κρατήσει πολύ υψηλές κερδοφορίες ακολούθησε άλλο δρόμο, με αποτέλεσμα να χάσει παταγωδώς αφού προσπάθησε να μπει σε ένα παιχνίδι που δεν το γνωρίζει καλά, το lifestyle. Όταν λοιπόν οι μηχανικοί της HP έβαλαν το δικό τους s/w σε ένα i-pad, αυτό κυριολεκτικά πετούσε, πήγαινε 10 φορές πιο γρήγορα από ότι με το s/w της apple. Το s/w δεν ήταν άλλο από το γνωστό WebOS της Palm, σχετικά τροποποιημένο. Τεχνολογίες πολλών ετών πίσω... Έτσι για να ξέρουμε τι μας πλασάρεται πίσω από το περιτύλιγμα.

...
Ιστορίες σαν αυτή που αναφέρεις είναι commonplace από τη γέννηση του προσωπικού υπολογιστή μέχρι σήμερα.
Όπως λέει και ο gkontoletas, αυτά είναι για εμάς τους "ψαγμένους" (= ΙΤ crowd, tech geeks κ.ο.κ.), να έχουμε να λέμε...
Επί της ουσίας, δεν ξέρω αν μετριάζουν ή κάνουν ακόμα σημαντικότερη την επιτυχία του "μάγκα" που τελικά τα κατάφερε (η Apple στην προκειμένη περίπτωση).

Στο τέλος της ημέρας, ρώτα το board της HP αν μετάνοιωσαν για τις επιλογές τους κι αν θα προτιμούσαν (για χάρην της συζήτησης παίρνω δεδομένο ότι μπορούσαν) να είχαν βγάλει το iPad αντί του Touchpad..
Οι απαντήσεις προφανείς, αν δούμε πόσoυς CEO έχουν αλλάξει.

Εγώ πάντως, ως φαν των εταιρειών που δίνουν τρελά ποσά στο R&D και άρα ευκαιρίες σε νέους να ασχοληθούν με την έρευνα (π.χ. έχω επισκεφθεί τα κορυφαία R&D facilities της HP στο Bristol, με πολύ δυνατό κομμάτι InfoSec, που είναι το αντικείμενό μου), θα προτιμούσα να το είχαν βγάλει αυτοί το HPad. Και το HPbook Air. Αλλά δεν...

Reaction score
248

Προτείνω οι haters της Apple να λένε "μηλόπιτα" αντί για "τσουρέκια".

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ πάντως, ως φαν των εταιρειών που δίνουν τρελά ποσά στο R&D και άρα ευκαιρίες σε νέους να ασχοληθούν με την έρευνα (π.χ. έχω επισκεφθεί τα κορυφαία R&D facilities της HP στο Bristol, με πολύ δυνατό κομμάτι InfoSec, που είναι το αντικείμενό μου), θα προτιμούσα να το είχαν βγάλει αυτοί το HPad. Και το HPbook Air. Αλλά δεν...
Ναι δεν... γιατί είπανε να ασχοληθούν με τίποτα πιο εύκολο από ένα κινητό τηλέφωνο, όπως πχ να αναπτύσσουν virtual server host platforms σε blade servers, san storage systems κλπ συστηματάκια της πλακός, έτσι ώστε να έχει αξιόπιστα μηχανήματα και s/w η amazon και η microsoft, διότι αυτοί είναι που στην πραγματικότητα θα προσφέρουν τις cloud υπηρεσίες που θα πουλάει η... apple με την κλεμμένη εμπορική ονομασία i-cloud. :139:

...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μην τα γράφεις αυτά, τους πικράνεις :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. Κι εγώ να μην τα γράψω όμως... ο κόσμος το 'χει τούμπανο το θέμα με το cloud της apple, όπως και τόσα άλλα. Από την άλλη, όλα αυτά δεν αφορούν τους χρήστες του i-phone. Αυτοί θα ρωτάνε ο ένας στον άλλον τι σημαίνει i-cloud και όταν μάθουν, (πάρουν μυρωδιά δηλαδή), θα τη λένε στους Nokia users γιατί αυτνοί δεν έχουν άι-κλάουντ ναούμ. Παίζει και το άλλο βέβαια. Τι έχεις κι εσύ cloud; Ναι αλλά δεν είναι "i". To δκο μας είναι "i"! :116:

...

Reaction score
777

...
Νίκο...Είναι αρκετά αστείο οτι οι ιστορίες σαν την παραπάνω αποτελούν καθημερινότητα για τον κόσμο της τεχνολογίας.Παρ όλ αυτά βλέπεις οτι δέν...Δέν ξέρω τον λόγο που η toshiba δέν φτιάχνει κανα σουπερ ντούπερ παντ ούτε το λόγο που η τελευταία "επιτυχία" της nokia είναι ένα κακοφτιαγμένο κατασκεύασμα φτιαγμένο για Γιαπωνέζο πολίτη.
Το θέμα είναι οτι η τεχνολογία δείχνει να μήν θέλει να ακολουθήσει τον ποιοτικό-user friendly δρόμο της apple.Ας μήν συζητήσω για τα laptop...ένα σοβαρό touchpad(το ποντίκι του laptop) δέν υπάρχει εκτός του apple.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το θέμα είναι οτι η τεχνολογία δείχνει να μήν θέλει να ακολουθήσει τον ποιοτικό-user friendly δρόμο της apple.
Σιγά την "τεχνολογία". Είναι προφανές ότι δεν ασχολούνται ρε Άλεξ.

...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Ας μήν συζητήσω για τα laptop...ένα σοβαρό touchpad(το ποντίκι του laptop) δέν υπάρχει εκτός του apple.
στα laptop των 500 ευρώ δεν θα βρεις, έχει δοκιμάσει σε laptop των 2.000 ευρώ και πάνω;
Την τεχνολογία δεν την δημιουργεί η Apple, άλλοι την δημιουργούν και η Apple την πλασάρει.
Εταιρία η οποία ασχολείται μόνο με consumer συσκευές δεν έχει ποτέ σίγουρο μέλλον, κάτι να στραβώσει πάει χάθηκε, παραλίγο να το πάθει αυτό η Apple στο παρελθόν.
Δείτε λίγο με τι ασχολούνται οι ανταγωνίστριες εταιρίες σαν τις HP, Nokia, IBM, Samsung, LG, Ericsson για να καταλάβετε τις διαφορές.
Δείτε και την RIM με τα Blackberry, πως ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια που έπαιζε μόνη της και πως είναι τώρα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

στα laptop των 500 ευρώ δεν θα βρεις, έχει δοκιμάσει σε laptop των 2.000 ευρώ και πάνω;
Την τεχνολογία δεν την δημιουργεί η Apple, άλλοι την δημιουργούν και η Apple την πλασάρει.
Εταιρία η οποία ασχολείται μόνο με consumer συσκευές δεν έχει ποτέ σίγουρο μέλλον, κάτι να στραβώσει πάει χάθηκε, παραλίγο να το πάθει αυτό η Apple στο παρελθόν.
Δείτε λίγο με τι ασχολούνται οι ανταγωνίστριες εταιρίες σαν τις HP, Nokia, IBM, Samsung, LG, Ericsson για να καταλάβετε τις διαφορές.
Δείτε και την RIM με τα Blackberry, πως ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια που έπαιζε μόνη της και πως είναι τώρα.
Πές μου ένα laptop ανεξαρτήτου τιμής που έχει ποντίκι τόσο καλό ή και καλύτερο του apple να πάω να το δώ.Επειδή ψιλοασχολούμαι επαγγελματικά με το θέμα και βλέπω ότι λάπτοπ υπάρχει....προσωπικά δέν έχω δέι κάτι παρόμοιο.Ανεξαρτήτως τιμής...

Reaction score
98
Απάντηση: Re: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Σιγά την "τεχνολογία". Είναι προφανές ότι δεν ασχολούνται ρε Άλεξ.

...
Τον όρο "τεχνολογία" τον καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται ο καθένας μας με διαφορετικό τρόπο.Κάποιος μπορεί να μην χρειάζεται τίποτα παραπάνω από τις βασικές λειτουργίες ενός κινητού (sms,calls) ,κάποιος άλλος να θέλει να έχει πρόσβαση και στα email του ,κάποιος άλλος να χρειάζεται ακόμα περισσότερα .Όσες περισσότερες οι ανάγκες τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για εξέλιξη κοκ.Στην περίπτωση της apple η "τεχνολογία" "σερβίρεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμα και για τον πλέον μη εξειδικευμένο χρήστη.Αποτέλεσμα? Να έχει γεμίσει ο ντουνιάς iUsers (iPhone,iPad κτλπ) .Η εμπορικότητα οφείλεται στην ευκολία χρήσης εφαρμογών που μέχρι πρότινος ήταν "κινέζικα" για τους περισσότερους , αυτό δεν θεωρώ πως είναι κατακριτέο.
Ο developer μιας εφαρμογής/τεχνολογίας δεν είναι πάντα αυτός που θα το πλασάρει και καλύτερα στην αγορά (αναρίθμητα παραδείγματα), στην περίπτωση της apple το leading σε πολλά είναι προφανές , κάποιοι το δέχονται και κάποιοι αρνούνται πεισματικά.Προσωπικά χρησιμοποιώ διάφορα interfaces , το της apple δεν μπορώ να το συγκρίνω με κανένα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop