Foobar 2000 με ARC και T-Racks Plugins

Reaction score
12
Μια και υπαρχει ενδιαφερον , παμε λοιπον :
Θα χρειαστουμε το τελευταιο foobar 2000 και τα 2 plugin απο την ik multimedia,
το ARC (συστημα ισοσταθμισης χωρου βασισμενο στο Audyssey)και το T-Racks.
Τα 2 plugin δεν ειναι δωρεαν καθοτι επαγγελματικα .
Με το ARC και το μικροφωνο του κανεις μια ισοσταθμιση του χωρου με ελαχιστο τις 12
μετρησεις οπως και στους ενισχυτες της Denon .Δημιουργειται ενα ARC.dll με την ισοσταθμιση σε ενα φακελο Steinberg-Vstplugins.Κανουμε εγκατασταση και το T-Racks
το πληρες (πιο ακριβο) και παλι δημιουργει ενα T-Racks.dll στον ιδιο φακελο με το ARC.

Πρεπει να εγκαταστησουμε το Wraper VST 2.4 adapter για να δεχεται τα vst plugin στα
components του Foobar.
Προσθετουμε εκει τα δυο plugin πρωτα το arc και μετα το T-racks.Ισως χρειαστει
να βαλουμε και το Acon effect chainer που κανονιζει τη σειρα στα plugin (ακομα δοκιμαζω χωρις να εχω καταλαβει διαφορα).
Για να κανουμε μετρησεις με το ARC πρεπει να εχουμε εγκαταστησει τους οδηγους ASIO4All πριν .Αυτα
Να και καποιες εικονες :

Attachments

Reaction score
12
Απάντηση: Foobar 2000 με ARC και T-Racks Plugins

Το αποτελεσμα με ενα ταπεινο HP laptop των 500 € και απο την αναλογικη του εξοδο, χωρις
Hiface ας πουμε , ειναι μαγικο !

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.861

Καταρχήν, καλημέρα και ευχαριστούμε για την σύντομη παρουσίαση.

Θυμάσαι να μας πεις το κόστος των plug-ins καθώς και τον τρόπο απόκτησής τους;

Reaction score
12

Αν μπεις στην ιστοσελιδα τους θα δεις ευκολα τις τιμες (ik multimedia).
Εγω τα δοκιμαζω απο τις ''γνωστες'' πηγες με μικροφωνο απο onkyo
με πολυ καλα αποτελεσματα.Γυρω στα 600€ επιπλεον για να μην ασχοληθεις
με καλωδια ,ρακ και ''μαγικα'' μαντζουνια ειναι πολυ λογικη τιμη νομιζω...
Ο ταπεινος μου Yamaha απογειωθηκε .
Ηθελε αρκετο ψαξιμο στο στησιμο και φαντασια αλλα αξιζε τον κοπο.
Για τον συγκεκριμενο συνδυασμο δε, η ik multimedia διαρυγνυει τα ιματια της
οτι ειναι το απολυτο στησιμο για επαγγελματικα στουντιο.

Reaction score
1.438
Re: Απάντηση: Foobar 2000 με ARC και T-Racks Plugins

το t-racks τι κανεις ακριβως ?
επειδή το στήσιμο το καναμε μαζι με τον videophile ( και στο δικο μου συστημα) το t-racks σε γενικες γραμμες ειναι ενα συστημα επεξεργασίας ηχου. εχουν δημιουργήσει ειδικους αλγορίθμους για να μπορεσουν να αναπαραγάγουν τον ηχητικό χαρακτηρα καποιον μηχανημάτων αναφορας ηχουν ( παλιοτερα μοντελα). πηραν δηλαδη τον ηχο τους τον ανελυσαν και εβγλαν αλγοριθμους ωστε μεσώ του t-racks να μπορεσεις να εχεις την ιδια χροια ηχου που ηχαν τα μηχανηματα αυτα. περα απο αυτο ομως μπορεις να επεμβεις οπου θελεις και να κανεις οποια παραμετροποίηση θελεις./..ακομη και αλυσίδα μπορεις να κανεις απο επεξεργαστές ωστε να εχεις το τέλειο αποτελεμα...και πραγματικά δουλεύει

Reaction score
1.188

Αν μπεις στην ιστοσελιδα τους θα δεις ευκολα τις τιμες (ik multimedia).
Εγω τα δοκιμαζω απο τις ''γνωστες'' πηγες με μικροφωνο απο onkyo
με πολυ καλα αποτελεσματα.
To μικρόφωνο θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις;

Reaction score
1.438

το καλυτερο ειναι να εχεις το mic της εταιρίας...αλλα και ενα mic με προδιαγραφές audicy νομιζω οτι κανει καλη δουλεια. οσο καλυτερο το mic τοσο πιο ακριβες αποτελεσμα

Reaction score
12

Το μικροφωνο που δινει η εταιρεια ειναι ταιριασμενο με το προγραμμα για να δινει αλγοριθμους
ακριβειας.Για δοκιμες βεβαια μου ταιριαξε το μικροφωνο της audyssey απο onkyo .Απλα θελει
η σταθμη του ηχοβολισμου να ειναι στα 85-90 db και το μικροφωνο σε ευαισθησια που ρυθμιζεται
απο το ARC κατα τη διαδικασια ευκολα.Επισης μετραμε στο υψος που βρισκονται τα τουιτερ με το
μικροφωνο να κοιταζει πανω και πρωτη μετρηση στην κυριως θεση ακροασης.Χρειαζονται 12 υποχρεωτικες αλλα μπορουμε να συνεχισουμε .

Reaction score
1.188

Η κάρτα ήχου μπορεί να παίζει συγχρόνως τους ήχους για τις μετρήσεις και να ηχογραφεί με το μικρόφωνο;
Ἠ μήπως υπάρχει δυνατότητα η αναπαραγωγή των ήχων να γίνεται από την εξωτερική και η μέτρηση με το μικρόφωνο να γίνεται από την onboard; Ή μήπως κάτι τέτοιο θα μείωνε την ακρίβεια των μετρήσεων;

Reaction score
12

Κανενα θεμα με τις καρτες ηχου.Απλα με οτι μετρησεις με αυτο θα πρεπει να παιζεις γιατι γινεται
μερος της ισοσταθμισης.

Reaction score
1.188

Κανενα θεμα με τις καρτες ηχου.Απλα με οτι μετρησεις με αυτο θα πρεπει να παιζεις γιατι γινεται
μερος της ισοσταθμισης.
Πολύ σωστά...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον! Τώρα μένει να βρούμε αυτά τα plug-ins... Ποιός να είναι άραγε ο γνωστός τόπος; ....

Reaction score
1.438

Πολύ σωστά...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον! Τώρα μένει να βρούμε αυτά τα plug-ins... Ποιός να είναι άραγε ο γνωστός τόπος; ....
xaxaxa....ελα ντε....

Reaction score
1.438
παντος απο μια πρωτη εντυπωση...φαινεται να κανει μεγαλυτερη δουλεια σε πιο μικρη κατηγορια μηχανηματων....εκει τα αποτελεσματα ειναι εντυπωσιακα....

Reaction score
2.001

Δεν έχω ασχοληθεί άλλη φορά με ισοστάθμιση χώρου.
Χρησιμοποιώ όμως το Foobar και το θεμα αυτό μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
Για να καταλάβω, αν έχω στην κατοχή μου αυτά τα 2 προγράμματα και συνδέσω το laptop μου με τον ενισχυτή (οπτική ή αποκλειστικά αναλογικές εξόδους;) και χρησιμοποιήσω το μικρόφωνο του yamaha, θα μπορέσω να κάνω ισοστάθμιση του χώρου και να πάρω ένα αισθητά βελτιωμένο αποτέλεσμα κατα την αναπαραγωγή μουσικών αρχείων απο το laptop μου;

Reaction score
1.438

ακριβως...αναλογικη η οπτικη δεν εχει σημασια..οποια θελεις χρησημοποιεις....θα παζεις με το foobar με τα συγεκρημενα Plugin ενεροποιημενα στο foobar.

Reaction score
12

Δεν έχω ασχοληθεί άλλη φορά με ισοστάθμιση χώρου.
Χρησιμοποιώ όμως το Foobar και το θεμα αυτό μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
Για να καταλάβω, αν έχω στην κατοχή μου αυτά τα 2 προγράμματα και συνδέσω το laptop μου με τον ενισχυτή (οπτική ή αποκλειστικά αναλογικές εξόδους;) και χρησιμοποιήσω το μικρόφωνο του yamaha, θα μπορέσω να κάνω ισοστάθμιση του χώρου και να πάρω ένα αισθητά βελτιωμένο αποτέλεσμα κατα την αναπαραγωγή μουσικών αρχείων απο το laptop μου;

Οχι ομως με το μικροφωνο του Υamaha (το εχω δοκιμασει και δουλευει μονο χαμηλες-μεσαιες).
Θα χρειαστεις δανεικο μικροφωνο απο καποιον που εχει Denon ή Onkyo με audyssey πιστοποιηση.

Reaction score
12

Οι ρυθμισεις για οποιον ενδιαφερεται ειναι :
Wasapi out στο Foobar σε Windows 7 , 150 ms buffer ,24 bit ,resambler στα 88200 ή 96000 kbps αν δεν σας ακουγεται ηχος , ultra τσεκαρισμενο και πριν απο τα Vst plug-ins .Το ARC flat και το
T-Racks στα pref με τσεκαρισμενα τα low latency και 0 db max .Το λαπτοπ μου κανει μικροδιακοπες
στον ηχο αν δεν το εχω σε μεγιστη αποδοση στις ρυθμισεις ενεργειας (υποψιαζομαι οτι πολλοι θα
αντιμετωπιζετε αυτο το προβλημα χωρις να βρισκατε λυση ).Το 88200 ειναι πιο σωστο συμφωνα
με αρθρο του AVmentor περι upsampling-oversampling αλλα μαλλον δεν λειτουργει στο foobar
με ολες τις καρτες ηχου.Το linear phase στα εκουαλαιζερ του T-Racks δεν δουλευει με low latency ενεργοποιημενο
αλλα μαλλον δεν χρειαζεται.Το low latency ειναι απαραιτητο σε αναπαραγωγη σε πραγματικο χρονο ,οι αλλες
επιλογες ειναι για remastering κλπ.

Reaction score
12

Για οσους δεν εχουν καταλαβει τι πετυχαινουμε με αυτον το συνδυασμο να πω τα εξης ,
το foobar με wasapi βγαζει bit-perfect ,μετα ερχεται το Arc να δεσει τον ηχο που βγαινει απο
τα ηχεια με το χωρο μας διορθωνοντας το μπουμαρισμα που ειναι το μεγαλυτερο
προβλημα συνηθως αλλα και διαφορες φασης ,αντηχησεων κλπ που μας στερουν λεπτομερειες
της ηχογραφησης
και τελος αλλα μαλλον ειναι η σωστη αρχη ,ερχεται το T-Racks που φτιαχνει τον ηχο δινοντας
λαμπατες και αλλου ειδους ''αναλογικες '' αρετες στον ηχο οντας πραγματικος χαμαιλεοντας...
Το συστημα θα ακουγεται πλεον σαν "Hi-end'' (ωχ ,αναψα φωτιες χε χε )

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@