Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Αυτά τα ωραία θεωρητικά, δεν αναιρούν την υποχρέωση για τήρηση των νόμων, αν θέλουμε να είμαστε πολίτες μιας συντεταγμένης πολιτείας.
Αν δεν συμφωνούμε με τον νόμο, δεν τον καταπατούμε, προσπαθούμε να τον αλλάξουμε με τα εργαλεία που μας δίνει η δημοκρατία: συμμετοχή, οργανωμένη διαμαρτυρία και ψήφο.
Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι ότι εφ'όσον πλειοψηφική κυβέρνηση θέσπισε νόμο, ο νόμος πρέπει να τηρείται από όλους.
Ψιλά γράμματα...

Reaction score
0
Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Η νοοτροπία "εγώ δεν ακολουθώ το νόμο, επειδή άλλοι κάνουν άλλα πράγματα τα οποία είναι χειρότερα από αυτό που κάνω εγώ" είναι η ίδια ακριβώς με τη "δεν πειράζει που δεν πλήρωνα φόρους, που μπήκα με βύσμα στο δημόσιο, που που που, αφού άλλοι έκαναν περισσότερα και χειρότερα, και όταν κάνουν εκείνοι τα σωστά θα τα κάνω και εγώ", "δεν έχω μερίδιο ευθύνης εγώ που σφύριζα αδιάφορος σε όσα έβλεπα γύρω μου τόσα χρόνια, επειδή για όλα φταίνε οι πολιτικοί που με κορόιδεψαν"
Αν διάβαζες τι έγραφα και όχι να σε διακατέχει το μίσος και η απέχθεια προς εμάς,θα έβλεπες ότι ουδέποτε έγραψα ότι δεν ακολουθώ τον Νόμο.

Όσο δεν κάνεις τίποτα για αυτά και απλά τα χρησιμοποιείς ως φτηνές δικαιολογίες εδώ για να υπερασπιστείς την απόλυτη και με το έτσι θέλω κατάργηση εκ μέρους σου (και των ομοϊδεατών σου) ενός νόμου, δεν καταφέρνεις παρά να μιλάς με επιχειρήματα επτάχρονου.
Προς Θεού.Δεν θέλω την κατάργηση του Νόμου.Ας επιβληθεί παντού και να κλείσουν όλα τα καταστήματα.Μπορεί βέβαια να κλείσουν καφετέρειες,κέντρα,ταβέρνες,μπουζούκια κτλ και να μείνει όλος ο κόσμος χωρίς δουλειά αλλά ευελπιστώ,οι μη καπνιστές,ίσως καταφέρετε και σώσετε όλα τα παραπάνω,με την παρουσία σας βέβαια,αλλά αμφιβάλω.....

Επιπλέον άνοιξε ένα θέμα, κάνε καταγγελίες, ενεργοποιήσου για τα θέματα τα οποία θεωρείς σημαντικότερα από το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, και εκεί θα έχεις όλο τον κόσμο μαζί σου.
Δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο.Εχω μάθει να ζω με τον "ΝεοΕλληνα".Πολλοί από εδώ έχετε φιμέ τζάμια μπροστά,plexiglass στην πινακίδα,αρύθμιστα φώτα,εκκωφαντικές εξατμίσεις και άλλα πολλά και μετά φωνάζουμε ότι δεν εφαρμόζεται ο Νόμος κατά του καπνίζματος?Μα εδώ δεν εφαρμόζεται ο Νόμος σε άλλα πιο σοβαρά θέματα.

Επιλεκτικά έχει μάθει ο Ελληνας να φωνάζει για επιβολή του Νόμου.Γελάω ακόμη.

Πρίν φωνάξετε για την επιβολή του Νόμου κατά του καπνίσματος,σκεφτείτε τι έχετε κάνει εσείς και πόσο νόμιμοι είσαστε.Με λίγα λόγια όλο αυτό έχει να κάνει με το πόσο διπρόσωπος είναι ο Ελληνας.Δεν κοιτάμε το γενικό σύνολο,παρά ότι μας συμφέρει και ενοχλεί εμάς την εκάστοτε στιγμή και για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

δεν καταφέρνεις παρά να μιλάς με επιχειρήματα επτάχρονου.
Λυπάμαι που δεν έχω το επίπεδο μόρφωσης σαν το δικό σου αλλά προσπαθώ να πω και εγώ την άποψή μου.Οχι να την επιβάλλω.Να την πω.

Κατάλαβες?Η διαφορά του καπνιστή με τον μη-καπνιστή είναι ότι του καπνιστή δεν τον ενδιαφέρει που δεν καπνίζεις.

Αυτά τα ωραία θεωρητικά, δεν αναιρούν την υποχρέωση για τήρηση των νόμων, αν θέλουμε να είμαστε πολίτες μιας συντεταγμένης πολιτείας.
Αν δεν συμφωνούμε με τον νόμο, δεν τον καταπατούμε, προσπαθούμε να τον αλλάξουμε με τα εργαλεία που μας δίνει η δημοκρατία: συμμετοχή, οργανωμένη διαμαρτυρία και ψήφο.
Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι ότι εφ'όσον πλειοψηφική κυβέρνηση θέσπισε νόμο, ο νόμος πρέπει να τηρείται από όλους.
Συμφωνώ απόλυτα.Από συμμετοχή και διαμαρτυρία, άλλο τίποτα.Για λίγο μόνο.

Όπως τότε με το δυστύχημα στα Τέμπη.Συγκλονίστικαν όλοι οι Έλληνες και βγήκαν έξω τραβώντας βίντεο από τα λάστιχα των φορτηγών,με τι ταχύτητα διασχίζουν το συγκεκριμένο σημείο κτλ.Μετά από 6 μήνες το ξέχασαν.Ακόμη έτσι είναι.Μάλλον ίδια και χειρότερα.Δεν βλέπω κανέναν να φωνάζει.

Reaction score
2.238
Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είσαι διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Δεν καταλαβαίνεις ότι στα @@ αν καπνίζεις ή όχι, αρκεί να μην το κάνεις μπροστά στα μούτρα μου, να μην το αναπνέω και να μην βρωμοκοπάω τη συνήθειά σου όταν γυρνάω σπίτι.

Από κει και πέρα μπορείς να συνεχίσεις ως γνήσιος νεοέλληνας να λες ότι θα καπνίζεις επειδή άλλοι έχουν λάμπες ξενον στα αμάξια τους.

Μάλλον σύμφωνα με τη λογική σου επίσης όλοι οι κάγκουρες της επικράτειας θα είναι φανατικοί αντικαπνιστές...

Reaction score
29

Κατάλαβες?Η διαφορά του καπνιστή με τον μη-καπνιστή είναι ότι του καπνιστή δεν τον ενδιαφέρει που δεν καπνίζεις.
Λογικό.Δεν του προκαλώ ΕΓΩ βλάβη που δεν καπνίζω.Το αντίθετο συμβαίνει, έτσι δεν είναι ?

Reaction score
8

Δεν έχω δει και ακούσει ΕΝΑΝ άκαπνο,* ΕΝΑΝ...να παραπονεθεί σε κάποιο μπαρ η σε κάποια συναυλία γιατί
καπνίζει γύρω του το 80% των παρευρισκομένων.

Έχω ακούσει όμως και έχω δει ΠΟΛΛΟΥΣ να βρίζουν μόλις βγουν έξω.

Επίσης αυτούς τους ΠΟΛΛΟΥΣ, τους έχω ξαναδεί την επομένη στον ίδιο χώρο.

Προσωπικά αν έρθει κάποιος σε εμένα και με ρωτήσει γιατί καπνίζω, θα του απαντήσω τα παράπονά σου στη διεύθυνση
και μετά αν μπορώ θ αλλάξω θέση ώστε να μη τον ενοχλώ.

*Ψέματα, υπήρξε ένας, ο Marc Almond, που σχεδόν απαίτησε από τους μπροστινούς να το σβήσουν.......

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Αν δεν υπήρχε ο νόμος θα λέγατε τα ίδια οι μη καπνίζοντες? Βρήκαμε το νόμο που μας συμφέρει και τον κοπανάμε στον καπνιστή? Αν είναι έτσι και μερικοί σας αρέσουν οι νόμοι του κράτους και τους τηρείτε, τότε ασπάζεστε και όλους τους νόμους (μνημόνιο κλπ) η όπου σας συμφέρει είσαστε νομοταγείς πολίτες?

Δόθηκαν πολλά παραδείγματα για το τι καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να δημιουργηθούν στην υγεία του ανθρώπου, που είναι καθημερινά απλά δεν τα βλέπετε!! Μη ξαναλέμε περι ακτινοβολίας, για να μην μπούμε και στο τρυπάκι του μπορεί και να μας ψεκάζουν.

Μια φίλη μου αντικαπνίστρια που δούλευε σε καφέ ήταν τρισευτυχισμένη που επιτέλους για εκείνη δεν κάπνιζαν οι πελάτες. Τώρα που έδιωξαν κόσμο και η συγκεκριμένη είναι σπίτι της, με τους γονείς της (ενώ έμενε μόνη της) τα βάζει με τον εαυτό της.

notiskas: Το να υπάρχει επίθεση με τέτοιους χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν θέλεις να μας πεις ότι πλέον έχουμε και τη δική μας ράτσα οκ!! Είναι εύκολες κουβέντες.

Όλοι όσοι έχουμε γράψει σε αυτό το θέμα που άνοιξες όπως θα παρατήρησες από τα γραφόμενά τους, σέβονται τον πλησίον τους όχι επειδή το λέει ο νόμος, αλλά γιατί είναι πρώτα άνθρωποι και πράττουν το αυτονόητο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.359

Μπορείτε να διαφωνείτε όσο θέλετε.
Δεν είναι όμως επιχείρημα το "φτιάξτε πρώτα τα άλλα και μετά βλέπουμε γι' αυτό". Είναι μία δήθεν δικαιολογία που "αθωώνει" αυτόν που κάνει την παρατυπία και διαιωνίζει όλες τις αρνητικές καταστάσεις στη χώρα μας.
Όταν μιλήσουμε για τα φώτα xenon θα βγει κάποιος άλλος και θα πει "ας σταματήσουν κάποιοι να καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται κι εγώ θα τα βγάλω!". Άντε βρες μέση κι άκρη...

Όπως ειπώθηκε, υπάρχουν κάποιοι άγραφοι νόμοι που έχουν να κάνουν με τον σεβασμό του δίπλα μας και είναι (θεωρητικά) αυτονόητοι.

Προσωπικά δεν καπνίζω και αποφεύγω τους κλειστούς χώρους που συχνάζουν καπνιστές. Δεν είναι μόνο το παθητικό κάπνισμα. Είναι η τσιγαρίλαπου "ποτίζει" μαλλιά και ρούχα και μια ευαισθησία στα μάτια που τα κάνει να κοκκινίζουν και να δακρύζουν. Ούτως ή άλλως, αποφεύγω τα πολυσύχναστα μέρη και δεν βγαίνω ώρες και μέρες αιχμής, οπότε σπάνια θα αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Reaction score
17.625

Οι καπνιστες ειναι εξαρτημενα ατομα κι ετσι θα πρεπει ν αντιμετωπιζονται απο εμας τους μη καπνιστες.:103:

Με κατανοηση!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Αν ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν ντουμανιάζουμε ένα μωρό, δεν φταίει που είναι καπνιστής, φταίει που είναι γάιδαρος, και τέτοιος θα είναι και στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής του. Αν τον πετύχεις σε άλλες συνθήκες, θα υποστείς την έλλειψη σεβασμού στο συνάνθρωπο, η οποία τον διακατέχει, με άλλο τρόπο. Και φυσικά αν κόψει το τσιγάρο δεν θα αποκτήσει ξαφνικά ενδιαφέρον για τον πλησίον.

Το ίδιο ισχύει και για κάποιον άλλο άκαπνο που χωρίς να έχει προσωπικό πρόβλημα με τον καπνό (αντιθέτως σε πάρτι και συγκεντρώσεις όπου οι περισσότεροι καπνίζουν μπορεί να τον δεις πρώτη μούρη), τον πιάνει λύσσα κακιά με τον "παράνομο" - κι εδώ ακριβώς είναι που έρχεται και ταιριάζει αυτό που ειπώθηκε προηγουμένως για το κατά πόσον ο καταγγέλλων είναι νόμιμος ο ίδιος σε άλλα θέματα.

Reaction score
2.238

notiskas: Το να υπάρχει επίθεση με τέτοιους χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν θέλεις να μας πεις ότι πλέον έχουμε και τη δική μας ράτσα οκ!! Είναι εύκολες κουβέντες.

Όλοι όσοι έχουμε γράψει σε αυτό το θέμα που άνοιξες όπως θα παρατήρησες από τα γραφόμενά τους, σέβονται τον πλησίον τους όχι επειδή το λέει ο νόμος, αλλά γιατί είναι πρώτα άνθρωποι και πράττουν το αυτονόητο.
Επίθεση με χαρακτηρισμούς;

Προφανώς δεν κατάλαβες γρι από ότι είπα. Είπα ότι στη μανία των καπνιστών να μη ξεβολευτούν, επικαλούνται ρατσισμό εις βάρος τους, για κάτι που ουδεμία σχέση με ράτσα έχει. Σαν να νομίζουν ότι αποτελούν ξεχωριστή ράτσα από τους μη καπνιστές. Από εκεί και πέρα παραλήρημα περί μίσους των υπολοίπων και φυσικά ανάγκη διαχωρισμού της κοινωνίας σε καπνιστές και μη, δεν έκανα εγώ...

Σε ότι αφορά το "σέβομαι τον πλησίον μου, είμαι άνθρωπος πρώτα και πράττω το αυτονόητο, κλπ", λυπάμαι πολύ αλλά διόλου δε μου αρκεί. Ειδικά δεδομένου του ότι ζω σε μια χώρα γεμάτη γαϊδούρια. Εδώ λοιπόν χρειάζομαι το νόμο και την τήρησή του για να με προστατεύσει, αφού όπως φάνηκε και από την εμπειρία του φίλου που άρχισε το θέμα, καμία ευαισθησία δεν δείχνουν οι "φιλεύσπλαχνοι" συμπολίτες. Όσο για τα γραφόμενα αυτό που συγκράτησα είναι μεταξύ των άλλων παραδοχές ότι "ναι εγώ αν έβλεπα μωράκι θα το έσβηνα αμέσως" και στα καπάκια προτροπές τύπου "έξω ο αέρας είναι πιο καθαρός να πάτε εκεί" και νεοελληνικές εξυπνάδες επιπέδου "όταν όλοι τριγύρω θα σταματήσουν να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα με λάμπες ξενον (!) τότε και εγώ θα τηρώ την απαγόρευση του καπνίσματος" επειδή μεταξύ άλλων σε αυτή την κωλοχώρα θεωρούμε ότι η τήρηση των νόμων είναι κάτι που εναπόκειται στην καλή μας διάθεση και τη διακριτική μας ευχέρεια.

Όσο για το άλλο που μου είπες σχετικά με το μνημόνιο προσωπικά βλέπω δυο σκέλη του θέματος:

α) πολλοί που καπνίζουν αδιάντροπα εκεί όπου απαγορεύεται (ο μικρός φασισμός που δικαίως σε είχε ενοχλήσει σε άλλο θέμα...) θαρρούν ότι εκείνη την ώρα, τρομάρα τους, επαναστατούν απέναντι στο σύστημα και τη χούντα του

β) αν υπήρχε η συνείδηση της καθολικής τήρησης των νόμων σε αυτήν τη χώρα, όπως και η αντίληψη του τι σημαίνει αυτό για την ευρυθμία μιας δημοκρατίας, κανένα μνημόνιο δε θα είχαμε απέναντί μας τώρα

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Notiskas, τους καπνιστές δεν μπορείς να τους χαρακτηρίζεις συλλήβδην, όπως και καμία άλλη κατηγορία ανθρώπων. Άλλωστε, καπνιστές που δεν ανάβουν τσιγάρο σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται ή δεν ενδείκνυται (παρουσία παιδιών, αρρώστων κλπ.), αν δεν τους γνωρίζεις προσωπικά δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι καπνιστές ή όχι, άρα παραβλέπεις αυτούς που τηρούν το νόμο ή τη δεοντολογία και επικεντρώνεσαι μόνο σε ορισμένους, εξάγοντας συμπεράσματα για το σύνολο...

Reaction score
2.238

Το ίδιο ισχύει και για κάποιον άλλο άκαπνο που χωρίς να έχει προσωπικό πρόβλημα με τον καπνό (αντιθέτως σε πάρτι και συγκεντρώσεις όπου οι περισσότεροι καπνίζουν μπορεί να τον δεις πρώτη μούρη), τον πιάνει λύσσα κακιά με τον "παράνομο" - κι εδώ ακριβώς είναι που έρχεται και ταιριάζει αυτό που ειπώθηκε προηγουμένως για το κατά πόσον ο καταγγέλλων είναι νόμιμος ο ίδιος σε άλλα θέματα.
Αυτήν την αντίληψη δεν την καταλαβαίνω ειλικρινά. Και σε πάρτι πάω, και σε καφέ και σε μπαρ και παντού καπνίζουν. Ναι λοιπόν επιθυμώ να έχω κοινωνική ζωή, είναι τόσο εξωφρενικό το να έχω την απαίτηση αυτό να μη συμβαδίζει με την έκθεσή μου σε καπνό και τσιγαρίλα; Ειδικά δεδομένου ότι αυτό δεν είναι προσωπική μου παραξενιά,αλλά νόμος του κράτους;

Στο κάτω κάτω της γραφής ξαναείπα ότι στα @@ μου ("παπάκια μου" είναι αυτό, μη μου παρεξηγηθείτε!) αν ο άλλος καπνίζει ή μη. Ας φροντίσουν οι μαγαζάτορες να έχουν τα μαγαζιά τους τέτοια ποιότητα αέρα - εξαερισμού που να μην καταλαβαίνω τίποτα και ας έχει 1500 τσιγάρα αναμμένα τριγύρω μου.

Αλλά εδώ θα πει κανείς και με το δίκιο του, ότι έχουμε απενοχοποιήσει τη μη έκδοση αποδείξεων ως τρόπο να τα βγάλει ο μαγαζάτορας πέρα και θα πιάσουμε τώρα την καυτή πατάτα περί χωρητικότητας στα μαγαζιά - υποδομής τους για να μπορούν να υποδεχτούν τόσο κόσμο; Αστους μωρέ σε μαγαζιά που χωράνε 50 και έχουν άδεια για 70 να τσουβαλιάζονται 300 χωρίς εξαερισμό και συστήματα πυρόσβεσης, που να τα βγάλουν τώρα πέρα οι κακομοίρηδες, άσε μην απολυθεί και καμιά σερβιτόρα και αυξηθεί η ανεργία...

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Notiskas, τους καπνιστές δεν μπορείς να τους χαρακτηρίζεις συλλήβδην, όπως και καμία άλλη κατηγορία ανθρώπων. Άλλωστε, καπνιστές που δεν ανάβουν τσιγάρο σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται ή δεν ενδείκνυται (παρουσία παιδιών, αρρώστων κλπ.), αν δεν τους γνωρίζεις προσωπικά δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι καπνιστές ή όχι, άρα παραβλέπεις αυτούς που τηρούν το νόμο ή τη δεοντολογία και επικεντρώνεσαι μόνο σε ορισμένους, εξάγοντας συμπεράσματα για το σύνολο...
Δε με ενδιαφέρει να χαρακτηρίσω ή να ομαδοποιήσω τους καπνιστές, ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία ανθρώπων. Αυτό που κάνω είναι να γράφω σε ανθρώπους, ανάλογα με τα γραφόμενά τους. Το γεγονός λοιπόν παραμένει ότι η απαγόρευση δεν τηρείται και ότι κάποιοι εφευρίσκουν κάθε απίθανη δικαιολογία για αυτό.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Το γεγονός λοιπόν παραμένει ότι η απαγόρευση δεν τηρείται και ότι κάποιοι εφευρίσκουν κάθε απίθανη δικαιολογία για αυτό.
Αυτούς που λες , οταν τους βρείς να παρανομούν κάντους μήνυση, αλλα μην ''τραβάς απ τα μαλλιά'' το θέμα.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466

άσε μην απολυθεί και καμιά σερβιτόρα και αυξηθεί η ανεργία...
κυριε notiskas με αφορμη την τελευταια σας προταση θα ηθελα να σας κανω μια υποθετικη ερωτηση ,χωρις φυσικα να εισατε υποχρεωμενος να απαντησετε,απλα κ μονο για χαρη της συζητησης που γινετε εδω που ισως σας κανει να δειτε τα πραγματα απο μια αλλη σκοπια

εστω οτι ειχατε μια οικογενειακη επιχειρηση καφε μπαρ που εσεις εφαρμωζατε καθολικα το νομο και εξαφανιζατε τα τασακια
και ο διπλα σας μαγαζατορας δεν το εκανε...

εσεις τα βραδυα καθοσασταν με 1-2 παρεες ενω το διπλα μαγαζι ηταν γεματο κοσμο

θα γραφατε στα παπακια σας το νομο σε 1 εβδομαδα μεσα ξαναφαιρνοντας τα τασακια η θα προτημουσατε να χασετε μια επενδυση100-150.000 που με κοπο και ιδρωτα χτιζατε μια ζωη?

αυτο που θελω να πω ειναι πως ολα γινοντε για το χρημα
ειτε απο την πλευρα του κρατους(που βγαινει μια στο τοσο για την επιβολη προστιμων)
ειτε απο την πλευρα των επιχειρησεων που προσπαθουν να καταστουν βιωσιμες...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

... άσε μην απολυθεί και καμιά σερβιτόρα και αυξηθεί η ανεργία...
Η απάντηση αυτή με κάλυψε πλήρως! Βλέπω τον δικό σου "σεβασμό" απέναντι στους συμπολίτες σου.
Κάποιοι δεν είχαν την δυνατότητα μόρφωσης, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να ειρωνεύεσαι τη σερβιτόρα.
Δεν είσαι τόσο μικρός για να λες τόσο χοντρά λόγια.
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Reaction score
2.238
Εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε τίποτα, ή μόνο αυτά που θέλετε να καταλάβετε.

Η απόλυση της σερβιτόρας ήταν ειρωνεία όχι προς τη σερβιτόρα και το επάγγελμά της, αλλά προς τη λογική του επιχειρήματος. Με την ίδια ακριβώς λογική ας μην ξανακοπεί απόδειξη επειδή αυτός που δεν κόβει, κερδίζει περισσότερα και μπορεί να απασχολεί περισσότερες σερβιτόρες. Ας μην ξανακλείσει μαγαζί που παραβαίνει οποιοδήποτε κανονισμό, από αυτούς σχετικά με την κατάληψη δημοσίου χώρου, μέχρι αυτούς περί δημόσιας υγιεινής ή εργατικού δικαίου. Γιατί τώρα ναι μεν παρανομεί ο ιδιοκτήτης αλλά τρώνε ψωμί μερικοί υπάλληλοι, οπότε οφείλουμε όλοι να το βουλώνουμε. Και φυσικά κανείς από εσάς δεν "πρόσεξε" ότι η αναφορά στη θέση εργασίας της σερβιτόρας γινόταν σε ένα υποθετικό μεν αλλά ουσιαστικά παράνομο μαγαζί που παραβαίνει τους όρους και τη σχετική νομοθεσία λειτουργίας. Όταν όμως θα καεί κανα τέτοιο μαγαζί (από τα χιλιάδες κλουβιά σε όλη την επικράτεια) καίγοντας καμιά εικοσαριά θαμώνες και υπαλλήλους θα ακούμε πολίτες αγανακτισμένους, που οι αρχές δεν τήρησαν το νόμο. Πιθανότατα μερικοί από αυτούς θα είναι οι ίδιοι που τώρα υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας στον κλάδο διασκέδασης.

Και φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και ως απάντηση στον indiko που με ρώτησε αν θα ήμουν ιδιοκτήτης μπαρ τι θα έκανα. Θα του απαντήσω λοιπόν εκτός των παραπάνω, και ότι εφόσον δεν είμαι ιδιοκτήτης μπαρ έχω να προτείνω να εφαρμόζονται οι νόμοι, ώστε κανείς να μην μπορεί παρανομώντας να κερδίζει εις βάρος της τιμιότητάς κάποιων. Και αν ήμουν ιδιοκτήτης καφέ -μπαρ δε θα επαναστατούσα στην εφαρμογή του νόμου όπως έγινε προ ενάμιση έτους αλλά θα αντιδρούσα στη μη εφαρμογή του, με καταγγελία. Σαν και αυτές που συχνά πυκνά "φιλοδωρούν" γειτονικά μαγαζιά το ένα το άλλο.

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Αυτούς που λες , οταν τους βρείς να παρανομούν κάντους μήνυση, αλλα μην ''τραβάς απ τα μαλλιά'' το θέμα.
Νίκο δεν το κατάλαβα αυτό, πως τραβάω από τα μαλλιά το θέμα; Έγραψα την άποψή μου και στη συνέχεια απάντησα σε ερωτήσεις ή quote που μου έγιναν:203:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp