SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Reaction score
1
Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Φίλε drdimitri, είμαι κι εγώ το ίδιο "παλιομοδίτης", με 1200+ CDs (~150 SACDs), κάτι λιγότερα σε βινύλια. Κανείς δεν είπε οτι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις πολυαγαπημένες μας δισκοθήκες (γι'αυτό άλλωστε συζητάμε για μηχανήματα που παίζουν δισκάκια και όχι PCs ή media players). Προσωπικά, κι εγώ το Yamaha είχα σαν πρώτη επιλογή, όταν όμως συνειδοτοποίησα τον απίστευτο πλούτο σε αρχεία μουσικής (και μάλιστα υψηλής ανάλυσης) που υπάρχει εκεί έξω, άλλαξα τις επιλογές μου (δεν έχω αγοράσει βέβαια ακόμη). Τώρα:
- Το Sony νομίζω οτι έχει καταργηθεί εδώ και καιρό και μόνο σαν μεταχειρισμένο βρίσκεται.
- Η συντριπτική πλειοψηφία κατόχων του OPPO δεν αναφέρει ενόχληση απο το ανεμιστηράκι. Δεν έχω όμως ιδία πείρα.
- Ναι, αυτό εννοούσα για το Yamaha.

Reaction score
3.085

Καλησπέρα κι από μένα

Κοίτα, η ερώτηση για επιλογή ενός SACD player δεν απαντιέται με μια κουβέντα και με μια ή δυο, έστω, υποδείξεις για κάποιο ή κάποια μηχανήματα. Καλό είναι να συγκεκριμενοποιήσεις ακριβέστερα τις απαιτήσεις σου και το βαλάντιό σου.

Μετά από αρκετά χρόνια συμβίωσης με την - τότε - ναυαρχίδα της Sony SCD-XA777ES, που ακόμα το χαρακτηρίζουν ως Το Καλύτερο Μεταχειρισμένο SACD/CD player που μπορεί να αγοράσει κάποιος - αν το βρει βέβαια, μπορώ να πω ότι η σειρά ES, ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετική επιλογή. Το οποίο 777ES ξεπεράστηκε από τον διάδοχό του SCD-XA9000ES, ίσως όχι ιδιαίτερα ηχητικά, αλλά μάλλον επειδή αυτός (ο διάδοχος) προσέφερε περισσότερες ευκολίες, κυρίως τη δυνατότητα ρύθμισης απόστασης ηχείων (time delay) στη πολυκάναλη ακρόαση. Εξαιρετική επιλογή και αυτό το δεύτερο, αν το εύρισκες. Το 5400 θα το πρότεινα, με βάση αυτό το σκεπτικό, αλλά δεν το έχω ζήσει για να το προτείνω με βεβαιότητα. Απλά και μόνο ότι είναι Sony και σειράς ES, ίσως να μη λέει όλη την αλήθεια. Και βέβαια, το σημερινό 5400 δεν είναι της ίδιας κατηγορίας τιμής με το XA777ES.

Το Yamaha δεν το ξέρω, έχω απλά ακούσει καλά λόγια.

Το ζήτημα είναι πού δίνεις μεγαλύτερο βάρος:
- Στη δικάναλη ακρόαση SACD?
- Στην πολυκάναλη ακρόαση (τόσο σε SACD όσο και σε άλλου τύπου φορμά, π.χ. DVD-Audio ή ακόμα και μουσικά DVD-Video)?
- Σε ακρόαση CD?
- Σε όλα τα παραπάνω?
- Στις πολλαπλές ικανότητες του μηχανήματος (π.χ. να είναι πραγματικά ένα πολύ καλό universal player)?
- Σε κάτι άλλο, που ίσως μου διαφεύγει, αλλά θεωρείς σημαντικό?

Εκ μέρους μου, και με την εμπειρία μου από το SCD-XA777ES, μπορώ να πω, σχεδόν με σιγουριά, ότι ακόμα και σήμερα δεν θα βρεθεί player αυτής της κατηγορίας τιμής, που να το ξεπερνά σε διαύγεια, αναλυτικότητα, γρηγοράδα και μουσικότητα ως πολυκάναλο SACD. Ως δικάναλο, ενώ διατηρεί τα παραπάνω χαρακτηριστικά, φαντάζομαι πως κάποιο άλλο σήμερα, αυτής της κατηγορίας τιμής, αλλά αυστηρά δικάναλο, να αποδίδει καλύτερα. Ως CD player είναι κορυφαίο και φαντάζομαι ότι οποιοδήποτε SACD player αυτής της κατηγορίας τιμής οφείλει να είναι κορυφαίο. Ειδικά κάποια σημερινή, πιο σύγχρονη υλοποίηση. Βέβαια, όπως είπα, το 5400 δεν είναι αυτής της κατηγορίας τιμής.

Αυτό όμως που φαντάζει να κάνει την έκπληξη σε όλους τους τομείς είναι το Oppo, τόσο το 93άρι, ειδικά η έκδοση Nuforce, όσο και το 95άρι, με το δεύτερο να υπερέχει έναντι του 93 σε όλους τους τομείς, πλην της αυστηρά αναλογικής σύνδεσης. Και η τιμή του, σε σχέση με τον ανταγωνισμό με αυτά που προσφέρει είναι σημαντικά χαμηλή (αν και βέβαια είμαστε σε δύσκολους καιρούς).

Καταλήγοντας:

Στάθμισε τις προτεραιότητές σου και κυρίως το βαλάντιό σου και, αφού καταλήξεις, κάνεις την επιλογή. Πάντως κατά την ταπεινή μου άποψη, το Oppo, ειδικά το 95άρι, είναι το καλύτερο value for money σήμερα. Και ηχητικά ικανοποιεί ακόμα και απαιτητικούς.

Καλό βράδυ.
-

Reaction score
0

Οι προτεραιότητες μου είναι οι εξής:

1. Καλή δικάναλη αναπαραγωγή CD και SACD από τις αναλογικές εξόδους.
2. Αθόρυβο μηχάνημα (drive, ανεμιστήρες).
3. Καλή ποιότητα κατασκευής.
4. Ας έχει και balanced εξόδους.

Για πολυκάναλη αναπαραγωγή ήδη χρησιμοποιώ το Pioneer DV-600 μέσω HDMI -> AVR Denon 2807 (με μετατροπή σε PCM φυσικά) και είμαι πολύ ευχαριστημένος, οπότε δε με ενδιαφέρει. Ακόμη και να έχει το player αναλογικές πολυκάναλες δε βλέπω να τις χρησιμοποιώ, γιατί με ενδιαφέρει το Room Correction (Audyssey) να είναι ON.

Επειδή αναφέρθηκε και το Marantz KI Pearl Lite (που βέβαια δεν έχει XLR), αυτό σε ποιά κατηγορία βρίσκεται σε σχέση με τα προαναφερθέντα players και τις προτεραιότητές μου;

Reaction score
209

Είναι ένα πουσαρισμένο SA7003 το KI Pearl Lite. Δεν είναι στην ίδια κατηγορία με αυτά που προαναφέρθηκαν. Μάλλον πρέπει να ανέβεις σε κανένα SA15 ή καλύτερα SA11 για να πας στην ίδια κατηγορία.

Ατυχούλης είσαι πάντως με τον Denon. Το DV600 μπορεί και καθαρό DSD από την HDMI αλλά θέλεις AV με HDMI 1.2 και μεγαλύτερο για να το έχεις, καθώς και να το υποστηρίζει ο ενισχυτής. Πάντως σε αυτήν την κατηγορία δεν έχει μεγάλη διαφορά.

Reaction score
28
εαν υποθεσωμεν οτι αγοραζει κανεις το oppo εχωντας υπ'οψιν ως πρωτη στην σειρα προταιρεοτητα την δικαναλη αναπαραγωγη cd -sacd και ακολουθως με την σειρα τους ολα τα αλλα !!!??? παιζει στην συγκεκριμενη κατηγορια ?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

εαν υποθεσωμεν οτι αγοραζει κανεις το oppo εχωντας υπ'οψιν ως πρωτη στην σειρα προταιρεοτητα την δικαναλη αναπαραγωγη cd -sacd και ακολουθως με την σειρα τους ολα τα αλλα !!!??? παιζει στην συγκεκριμενη κατηγορια ?
Ακριβώς, αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ στην ουσία, αν δεις τις προτεραιότητες που έθεσα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το "σωστά" που αναφέρω παραπάνω πάει στις καταπληκτικές μετρήσεις του Oppo σε stereo λειτουργία - και τις οποίες τα ανταγωνιστικά μαραφέτια τις βλέπουν με τα κυάλια. Αν αναφέρεστε τώρα σε ηχοχρώματα, δεν μπορώ να βοηθήσω. Εκεί αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό του.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Το "σωστά" που αναφέρω παραπάνω πάει στις καταπληκτικές μετρήσεις του Oppo σε stereo λειτουργία - και τις οποίες τα ανταγωνιστικά μαραφέτια τις βλέπουν με τα κυάλια. Αν αναφέρεστε τώρα σε ηχοχρώματα, δεν μπορώ να βοηθήσω. Εκεί αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό του.
Μα τι λέτε αγαπητέ μου;
Το Oppo έχει video board επάνω που ως γνωστόν βρωμίζει τον ήχο.

(Άσε με ρε να πουλήσω ένα 777 που έχει μείνει:116:)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Και πέραν της πλάκας όντως το 777 είναι ένα εκπληκτικό audio player.
Aπλά σε σχέση με το 95 δεν ξέρω τι ψάρια μπορεί να πιάσει καθότι είναι μια σχεδίαση που τα έχει τα χρονάκια της ειδικά στο chipακιον.

Reaction score
0

Μα τι λέτε αγαπητέ μου;
Το Oppo έχει video board επάνω που ως γνωστόν βρωμίζει τον ήχο.

(Άσε με ρε να πουλήσω ένα 777 που έχει μείνει:116:)
Φαντάζομαι ότι για τους σχολαστικούς θα υπάρχει ένα pure direct που θα τα σβήνει όλα πλην του audio.

Reaction score
30.045

Οι προτεραιότητες μου είναι οι εξής:

1. Καλή δικάναλη αναπαραγωγή CD και SACD από τις αναλογικές εξόδους.
2. Αθόρυβο μηχάνημα (drive, ανεμιστήρες).
3. Καλή ποιότητα κατασκευής.
4. Ας έχει και balanced εξόδους.

Για πολυκάναλη αναπαραγωγή ήδη χρησιμοποιώ το Pioneer DV-600 μέσω HDMI -> AVR Denon 2807 (με μετατροπή σε PCM φυσικά) και είμαι πολύ ευχαριστημένος, οπότε δε με ενδιαφέρει. Ακόμη και να έχει το player αναλογικές πολυκάναλες δε βλέπω να τις χρησιμοποιώ, γιατί με ενδιαφέρει το Room Correction (Audyssey) να είναι ON.

Επειδή αναφέρθηκε και το Marantz KI Pearl Lite (που βέβαια δεν έχει XLR), αυτό σε ποιά κατηγορία βρίσκεται σε σχέση με τα προαναφερθέντα players και τις προτεραιότητές μου;

Στην θέση σου , που δεν είμαι , θα έψαχνα για ενα , 9000es, 777es, η dvp-s9000es, εξαίρετο επίσης.
Εχοντας αρκετά sony στην κατοχή μου , και μετά απο διάφορα συγκριτικά , μεταξύ διαφόρων συσκευών , εχω καταλήξει στο εξής απλό. Πολλοί φιάχνουν sacd players. Σαν την sony κανείς.
Και αμα λάχει εχω και denon , απο 3910, μέχρι και dvd a1ud universal των 5000e.Δεν λεω εξαίρετο μηχάνημα το a1ud , αλλά τον πλούτο των αρμονικών που βγάζουν τα sony , μόνο ενα sony τον πιάνει. Δεν είναι κακό το a1ud, απεναντίας, χτυπάει τα sony , οχι στα ίσια , αλλά απο πάνω.
Ομως είναι πολλαπλάσιας αξίας.Το 3910 , απο την άλλη , φυσικά και δεν μπορεί να τα φτάσει ούτε για αστείο.
Το oppo δεν το εχω ακούσει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Κάτι pioneer όμως που εχω δοκιμάσει , με πιάσανε τα γέλια.
Το ίδιο περίπου με κάτι φθηνά ομολογουμένως yamaha.Αρα στα yamaha δεν είμαι αντικειμενικός κριτής.
Τεσπα , αυτά κατά την άποψή μου.

Reaction score
0

Στην θέση σου , που δεν είμαι , θα έψαχνα για ενα , 9000es, 777es, η dvp-s9000es, εξαίρετο επίσης.
Εχοντας αρκετά sony στην κατοχή μου , και μετά απο διάφορα συγκριτικά , μεταξύ διαφόρων συσκευών , εχω καταλήξει στο εξής απλό. Πολλοί φιάχνουν sacd players. Σαν την sony κανείς.
Και αμα λάχει εχω και denon , απο 3910, μέχρι και dvd a1ud universal των 5000e.Δεν λεω εξαίρετο μηχάνημα το a1ud , αλλά τον πλούτο των αρμονικών που βγάζουν τα sony , μόνο ενα sony τον πιάνει. Δεν είναι κακό το a1ud, απεναντίας, χτυπάει τα sony , οχι στα ίσια , αλλά απο πάνω.
Ομως είναι πολλαπλάσιας αξίας.Το 3910 , απο την άλλη , φυσικά και δεν μπορεί να τα φτάσει ούτε για αστείο.
Το oppo δεν το εχω ακούσει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Κάτι pioneer όμως που εχω δοκιμάσει , με πιάσανε τα γέλια.
Το ίδιο περίπου με κάτι φθηνά ομολογουμένως yamaha.Αρα στα yamaha δεν είμαι αντικειμενικός κριτής.
Τεσπα , αυτά κατά την άποψή μου.
Το Sony SCD-XA5400ES γιατί δεν το συμπεριλαμβάνεις; Υπάρχει λόγος;

Reaction score
30.045

Εεε, ναι , το θεωρώ υποδεέστερο των προηγουμένων.
Αποψή μου πάντα.

Reaction score
249

με ενα ψαξιμο στο δικτυο βρηκα απο χρηστες οτι το 5400 ακουγεται καλυτερα απο τα 9000 (απο το dvp 9000 ακομη περισσοτερο) και 777 αλλα και oppo 95
το δικο μου 83se δε με ενθουσιασε ποτε σαν sacd σε σχεση με cd και dvda
αλλωστε το δικο της συστημα δε θα το υποστηριζε καλυτερα η sony;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.660
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april