στα ποσα db θα καουν τα Mission m30i???

Reaction score
29.546
Απάντηση: στα ποσα db θα καουν τα Mission m30i???

o 2310 105 watt ειναι ;) δηλαδη τι μου λες να προσεξω και τι να κανω???τι εννοεις με το κλιπαρει???

Εσυ έγραψες 75 watts ανα κανάλι, δεν το έψαξα , να σου πω την αλήθεια.
Αλλά και 105 , να είναι , σε πολυκάναλη λειτουργία με ολα τα κανάλια οδηγούμενα δεν θα είναι πάνω απο 60 wrms.
Οταν λέμε οτι κλιπάρει ενας ενισχυτής , cliping, είναι το σημείο όπου φτάνει τα όρια της ισχύος του σε μια κάποια τιμή (χαμηλής σχετικά ) παραμόρφωσης. Πχ ο,5%.Απο κει και πάνω αυξάνεται πολύ γρήγορα και απότομα η παραμόρφωση παράλληλα με την αύξηση ισχύος που είναι σαφώς πιο μικρή.
Αποτέλεσμα κίνδυνος καταστροφής -καψίματος μεγαφώνων.

Reaction score
0

χμμμ μαλιστα. αλλα και παλι αυτο που ειπα ειναι οτι ειναι surround και εχω βαλει οριο στα 80 χερτζ. δηλαδη δεν θα εχω προβλημα απο οτι καταλαβα σωστα?

Reaction score
29.546

Κάτι ακόμα που δεν συζητήσαμε είναι το θέμα φορτίου, αντίστασης των ηχείων.
Οι ενισχυτές της denon και οχι μόνο , δεν τα πάνε καλά με ηχεία αντίστασης κάτω απο 6ohms.
Μέχρι τα 6 ohms τα πάνε καλά σχετικά. Απο κει και κάτω όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα , ιδίως όταν τα μεγάφωνα που είναι κάτω απο 6 ohms , είναι τα woofers.
Πρακτικά δεν υπάρχει woofer 6 ohms. Είναι είτε 8 , είτε 4.
Στην πράξη το 8 είναι 6,5 ωμικά , μια χαρά δλδ , και το 4 γύρω στο 3 , μπορεί και 2,5.
Το γράφω αυτό γιατί η σύνθετη αντίσταση ή αλιώς μιγαδική ενος μεγαφώνου δεν είναι σταθερή, αλλά μεταβάλεται με την συχνότητα του σήματος.
Τεςπα , το θέμα είναι να μην ζευγαρώσεις δύσκολα ωμικά φορτία με ενισχυτή που του φαίνονται δύσπεπτα.Γιατί εκεί θα έχεις αληθινό πρόβλημα, όπως μέχρι και κλείσιμο του ενισχυτή , αν ζοριστεί με το χαμηλό ωμικό φορτίο που θα δεί στην έξοδό του και κλειθεί να βγάλει ρεύματα που δεν μπορεί να δώσει , αλλά εσυ τα ζητάς , με τα ηχεία που του εχεις συνδέσει , και με την θέση του volume.
Some food for thought.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μαλλον αποκλειεται να τραβηξουν ταυτοχρονα οτι εχει στα σωθικα του ο ενισχυτακος, κοβοντας τα ηχεια στους 80 ή 100 ξεφορτωνεις ενισχυτη σου απο εξτρα δουλεια.

Reaction score
29.546

χμμμ μαλιστα. αλλα και παλι αυτο που ειπα ειναι οτι ειναι surround και εχω βαλει οριο στα 80 χερτζ. δηλαδη δεν θα εχω προβλημα απο οτι καταλαβα σωστα?
Εεε οχι δεν είναι ακριβώς ετσι.

Reaction score
29.546

μαλλον αποκλειεται να τραβηξουν ταυτοχρονα οτι εχει στα σωθικα του ο ενισχυτακος, κοβοντας τα ηχεια στους 80 ή 100 ξεφορτωνεις ενισχυτη σου απο εξτρα δουλεια.

Και οι 80 και οι 100 κύκλοι θέλουν ρεύμα για να παίξουν.
Αν θέλουμε κανονικό ξεφόρτωμα , πρέπει να παμε στους 250 , για να πούμε οτι μειώνουμε επαρκώς το φορτίο ενος ενισχυτή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

θελουν ρε γιαννη αλλα οχι ιδιο με αυτο κατω απο τους 80-60-κλπ,
βεβαια το ρευμα εξαρταται απο τις σταθμες, αν παιζεις τσουκου τσουκου μπαμ μπαμ .....νταξ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και το σαμπ απο που θα παζει ?
ή θες να κανεις το σαμπ λακερδα απο τα γκαζια...
ή να χεις τρυπα απο τους 250 μεχρι εκει που θα ξεκινα το σαμπονιο

Reaction score
0

μαλισταααα... να πω την αληθια τωρα εχω μπερδευτει πιο πολυ! :DDDDDD χαχα

Reaction score
15.548

σωστα ολα αυτα αλλα εγω θα τα τσιμπαω λιγο σε ταινειες οποτε ο ηχος ειναι καθαρος ετσι??? δεν πιστευω να εχουν παραμορφωση τα δισκακια blue ray.:121: απλα εγω οταν βλεπω ταινια το βαζω στο -15 εως -10 db και για αυτο ρωτησα στα ποσα db θα καουν καταλαβατε???:107:
Mια χαρα τα πας φιλε μου....εκει που παιζεις(-10 εως -15)εισαι οκ....

Μην ακους αυτους τους τρελους γιατι θα χαζεψεις...:116:

Reaction score
0

Mια χαρα τα πας φιλε μου....εκει που παιζεις(-10 εως -15)εισαι οκ....

Μην ακους αυτους τους τρελους γιατι θα χαζεψεις...:116:
χα χα χα λες ε να μην φοβαμαι ε?? :)

Reaction score
2.689

μελλοντικα που θα τα αλλαξω μερος θα παω σε κατι πιο μεγαλο σιγουρα! και εσυ τα m30i εχεις??
Μέχρι τότε δηλαδή θα κάνεις ότι θέλουν αυτά , που πιθανόν να μπορούν να σου δώσουν ότι θέλεις αλλά να μην το παίρνεις επειδή φοβάσαι μην καούν , τες πα.

Έχω τα sony pascal 335 σετ με ενεργό υπογούφερ .

και το σαμπ απο που θα παζει ?
ή θες να κανεις το σαμπ λακερδα απο τα γκαζια...
ή να χεις τρυπα απο τους 250 μεχρι εκει που θα ξεκινα το σαμπονιο
Σωστό και αυτό , αν κόψεις στα 250 θα έχεις κενό το οποίο εξαρτάται από το σαμπ , το δικό μου δηλαδή καλύπτει συχνότητες 26-200Hz , άρα αν τα υπόλοιπα ξεκινούν από τα 250 υπάρχει κενό , φυσικά το πόσο αντιληπτό θα είναι δεν ξέρω .

Reaction score
0

Μέχρι τότε δηλαδή θα κάνεις ότι θέλουν αυτά , που πιθανόν να μπορούν να σου δώσουν ότι θέλεις αλλά να μην το παίρνεις επειδή φοβάσαι μην καούν , τες πα.

Έχω τα sony pascal 335 σετ με ενεργό υπογούφερ .

Σωστό και αυτό , αν κόψεις στα 250 θα έχεις κενό το οποίο εξαρτάται από το σαμπ , το δικό μου δηλαδή καλύπτει συχνότητες 26-200Hz , άρα αν τα υπόλοιπα ξεκινούν από τα 250 υπάρχει κενό , φυσικά το πόσο αντιληπτό θα είναι δεν ξέρω .
κοιτα οπως ειπα και πανω τα εχω για surround. για μπροστινα εχω τα m35i που κατεβαινουν μεχρι τους 40 κυκλους και εχω καταλαβες?? και εχω τα m30i πισω απο τον καναπε στον τοιχο :)

Reaction score
1.187

παιδια στα ποσα db θα καουν τα m30i που ειναι 75 wattrms απο τον denon 2310???η δεν εχω προβλημα?? κυριως για ταινιες μιλαω:102:
Μην ανησυχείς, δεν θα καούν. Ειδικά και ως surround σαφώς κινδυνεύουν λιγότερο.

Reaction score
0

παιδια οκ!! θα παιζω τις ταινιες αφοβα! σας ςευχαριστω πολυ ολους!:)))

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Τα db η decibels, είναι μονάδα- μονάδες ακουστικής πίεσης η στάθμης αν θέλεις.
Η ακουστική πίεση είναι αυτό που συλαμβάνει το ανθρώπινο αυτί.Είναι ανάλογο της ευαισθησίας του ηχείου , πάλι σε db, ανάλογο της ισχύος που δέχεται ηχείο ,σχετικώς ανάλογο του χώρου στον οποίο λειτουργεί το ηχείο.
Το ηχείο απο την άλλη ως μετατροπέας ενέγειας , δεν δέχεται db δλδ ακουστική πίεση, αλλά τάση σε volts και ένταση σε amperes.Η αν θέλεις ισχύ σε watts που είναι το γινόμενό τους.
Η σωστή ερώτηση λοιπόν , θα ήταν σε πόσα watts καίγονται τα εν λόγω ηχεία , η σε πόσα volts η σε πόσα amperes. Απλουστευμένα σε πόσα watts.
Ενα ηχείο η και μεγάφωνο εχει μια Α ικανότητα πρόσληψης ισχύος.Πχ 100watts. Για σύντομο χρονικό διάστημα , αναλόγως του μεγαφώνου μπορεί να λειτουργήσει και με μεγαλύτερη ισχύ, που μπορεί να φτάσει και το 150% . Οχι την μέγιστη συν 150 % αλλά σε μέγιστη 150 % . Για λίγο , πχ ενα λεπτό. Απο κει και πέρα λόγω αυξημένης θερμότητας κυρίως θα καταστραφεί.
Υπάρχει και η περίπτωση που αναφέρθηκε προηγουμένως απο τον Tyler durden , όμως .
Να καταστραφεί απο σήμα μικρότερης ισχύος απο την μέγιστη , αλλά παραμορφωμένου.Εαν το σήμα ξεφύγει για διάφορους λόγους απο την ημιτονοειδή μορφή του και φτάσει να γίνει μέχρι και τετραγωνικός παλμός, τότε το μεγάφωνο καταστρέφεται πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα σε πολύ πιο μικρές ισχείς.
Με λίγα λόγια ενας μικρός ενισχυτής που παραμορφώνει είναι πολύ πιθανό να σου κάψει τα ηχεία σου μια ώρα γρηγορότερα , απο εναν μεγαλύτερο σε ισχύ , απο την μέγιστη των ηχείων , που δεν παραμορφώνει και τα υπεροδηγεί , η τα οδηγεί στα όριά τους.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Ωραιος!!!:444:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis