xlr σε rca και rca σε xlr

Reaction score
2.420
Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά.Εχω ένα μαγνητόφωνο το οποίο έχει input και out xlr και ο προενυσχυτής μου έχει rca .Αγόρασα καλώδιο της mogami το 2534 και βύσματα xlr και rca της neutric ,είδα καποια διαγράμματα στο google και είπα να φτιάξω τα καλώδια ,το 2 από το xlr στο συν του rca ,το 3 στην γείωση του rca και το 1 από το xlr στο τέλος του καλωδίου προς το rca να το αφήσω εκτός.Ψάχνοντας και άλλο διάβασα οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ότι μπορεί να δημιουργηθεί μέχρι και ζημιά.Μία λύση που προτείνουν είναι να μπεί μετασχηματιστής ενδιάμεσα, δεύτερη λύση προτείνουν ενεργό κύκλωμα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μεσολαβήσουν τόσα πράγματα την στιγμή που το γκέιν μπορεί να ρυθμιστεί μέσα απο τα volume.Αντίστροφα τώρα από το rca προς το xlr θά είναι η ίδια συνδεσμολογία?

Reaction score
30.453
Απάντηση: xlr σε rca και rca σε xlr

Αντρέα καλό είναι να παντρεύεις xlr με xlr , αλλά αν δεν μπορείς xlr σε rca γίνεται , όπως το ανέφερες .
Μην αγχώνεσαι με αυτές τις βλακείες, δεν αξίζει τον κόπο.Οι διαφορές αν υπάρχουν είναι μινιμαλ.
Προχώρα το το θέμα όπως το κάνεις και βλέπεις. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
O σωστός τρόπος είναι με μετασχηματιστή ή ενεργό κύκλωμα.
Η απάντηση στο "γιατί" βρίσκεται εδώ.

Ο μπακαλίστικος τρόπος είναι αυτός που περιγράφετε.
Στην περίπτωση σαν τη δική σου, πήγαινε με τον μπακαλίστικο να κάνεις τη δουλειά σου.

Reaction score
2.420
Απάντηση: Re: xlr σε rca και rca σε xlr

Γιάννη και Κώστα σας ευχαριστώ,εδω και δύο μέρες το έχω ρίξει στην μελετη.Σε κάποιο διάγραμμα είδα οτι από το rca out προς το xlr input το σύν πάει στο 2 ,το πλήν πάει στο 3,και η θωράκηση πάει στο 1 και δεν συνδέεται στο rca.
Από xlr out σε rca input το 2 πάει στο σύν ,το 3 πάει στο πλήν,η θωράκηση στο 3 δεν συνδέεται στο rca και κάνουμε γέφυρα 3και 1.Είναι σωστό αυτό ?

Reaction score
2.420
Απάντηση: Re: xlr σε rca και rca σε xlr

Τελικά έφτιαξα τα καλώδια απο xlr σε rca με τον παραπάνω τρόπο που ανέφερα αλλα κάτι δεν πάει καλά.Όταν έκανα την εγγραφή απο το πικάπ προς το μπομπινόφωνο και ενώ επέλεξα έναν δίσκο με αρκετά μεγάλη στάθμη εγγραφής ενώ τα ποντασεόμετρα ήταν τέρμα οι βελόνες απο τα όργανα δεν ανέβαιναν πάνω απο τη μέση, αντίθετα στην αναπαραγωγή της εγγραφής έπαιζε δυνατά.Μήπως ξέρει κάποιος τι φταίει?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.682

'Επαιζαν δυνατά από τα ηχεία, ή δείχνουν υψηλότερη στάθμη και οι βελόνες;

Reaction score
2.420

'Επαιζαν δυνατά από τα ηχεία, ή δείχνουν υψηλότερη στάθμη και οι βελόνες;
Κώστα απο τα ηχεία ο ήχος βγαίνει δυνατά, οι βελόνες παραμένουν χαμηλά όπως στη στάθμη εγγραφής.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.682

Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς χαμήλωσε τη στάθμη εξόδου του μαγνητοφώνου, αν αυτό διαθέτει σχετικό ρυθμιστικό. Αλλιώς, άστο όπως είναι.

Reaction score
2.420

Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς χαμήλωσε τη στάθμη εξόδου του μαγνητοφώνου, αν αυτό διαθέτει σχετικό ρυθμιστικό. Αλλιώς, άστο όπως είναι.
Κώστα με το line out δεν έχω πρόβλημα το θέμα είναι με το line input του μαγνητοφώνου που δεν μπορώ να ανεβάσω τη στάθμη εγγραφής παρόλο που τα ρυθμιστικά εγγραφής είναι τέρμα ανεβασμένα,παλιά που κάναμε εγγραφές θυμάμαι τις βελόνες τις φτάναμε στο κόκκινο γιατί είχαμε καλύτερη δυναμική περιοχή .Υποψιάζομαι επειδή είναι μπάλανς μήπως η σχεδίασή του είναι να δέχεται μεγαλύτερο σήμα?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.682

Η αίσθηση που έχω αποκομίσει από το αναλογικό παρελθόν είναι λίγο διαφορετική. Συνήθως, η στάθμη του πικάπ ήταν χαμηλότερη από αυτήν άλλης πηγής, όπως ας πούμε το ραδιόφωνο, για ένα συνδυασμό λόγων, όπως είναι η χαμηλή στάθμη της χάραξης όπως λες, καθώς επίσης και ο προς τούτο συνδυασμός κεφαλής με σχετικά χαμηλή έξοδο και σταδίου phono με σχετικά υψηλή ευαισθησία ή και χαμηλό κέρδος. Εξαίρεση αποτελούσαν σχεδόν πάντοτε τα maxi single. Πάντως, αν η στάθμη εγγραφής που μπορείς να πιάσεις είναι πολύ πολύ χαμηλή, κάνε μια προσπάθεια και πάρε σήμα από την έξοδο του προενισχυτή, η στάθμη της οποίας βεβαίως ελέγχεται από το volume.

Reaction score
2.420

Η αίσθηση που έχω αποκομίσει από το αναλογικό παρελθόν είναι λίγο διαφορετική. Συνήθως, η στάθμη του πικάπ ήταν χαμηλότερη από αυτήν άλλης πηγής, όπως ας πούμε το ραδιόφωνο, για ένα συνδυασμό λόγων, όπως είναι η χαμηλή στάθμη της χάραξης όπως λες, καθώς επίσης και ο προς τούτο συνδυασμός κεφαλής με σχετικά χαμηλή έξοδο και σταδίου phono με σχετικά υψηλή ευαισθησία ή και χαμηλό κέρδος. Εξαίρεση αποτελούσαν σχεδόν πάντοτε τα maxi single. Πάντως, αν η στάθμη εγγραφής που μπορείς να πιάσεις είναι πολύ πολύ χαμηλή, κάνε μια προσπάθεια και πάρε σήμα από την έξοδο του προενισχυτή, η στάθμη της οποίας βεβαίως ελέγχεται από το volume.
Κώστα σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές ,αυτό δεν το είχα σκεφτεί να πάρω σήμα από την έξοδο του προενισχυτή , θα το επιχειρήσω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.488
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid