Ενισχυτές KENWOOD KA7X και JVC A-X4

Reaction score
13
Υπάρχει συνφορουμίτης που να έχει άποψη ή εμπειρία από τα παραπάνω μοντέλα ενισχυτών της kenwood και της JVC;
Η άποψή του για τα μηχανήματα αυτά θα μου ήταν πολύτιμη.....

Reaction score
29.774
Απάντηση: Ενισχυτές KENWOOD KA7X και JVC A-X4

Ψάξε λίγο μέσω ebay- google.
Λογικά κάτι θα βρείς.

Reaction score
13
Το μόνο που βρίσκω είναι τα manuals και φωτογραφίες αλλά θα ήθελα άποψη η οποία να είναι από χρήστη των εν λόγω συσκευών....

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.292
μπορεις να παρεις την δικια μου αποψη εχω επισκευασει τουλαχιστον 10 απο τον καθενα ενισχυτη οποτε τους ξερω αρκετα καλα ...Τι ακριβως θελεις να μαθεις ?

Reaction score
13
Γνωρίζοντας ότι ο ένας είναι 60W και ο άλλος 110W δεν θα ήθελα να είναι το απόλυτο κριτήριο επιλογής για να οδηγήσουν τα ηχεία B&W CM9.
Εκείνο που θα με ενδιέφερε καταρχήν θα ήταν η ηχητική συμπεριφορά του καθενός και αμέσως μετά η ποιότητα κατασκευής τους. Επίσης το γεγονός πως ο ένας έχει μόνο πρίμα-μπάσα ενώ ο άλλος EQ πέντε περιοχών πόσο θετικά επιρεάζει την ποιότητα του ήχου. Νομίζω πως θα έχεις ξεκάθαρη άποψη μετά από επισκευαστική εμπειρία πολλών τεμαχίων επομένως «κρέμομαι» απ τα χείλη σου και είμαι όλος αυτιά…..

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.292
αρχικα θα πρπει να εχει κατα νου οτι και τα δυο μηχανημα ειναι σε καποια ηλικια ...αυτο σημαινει οτι καποιος δεν μπορει να εγγυηθει οτι αυτα ειναι σε αρχικη κατασταση ...ειναι πιθανον να εχουν καποια θεματα και γενικα καλο θα ηταν να τους εριχνες μια ματια ..

ακομα και σφραγισμενα να ηταν στο κουτι τους μετα απο τοσο χρονια ειναι σιγουρο οτι κατι θα εχουν .Οι ενισχυτες δεν ειναι μηχανηματα σταθερης καταστασης σκονη βρωμες και χρονος εναι οι εχθροι τους .

Τωρα.... και τα δυο μηχανηματα ειναι μηχανηματα παραγωγης δεν εχουν κατι ιδιιατερο να σου προσφερουν ηχητικα .... με απλα λογια ειναι πλα μηχανηματα hifi και για την ηλικια τους αν υπηρχε μια κλιμακα να τα βαθμολογησεις θα επερναν λιγο πανω απο την μεση

Για να ειμαστε σωστοι θα πρεπει να πουμε οτι ενας τετοιος ενισχυτης σημερα για να εχει λογο υπαρξης η θα επρεπε να ειναι απαλ συντηρημενος και να βρισκεται σε ενα χωρο σε να δευτερευον συστημα η να ειναι μπουνια αναβαθμισμενος για να μπορει να σταθει σε ενα κυριο συστημα και αυατο μαλλον με μεση εως μικρη ισχυ .

Γενικα με τα σημερινα δεδομενα και την ποιοτητα που εχουν φτασει τα συστηματα η χρηση equalizer δεν παιζει .. μονο χρωματα προσθετει σον ηχο ( και θορυβους μαζι με αυτα ) τα οποια ειναι φυσικα υπερτονισμενα και φυσικα μη αληθινα

αυτα σε γενικες γραμμες ...ειμαι στην διαθεση για περισσοτερες λεπτομερειες αν χρειαστει ...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

για τα cm9 αυτοι οι ενισχυτες και καινουριοι να ηταν δεν θα τα βγαζαν περα. Αρκετα απαιτητικα ηχεια και για σημερινους ενισχυτες, θελουν ποιοτικη ισχυ και η αναλυση τους επιβαλλει την οδηγηση απο εναν επισης αναλυτικο ενισχυτη. Αν εχεις καποιον απο τους δυο θα μπορουσες να τον αξιοποιησεις σε ενα δευτερευον συστημα και ενα απολυτα εισαγωγικο ηχειο θα ηταν οτι καλυτερο.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.292
Πολυ σωστα αυτο ειναι κατι που ξεχασα να αναφερω ...σιγουρα και σαν ειδος αλλα και σαν ηλικια τα μηχανηματα αυτα δεν ειναι για απαιτητικα φορτια

αν παρατηρησεις σε ολους οσους επισκευαζουν τετοια μηχανηματα παντα προτεινω χρηση σε δευτερευων συστημα και με ευαισθητα ηχεια ...

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
13
Ρε παιδιά ο KENWOOD KA7X έχει ισχύ 110W στα 8Ω....δεν είναι αρκετή;
Δηλαδή σε τι ισχύ πρέπει να προσανατολιστώ;

Επίσης όλο αυτό το πάθος για vintage μηχανήματα αφορά "δευτερεύοντα συστήματα";
Ρωτώ γιατί έχω έναν "σύγχρονο" ενισχυτή 2X80 και πάω σε vintage για καλύτερα αποτελέσματα, μήπως είμαι σε λάθος δρόμο;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα watt φιλε μου δεν ειναι απο μονα τους ενδειξη ικανοτητας οδηγησης. επισης τα watt δεν "λενε" ποσο μουσικος και αναλυτικος ειναι ενας ενισχυτης. Αλλα τα 50 watt ενος yamaha RX-397, αλλα τα 50W ενος naim nait 5i, αλλα τα 25W πληρους ταξης Α ενος Pass F5. H ικανοτητα ενος ενισχυτη στην οδηγηση εχει να κανει με την δυνατοτητα μεγιστης παροχης στιγμιαιας ισχυος, ρευματος οταν το ηχειο κατεβαινει χαμηλα σε αντισταση, και δεν σταματαει εκει. Υπαρχουν πολλες παραμετροι. Οσον αφορα την κινηση σου να πας απο εναν συγχρονο ενισχυτη σε εναν vintage, ειναι λαθος, ακομα περισσοτερο αν τα ηχεια που καλεισαι να οδηγησεις ειναι τα CM9. Δεν ξερω ποιος ειναι ο ενισχυτης σου τωρα αλλα κατα πασα βεβαιοτητα ειναι ικανοτερος αυτων που ανεφερες. Δεν βλεπω γιατι τα vintage μηχανηματα να υπερτερουν σε σχεδιαση και συνεπως να εχουν καλυτερα αποτελεσματα απο τα σημερινα. Δεν μιλαω για ακραιες καταστασεις οπου τα πραγματα ειναι προφανη, πχ ενος σετ προ τελικου Luxman πχ, που το 1990 μπορει να κοστιζε 1000000 δραχμες, σε σχεση με εναν σημερινο ολοκληρωμενο των 200~300 ευρω. Ενας ολοκληρωμενος ομως εισαγωγικος ενισχυτης του 90, δεν ακουγεται πουθενα σε σχεση με εναν αντιστοιχο σημερινο.

φιλικα, Tyler

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Για να ερθουμε στο προκειμενο, για τα CM9 κοιτα συγχρονους ενισχυτες με εκκινηση τον ΧΤΖ στα 780 ευρω που ειναι περιπτωση, και μετα κοιτα πανω απο το 1000ρικο, σε ενισχυτες τυπου Roksan Kandy K2, Xindak XA6950, Nad C375BEE, Creek Destiny II, Hegel H100, Harman Kardon HK-990, και γενικως μηχανηματα αυτης της κλασης με σοβαρα ποιοτικα watt και ρευμα. Τα ηχεια σου ειναι πολυ καλα.

Reaction score
29.774

Εχω αντίθετη άποψη απο τον Παντελή οσο αφορά στα vintage μηχανήματα.
Οχι ολα βέβαια , αλλά πολλά vintage μηχανάκια είναι σαφώς καλύτερα απο τα περισότερα φτηνιάρικα σημερινά.Το 70 80 90 , ακόμα και το 00 , έβγαιναν εξαιρετικά μηχανήματα , τόσο απο σχεδίαση , οσο και απο υλοποίηση.Είναι τόσο πολλά που δεν τα θυμάμαι καν.Οπως πολύ σωστά είπε ο Παντελής , πχ luxman προ τελικός. Αλλά οχι μόνο .Υπήρξαν εξαιρετικοί ολοκληρωμένοι απο sansui, denon , pioneer, accuphase, yamaha, και άλλων κατασκευαστών , που μπορούν να βρεθούν μτχ στο ebay σε καλές τιμές , και σε όποια κατάσταση μπορεί κανείς να φανταστεί.
Δεν χρειάζεται να σπρώξει κάποιος χιλιάρικα για να πάρει εναν καλό ενισχυτή.
Υπομονή - ψάξιμο και μερικές γνώσεις είναι νομίζω υπερ αρκετά.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Εχω αντίθετη άποψη απο τον Παντελή οσο αφορά στα vintage μηχανήματα.
Οχι ολα βέβαια , αλλά πολλά vintage μηχανάκια είναι σαφώς καλύτερα απο τα περισότερα φτηνιάρικα σημερινά.Το 70 80 90 , ακόμα και το 00 , έβγαιναν εξαιρετικά μηχανήματα , τόσο απο σχεδίαση , οσο και απο υλοποίηση.Είναι τόσο πολλά που δεν τα θυμάμαι καν.Οπως πολύ σωστά είπε ο Παντελής , πχ luxman προ τελικός. Αλλά οχι μόνο .Υπήρξαν εξαιρετικοί ολοκληρωμένοι απο sansui, denon , pioneer, accuphase, yamaha, και άλλων κατασκευαστών , που μπορούν να βρεθούν μτχ στο ebay σε καλές τιμές , και σε όποια κατάσταση μπορεί κανείς να φανταστεί. Δεν χρειάζεται να σπρώξει κάποιος χιλιάρικα για να πάρει εναν καλό ενισχυτή.
Υπομονή - ψάξιμο και μερικές γνώσεις είναι νομίζω υπερ αρκετά.

Γιαννη δεν λεω για τα ακριβα εξαιρετικα μηχανηματα 20ετιας και βαλε. Εξαλλου και μενα ο πρωτος μου ολοκληρωμενος ηταν ο Sansui 911... Τα μηχανηματα κλασης εκεινης της εποχης συγκρινονται με καποια σημερινα. Ριξε μια ματια στην αρχη του thread να δεις τα μηχανηματα με τα οποια θελει ο φιλος μας να οδηγησει Cm9. Εκεινοι οι απιστευτοι τελικοι της Yamaha των 90s (θυμισε μου το μοντελο..) , ναι θα τα οδηγουσαν. Οχι ομως εισαγωγικα μοντελα τετοιου τυπου. Συμφωνω με τις εταιριες που ανεφερες και προσθετω ακομα και τη marantz με εκεινα τα φοβερα monoblock, και εκεινα τα Denon, PΟΑ νομιζω η σειρα.

Αυτα τα μηχανηματα και να τα βρεις μεταχειρισμενα μπορεις να τα κανεις σερβις με αναπυκνωση κλπ. Σιγουρα ομως θα θελουν αλλαγη κ τα τρανζιστορ εξοδου τα οποια ως γνωστον ειναι δυσκολο να βρεις και αν τα βρεις δεν θα ναι ματσαρισμενα με αποτελεσμα να κινδυνευεις να αλλαξεις τον ηχο και την ισχυ του μηχανηματος. Αυτα τα μηχανηματα τα φροντισουμε στο βαθμο του εφικτου και τα κραταμε για συναισθηματικους λογους σε συγκεκριμμενα συστηματα για να μας κρατανε συντροφια μεχρι σημερα.

Reaction score
29.774

Επειδή χάθηκαν κάποια πόστς , λόγω προβλήματος του server, να ξαναγράψω , οτι δεν χρειάζεται αλλαγή των τρνζίστορς ισχύος η οδήγησης, παρα μόνο των πυκνωτών σε ενα ενισχυτή.
Και μάλλιστα ούτε καν όλων των πυκνωτών θα έλεγα , αλλά κάποιων απο τα τροφοδοτικά.
Εκτός και υπάρχει εμφανές πρόβλημα.Τα τρανζίστορς ισχύος δεν εχουν λόγο να αλλαχθούν εκτός και είναι καμένα.Χοντρικά αυτά.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.292
σωστα .... συμφωνω και εγω σε οτι αφορα τα τρανσιστορς οσο για τους πυκνωτες τι 5 τι 10 ? η διαφορα σε κοστος ειναι μικρη ....

Στα ποστ που χαθηκαν ειχα γραψει οτι δεν ειναι τρομαχτικη η διαφορα μεταξυ ενος vintage και ενος συχρονου .... οι μεν vintage εχουν σαν οπλο τους την γενικα υψηλη ποιοτητα κατασκευης αλλα η ηλικια και η συντηρηση καθως και οι μειωμενες ευκολιες ειναι ενα θεμα .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.159
Απάντηση: Re: Ενισχυτές KENWOOD KA7X και JVC A-X4

Ρε παιδιά ο KENWOOD KA7X έχει ισχύ 110W στα 8Ω....δεν είναι αρκετή;
Δηλαδή σε τι ισχύ πρέπει να προσανατολιστώ;
Είναι σχετικά επαρκής, και δοθέντος πως τα ηχεία σου είναι 4ωμα, πάρε αυτόν και όχι τον JVC.

Επίσης όλο αυτό το πάθος για vintage μηχανήματα αφορά "δευτερεύοντα συστήματα";
Κατά βάσιν, ναι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, (όπως αυτή), στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αυτοί οι δύο ενισχυτές, που στην εποχή τους ήταν ενισχυτές "της σειράς" (ας το πούμε έτσι). Τέλος πάντων, αν επιμένεις σε vintage μηχανές, και στο πλαίσιο που δεν ξεφεύγω από τον προϋπολογισμό σου, θα πρότεινα να πάρεις κυρίως αυτό, ή ένα από αυτά, σε συνδυασμό κυρίως με αυτό, ή αυτό, ή αυτό, και θα είσαι πολύ καλά.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Πολλοι ειναι οι τεχνικοι που συνιστουν αλλαγη των τρανζιστορ εξοδου, μετα βεβαια χρονικα απο την αλλαγη πυκνωτων. Προφανως γιατι ισως πεφτει η αποδοση τους. Για να αφησουμε την γενικη κουβεντα vintage vs καινουρια, ας επικεντρωθουμε στο θεμα του φιλου ο οποιος θελει απο εναν καινουριο ενισχυτη να παει σε αυτους που αναφερει για να οδηγησει τα CM9 με καλυτερα αποτελεσματα. Στην ερωτηση του αν η στροφη προς το vintage ειναι σωστη κινηση, απαντησα οτι αν βρει παλια μηχανηματα κλασης που τοτε κοστιζαν σοβαρα χρηματα, και σε κατηγοριες τιμης ανω του μυριου, τοτε ναι με ενα καλο σερβις μπορει να οδηγει τα CM9 με αξιωσεις. Τα εισαγωγικα μοντελα που αναφερει, ακομα και στην καινουργη τους κατασταση, κατα τη γνωμη μου δεν συγκρινονται πουθενα με ενα εισαγωγικο μοντελο αντιστοιχης τιμης σημερα, πχ του Harman Kardon HK-980. Για να μην πλατιαζω περαιτερω, τα CM9 θελουν συγχρονα μηχανηματα κλασης 1000 ευρω και ανω, και αν ειναι να πας σε vintage θελεις σοβαρα μηχανηματα που στην εποχη τους ηταν σε ανωτερη κατηγορια τιμης και που ειχαν κ καποια σωστη χρηση κατα τη διαρκεια της ζωης τους.

Τα B&W CM9 δεν οδηγουνται και δεν αξιοποιουνται με ενισχυτες εισαγωγικους ανεξαρτητως ηλικιας.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...επίσης, δες κι αυτά.

μπραβο βρε Κωστα, και σε προηγουμενο ποστ εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω το μοντελο αυτων των Luxman. Τετοιας κλασης ενισχυτικα ναι, επισης καποιοι τελικοι της Yamaha που επισης δε θυμαμαι μοντελο καθως και Marantz, ΜΜ νομιζω η σειρα..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.159

μπραβο βρε Κωστα, και σε προηγουμενο ποστ εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω το μοντελο αυτων των Luxman. Τετοιας κλασης ενισχυτικα ναι, επισης καποιοι τελικοι της Yamaha που επισης δε θυμαμαι μοντελο καθως και Marantz, ΜΜ νομιζω η σειρα..
Βρήκα κι ένα τέτοιο, αλλά πεντέμισυ χιλιάρικα είναι μάλλον πολλά, άσε που είναι ασήκωτη ντιβανοκασέλα... :114:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.156
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound