στα ποσα db θα καουν τα Mission m30i???

Reaction score
0
παιδια στα ποσα db θα καουν τα m30i που ειναι 75 wattrms απο τον denon 2310???η δεν εχω προβλημα?? κυριως για ταινιες μιλαω:102:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: στα ποσα db θα καουν τα Mission m30i???

τα ηχεια καιγονται απο την παραμορφωση. Αν τα ακους και παραμορφωνουν και συνεχισεις να τα παιζεις σε ενταση που παραμορφωνουν, θα τα καψεις.

Reaction score
29.563

Τα db η decibels, είναι μονάδα- μονάδες ακουστικής πίεσης η στάθμης αν θέλεις.
Η ακουστική πίεση είναι αυτό που συλαμβάνει το ανθρώπινο αυτί.Είναι ανάλογο της ευαισθησίας του ηχείου , πάλι σε db, ανάλογο της ισχύος που δέχεται ηχείο ,σχετικώς ανάλογο του χώρου στον οποίο λειτουργεί το ηχείο.
Το ηχείο απο την άλλη ως μετατροπέας ενέγειας , δεν δέχεται db δλδ ακουστική πίεση, αλλά τάση σε volts και ένταση σε amperes.Η αν θέλεις ισχύ σε watts που είναι το γινόμενό τους.
Η σωστή ερώτηση λοιπόν , θα ήταν σε πόσα watts καίγονται τα εν λόγω ηχεία , η σε πόσα volts η σε πόσα amperes. Απλουστευμένα σε πόσα watts.
Ενα ηχείο η και μεγάφωνο εχει μια Α ικανότητα πρόσληψης ισχύος.Πχ 100watts. Για σύντομο χρονικό διάστημα , αναλόγως του μεγαφώνου μπορεί να λειτουργήσει και με μεγαλύτερη ισχύ, που μπορεί να φτάσει και το 150% . Οχι την μέγιστη συν 150 % αλλά σε μέγιστη 150 % . Για λίγο , πχ ενα λεπτό. Απο κει και πέρα λόγω αυξημένης θερμότητας κυρίως θα καταστραφεί.
Υπάρχει και η περίπτωση που αναφέρθηκε προηγουμένως απο τον Tyler durden , όμως .
Να καταστραφεί απο σήμα μικρότερης ισχύος απο την μέγιστη , αλλά παραμορφωμένου.Εαν το σήμα ξεφύγει για διάφορους λόγους απο την ημιτονοειδή μορφή του και φτάσει να γίνει μέχρι και τετραγωνικός παλμός, τότε το μεγάφωνο καταστρέφεται πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα σε πολύ πιο μικρές ισχείς.
Με λίγα λόγια ενας μικρός ενισχυτής που παραμορφώνει είναι πολύ πιθανό να σου κάψει τα ηχεία σου μια ώρα γρηγορότερα , απο εναν μεγαλύτερο σε ισχύ , απο την μέγιστη των ηχείων , που δεν παραμορφώνει και τα υπεροδηγεί , η τα οδηγεί στα όριά τους.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

με απλα λογια τα ηχεια πριν καπουν φωναζουν....κοψε κοψε......
βεβαια υπαρχει περιπτωση να μην ακους ......

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.454

καποια ηχεια εχουν ηλεκτονικη προστασια στα τουιτερ

roister crystal audio

γιατι δεν εχουν ολα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

γιατι τα μεταξωτα στριγκ ειναι για.....................

Reaction score
0

σωστα ολα αυτα αλλα εγω θα τα τσιμπαω λιγο σε ταινειες οποτε ο ηχος ειναι καθαρος ετσι??? δεν πιστευω να εχουν παραμορφωση τα δισκακια blue ray.:121: απλα εγω οταν βλεπω ταινια το βαζω στο -15 εως -10 db και για αυτο ρωτησα στα ποσα db θα καουν καταλαβατε???:107:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οταν και αν ακους κατι να τσουρουφλιζεται κοβεςι σταθμες.....ο καθαρος ηχος εχει να κανει με πολλα......

Reaction score
0

δηλαδη θα βλεπω οταν βλεπω ταινια πρεπει να εχω τα αυτια μου στην τσιτα?? μηπως ν ατα κατεβασω λιγο ενταση να ειμαι σιγουρος??

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ισοστάθμιση έκανες με τον Denon;
Αν ναι και δεν την έχεις πειράξει τότε μέχρι και το 0 στην ένταση είσαι εντάξει.

Reaction score
0

Ισοστάθμιση έκανες με τον Denon;
Αν ναι και δεν την έχεις πειράξει τότε μέχρι και το 0 στην ένταση είσαι εντάξει.
οχι δεν εκανα ακομα γιατι τα ηχεια δεν εχουν μπει πανω στον τοιχο οποτε περιμενω. σιγουρα δηλαδη ολα θα ειναι οκ??

Reaction score
2.699

Να σου πω τι κάνω εγώ φίλε μου , ακούω στην ένταση που με ικανοποιεί .
Ίσως σε κάποιες σκηνές να υπήρξε και κάποια παραμόρφωση , αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα ευτράπελα .

Προτιμώ να καούν και να αγοράσω κάτι ισχυρότερο αν τα συγκεκριμένα αποδειχθούν ανεπαρκή για τις στάθμες που ακούω , παρά όσα χρόνια τα κρατήσω να κατεβάζω την ένταση στον ενισχυτή .

Reaction score
0

Να σου πω τι κάνω εγώ φίλε μου , ακούω στην ένταση που με ικανοποιεί .
Ίσως σε κάποιες σκηνές να υπήρξε και κάποια παραμόρφωση , αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα ευτράπελα .

Προτιμώ να καούν και να αγοράσω κάτι ισχυρότερο αν τα συγκεκριμένα αποδειχθούν ανεπαρκή για τις στάθμες που ακούω , παρά όσα χρόνια τα κρατήσω να κατεβάζω την ένταση στον ενισχυτή .
κοιτα εγω επελεξα αυτα τα ηχεια λογο ελειψεις χωρου και για αυτο θα μπουν στον τοιχο. μελλοντικα που θα τα αλλαξω μερος θα παω σε κατι πιο μεγαλο σιγουρα! και εσυ τα m30i εχεις??

Reaction score
29.563

Κοίτα με 4ιντσο Mid bas και ενα tweeter, μην περιμένεις να μπορούν να φάνε πολύ ισχύ.
Εγω θα έλεγα το πολύ 50 watts rms.Tο πολύ και για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.Αν ο 2310 λέει 75 wrms στο κανάλι , σε πολυκάναλη λειτουργία μπορεί να πέσει στα 40 , με όλα τα κανάλια οδηγούμενα, οπότε λογικά είσαι εντάξει. Πρόσεχε μόνον μην κλιπάρει ο 2310 και τα πάρεις στο χέρι, κάτι που θα γίνει πολύ εύκολα.Εννοώ οτι σε ταινία με διάφορα εφφέ είναι πολύ εύκολο να κλιπάρει και να μην το πάρεις χαμπάρι.

Reaction score
0

Κοίτα με 4ιντσο Mid bas και ενα tweeter, μην περιμένεις να μπορούν να φάνε πολύ ισχύ.
Εγω θα έλεγα το πολύ 50 watts rms.Tο πολύ και για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.Αν ο 2310 λέει 75 wrms στο κανάλι , σε πολυκάναλη λειτουργία μπορεί να πέσει στα 40 , με όλα τα κανάλια οδηγούμενα, οπότε λογικά είσαι εντάξει. Πρόσεχε μόνον μην κλιπάρει ο 2310 και τα πάρεις στο χέρι, κάτι που θα γίνει πολύ εύκολα.Εννοώ οτι σε ταινία με διάφορα εφφέ είναι πολύ εύκολο να κλιπάρει και να μην το πάρεις χαμπάρι.
o 2310 105 watt ειναι ;) δηλαδη τι μου λες να προσεξω και τι να κανω???τι εννοεις με το κλιπαρει???

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οδηγησε τα ηχεια τους μεσα σε νορμαλ (για αυτα ) σταθμες και εισαι ΟΚ

Reaction score
0

βασικα ξεχασα να πω οτι τα εχω για surround m30i. αργυρη οταν λες νορμαλ δηλαδη στο ποσο εφοσον ειναι 105 βατ ο ενισχτυτης και 75 βατ αυτα??

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης