Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Περι δικτυου και media files που περνανε απο το δικτυο.

Η oppo αναφερει στις προδιαγραφες των player :
  • Wireless & Ethernet – Using the included wireless-N adapter or the built-in RJ45 Ethernet port, users will be able to interact with BD-Live content, watch instant streaming programs from providers to be announced, playback contents on their home network, and update firmware to keep up with new Blu-ray releases.
  • DLNA Certified - Digital Living Network Alliance (DLNA) Digital Media Player (DMP) compliance enables wired or wireless access of audio, picture, and video files stored on DLNA-compatible digital media servers such as a computer or network storage device (NAS). More details on BDP-93's wiki page.

Με απλα λογια : τα player σχεδιαστηκαν να κανουν streaming και οχι να κανουν οτι τα media players μεσω δικτυου.
Γιαυτο και δεν υποστηριζουν NFS και SAMBA (SMB)
Μερικα ομως πραγματα δουλευουν.
Δεν γνωριζω αν τα συγκεκριμενα μπορουν να γινουν η θα γινουν πληρως δικτυακα.
Δηλ. αν το επιτρεπει το hardware / software / νομοι.

Και μερικες παρατηρησεις :
Κανεις δεν ειπε ποτε οτι τα oppo ειναι network players η media players.
Ναι, εχουν πολλες δυνατοτητες οσον αφορα τα παραπανω, αλλα αυτο δεν τα κανει καθαροαιμα.
Ολοι θελουμε ενα μηχανημα να τα κανει ολα και με τη ποιοτητα και υποστηριξη του συγκεκριμενου. Ολα ομως μπορει να μη γινουν.
Ξερουμε τι κανει και τι δεν κανει, γιαυτο καλο θα ηταν, να μη γραφουμε σελιδες με πραγματα που δεν κανει και θα θελαμε να κανει.
Τι κανει, μεχρι στιγμης κανενας κατοχος δεν εχει γραψει ( πλην μερικων εξαιρεσεων ), πραγματα που ειναι τα πλεον χρησιμα για καποιον που παρακολουθει το φορουμ και ενδιαφερεται να μαθει για αυτα.
Οσον αφορα νεα μοντελα και το τι θα κανουν αυτα, κανεις δεν ξερει απολυτως τιποτα για το τι-που-πως-ποτε. Ειναι πολυ νωρις για νεο μοντελο, μην περιμενετε κατι τετοιο συντομα. Αυτα δυστυχως ειναι κρυφοι ποθοι η ονειρα καποιων που ακομα τους εχω στη λιστα για το DV-981HD.

Τελος, θα ηθελα να πω οτι το συγκεκριμενο τοπικ ειναι απο τα παλαιοτερα ( 6/2/2007 ), αλλα ακομη ζωντανο και χρησιμο. Ας μη το κανουμε μπαχαλο.

Σας ευχαριστω.

Reaction score
1
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Για μένα ποτέ δεν ήταν σοβαρό θέμα το πλήρες δικτυακό προφίλ του 93/95. Απολαμβάνω το DLNA του 95 για τα αρχεία στους δίσκους μου (μουσικές και ταινίες) και αν θέλω ISO έχω 2 usb Και 1 esata για να βολευτώ με άμεση σύνδεση με τη συσκευή.

Το player είναι ένα τεχνολογικό κομψοτέχνημα και πέρα από τους όποιους καλοπροαίρετους ψυχαναγκασμούς όλων μας (φυσικό είναι να ζητάμε το μαγικό κουτί που τα κάνει ΟΛΑ...αλλά πόσο ρεαλιστικό άραγε..) παραμένει πλήρες σε αυτά που υποστηρίζει.

Ας απολαύσουμε αυτά που προσφέρει η Oppo προς το παρόν και έχουμε πολλά ωραία να δούμε και ν'ακούσουμε στο μέλλον!

Reaction score
171

Ωραία. Ας μη γράφουμε τίποτα λοιπόν.
Το oppo είναι αυτό που είναι, δηλαδή τέλειο, κάνει αυτά που κάνει και τέλος.
Οσοι έχουν ανησυχίες και θέλουν να δοκιμάζουν νέες δυνατότητες παραπέμπονται στο Official OPPO BDP-93 Owner's Thread, όπου εκεί συζητούνται ελεύθερα δικτυακές δυνατότητες, μελλοντικές επιθυμίες κατόχων και λοιπά προβλήματα και ασυμβατότητες.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1291855

Reaction score
1

Υπάρχει πολύ ένταση ενίοτε στο topic... Ο Αποστόλης και οι κάτοχοι oppo ανταλλάσουν γνώμες και πληροφορίες χωρίς λογοκρισία ή αναστολές, αλλά ας χαλαρώσουμε λίγο όταν έχουμε μια διαφορετική γνώμη. Έχω βγάλει θετικά συμπεράσματα διαβάζοντας αυτό το topic και ελπίζω να συνεχίσει να υπάρχει με επικοδομητικές σκέψεις αναμέσα στους posters. Τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε oppo ζυγίζονται και αξιολογούνται με αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια.

Όλα ανοιχτά λοιπόν και αλίμονο αν χαθούμε στους αφορισμούς και τις κόντρες άνευ νοήματος. Καλός ο χαβαλές αλλά το σημαντικό είναι να προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για την Oppo.

Reaction score
1.458

Από την πλευρά μου νομίζω,έχω δείξει ότι είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης όσων γράφουν,αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν ύβρεις ή προσβολές,ειρωνίες προς τα άλλα μέλη.
Ασφαλώς και μπορείτε να γράφετε τι σας αρέσει,τι δεν σας αρέσει στον player,τι επιθυμείτε να προσθέσουν στο μέλλον!
Νομίζω και ο Αποστόλης αυτό θέλει και τα αιτήματα τα μεταφέρει στην μαμά Oppo.
Μόνο μερικές φορές,όπως σε όλα τα ζωντανά φόρα άλλωστε,πλατιάζουμε και ξεφεύγουμε λίγο αλλά δεν πειράζει.Και με τις δικές σας υποδείξεις θα τα διορθώνουμε!
Πάντως από τη δική μου πλευρά δεν υπάρχει πρόθεση να λογοκρίνω κανέναν!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εχω <μιλησει>με τη οπο τρελλες ωρες, μιλαμε σαββατα κυριακες , πρωι μεσημερι βραδυ ξημερωματα, παντα ειναι καποιος εκει
δεχονται προτεινουν ...κανουν οτι μπορουν για να κρατησουν ευχαριστημενο εστω τον <εικονικα> λιγο ελληνα.
Σχετικα με το audio set , οι ανθρωποι και δοκιμες συνεχιζουν να κανουν και δεχονται συμβουλες, και συνεχιζουν να ειναι με το κεφαλι πανω απο το προιον τους, αλλα και με το πληκτρολογιο στο χερι.Ειλικρινα η pioneer ηταν Pioneer στις πηγες αλλα ποτε δεν ειχα απαντηση απο τους ιδιους.Η οπο με εχει αφησει κατενθουσιασμενο, ο δε αποστολαρας βοηθα αφανταστα, και αν και ξερει παρα πολλα μιλα λιγο.......
Η οπο φερθηκε σαν την μπενκ , εβαλε την ποιοτικη εικονα και ηχο προσιτα στο (περιπου) στο μεσο σπιτι.Οι ιαπωνες δυστυχως μας ειχαν μαθει σαν πανακριβα προιοντα εκ του ασφαλους.Για σου οπο ρομπεν των πηγων..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Σε καθε τι αλλο ασχετο δεν θα σταθω , τα εμποδια ειναι για να τα ξεπερνας , οχι για να μενεις πανω τους, οποια και αν ειναι αυτα.

Reaction score
1.458

Σε καθε τι αλλο ασχετο δεν θα σταθω , τα εμποδια ειναι για να τα ξεπερνας , οχι για να μενεις πανω τους, οποια και αν ειναι αυτα.
Ακριβώς!Τα ξεπερνάμε Αργύρη,με τη βοήθεια όλων σας φυσικά!:444:

Και σ'ευχαριστώ προσωπικά για τη συνεισφορά σου στην κατηγορία!:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Να εισαι καλα εισαι, απο τους λιγους συντονιστες που δεν εχω τυχη να γνωρισω προσωπικα, ελπιζω συντομα να τα πουμε απο κοντα

Reaction score
1.458

Το ελπίζω κι εγώ και θα τα πούμε σύντομα.Θα τόθελα κι εγώ!

Reaction score
41
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

03-10-2011

- εξωτ. υποτιτλοι : πολλα ειναι απενεργοποιημενα λογω bug, τα οποια θα μπουν σε επομενο firmware.

- Ελληνικοι εξωτ. υποτιτλοι : Αυτη τη στιγμη δεν ειναι και τοσο καλοι , λογω του οτι αλλα γραμματα ειναι bold και αλλα οχι. Περιμενω να διορθωθει.
Γραμματοσειρα : Ξαναλεω οτι δεν ειναι ΜΡ και θα εχει μια και μονη γραμματοσειρα.
Εχω προτεινει οτι μια arial bold ( η arial narrow bold ) θα ηταν αποδεκτη απο τη πλειοψηφια των χρηστων. Διορθωστε με αν κανω λαθος, οσο ειναι καιρος.
Η ενσωματωση των Ελλ. υποτιτλων εγινε μετα απο πραγματικα υπερβολικη πιεση απο μερος μου και ηταν αρκετα δυσκολη στην εφαρμογη της.
Το λειτουργικο δεν ειναι το ιδιο με τα ΜΡ που μπορεις να βαλεις οτι υποτιτλο θελεις.
Και πιστεψτε με, οταν τους λεω τη λεξη Ελλ. υποτιτλοι, δεν το λενε αλλα το νιωθω το "ΩΧ".

...
Έχουμε κάποια αλλαγή-ενημέρωση στα παραπάνω? Βγήκε καινούργιο firmware που διορθώνει τους υπότιτλους?

Reaction score
205

Αγορασα σημερα το oppo 93, και σε 2 ημερες το περιμενω...

οντως αυτο με την γραμματοσειρα στους υποτιτλους πρεπει να διευθετηθει αμμεσα....

2 ερωτησουλες ακομα...

1. mkv γραμμενο σε DVD-R DL η BD-R τα παιζει?

2. αρχεια mkv SBS παιζει?

ευχαριστω πολυ

Reaction score
1.187

Τι είναι τα mkv SBS; Για πείτε και σε 'μάς να μαθαίνουμε...

Reaction score
38

είναι το 3d side by side.

Λογικά δεν υπάρχει λόγος να μην αναπαράγεται όπως και οι συνηθισμένες ματρόσκες.
Το θέμα είναι ότι υστερεί σε σχέση με το "κανονικό" 3d, τουλάχιστον σε προβολή υπό κανονικές συνθήκες (μέγεθος/ποιότητα tv - απόσταση θέασης)

Για το πως λειτουργεί μπορείς να δεις εδώ

Reaction score
205

είναι το 3d side by side.

Λογικά δεν υπάρχει λόγος να μην αναπαράγεται όπως και οι συνηθισμένες ματρόσκες.
Το θέμα είναι ότι υστερεί σε σχέση με το "κανονικό" 3d, τουλάχιστον σε προβολή υπό κανονικές συνθήκες (μέγεθος/ποιότητα tv - απόσταση θέασης)

Για το πως λειτουργεί μπορείς να δεις εδώ
παντως εγω πολυ ετυχε να δω το Avatar σε κανονικο 3D και μετα σε SBS, δεν παρατηρησα διαφορα οσον αφορα την ποιοτητα του 3D...

Reaction score
38

Πιθανόν... Σε τι οθόνη και απόσταση είδες το avatar?

Yπό κανονικές συνθήκες παρακολούθησης όμως (πχ 50" σε απόσταση 2-2,5μ) υπάρχει διαφορά, όσο καλό upscaling και να γίνει...

Στη πραγματικότητα το υλικό που παίρνεις είναι με την μισή οριζόντια ανάλυση.
Δηλ. αν το υλικό είναι 1920x1080 αυτό που θα πάρεις απο το 3D SbS είναι 960x1080...

Προσωπικά δεν... το SbS μοιάζει πιο πολύ με λύση "ανάγκης"... Είναι δημοφιλές γιατί είναι free...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.010
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos