Unison Research S6

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Καλησπέρα,

Θέλω προτάσεις για λάμπες EL34, για τον Unison Research.

Μουσική Jazz και Rock.

Ευχαριστώ

Reaction score
9
Απάντηση: Unison Research S6

Με δεδομένο ότι οι καλές NOS εκτός από δυσέβρετες κοστίζουν αρκετά θα σου πρότεινα αυτές τις νέας παραγωγής λάμπες http://www.ebay.com/itm/Quad-matche...ltDomain_0&hash=item4aaefb5427#ht_1014wt_1159

Αν θες να κινηθείς πιο οικονομικά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τις JJ KT77 που είναι αντίστοιχες της EL34
http://www.ebay.com/itm/JJ-E34-Matc...tronics_R2&hash=item588fbe78e2#ht_1270wt_1392

Αν θες οπωσδήποτε NOS τότε οι RFT είναι η πιο οικονομική επιλογή.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Για πες, για τι διαφορές μιλάμε στον ήχο δηλαδή. Αξίζουν τα λεφτά τους.?

Reaction score
9

Οι KT77 είναι μία πιο πουσαρισμένη έκδοση της EL34 όσον αφορά τις επιδόσεις. Οι Treasure είναι μία highend λάμπα όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής σε σχέση με άλλες λάμπες. Οι RFT είναι ότι κοντινότερο σε ήχο στις πανάκριβες και δυσέβρετες Mullard EL34 αλλά πρέπει να τις προμηθευτείς από αξιόπιστο έμπορο ενώ ο ήχος τους ίσως δεν είναι τόσο δυναμικός όσο των λαμπών νέας παραγωγής. Η ποιότητα του ενισχυτή σου νομίζω σηκώνει ακόμα και ακριβές λάμπες αλλά το οικονομικό παίζει ρόλο σήμερα πιο πολύ από ποτέ. Πάντως μακριά από τις EH EL34, αν και όχι κακές, πάντως ηχητικά αδιάφορες λάμπες. Ακόμα και οι φτηνές Shuguang EL34 είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερες.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Μάλιστα θα διαβάσω, και τα ξαναλέμε.

Απο την αλλαγή στην προενίσχυση τι μπορώ να πάρω??

Εχω 2 ECC82.

Reaction score
9

Για τις ECC82/12AU7 έχεις πάρα πολλές επιλογές και σε NOS. Δες εδώ http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?76654-%CC%E9%EA%F1%FC%F2-%EF%E4%E7%E3%FC%F2-%E3%E9%E1-%EB%DC%EC%F0%E5%F2-12AX7-amp-12AU7

Ενώ για τις EL34 θα κοίταζα νέας παραγωγής λάμπες αλλά για τις ECC82/12AU7 θα προτιμούσα NOS. Καλύτερα να περιμένεις για τις προενισχύτριες αφού πάρεις τις EL34 (και τις στρώσεις) ώστε να μπορείς με ασφάλεια να εκτιμήσεις τι ακριβώς σου χρειάζεται.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Καλημέρα.

Σευχαριστώ θα το μελετήσω.

Κάτιμ άλλο τώρα. Ξέρει κανείς εαν είναι auto bias o ενισχυτής μου??

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Σευχαριστω Χρήστο. Όπως πάντα, άψογος και σαν άνθρωπος αλλα και σαν επαγγελματίας.
Οπότε να φανταστώ ότι λόγο auto bias δεν χρειάζομαι ματσαρισμενες λάμπες, σωστά;;

Και κάτι άλλο πως είναι δυνατόν ο S6 να μου αρέσει ποιο πολύ απο τον S8?? Περί ορέξεος κολοκυθοπιτα μάλλον. Ο S8 μου ακούγεται ναι μεν ποιο δυνατός και αποκαλυπτικος αλλά στο τελικό αποτέλεσμα με συνεπερνει ο 'velvety' ήχος του S6 ελεω πιθανώς της EL34, που εάν κάποιος ανακαλύψει μια λάμπα με καλύτερο έλεγχο στα χαμηλά, νομίζω ότι έχουμε πολυ καλο αποτέλεσμα στην κατηγορία τιμής.

Reaction score
9

Καλό το autobias αλλά καλύτερα ματσαρισμένες οι λάμπες. Έτσι κι αλλιώς τις λάμπες νέας παραγωγής πρωτίστως ματσαρισμένες τις πουλάνε, τουλάχιστον οι περισσότρεροι έμποροι.

Όσον αφορά την προτίμηση σε ένα μηχάνημα εκτός από θέμα γούστου είναι και θέμα συνέργειας με τα ηχεία σου. Εγώ όταν είχα τον Primaluna μου έκανε εντύπωση πόσο ανώτερο ήταν το αποτέλεσμα με τις EL34 σε σχέση με τις KT88 παρά τον πιο μοντέρνο ήχο των δεύτερων.

Μια και ψάχνεσαι για αναβάθμιση του ήχου σου να σου προτείνω την καλύτερη και φτηνότερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις. Αν ο ενισχυτής σου παίρνει ασφάλεια στο IEC (που νομίζω ότι παίρνει) αντικατέστησέ την με μία HiFi Tuning SilverStar π.χ. και δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου. Αναβάθμιση άμεση, ακουστή και με αστείο κόστος. Μόνο για να αλλάξεις ασφάλεια πρώτα να ξέρεις ακριβώς τον τύπο της.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Καλημέρα.

Θέλω να το συζητήσουμε αυτό..... Θα στείλω για ανάλυση ερωτήσεις.

Thanks

Reaction score
1

Σ ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια

Μόνο ματσαρισμένες
Εαν ειναι αματσάριστες υπάρχει κίνδυνος γιά τις λάμπες

Reaction score
1

Οσο για τον S-8 απλώς δεν συγκρίνεται Αλλο πράγμα η τρίοδος
Τώρα απο τη στιγμή ομως που σου αρεσε ο S-6 ολα τα αλλα ειναι απλώς γιά κουβέντα.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Χρήστο,

Όπως σου είπα ο S8 μου ακούστηκε όντως πολύ ζωντανός και αποκαλυπτικός, γρήγορος και με καλύτερο έλεγχο του μπάσου, αλλά ο S6 ''μαγικά'' μουσικός και να μειονεκτεί στα υπόλοιπα, αλλα όχι πάρα πολύ ώστε να έχουν διαφορά τιμής στα 3000 χιλιάρικα.

Και πραγματικά θα ήθελα κάποια στιγμή να μάθω πώς διαμορφώνονται αυτές οι τιμές...με ποια κατασκευαστικά κριτήρια....

Reaction score
1

Η λάμπα ειναι (πλαστελίνη) (την κουρδίζεις οπως θέλεις)
Τη δυναμική περιοχή της τριόδου και ιδικά της 845 και τις μεσαίες της δεν μπορεί να στη δώσει η πέντοδος

Μερικά απο τα κριτήρια .μεγαλύτερο τροφοδοτικό Μ/Τ κλπ, ακριβότερη λάμπα κ.α

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Και κάτι άλλο. Ο S6 έχει τις παρακάτω επιλόγες για την σύνδεση των ηχείων:

Τα ηχεία είναι τα Hyperion 968, τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

25 Hz to 25k Hz
Sensitivity: 90 dB
Impedance: 6 ohms, 3.8 ohms Minimum

Που είναι το ιδανικότερο για τα ηχεία μου??

Reaction score
9

Αν και χρειάζεται πειραματισμό συνήθως τα 4ohms είναι η καλύτερη επιλογή. Τη διαφορά θα την δεις κυρίως στο χαμηλό. Δοκίμασε και τις δύο με ένα τραγούδι με γεμάτο μπάσο και δες που κάθεται καλύτερα.

Από τη φωτο βλέπω ότι το iec παίρνει όντως ασφάλεια. Θα επιμείνω ότι είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις για αστείο κόστος.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Αν και χρειάζεται πειραματισμό συνήθως τα 4ohms είναι η καλύτερη επιλογή. Τη διαφορά θα την δεις κυρίως στο χαμηλό. Δοκίμασε και τις δύο με ένα τραγούδι με γεμάτο μπάσο και δες που κάθεται καλύτερα.

Από τη φωτο βλέπω ότι το iec παίρνει όντως ασφάλεια. Θα επιμείνω ότι είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις για αστείο κόστος.
Καλησπέρα.

Πόσο εύκολο είναι να κάνω αυτή την αλλαγή??
Μήπως όταν ξεκολλάει το εργοστασιακό iec, το επόμενο δεν κολλήσει ποτέ ξανά το ίδιο και απο κερδισμένος βγω χαμένος??
Δεν θέλω παρεξηγήσεις, απλά ρωτάω λόγο ασχετοσύνης.

Ευχαριστώ

Reaction score
9

Καλησπέρα, δεν ξεκολάς το IEC. Το IEC έχει ένα μικρό κομματάκι στο κάτω μέρος που είναι αυτόνομα αφαιρούμενο αν καταλαβαίνεις. Το κομμάτι αυτό που έχει την ασφάλεια μέσα λοιπόν βγαίνει αυτόνομα με μία απλή κίνηση της μύτης του κατσαβιδιού (εννοείται ότι πρέπει να έχεις βγάλει το καλώδιο ρεύματος). Αφού αλλάξεις την ασφάλεια το κουμπώνεις πάλι στη θέση του, τόσο απλά, διαδικασία plug n play δηλαδή.Το IEC παραμένει πάντα κολλημένο στη θέση του.

Στην φωτο φαίνεται καθαρά το τμήμα αυτό με το σχήμα της ασφάλειας στο μπροστινό μέρος του IEC:

Αν και φαίνεται ότι όλο το IEC είναι ένα συμπαγές κομμάτι μία πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει το περίγραμα του τμήματος που αφαιρείται.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Καλησπέρα, δεν ξεκολάς το IEC. Το IEC έχει ένα μικρό κομματάκι στο κάτω μέρος που είναι αυτόνομα αφαιρούμενο αν καταλαβαίνεις. Το κομμάτι αυτό που έχει την ασφάλεια μέσα λοιπόν βγαίνει αυτόνομα με μία απλή κίνηση της μύτης του κατσαβιδιού (εννοείται ότι πρέπει να έχεις βγάλει το καλώδιο ρεύματος). Αφού αλλάξεις την ασφάλεια το κουμπώνεις πάλι στη θέση του, τόσο απλά, διαδικασία plug n play δηλαδή.Το IEC παραμένει πάντα κολλημένο στη θέση του.

Στην φωτο φαίνεται καθαρά το τμήμα αυτό με το σχήμα της ασφάλειας στο μπροστινό μέρος του IEC:

Αν και φαίνεται ότι όλο το IEC είναι ένα συμπαγές κομμάτι μία πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει το περίγραμα του τμήματος που αφαιρείται.

Ελπίζω να σε κάλυψα.
Που θα προμηθευτώ το HiFi Tuning SilverStar ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.098
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος