Optoma HD87

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458
Απάντηση: Optoma HD87

Pros
  • Black levels and dynamic range
  • Well designed colour presets which attempt to be accurate
  • Inclusion of a full Colour Management System and Greyscale set up
  • Will work well in rooms with ambient lighting
  • Good rainbow effect suppression
  • Easy set up and good ergonomics of the Chassis
  • Well integrated anamorphic projection control when used with Optoma's lens sled set up
Cons
  • Software bugs in the CMS system
  • 24p motion jumps every few frames
  • Average video processing
  • HDMI Hand shake issues with a few different sources
  • No way to assess calibrated performance
Link:
http://www.avforums.com/review/Optoma-HD87-DLP-Projector-Review.html

Reaction score
1

Σύμφωνα με το review, το firmware του Optoma HD87 είναι γεμάτο από bugs, που εάν δεν διορθωθούν, ο προβολέας πολύ δύσκολα θα βρει τον δρόμο του στην αγορά.

Δεν μπορείς λοιπόν σύμφωνα με το review να καλιμπράρεις το greyscale και να αλλάξεις καμπύλη του gamma, μια και ο προβολέας χάνει τις ρυθμίσεις που έγιναν στο greyscale!

Αλλά τα πολύ χειρότερα είναι στο CMS, μια και επιλέγοντας το mode Natural, έχετε ένα πολύ μεγάλο τρίγωνο με υπερκορεσμένα το πράσινο και το κόκκινο, ενώ επιλέγοντας Rec. 709 έχετε ένα μικρότερο τρίγωνο από την αναφορά, με υποκορεσμένα το πράσινο και το κόκκινο.

Και μια και ο Optoma HD87 είναι εξοπλισμένος με πλήρες CMS, θα φανταζόταν κανείς ότι αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, μια και θα μπορούσε να «μαζέψει» το μεγάλο τρίγωνο του mode Natural, ή αντίθετα να «μεγαλώσει» το μικρό τρίγωνο του Rec. 709.

Δυστυχώς τίποτα από τα δύο δεν φαίνεται να μπορεί να συμβεί σύμφωνα με το review, μια και ο προβολέας συχνά πυκνά, κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων στο CMS, σε πετάει ξαφνικά στο μενού της λάμπας, χάνοντας όλες τις ρυθμίσεις που είχες κάνει! :111:

Αλλά ακόμα και όταν μετά από πολλούς κόπους και βάσανα, καταφέρεις επιτέλους να καλιμπράρεις χρωματικά τον προβολέα, δεν υπάρχει τρόπος να σώσεις τις ρυθμίσεις, που χάνονται όλες μόλις αλλάξεις είσοδο σήματος και ξαναεπιστρέψεις! :111:

Ερασιτεχνισμοί του χειρίστου είδους θα έλεγα από την Optoma, φίλοι μου. Είναι ποτέ δυνατόν οι μηχανικοί της Optoma να μην αντιλήφθηκαν κανένα από αυτά τα bugs;! :137:

Μήπως είναι τυφλοί;! :142:

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που το review δεν ανακοινώνει καθόλου τις μετρήσεις του σε on/off και ANSI contrast, βαθμολογώντας απλά με «καλώς» το contrast, το επίπεδο του μαύρου, και την δυναμική περιοχή. Και δηλαδή θα πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας, για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό το «καλώς»;!

Reaction score
15.548

Βλεπω οτι δεν αναφερουν κατι για την ιριδα..σχετικα με την συμπεριφορα της απο σκοτεινα σε φωτεινα η μεσαια πλανα.

Στον 86 περναγαν 3-4 δευτερα για να σταθεροποιηθει..:137:

Δεν φτανει που βαζουν αυτοματες ιριδες,της φτιαχνουν και δουλευουν λαθος..:133:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.822
Optoma HD87 review

Εδώ ένα review για τον Optoma HD87

Με την ευγενική χορηγία του Κώστα Κεφάλα. :136::116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.822
Απάντηση: Optoma HD87 review

Ανυπόμονος εγώ, θα σας πάω στα συμπεράσματα:

Αυτό που μας αρέσει

* Η ευελιξία της μετατόπισης φακού
* Ο αριθμός των οπτικών
* Πλήρης ρυθμίσεων χρωμάτων
* Η επεξεργασία βίντεο
* Η λειτουργία 120Hz
* Η φωτεινότητα
* Η αντίθεση
* Τα χρώματα out of the box
* Η διόρθωση των ελαττωμάτων του HD86

Αυτό που δεν μας άρεσε

* Τίποτα!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.822

Kαι να τι είχε γράψει τότε για τον ίδιο προβολέα ο Παναγώτης Βογιατζάκης:

"Σύμφωνα με το review, το firmware του Optoma HD87 είναι γεμάτο από bugs, που εάν δεν διορθωθούν, ο προβολέας πολύ δύσκολα θα βρει τον δρόμο του στην αγορά.

Δεν μπορείς λοιπόν σύμφωνα με το review να καλιμπράρεις το greyscale και να αλλάξεις καμπύλη του gamma, μια και ο προβολέας χάνει τις ρυθμίσεις που έγιναν στο greyscale!

Αλλά τα πολύ χειρότερα είναι στο CMS, μια και επιλέγοντας το mode Natural, έχετε ένα πολύ μεγάλο τρίγωνο με υπερκορεσμένα το πράσινο και το κόκκινο, ενώ επιλέγοντας Rec. 709 έχετε ένα μικρότερο τρίγωνο από την αναφορά, με υποκορεσμένα το πράσινο και το κόκκινο.

Και μια και ο Optoma HD87 είναι εξοπλισμένος με πλήρες CMS, θα φανταζόταν κανείς ότι αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, μια και θα μπορούσε να «μαζέψει» το μεγάλο τρίγωνο του mode Natural, ή αντίθετα να «μεγαλώσει» το μικρό τρίγωνο του Rec. 709.

Δυστυχώς τίποτα από τα δύο δεν φαίνεται να μπορεί να συμβεί σύμφωνα με το review, μια και ο προβολέας συχνά πυκνά, κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων στο CMS, σε πετάει ξαφνικά στο μενού της λάμπας, χάνοντας όλες τις ρυθμίσεις που είχες κάνει!

Αλλά ακόμα και όταν μετά από πολλούς κόπους και βάσανα, καταφέρεις επιτέλους να καλιμπράρεις χρωματικά τον προβολέα, δεν υπάρχει τρόπος να σώσεις τις ρυθμίσεις, που χάνονται όλες μόλις αλλάξεις είσοδο σήματος και ξαναεπιστρέψεις!

Ερασιτεχνισμοί του χειρίστου είδους θα έλεγα από την Optoma, φίλοι μου. Είναι ποτέ δυνατόν οι μηχανικοί της Optoma να μην αντιλήφθηκαν κανένα από αυτά τα bugs;!

Μήπως είναι τυφλοί;!

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που το review δεν ανακοινώνει καθόλου τις μετρήσεις του σε on/off και ANSI contrast, βαθμολογώντας απλά με «καλώς» το contrast, το επίπεδο του μαύρου, και την δυναμική περιοχή. Και δηλαδή θα πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας, για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό το «καλώς»;! "

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.822

Άντε τώρα να πεις στον Βλάση ποιό προβολέα να πάρει.......

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Αν μπορούσε να πάρει το 87 δεν θα κοίταγε τον 83 ούτε κατά διάνοια.:114:
Κρίση γαρ..

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.442

Πάρε βρε ένα Μπενεκιού 7000 να ησυχάσεις!:145:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Αυτός που μπορεί να μας πει για τον HD87 δεν είναι άλλος από τον Κλέων(cl7gr)...

ο προβολέας που κοσμεί:118: το καταπληκτικό home theater που διαθέτει...

δεν ξέρω βέβαια αν τον έχει καλιμπράρει ακόμα..

Reaction score
123
Re: Απάντηση: Optoma HD87

Λοιπόν ο προβολέας είναι εκπληκτικά καλός και δεν θα μπω σε συγκρίσεις γιατί θα γίνω ιερόσυλος. Το εκπληκτικά καλώς πάντως το έχει διαπιστώσει και φίλος μου ιδιοκτήτης Runco LS10.... Τα περί bug είχανε αναφερθεί στο Av forums και αφορούσε μοντέλο προπαραγωγής. Στο τρέχων μοντέλο ξαναέγινε τεστ από τους ίδιους και κέρδισε τον τίτλο AV Recommended http://www.avforums.com/review/Optoma-HD87-DLP-Projector-Review.html . Ο προβολέας δεν τρέχει στα 120 hz όπως λανθασμένα υποστηρίζουν οι Γάλλοι. Όσο για την ίριδα δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την στιγμή αν γίνεται αντιλιπτή γιατί την έχω κλειδωμένη σε μια μεσαία θέση. Δεν είμαι φίλος σε αυτού του είδους τα ηλεκτροφεικ καλούδια. Το μοναδικό ευπρόσδεκτο καλούδι είναι το frame interpolation το οποίο λειτουργεί άψογα. Τέλος πιστεύω πως ο προβολέας αποτελεί μια άριστη αγορά μέχρι να οριμάσει το 3d. Αν και ίσως κάνει και αυτό www.3d-vip.com

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: Απάντηση: Optoma HD87

'Αντε μπράβο Κλέων να δούμε και τις απόψεις κατόχου του προβολέα επιτέλους:107:...:444:

Μάλλον δεν τον έχεις καλιμπράρει ακόμα απ' ό,τι κατάλαβα...σκέφτεσαι να το κάνεις;;;

Λοιπόν ο προβολέας είναι εκπληκτικά καλός και δεν θα μπω σε συγκρίσεις γιατί θα γίνω ιερόσυλος. Το εκπληκτικά καλώς πάντως το έχει διαπιστώσει και φίλος μου ιδιοκτήτης Runco LS10....
...που είναι βρε ο φίλος σου;;έχει έναν από τους καλύτερους προβολείς παγκοσμίως !!!...φέρτον γρήγορα εδώ:107:

Υ.Γ Κύριε Γιάννη...δεν κάνεις τα ...δύο...ένα....μας μπέρδεψες σήμερα:119:

Reaction score
15.548

Δεν κανεις και μια ετσι βρε Κλεων να μας πεις και με την αυτοματη ιριδα εαν εχει προβλημα....
Δεν ειναι τιποτα....

Αν και πιστευω οτι θα ειναι καλυτερος του 86 αφου το λενε και τα γαλλοπουλα....

Reaction score
123
Λοιπόν την ίριδα την έχω στη μεσαία ρύθμιση. Το Dynamic Black έχει 2 modes "κινηματογράφος 1" και "κινηματογράφος 2". Στο 2 είναι για τα μπάζα. Στο 1 δεν είναι τόσο επιθετικό αλλά και πάλι σε εμένα γίνεται αντιληπτό. Δεν νομίζω πάντως ότι το χρειάζεται.

Reaction score
8.350

ετσι οπως το περιγραφει ο φιλος ειναι ακριβως σαν του 82 την ιριδα.Μπορεις να δεις αλλα γινεται αντιληπτη.Εξαρταται ποσο τον ενοχλει τον καθενα.Συνηθως δεν ειναι ενοχλητικο.Αντε να εχει μια καθυστερηση καπου-καπου ενα κλικ.Φανεται αλλα δεν ειναι ενοχλητικο.Μονο σπανιες φορες ,σε μερικες σκηνες μπορει να κανει κανενα κολπο,δηλαδη δεν μπορει να ισορροπησει και φλικαρει για μερικα δευτερολεπτα και εκει ειναι πραγματικα προβλημα,αλλα αυτο συμβαινει σπανια.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

ετσι οπως το περιγραφει ο φιλος ειναι ακριβως σαν του 82 την ιριδα.Μπορεις να δεις αλλα γινεται αντιληπτη.Εξαρταται ποσο τον ενοχλει τον καθενα.Συνηθως δεν ειναι ενοχλητικο.Αντε να εχει μια καθυστερηση καπου-καπου ενα κλικ.Φανεται αλλα δεν ειναι ενοχλητικο.
...όσους dlp έχω δει συμβαίνει αυτό

ο μοναδικός με το μικρότερο 'πρόβλημα' είναι ο Runco ls-5

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.326
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis