SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Reaction score
11
Tι σας έχω τι σας έχω!

Test "HXOY" για την σειρά 2000 της YAMAHA:

1)

2)

3)

Και επειδή ρώτησα μήπως και το S2000 είναι μαϊμού balanced, να και η επίσημη απάντηση της αντιπροσωπείας;

"Κύριε

Μετά από την επικοινωνία μας σας στέλνω το block diagram του μηχανήματος.
Σε αυτό φαίνεται η ύπαρξη ενός ηλεκτρονικού μεταγωγέα (ολοκληρωμένο IC10)το οποίο μεταφέρει την διαμορφωμένη πληροφορία και το clock από το δίσκο στο DAC ανάλογα τι είδος πληροφορία είναι αυτή (DSD ή PCM)
Στο DAC τώρα γίνεται η μετατροπή από τη ψηφιακή διαμόρφωση σε αναλογικό σήμα.
Πιστεύω ότι η παραπάνω σύντομη περιγραφή θα σας βοηθήσει στην κατανόηση της λειτουργίας του μηχανήματος.
Ευχαριστώ.
Εδώ όμως αναφέρεται και κάτι άλλο σημαντικό: το αρχείο DSD που παίρνουμε από το SACD, γίνεται αναλογικό άμεσα χωρίς προηγουμένως να μετατραπεί σε PCM όπως κάνουν άλλα μηχανήματα!

Το ίδιο ισχύει και για το SONY! Να τι λέει επίσημα το τεχνικό τμήμα στην Ελλάδα:

"Αγαπητέ κύριε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας για τη συσκευή SCD-XA5400ES, σας ενημερώνω και γραπτώς πως κατά την αναπαραγωγή των δίσκων SACD,το σήμα DSD εξάγεται κατευθείαν στις αναλογικές εξόδους χωρίς καμία απολύτως μετατροπή.

Με εκτίμηση,

Costas Karakostas
CIC Representative
SONY Hellas S.A.
Phone : +30 210 6782 122
Fax : +30 210 6782 007
E-mail : [email protected]
Sony Hellas S.A., a company registered in Greece
Registered office: Vasilisis Sofias 1, 15124, Marousi
Registered company number: 25623/01AT/B/92/1711"

Aυτά δεν θα τα βρεις αλλού!

....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Caravelle πολύ ωραία τα τέστ του ήχου αλλά για να τα δημοσιέυσεις θα πρέπει να υπάρχει γραπτη αποδοχή του περιοδικού.Υπάρχει;
Αν όχι τότε θα πρέπει να σβηστούν.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Caravelle πολύ ωραία τα τέστ του ήχου αλλά για να τα δημοσιέυσεις θα πρέπει να υπάρχει γραπτη αποδοχή του περιοδικού.Υπάρχει;
Αν όχι τότε θα πρέπει να σβηστούν.
Ότι πείτε παιδιά! Μέχρι τώρα δεν μου έχει ξανατεθεί και δεν το ήξερα!

Reaction score
11
Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Και ένα σύντομο review στους AUDIOGON για το SONY:

Review: Sony SCD-XA5400ES CD Player

I love natural recordings that capture the full acoustic envelope of the performances. The Shostakovich Sonatas performed by Ax and YYMa comes to mind...the Sony portrays the entire event in such an unforced and natural manner that it triggers ones acoustic memory into believing it is real. A player that offers no tone color or openness would be my worst nightmare. I replaced my BAT VK D5 24 bit CDP and was amazed at how much resolution and color was lost on the older design. The Sony re-creates the space, music and acoustic tones with overtones so completely that you start to smile and realize that you have been given a great gift...a peak into the performance as it occured at the recording session. My opinion of the Sony applies as much for the redbook section as it does for the SACD section. This player will become a classic product for digital playback....much better it does not get! It's a keeper at any price,,,for $1500 USD it is a freakin steal. This is Sony's best effort to date and manages to break new ground in the digital domain:)

Associated gear
Wilson Sophia speakers
Krell 400xi amp
Harmonic Tech Cables
MIT Oracle AC 2 power cord

Similar products
Sony SCD-1
Sony SCD-XA9000ES
Sony SCD-XA777ES
Levinson 39, 390S, 360S
Wadia 851
Krell SACD Standard
MF A5
BAT VK D524bit
ARC CD 3

εδώ:

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?rdgtl&1234500400&read

Reaction score
11

Άλλη μια σύγκριση με τον... βασιλιά:

Sony SCD-XA5400ES - CD/SACD Player vs 9000 !!!!

Vivid sound

But this favourable impression was from being limited exclusively to SACD. Take, as an example, the recording on CD of Leif Ove Andnes playing the late Schubert piano sonatas D960 and D850, where the subtle inflections in the first movement of the former have a greater substance, a more physical quality and a slightly greater range on the middle sections where the music is neither loud nor quiet. But where the replay definitely benefits from the XA5400ES's more expressive and better differentiated quality, the 9000 still has the edge.

One of the best surprises during our time with this player was hearing the way that old, familiar recordings scrubbed up clean under the XA5400ES's electronic gaze.

A particularly good example was the excellent Keb' Mo' recording of his Just Like You album, where we could hear the improvement even on its first play using the new player, despite not having played it for months – though this was quickly confirmed with the 9000. Via the new player, the sound was simply fresher, more vivid and alive.

The 9000 by contrast, sounded slightly detached and more distant. Singer Luka Bloom also retained that more tactile, closer quality, with no hint of aggression or the kind of digital evils that often attend a closer musical presentation.

The future of SACD

The Sony SCD-XA5400ES is a very impressive player with SACD, yet in some respects an even more impressive one with CD.

It somehow manages to better the more elderly, but more expensively-engineered SCD-XA9000ES, from which it appears to have been derived. In its time the 9000 set new standards, that others have sometimes equalled, but that have only occasionally bettered.

εδώ:

http://discuss.itacumens.com/index.php?topic=55958.0

D

deleted user 10898

Guest
Το ίδιο ισχύει και για το SONY! Να τι λέει επίσημα το τεχνικό τμήμα στην Ελλάδα:

"Αγαπητέ κύριε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας για τη συσκευή SCD-XA5400ES, σας ενημερώνω και γραπτώς πως κατά την αναπαραγωγή των δίσκων SACD,το σήμα DSD εξάγεται κατευθείαν στις αναλογικές εξόδους χωρίς καμία απολύτως μετατροπή.

Με εκτίμηση,

Costas Karakostas
CIC Representative
SONY Hellas S.A.
Phone : +30 210 6782 122
Fax : +30 210 6782 007
E-mail : [email protected]
Sony Hellas S.A., a company registered in Greece
Registered office: Vasilisis Sofias 1, 15124, Marousi
Registered company number: 25623/01AT/B/92/1711"

Aυτά δεν θα τα βρεις αλλού!
το σήμα DSD εξάγεται κατευθείαν στις αναλογικές εξόδους χωρίς καμία απολύτως μετατροπή.
ΗΜΑΡΤΟΝ!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369

Μη τρελαίνεσαι, καλά το γράφει. Το γράφει με απλά λόγια, δεν μπορεί να ξέρει τί γνώσεις έχει ο άλλος. Στο κάτω της γραφής, το DSD είναι σήμα PWM και δεν χρειάζεται DAC. Μόνο ένα φιλτράκι. Καλά το γράφει...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Μη τρελαίνεσαι, καλά το γράφει. Το γράφει με απλά λόγια, δεν μπορεί να ξέρει τί γνώσεις έχει ο άλλος. Στο κάτω της γραφής, το DSD είναι σήμα PWM και δεν χρειάζεται DAC. Μόνο ένα φιλτράκι. Καλά το γράφει...
παρτον τηλ και πεστου τα και γραψε εδω τι σου ειπε!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

το σήμα DSD εξάγεται κατευθείαν στις αναλογικές εξόδους χωρίς καμία απολύτως μετατροπή.
ΗΜΑΡΤΟΝ!
Εξηγώ: αυτό που είχε τεθεί σαν θέμα είναι το αν το DSD μετατρέπεται σε PCM πριν εξαχθεί στις αναλογικές, όπως συμβαίνει με άλλες υλοποιήσεις.

Άρα το "χωρίς καμία μετατροπή" είναι μία, καθ΄ υπερβολή (;), ευθεία απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Reaction score
0

Ξεθάβω αυτό το θρεντ μετά από τόσον καιρό με την ελπίδα ότι κάποιος θα ρίξει μια ματιά! Επειδή κι εγώ ψάχνω για ένα καλό 2κάναλο SACD πλέϊερ, κατά προτίμηση με balanced εξόδους είμαι ανάμεσα στο Yamaha και στο Sony. Δεν ξέρω αν κανένας έχει να προτείνει κάτι άλλο στην κατηγορία τιμής μέχρι 1500 Ευρώ.

Το ερώτημά μου είναι πώς γίνεται το Sony 5400 να παίρνει στον ήχο 3,8 και να θεωρείται "μονόδρομος, προς το παρόν, για τους λάτρεις των μοναδικών δυνατοτήτων του", ενώ το Yamaha παίρνει 4,4 και είναι και τεσταρισμένο σε προγενέστερο τεύχος. Ποιές είναι οι μοναδικές δυνατότητες που καθιστούν το Sony μονόδρομο, γιατί εγώ δεν τις εντοπίζω;

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που το περιοδικό έχει στο σύστημα αναφοράς του το Sony 9000, ενώ από ό,τι προκύπτει το 5400 είναι ανώτερο;

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.059

Το SONY, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν φθηνότερο από το Yamaha. Και μιλάω στον αόριστο γιατί απ' όσο ξέρω σταμάτησε να παράγεται σχεδόν αμέσως. Είχε και περισσότερες δυνατότητες από το Yamaha. Ποτέ δεν μπόρεσα να τα συγκρίνω μεταξύ τους. To 9000 νομίζω ότι ήταν λίγο καλύτερο ηχητικά από το 5400, όχι όμως τόσο που να δικαιολογεί τη διαφορά της τιμής.

Reaction score
1.188

Ξεθάβω αυτό το θρεντ μετά από τόσον καιρό με την ελπίδα ότι κάποιος θα ρίξει μια ματιά! Επειδή κι εγώ ψάχνω για ένα καλό 2κάναλο SACD πλέϊερ, κατά προτίμηση με balanced εξόδους είμαι ανάμεσα στο Yamaha και στο Sony. Δεν ξέρω αν κανένας έχει να προτείνει κάτι άλλο στην κατηγορία τιμής μέχρι 1500 Ευρώ.
Πήγαινε στο Yamaha. Δεν θα το μετανιώσεις!

Υπάρχει τίποτε άλλο στην κατηγορία με τέτοια κατασκευή;

Reaction score
0

Πήγαινε στο Yamaha. Δεν θα το μετανιώσεις!

Υπάρχει τίποτε άλλο στην κατηγορία με τέτοια κατασκευή;
Μόνον αυτό:

http://www.denon.de/Assets/images/products/DCD-2010AE/EL_DCD2010AESP_E2_fr_000_inside.jpg

αλλά στα 1700 Ευρώ και χωρίς XLR.

Σαν κατασκευή δεν το συζητώ, το Yamaha είναι φανταστικό. Από ήχο όμως τι λέει;

Reaction score
0

Δύο ακόμη ερωτήματα που προέκυψαν:

1. Από ό,τι διάβασα το Yamaha έχει το PCM1792A και το Sony το DSD1796, που και τα δύο υποτίθεται ότι μπορούν να μετατρέψουν απ' ευθείας DSD σε αναλογικό σήμα, χωρίς ενδιάμεση μετατροπή σε PCM. Το ερώτημα είναι αν όντως εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα ή αν τελικά γίνεται η ενδιάμεση μετατροπή, παρόλο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
2. Για το Yamaha διάβασα διάφορα σχόλια σε γερμανικό φόρουμ και σε αγγλικό site ότι είναι θορυβώδες το drive του. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει για όλα τα κομμάτια ή αν βελτιώθηκε στη συνέχεια, πάντως αν ισχύει είναι πολύ ενοχλητικό για ένα player με τέτοια κατασκευή. Το έχει κάποιος να μας πει αν όντως ακούγεται δυνατά;

Reaction score
1

Νομίζω οτι εν έτει 2011 θα ήταν λάθος να πάρεις κάτι που δεν μπορεί να παίξει ΚΑΙ αρχεία (κυρίως υψηλής ανάλυσης FLACs) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Γι αυτό θα σου΄λεγα να κοιτάξεις/ακούσεις αυτά:

-OPPO BDP-95EU (πιστεύω μακράν η πιο πλήρης πρόταση σε αυτά αλλά και σε αρκετά παραπάνω χρήματα)
Χαρακτηριστικά:
http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-95/
Τιμή:
http://twindigital.gr/main.php?wpage=products&view=series&sid=131&lm_1=3&lm_2=1&lm_3=131

-Marantz SA-KI Pearl Lite
Χαρακτηριστικά:
http://marantz.co.uk/uk/Products/Pa...CatId=KIPearlCDplayer&ProductId=SAKIPearlLite
Τιμή:
http://www.skroutz.gr/s/291785/Marantz-SA-KI-Pearl-Lite.html?keyphrase=marantz+sa+ki+pearl+lite

Φυσικά και το YAMAHA είναι εξαιρετικό μηχάνημα αλλά κάτι του λείπει...
Καλές ακροάσεις!

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Νομίζω οτι εν έτει 2011 θα ήταν λάθος να πάρεις κάτι που δεν μπορεί να παίξει ΚΑΙ αρχεία (κυρίως υψηλής ανάλυσης FLACs) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Γι αυτό θα σου΄λεγα να κοιτάξεις/ακούσεις αυτά:

-OPPO BDP-95EU (πιστεύω μακράν η πιο πλήρης πρόταση σε αυτά αλλά και σε αρκετά παραπάνω χρήματα)
Χαρακτηριστικά:
Τιμή:
http://twindigital.gr/main.php?wpage=products&view=series&sid=131&lm_1=3&lm_2=1&lm_3=131
...καλόοοοο!!

Reaction score
0

Χαρακτηριστικά:
Τιμή:

-Marantz SA-KI Pearl Lite
Χαρακτηριστικά:
http://marantz.co.uk/uk/Products/Pa...CatId=KIPearlCDplayer&ProductId=SAKIPearlLite
Τιμή:
http://www.skroutz.gr/s/291785/Marantz-SA-KI-Pearl-Lite.html?keyphrase=marantz+sa+ki+pearl+lite

Φυσικά και το YAMAHA είναι εξαιρετικό μηχάνημα αλλά κάτι του λείπει...
Καλές ακροάσεις!
Το OPPO μου είναι γνωστό, αλλά με προβληματίζει το ανεμιστηράκι που μπορεί να είναι ενοχλητικό.
Το Marantz δεν έχει balanced εξόδους, αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι δευτερεύον, σε σχέση με το Sony 5400 και το Yamaha 2000 ηχητικά που βρίσκεται; Στην ίδια κατηγορία; Όσον αφορά το θέμα των αρχείων και παίξιμο μουσικής από υπολογιστή, πείτε με παλιομοδίτη, αλλά δεν τα μπορώ αυτά. Άμα δεν καθίσω μπροστά στη δισκοθήκη μου να χαζέψω τα δισκάκια, δε μου έρχεται να βάλω μουσική. Επιπλέον θα είναι η τρίτη τραυματική εμπειρία αλλαγής στον τρόπο που παίζω την μουσική μου: πρώτα το βινύλιο, μετά το CD και τώρα το άυλο αρχείο. Ευχαριστώ, για την ώρα είμαι ΟΚ με τα δισκάκια μου... :102:

Όταν λες ότι του Yamaha κάτι του λείπει να φανταστώ ότι εννοείς τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως DAC φαντάζομαι;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.656
Members
38.586
Νεότερο μέλος
stratos.april