Μια ερώτηση για ένα αρχαίο μηχάνημα

Reaction score
3.085
Καλό μεσημέρι σε όλους

Έχω ένα Pioneer CLD-2950 Laserdisc Player και αρκετούς δίσκους LD. Στην αυγή της καριέρας του, το μηχάνημα συνοδεύοταν από ένα επεξεργαστή/προενισχυτή Pro-Logic, τον SSD-66THX της ADA, και η σύνδεση ήταν μόνο από την αναλογική (στέρεο) έξοδο προς την αντίστοιχη είσοδο του προενισχυτή. Αργότερα, πρόσθεσα μια ομοαξονική έξοδο AC-3, για να ακούω Dolby Digital από όσους δίσκους έφεραν αυτή την κωδικοποίηση, ενώ προστέθηκε και ένας επεξεργαστής DD της Marantz (o DP-870) με αντίστοιχη είσοδο AC-3 γι αυτό τον σκοπό και με αναλογική είσοδο 5.1 pass-through. Ομοαξονική ή οπτική ψηφιακή είσοδο SPDIF δεν είχε ο Marantz. Ο συνδυασμός αυτών των δύο επέτρεπε την ακρόαση των δίσκων Laser, είτε με πρόγραμμα Dolby Prologic είτε με Dolby Digital.

Μετά βγήκαν τα πιο εξελιγμένα ψηφιακά και αυτό ξεχάστηκε. Εγώ δεν έκανα καμιά περαιτέρω προσπάθεια να το χρησιμοποιήσω, παρά μόνο περιστασιακά, και χωρίς πολλές απαιτήσεις. Επιθυμώ τώρα να το ξαναβάλω μπροστά, αλλά θέλω να ξεδιαλύνω ένα πράγμα: Περνάει το σήμα Dolby Prologic από την οπτική ψηφιακή του έξοδο, ώστε να συνδεθεί σε κάποια αντίστοιχη είσοδο ενός μοντέρνου προενισχυτή (ή ενισχυτή) AV και να ακούγονται οι δίσκοι που έχουν μόνο τέτοιο πρόγραμμα στην κωδικοποίησή τους ή απαιτείται υποχρεωτικά μόνο σύνδεση αναλογική από την έξοδο στέρεο του player προς κάποια αντίστοιχη είσοδο του προενισχυτή ή ενισχυτή?

Ευχαριστώ.
-

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.713
Απάντηση: Μια ερώτηση για ένα αρχαίο μηχάνημα

Τελικά είμαστε αρκετοί που έχουμε ακόμη τα Laserdisc ε;

Reaction score
96

ναι Μιχαλη ειμαστε!!!! (και να σου πω την αληθεια ,μια χαρα στεκονται ακομη και σημερα ,εποχη που τα dvd & τα blueray μεσουρανουν)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.707
Re: Απάντηση: Μια ερώτηση για ένα αρχαίο μηχάνημα

ναι Μιχαλη ειμαστε!!!! (και να σου πω την αληθεια ,μια χαρα στεκονται ακομη και σημερα ,εποχη που τα dvd & τα blueray μεσουρανουν)
Βλέπονται μόνο σε CRT πάντως. Στις πλάσμα μου, φρίκη. :402:

Reaction score
3.085

Zizik, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για την παρέμβαση. Πραγματικά, η δυνατότητα αυτή μου λύνει τα χέρια σ' αυτό που θέλω να κάνω.

Καλημέρα σε όλους.
-

Reaction score
249

στις 125" βλεπονται;
τωρα θα μου πεις και μερικα καλα avi βλεπονται

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.525