LED, Laser και...φως

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.539
Απάντηση: LED, Laser και...φως

Θυμάμαι σε συζήτηση με τον Zizik, που έλεγε ότι το μέλλον των laser είναι αμφίβολο, κυρίως λόγω της νομοθεσίας των ΗΠΑ σε ότι αφορά την ένταση εκπομπής τους.

Αντίθετα, φαίνεται ότι σιγά-σιγά γίνονται όλο και περισσότερα βήματα προς τα led.

Μακάρι, γιατί αν φτάσουμε σε μαζικότερη παραγωγή προβολέων βασισμένων επάνω τους, ακόμα κι αν το κόστος είναι αυξημένο κατά, ας πούμε, 50%, θα σπάσουν την αγορά.

Κι αυτό, αν αναλογιστούμε τα οφέλη από τη σταθερότητα του φωτός σε σχέση με τον χρόνο, αλλά και τη διάρκεια ζωής τους.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.439

πανε με ρυθμο χελωνας και ο κοσμος εχει βαρεθει.
Άμα έχεις την λύση για οικονομικό green laser πες την να μην ψάχνουν άδικα..

While red laser diodes are commercially available, there are no commercially available green laser diodes which can provide the required power at room temperature with an adequate lifetime.
http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_video_display

Και ο διπλασιασμός της συχνότητας είναι και αυτός ακριβός.
Πάντως αυτό που κάνει η Casio,δλδ να ενεργοποιεί πράσινο φώσφόρο με μπλέ λεντάκι φαίνεται υποσχόμενη και αρκούντως οικονομική λύση.

Reaction score
3

πανε με ρυθμο χελωνας και ο κοσμος εχει βαρεθει.

Άμα έχεις την λύση για οικονομικό green laser πες την να μην ψάχνουν άδικα..

http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_video_display

Και ο διπλασιασμός της συχνότητας είναι και αυτός ακριβός.
Πάντως αυτό που κάνει η Casio,δλδ να ενεργοποιεί πράσινο φώσφόρο με μπλέ λεντάκι φαίνεται υποσχόμενη και αρκούντως οικονομική λύση.
Eρώτησις κρίσεως.
Γι΄αυτό και τα πράσινα laser pointers,κάνουν πολύ ακριβότερα από τα μπλε;Αγόρασα κανα δύο αυτό τον καιρό και έβλεπα τις τιμές.

Reaction score
1
Επειδή σε Epson TW 700, φίλος μου, έχει βαρεθεί να αλλάζει λάμπες. Επιπλέον του εμφάνισε και γκρι πέπλο που μάλλον οφείλεται σε βρώμα των chip (κλειστά και δεν καθαρίζονται).
Σκέφτεται αγορά led - laser projector με μόνη απαίτηση τα 1080p, lcd, (ούτε 3D, ούτε wifi ή κάτι άλλο...) και καλή φωτεινότητα (αν και σε συγκριση με TW700 , καλή θα είναι) από ποια τιμή ξεκινάνε ?
Κάποια πρόταση ?
Αν χρειαστεί ανοίγω νέο thread...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Αν μιλάμε για hc προβολέα πες στον φίλο σου ότι θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι φθηνότεροι laser (δεν μιλάμε για rgb φυσικά) προς το παρόν ανήκουν στην epson και παίζουν στις 7 χιλιάδες περίπου. Φυσικά μιλάμε για εξαιρετικούς προβολείς με απόδοση που απλά δεν συγκρίνεται με τον tw700.
Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν ψάχνεις κάτι τέτοιο, οπότε θα πρέπει να κάνεις στροφή σε data laser 1080p προβολείς, μια αγορά που μου είναι εντελώς άγνωστη.
Μελέτησε λίγο κι εδώ αν θες.

Reaction score
1
Σε ευχαριστώ για την απάντηση...
Έχεις δίκιο, οι laser είναι αδοκίμαστοι και άγνωστοι ακόμη (πόσο μάλλον οι LED). Διαβάζω και τον ενημερώνω. Μου φαίνεται πιο καλά τον συμφέρει να πάρει άλλον ένα TW700 (δεν υπάρχει) ή κάτι σχετικό μέχρι να ωριμάσει η αγορά για laser - LED.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Σε ευχαριστώ για την απάντηση...
Έχεις δίκιο, οι laser είναι αδοκίμαστοι και άγνωστοι ακόμη (πόσο μάλλον οι LED). Διαβάζω και τον ενημερώνω. Μου φαίνεται πιο καλά τον συμφέρει να πάρει άλλον ένα TW700 (δεν υπάρχει) ή κάτι σχετικό μέχρι να ωριμάσει η αγορά για laser - LED.
Μπορείς να πάρεις αξιοπρεπή 1080p προβολέα πλέον με 700-800 ευρώ. Υπάρχουν πολλά threads εδώ γι' αυτήν την κατηγορία τιμής.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.105
Members
38.651
Νεότερο μέλος
Gver1