Πρόβλημα σε SONY KDL-46W4500

Reaction score
11
Απάντηση: Πρόβλημα σε SONY KDL-46W4500

Στο διπλανό forum πολλοί χρήστες έχουν το ίδιο πρόβλημα και ψάχνουν τη λύση.
Το πρόβλημα είναι γενικό. Εχει ενημερωθεί η sony και προσπαθεί να το λύσει με fw update.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=85662

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Kατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Sony:

Για την σειρά W4500 δεν έχει βγεί firmware update.Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αλλάζοντας την γλώσσα στα Αγγλικά.
Για όλες τις υπόλοιπες σειρές αν σας παρουσιαστεί πρόβλημα καλέστε την Sony στο 210 6782000 να σας δώσουν το τηλέφωνο του εκάστωτε service.Οι τεχνικοί έρχονται στον χώρο σας και κάνουν την αναβάθμιση.

Reaction score
1
Kατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Sony:

Για την σειρά W4500 δεν έχει βγεί firmware update.Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αλλάζοντας την γλώσσα στα Αγγλικά.
Για όλες τις υπόλοιπες σειρές αν σας παρουσιαστεί πρόβλημα καλέστε την Sony στο 210 6782000 να σας δώσουν το τηλέφωνο του εκάστωτε service.Οι τεχνικοί έρχονται στον χώρο σας και κάνουν την αναβάθμιση.
Ευχαριστω παρα πολυ για τη πληροφορια ,θα το δοκιμασω και ελπιζω για τα καλυτερα!!!

Reaction score
0
Απ'οτι έμαθα απο το σερβις της sony , το πρόβλημα οφείλεται στο EPG του mega. Ισως για αυτο να λύνεται το πρόβλημα με την αλλαγή γλώσσας.

Reaction score
1
Μεχρι στιγμης μετα την αλλαγη γλωσσας σε αγγλικα το προβλημα εξαφανιστηκε! Ειναι μικρο το χρονικο διαστημα βεβαια αλλα ελπιζω!
Ξερεις τι ειναι να θες να δεις dexter και να σου ερχεται η συντροφος και να βαζει τα μυστικα της εδεμ? ΤΡΑΓΙΚΟ!!!

Reaction score
0
Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και 1 μήνα (σποραδικά). Το μοντέλο της Sony μου είναι το KDL-40W4000. Τι έγινε όμως; Έκανε κανείς το firmware update; Λύθηκε το πρόβλημα; Του πήρανε λεφτά και αν ναι πόσο; (Αν πήρανε λεφτά πάντως .... αίσχος!!!)

Reaction score
0

Εγώ με την συγκεκριμένη τηλεόραση έχω πρόβλημα και με το κανάλι του ANT1 και με το MEGA. Σήμερα 26 Απριλίου του 2012 αναβαθμίστηκε το Firmware και ελπίζω ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα το οποίο είναι καθαρά πρόβλημα της συγκεκριμένης τηλεόρασης. Αυτό το λέω διότι συγγενείς μου έχουν άλλα μοντέλλα της Sony και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ψηφιακή εκπομπή σε κανένα κανάλι. Επίσης με καμμιά τηλεόραση άλλης εταιρείας (Εγώ έχω Philips & LG) δεν υπάρχει πρόβλημα

Reaction score
50

και σε μένα έγινε χθες fw update μεσω δικτύου (40W4500). Ελπίζω να λύθει το πρόβλημα.

Reaction score
0

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι με την αναβάθμιση που μου έγινε αυτόματα πριν από 3 περίπου βδομάδες, το πρόβλημα λύθηκε (40W4500)..

Reaction score
0
Καλησπέρα, πρόσφατα η SONY KDL 46W4500 παρουσίασε πρόβλημα με είδωλα στην οθόνη. Κάτι σαν αναδίπλωση της εικόνας, τα βλέπω δύο φορές σαν να υπάρχει κάποιος καθρέφτης στο κέντρο της οθόνης. Στην αρχή όταν δούλευε για κάνα τεταρτάκι και ζεσταινόταν, καθάριζε, όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει.
Έχετε καμιά ιδέα; Λέτε να είναι οθόνη;

Reaction score
227
υπάρχει πιθανότητα και μεγάλη μάλιστα να είσαι τυχερός και να φταίει ο t-con , βρίσκεις στο ebay με 50 ευρώ συνήθως.

Reaction score
0
Μένω Γλυφάδα και ενώ παλιότερα είχα απευθυνθεί σε κάποιον στην Αργυρούπολη που είχε service Sony και εξυπηρετούσε τα ΝΠ, με ενημέρωσαν ότι έχει κλείσει. Στο service της Sony μου είπαν για 34€ επίσκεψη + εργασία+ανταλ/κο. Φοβάμαι μην έρθει και μου πει οθόνη, δώσω και το 50ρικο και την πετάξω. Είμαι ηλεκτρονικός στο επάγγελμα αλλά παρότι ασχολήθηκα στα νιάτα μου με service τηλεοράσεων, δεν ακολούθησα αυτό το επάγγελμα και δεν μπορώ να βάλω χέρι σε τέτοιες τηλεοράσεις πλέον. Αυτός ο t-con τι ακριβώς είναι; Αν τον βρω από ebay αλλάζει εύκολα; Θέλει κολλητήρι ή είναι πάνω σε βάση στο τυπωμένο;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιον τεχνικό ιδιώτη από ΝΠ; Πήρα κάποιον κ.Κρητικό που βρήκα τυχαία από Google και μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι η οθόνη οπότε δεν έρχεται να την πάρει. Κρίμα είναι να την πετάξω αν δεν πιστοποιηθεί το πρόβλημα. Την είχα πάρει 1880€ το 2008 αν θυμάμαι καλά. Τι διάολο, στα 7 χρόνια χτύπησε η οθόνη; :cry:
Από την άλλη αν ήταν η οθόνη δεν θα χάλαγε μια και έξω; Αυτή μία το κάνει μία όχι o_O

Reaction score
227
όχι δεν χρειάζεται κολλητήρι, μια πλακέτα είναι που συνδέεται με το panel , την αλλάζεις πολύ εύκολα.

καλύτερα να έχεις δώσει 50 ευρώ , και αν δεν είναι αυτό και είναι το panel την δίνεις για ανταλλακτικά , παρα να την πας σε service , που αν σου πουν για panel και θα έχεις πληρώσει για να την δουν και θα την πετάξεις

Last edited:

Reaction score
0
Τώρα φαίνονται κανονικά και οι δύο φώτος. Ευχαριστώ πολύ.
Είδα στο youtube μερικά tutorials video για παρόμοια προβλήματα και αλλαγή του tcon αλλά ψάχνοντας στο ebay με το p/n και το s/n της τηλεόρασης δεν κατάφερα να βρω κάτι. Ισως να υπάρχουν αντιστοιχίες αλλά δεν ξέρω αν η SONY δίνει τέτοιες πληροφορίες. Είδα ότι σε μερικά μοντέλα sony ο tcon είναι ενσωματωμένος στο πάνω μέρος του panel και σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν αλλάζει. Οπότε πρέπει να την ανοίξω να δω εκ πρώτης αν φαίνεται ο tcon και μετά να τον αναζητήσω ίσως με κάποιον κωδικό που γράφει πάνω η πλακέτα.
Ήθελα και πανάκριβο μοντέλο SONY τρομάρα μου, το οποίο από ότι διάβασα στο καπάκι είναι μονταρισμένο στην Ισπανία.

Reaction score
0
Τελικά την άνοιξα, είδα τον tcon αλλά δεν έβαλα χέρι γιατί είδα ότι η πλακέτα είναι θωρακισμένη και στο πάνω μέρος είναι κολλημένο ένα αυτοκόλλητο σαν αλουμινόχαρτο. Την έδωσα για επισκευή σε ένα συνοικιακό μαγαζί και μετά από δύο μέρες μου απάντησαν ότι φταίει το panel :(. Δεν μπορώ να το χωνέψω, 7 ετών τηλεόραση αγορασμένη 1880€ .... >:(
Τι μου προτείνετε ρε παιδιά να κάνω; Να φωνάξω και το επίσημο service της Sony, μήπως και δεν εντόπισαν την βλάβη και την γλιτώσω; Όταν ρώτησα τα παιδιά που ήρθαν και την πήραν, αν αλλάξουν τον tcon για να δουν αν φτιάξει, μου είπαν ότι θα τον μετρήσουν. Εντωμεταξύ όλα αυτά τα πήγαινε έλα είναι 25άρια και 35άρια €. Να κάνω μια τελευταία προσπάθεια με την Sony ή θα πετάξω και άλλα λεφτά; Ξέρετε να μπορώ να την πουλήσω κάπου για ανταλλακτικά; Πλακέτες, μεγάφωνα ....κτλ;

Reaction score
227
καταρχήν χωρίς να θέλω να σε προσβάλω , λάθος κίνηση να την δώσεις σε κάποιο μαγαζί στην περιοχή σου , συνήθως δεν ξέρουν καν - η δεν τους συμφέρει να πουν ότι έχει ο t-con πρόβλημα (φαίνεται ότι εσύ γνωρίζεις οποτε δεν μπορούν να σου πουν 200 ευρώ , επισκευή) , επίσης με τα λεφτά που έδωσες θα μπορούσες να παραγγείλεις μια νέα t-con και να την δοκιμάσεις μόνος σου μιας και όπως σου είπα πιο πάνω δεν χρειάζονται κολλήσεις κτλ , ναι μπορεί να την μέτρησαν , αλλά αν έχει χαλάσει κάποιο ολοκληρωμένο τι μέτρησαν???

οπότε οι επιλογές σου είναι..

1) αγοράζεις ένα t-con το δοκιμάζεις , αν δεν είναι αυτό , τότε έχεις ένα καινούργιο t-con που το πουλάς για ανταλλακτικά μαζί με ότι μπορεί να πιάσει από την τηλεόραση

2) να την πας στην sony , και ο t-con να είναι θα σου πουν 300 ευρώ επισκευή , η έχει πρόβλημα το panel πάλι θα πληρώσεις που την είδαν και θα πάρεις μια χαλασμένη τηλεόραση ξανά

3) σταματάς να το ψάχνεις την δίνεις όπως είναι για ανταλλακτικά , η την πηγαίνεις σε ένα κάδο καδο ανακυκλωσης και παίρνεις καινούργια τηλεόραση.

Reaction score
0
ναι μπορεί να την μέτρησαν , αλλά αν έχει χαλάσει κάποιο ολοκληρωμένο τι μέτρησαν???
Δεν τίθεται θέμα προσβολής. Όταν μου λέει κάποιος ότι μέτρησα την πλακέτα, θεωρώ ότι άνοιξε το σχέδιο της τηλεόρασεις, Έβαλε πάνω τον παλμογράφο ή πλέον το lap top και είδε αν βγάζει εκεί που πρέπει τις τάσεις και τις κυματομορφές που πρέπει. Αυτό είναι για μένα μέτρημα, όπως το έκaνα εγώ όταν δούλευα επισκευή και πάγκο.

επίσης με τα λεφτά που έδωσες θα μπορούσες να παραγγείλεις μια νέα t-con και να την δοκιμάσεις μόνος σου μιας και όπως σου είπα πιο πάνω δεν χρειάζονται κολλήσεις κτλ ,
Θα το είχα κάνει αλλά ψάχνοντας στο ebay για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν βρήκα ανταλ/κο. Αν νομίζεις ότι μπορείς να μου βρεις θα το αγοράσω αμμέσως.
σταματάς να το ψάχνεις την δίνεις όπως είναι για ανταλλακτικά
Σωστά αλλά σε ποιον να την δώσω; Δεν ξέρω πως μπορώ να πουλήσω μέσω ebay. Αν τα καταφέρω μπορεί να ανοίξω ένα account και να βάλω για πούλημα όλες τις πλακέτες και τα ηχεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis