JVC L-A11 προβλημα.!!!

Reaction score
0
Kαλημερα σε ολους.
μου εδωσε ενας φιλος ενα παλιο πικαπ που δεν το ηθελε το JVC L-A11.
[video]http://youtu.be/1ec7DShgSHM[/video]

ειχε να δουλεψει χρονια και δεν ειχε ιμαντα.
αγορασα εναν καινουργιο και το προβλημα ειναι το εξης:
οταν μετακινω τον βραχιονα λιγο ξεκιναει να γυριζει το πλατο αλλα μετα απο 3,4 sec σταματαει.
το μοτερ ομως συνεχιζει να δουλευει αλλα το πλατο μοιαζει καπου να σκαλωνει και δεν γυριζει.
μηπως γνωριζει καποιος ποιο ειναι το προβλημα?
ευχαριστω και περιμενω την βοηθεια σας.

Reaction score
1.817
Απάντηση: JVC L-A11 προβλημα.!!!

Μήπως ο ιμάντας που έβαλες είναι μεγαλύτερος απ' ότι πρέπει?
Θα πρέπει να βρεις την ακριβή διάσταση του ιμάντα..

Reaction score
0

πηρα ολο το πικαπ και το πηγα στο καταστημα και μου τον εδωσε ο πωλητης τον ιμαντα και μου ειπε οτι ειναι ok. λες να φταιει αυτο?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.564
Βγάλε τον ιμάντα τελείως και δοκίμασε να περιστρέψεις το πλατό με το χέρι, δίνοντας μια αρχική σπρωξιά. Θα πρέπει να περιστρέφεται για αρκετή ώρα χωρίς να ακούγεται κάποιος θόρυβος.
Αν δεν το κάνει έχεις πρόβλημα στο πηγάδι.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: JVC L-A11 προβλημα.!!!

Βγάλε τον ιμάντα τελείως και δοκίμασε να περιστρέψεις το πλατό με το χέρι, δίνοντας μια αρχική σπρωξιά. Θα πρέπει να περιστρέφεται για αρκετή ώρα χωρίς να ακούγεται κάποιος θόρυβος.
Αν δεν το κάνει έχεις πρόβλημα στο πηγάδι.
μολις αυτο πηγα να δοκιμασω .
εαν το περιστρεψω κανει ακριβως το ιδιο.
μετα χρειαζεται παρα πολυ δυναμη για να γυρισει.:104:

μπορω να κανω κατι ?
οταν λες το πηγαδι μπορεις να με βοηθησεις ?

Reaction score
34

Υπάρχει μία περίπτωση να κολλάει το πλατώ στο γρανάζι που είναι για να λειτουργεί η επαναφορά του βραχίονα.

Δες στο πικάπ το spindle να γυρνάει ελεύθερα χωρίς να ακουμπάει στα δοντάκια του μεγάλου γραναζιού. Αλλιώς γυρνάς το γρανάζι ώστε να φτάσει στο κενό

la.jpg

Reaction score
0

Υπάρχει μία περίπτωση να κολλάει το πλατώ στο γρανάζι που είναι για να λειτουργεί η επαναφορά του βραχίονα.

Δες στο πικάπ το spindle να γυρνάει ελεύθερα χωρίς να ακουμπάει στα δοντάκια του μεγάλου γραναζιού. Αλλιώς γυρνάς το γρανάζι ώστε να φτάσει στο κενό

View attachment 19579
δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν το γυριζω αριστεροστροφα με καποια ωθηση στην αρχη περιστρεφεται κανονικα.
οταν ομως το κανω δεξιοστροφα τοτε σταματαει σχεδον αμεσως .
μοιαζει σαν να το '' βιδωνω'' και σφιγγει αμεσως.:101:

βλεπεις τιποτα περιεργο στις φωτο γιατι εγω δεν ξερω απο αυτα καθολου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.564
Στη παραπάνω φωτογραφία το πηγάδι είναι η βάση με τις τρεις βίδες που στηρίζει τον άξονα.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία σου μάλλον είναι ενεργοποιημένος μόνιμα ο μηχανισμός επαναφοράς και λόγο έλλειψης λίπανσης δημιουργεί το πρόβλημα.
Ξήλωσε τον...

Reaction score
0

Στη παραπάνω φωτογραφία το πηγάδι είναι η βάση με τις τρεις βίδες που στηρίζει τον άξονα.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία σου μάλλον είναι ενεργοποιημένος μόνιμα ο μηχανισμός επαναφοράς και λόγο έλλειψης λίπανσης δημιουργεί το πρόβλημα.
Ξήλωσε τον...

ok εμαθα ποιο ειναι το πηγαδι.:107:
στο τελος θα μου ριξεις μπινελικι το ξερω αλλα θα ρωτησω παλι.

μηχανισμο επαναφορας εννοεις το μαυρο πλαστικο και οχι το μεταλικο απο πανω.
αυτο παντως επανερχεται πισω αν πατησω την επαναφορα και πεταγεται μια μικρη σιδεριενια ακιδα που το συγκρατει.

οποτε τι γινεται λες?

Reaction score
34

Για να αφαιρέσεις τον μηχανισμό επαναφοράς αφαιρείς τα 2 λαμάκια που είναι στο μεγάλο γρανάζι.

Reaction score
0

εβγαλα και τα λαμακια αλλα τιποτα ,τα ιδια ακριβως.
μαλλον θα τον κανω φρισμπι!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.564
Δοκίμασε να περιστρέψεις τον άξονα του πηγαδιού. Μάλλον θα κολλάει επειδή έχει στεγνώσει το λιπαντικό. Θέλει άνοιγμα, καθάρισμα και καινούριο λιπαντικό.

Reaction score
0

Δοκίμασε να περιστρέψεις τον άξονα του πηγαδιού. Μάλλον θα κολλάει επειδή έχει στεγνώσει το λιπαντικό. Θέλει άνοιγμα, καθάρισμα και καινούριο λιπαντικό.
τελικα ετσι για την ιστορια του θεματος αυτο ηταν το προβλημα.
πραγματι ειχε κολλησει τελειως ,το ανοιξα ,το καθαρισα του εβαλα και λιπαντικο.
τωρα γυριζει κανονικα ,αλλα το πικαπ εχει πολλα προβληματα που παρουσιαζονται σιγα-σιγα.
το συνδεσα με τον ενισχυτη μου αλλα δεν βγαζει ηχο καθολου.
τωρα δεν κατεβαινει και η βελονα .
τελως παντων εχω αλλο πικαπ για τους δισκους μου αλλα ειναι ενα μαθημα τι κανουν καποιοι που δεν αγαπανε την μουσικη,τον ηχο γενικα.
παρατημενο σε μια αποθηκη για ποσα χρονια ειναι λογικο οτι θα χαλασει.

ευχαριστω παιδια για τον χρονο σας !

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.564
Ένα πικάπ στο θέμα του ήχου είναι πολύ απλό. Ουσιαστικά είναι η συνέχεια μερικών καλωδίων από την κεφαλή μέχρι τα βύσματα. Αν εκεί υπάρχει συνέχεια και τα βύσματα και τα καλώδια δεν είναι οξειδωμένα (τα δικά σου θα είναι σίγουρα) δεν θα έχεις πρόβλημα.
Η κεφαλή είναι σε καλή κατάσταση? Έλεγξε τα πινάκια της κεφαλής επίσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ...
για να μετρήσεις με πολύμετρο τη συνέχεια, βγάλε από επάνω τη κεφαλή, επειδή υπάρχει κίνδυνος καταστροφής της αν το πολύμετρο βγάλει μεγάλη τάση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.455
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO