Aκροαση λαμπατου στον χωρο μου!

Reaction score
2.362
Γνωριζει καποιος που θα μπορουσα να δανειστω εναν λαμπατο ενισχυτη! Εχω φαγωθει, θελω να ακουσω τα castle μου με λαμπατο, στον χωρο μου! Υπαρχουν καταστηματα που να λειτουργουν ετσι?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: Aκροαση λαμπατου στον χωρο μου!

Πήρες τηλ σε κανα κατάστημα να ρωτήσεις;

Reaction score
2.362

Οχι γιατι αναφερομαι κυριως σε χομπιστες ιδιωτες που θα μπορουσαν να με διευκολυνουν!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Aκροαση λαμπατου στον χωρο μου!

Οχι γιατι αναφερομαι κυριως σε χομπιστες ιδιωτες που θα μπορουσαν να με διευκολυνουν!
Σε ποιά περιοχή είσαι και ποιά castle έχεις?

Reaction score
2.362

Στο Ιλιον και εχω τα knight 5!

Reaction score
249

τι δε σου αρεσει στον ενισχυτη σου;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.997

το να λες πάντως, πως θες να δοκιμάσεις "λαμπάτο" στο χώρο σου, είναι τόσο λάθος, όσο το να θες να δοκιμάσεις "ξανθιά" στο κρεββάτι σου.

όλες οι ξανθιές δεν ζυγίζουν το ίδιο, ούτε κάνουν τα ίδια.
ομοίως, όλοι οι λαμπάτοι δεν ακούγονται καθόλου ίδια.

Reaction score
2.362

το να λες πάντως, πως θες να δοκιμάσεις "λαμπάτο" στο χώρο σου, είναι τόσο λάθος, όσο το να θες να δοκιμάσεις "ξανθιά" στο κρεββάτι σου.

όλες οι ξανθιές δεν ζυγίζουν το ίδιο, ούτε κάνουν τα ίδια.
ομοίως, όλοι οι λαμπάτοι δεν ακούγονται καθόλου ίδια.
Σιγουρα, αλλα δεν υπαρχουν καποια κοινα χαρακτηριστικα μεταξυ τους σε σχεση με εναν τρανζιστορ?

Reaction score
2.362

Τελικα καταφερα και ακουσα εναν αιολο (tsakiridis devices), η λυση βρεθηκε στο εργασιακο μου περιβαλλον! Το συμπερασματα μου ειναι οτι σε σχεση με τον xindak ηταν πολυ πιο αδυναμος, σιγουρα διαφορετικος ηχος πιο στρογγυλεμενος, πιο πλαδαρο μπασο! Ο λογος που ηθελα να ψαχτω με λαμπατο ηταν τα πολυ ενοχλητικα πριμα που εχω, αυτο δυστυχως δεν αλλαξε με τον αιολο, σιγουρα βελτιωθηκαν αλλα το θεμα συνεχισε να υπαρχει! Οποτε κραταω τον ενισχυτη μου γιατι η λυση της λαμπας (στην κατηγορια χρηματων του αιολου - δεν με παιρνει για κατι παραπανω)δεν με καλυπτει! Το τελικο συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να αλλαξω ηχεια, αντε παλι ψαξιμο!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

αυτό το χόμπι έχει τα ωραια του! :126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Ο Αίολος έχει ενοχλητικές υψηλές;

:111:

Reaction score
2.362

Συνηθως τα ηχεια εχουν υψηλες!

Reaction score
372

Τελικα καταφερα και ακουσα εναν αιολο (tsakiridis devices), η λυση βρεθηκε στο εργασιακο μου περιβαλλον! Το συμπερασματα μου ειναι οτι σε σχεση με τον xindak ηταν πολυ πιο αδυναμος, σιγουρα διαφορετικος ηχος πιο στρογγυλεμενος, πιο πλαδαρο μπασο! Ο λογος που ηθελα να ψαχτω με λαμπατο ηταν τα πολυ ενοχλητικα πριμα που εχω, αυτο δυστυχως δεν αλλαξε με τον αιολο, σιγουρα βελτιωθηκαν αλλα το θεμα συνεχισε να υπαρχει! Οποτε κραταω τον ενισχυτη μου γιατι η λυση της λαμπας (στην κατηγορια χρηματων του αιολου - δεν με παιρνει για κατι παραπανω)δεν με καλυπτει! Το τελικο συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να αλλαξω ηχεια, αντε παλι ψαξιμο!
Φίλε felixxx, γενικά τα Castle δεν είναι ηχεία με τονισμένες υψηλές συχνότητες.
Αν το πρόβλημα συνεχίστηκε έστω και σε μικρότερο βαθμό και με τους Αίολους, τότε κάτι άλλο συμβαίνει στο σύστημα σου.

Θα σε συμβούλευα πριν προβείς σε κάποια ενέργεια να ακούσεις και άλλα ηχεία στον χώρο σου με τα μηχανήματα σου.
Αν το πρόβλημα παραμείνει, τότε σίγουρα θα φταίει κάτι άλλο.

Reaction score
169

Λαμπάτος χωρίς σωστή στήριξη = μισός λαμπάτος...

Τον δοκίμασες σε κάποιο ρακ ή βάση? ή χύμα στο πάτωμα?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Εγώ θα έλεγα ότι το πάτωμα είναι πιο γερό από το ρακ, αλλά το θέμα αυτό της στήριξης είναι το μικρότερο ποσοστό στο όλο ηχοσύστημα. Η μήπως θα βελτιωθούν οι υψηλές λόγω στήριξης του εκάστοτε ενισχυτή. Είναι λιγάκι εξτρημ όλα αυτά.
Πάντως ο Αίολος δεν είναι τόσο άσχημος στις υψηλές συχνότητες, αλλού είναι το θέμα.

Reaction score
2.362

Εγώ θα έλεγα ότι το πάτωμα είναι πιο γερό από το ρακ, αλλά το θέμα αυτό της στήριξης είναι το μικρότερο ποσοστό στο όλο ηχοσύστημα. Η μήπως θα βελτιωθούν οι υψηλές λόγω στήριξης του εκάστοτε ενισχυτή. Είναι λιγάκι εξτρημ όλα αυτά.
Πάντως ο Αίολος δεν είναι τόσο άσχημος στις υψηλές συχνότητες, αλλού είναι το θέμα.
Το θεμα δεν ειναι ο ενισχυτης! Θα δοκιμασω αλλα ηχεια και ισως φταιει και ο χωρος. Ειναι σοφιτα, με χαμηλο ξυλινο ταβανι. δυριχτη με το μεγιστο υψος 2.30 και 40 τετραγωνικα ενιαιου χωρου!

A

amoustakas

Guest

Φίλε Felixx επειδή και εγώ ρώτησα σχετικά εμπειρότερους μου είπαν ότι για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα από τον Magnum IA 200 (2Χ100 RMS) που έχω πρέπει να πάω σε λάμπα 2.000+, πραγμα που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω. Λογικά τα ψηλά για να ενοχλούν "φταίνε" ηχεία και όχι τα 40 τ.μ.
Συμβουλή: Δες την ουσία. Βάλε τα δισκάκια που γουστάρεις να ακούς και μην ασχολείσαι με το καλύτερο, γιατί το καλύτερο δεν εχει τελειωμό... Μήπως και αυτά τα πρίμα τελικά δε σε ενοχλούν τόσο... :)
Εγώ αυτό έκανα και ησύχασα...

Reaction score
855

.... φίλε πειραματίσου λίγο με το toe in των ηχείων, βάλτα κατ' αρχήν παράλληλα μεταξύ τους, χωρίς toe in και αν δεν είσαι ικανοποιημένος συνέχισε ...

... επίσης, προσπάθησε με την γνωστή μέθοδο με το καθρεπτάκι να βρεις τα σημεία πρώτων ανακλάσεων των τουήτερς σου, όπου θα τοποθετήσεις κάποιες ''ψωμομένες'' μαξιλάρες για να δεις αν βελτιώνεται η κατάσταση ....

...σαν τελευταία δοκιμή μπορείς να κόψεις από αφρολέξ, ή τσόχα, κάποια δακτυλίδια και να τα βάλεις γύρω από τα τουήτερ ....

Reaction score
855

.... φίλε πειραματίσου λίγο με το toe in των ηχείων, βάλτα κατ' αρχήν παράλληλα μεταξύ τους, χωρίς toe in και αν δεν είσαι ικανοποιημένος συνέχισε ...

... επίσης, προσπάθησε με την γνωστή μέθοδο με το καθρεπτάκι να βρεις τα σημεία πρώτων ανακλάσεων των τουήτερς σου, όπου θα τοποθετήσεις κάποιες ''ψωμομένες'' μαξιλάρες για να δεις αν βελτιώνεται η κατάσταση ....

...σαν τελευταία δοκιμή μπορείς να κόψεις από αφρολέξ, ή τσόχα, κάποια δακτυλίδια και να τα βάλεις γύρω από τα τουήτερ ....

επίσης, επειδή τον ενισχυτή σου τον ξέρω καλά, δεν νομίζω ότι είναι η πηγή του προβλήματος ... με τι πλέυερ παίζεις ; δοκίμασε και κανένα i/c άνθρακος της VDH που καταλαγιάζει τις σκληράδες ...

Reaction score
2.362

η κυρια πηγη μου ειναι pc με dacmagic! Σε ευχαριστω δημοκηδη για τα tips! To toe in τι ειναι?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.169
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS