Πολυκαναλος Ενισχυτης για καινουργιο Homecinema

Reaction score
1
Καλημέρα παιδιά και καλή χρονιά !

Θα φτιάξω ένα Homecinema στο "Playroom" υπογείου του σπιτιού.

Έχω παραγγείλει ένα 5.1 σετ Teufel Theater 8 http://www.teufelaudio.com/home-cin...ml?PHPSESSID=3af3d38140e0db36c5b927e20d27850e που το ξανα βγάλανε σε προσφορά.

Γυρεύω έναν AVR η προ ενισχυτή / πολυκαναλο τελικό να αγοράσω που θα μπορεί να οδηγήσει άνετα τα Teufel, τα οποία σίγουρα θα εχουν απαιτήσεις σε ρεύμα. Από το Playroom πρέπει/θέλω να λειτουργήσω και ζώνη 2 και ζώνη 3. Υπάρχει ένας Denon 4310 o οποίος σαν 7.1 θα χρειάζονταν επιπλέων 2καναλο τελικό για την ζώνη 3. Ο Denon θα μπορούσε να μπει και στο Σαλόνι (όπου είναι τώρα στο παλαιό το σπίτι).

Μέχρι τώρα έχω σκεφτεί τα ακολ. μηχανήματα:

Pioneer Lx 85
Onkyo AVR 3009
Onkyo AVR 5009
Onkyo 5509/5500 (9/καναλος προενισχ/τελικός)

Εάν έβαζα τον Denon 4310 και επιπλέων έναν 2-καναλο τελικό στο Homecinema, θα σκεφτόμουν σοβαρά να αγοράσω έναν AVR που παίζει και τέλεια δικαναλη μουσική, π.χ. έναν Primare η έναν Arcam, εάν και δεν θα ήθελα να ξοδέψω τόσα πολλά λεπτά.

Θα χαιρόμουν πολύ για την βοήθεια σας, είμαι σίγουρος ότι πολλοί εδώ έχουν τεράστια εμπειρία.. όπως ο argi και άλλοι..........

Φιλικά, Άρης

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Πολυκαναλος Ενισχυτης για καινουργιο Homecinema

αρη καλη χρονια
1 καλη τυχη με τα teufel ,μαλλον δεν εχεις διαβασει ποση λασπη τους εχω ρειξει, ενιγουει,
2 τα ηχεια παιζουν με οτιδηποτε, τα παραμεθενια watt και ευαισθησια ειναι απλα για να πσαρωνουν τους αδαεις ....
τα ηχεια ουτε αντεχουν (αυτα που γραφουν) ουτε πλενουν με εσεξ (δυσκολοδηγητα)
3 ο πιονερος ειναι μια χαρα,
4 αρκαμ και πριμαρε αν χαρακτηριατουν τελειοι .........?????...!!!!!!

Reaction score
1

αρη καλη χρονια
1 καλη τυχη με τα teufel ,μαλλον δεν εχεις διαβασει ποση λασπη τους εχω ρειξει, ενιγουει,
2 τα ηχεια παιζουν με οτιδηποτε, τα παραμεθενια watt και ευαισθησια ειναι απλα για να πσαρωνουν τους αδαεις ....
τα ηχεια ουτε αντεχουν (αυτα που γραφουν) ουτε πλενουν με εσεξ (δυσκολοδηγητα)
3 ο πιονερος ειναι μια χαρα,
4 αρκαμ και πριμαρε αν χαρακτηριατουν τελειοι .........?????...!!!!!!
Kalispera Argi !

Boreis na mou eksigiseis ti ennoeis ? Na me prostatefseis apo vlakeia ? Boro na tin akyroso tin paragelia. Den einai kala ta Teufel T8 ? Mou ta sistise enas filos Germanos pou htan enthousiasmenos me to set. Kai se ola ta (palaia) Test pou diavasa htan "reference"

Filika, Aris

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τα ηχεια ειναι λιγα, η υποστηριξη ανυπαρκτη, φιλος με αγορα σετ , δεν ειχαν να του δωσουν ανταλλακτικα,
σαν αποδοση με κινεζομοναδες δεν πας μπροστα
ουτε απο πιστοτητα μουσικης αποδοσης , ουτε απο αναολογη αντοχη..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τα ηχεια (σαν αποδοση) ειναι για καλαματα, παραμορφωνουν μεχρι τα σαραουντ, τα σαμπ της <κλ@νουν> ευκολα, ........

Reaction score
1

Geia kai pali Argi ! To HC mou einai 35m2. Tha akouo 70% Dolby Formats se 5.1 (DVD, BD), 20% TV meso Projectora se 5ch Stereo kai 10% Mousiki (Jazz ktl).

Prepei na eisai o monos anthropos pangosmios pou pistevei oto i apodosi einai gia klamata. Echo diavasei ekatondades posts se germanika forum apo idioktites. Gia HC Chrisi einai apsogo to set. Arketi htan/einai disarestimenoi me ton dikanalo icho kai merikoi apo aytous to poulisan kai piran p.x. Klipsch me brostines kolones gia kalitero stereo. To M11000 SUB ididka einai sta leyta tou theos. O Filos mou sto Berolino mou eipe oti otan evlepe mia fora "Master & Commander" me to T8, stis skines pou oi 2 armades polemounte me kanonia ton pire o geitonas tis methepomenis Monokatoikias kai rotise ean yparchei provlima Asfaleias sto spiti. Na toniso oti oi monokatoikies ekei einai mones tous se ena stremma oikopeda choris mesotoichies

Ennoeitai pos to sigekrimeno den einai High end systima kai den sigrinetai me kati tetoio pou aneta ftanei ta 20.000 eyro stin agora tou. Einai apo ta kala Consumer sistimata, tipota para pano kai tipota para kato. O filos mou to agorase to 2008 gia 4000 eyro, ego to pairno gia 2000 eyro, ligotero apo ta 3 "System audio Exact" pou mou sistise o anthropos pou mou stinei ta Doriforika kai ichitika systimata sto kainourgio spiti gia center kai 2 Surround.

Ti ennoeis me ayto pou eipes gia ta Arcam kai Primare. Den pisteveis oti paizoun kai kalo 2kanalo icho, se antithesi me ta perissotera alla AVR opos Denon, Pioneer ktl. ?

Filika, Aris

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ελληνικα παιζει να γραφεις ?

Reaction score
1

ελληνικα παιζει να γραφεις ?
sory eimai ston dromo kai grafo me amerikaniko Blackberry choris Elliniko pliktrologio. Apo to spiti mono ellinika vevaia............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οταν γραψεις ελληνικα , θα σου πω τι ......λεει ο ασχετος φιλος σου.....
οσο για τα γερμανικα φορουμ.....................

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122

Περιμένουμε λοιπόν να γυρίσεις στο σπίτι.......:136:

Άλλωστε δεν υπάρχει βιασύνη. Τα καταστήματα σήμερα και αύριο είναι κλειστά.:144:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

Geia kai pali Argi ! To HC mou einai 35m2. Tha akouo 70% Dolby Formats se 5.1 (DVD, BD), 20% TV meso Projectora se 5ch Stereo kai 10% Mousiki (Jazz ktl).

Prepei na eisai o monos anthropos pangosmios pou pistevei oto i apodosi einai gia klamata. Echo diavasei ekatondades posts se germanika forum apo idioktites. Gia HC Chrisi einai apsogo to set. Arketi htan/einai disarestimenoi me ton dikanalo icho kai merikoi apo aytous to poulisan kai piran p.x. Klipsch me brostines kolones gia kalitero stereo. To M11000 SUB ididka einai sta leyta tou theos. O Filos mou sto Berolino mou eipe oti otan evlepe mia fora "Master & Commander" me to T8, stis skines pou oi 2 armades polemounte me kanonia ton pire o geitonas tis methepomenis Monokatoikias kai rotise ean yparchei provlima Asfaleias sto spiti. Na toniso oti oi monokatoikies ekei einai mones tous se ena stremma oikopeda choris mesotoichies

Ennoeitai pos to sigekrimeno den einai High end systima kai den sigrinetai me kati tetoio pou aneta ftanei ta 20.000 eyro stin agora tou. Einai apo ta kala Consumer sistimata, tipota para pano kai tipota para kato. O filos mou to agorase to 2008 gia 4000 eyro, ego to pairno gia 2000 eyro, ligotero apo ta 3 "System audio Exact" pou mou sistise o anthropos pou mou stinei ta Doriforika kai ichitika systimata sto kainourgio spiti gia center kai 2 Surround.

Ti ennoeis me ayto pou eipes gia ta Arcam kai Primare. Den pisteveis oti paizoun kai kalo 2kanalo icho, se antithesi me ta perissotera alla AVR opos Denon, Pioneer ktl. ?

Filika, Aris
Γεια και πάλι Αργή ! Το HC μου είναι 35m2. Θα ακούω 70% Dolby Formats σε 5.1 (DVD, BD), 20% TV μέσο "προξεκτορα" σε 5ch Stereo και 10% Μουσική (Jazz κτλ).

Πρέπει να είσαι ο μονος άνθρωπος παγκόσμιος που πιστεύει οτο η απόδοση είναι για κλάματα.
Έχω διαβάσει εκατονδάδες posts σε γερμανικά forum από ιδιοκτητες. Για HC Χρήση είναι άψογο το set. Αρκετή ήταν/είναι δυσαρεστημένοι με τον δικάναλο ήχο και μερικοί από αυτούς το πούλησαν και πήραν p.x. Klipsch με μπροστινές κολόνες για καλύτερο stereo.Το M11000 SUB ididka είναι στα λεφτά του θεός. Ο Φίλος μου στο Βερολίνο μου είπε ότι όταν έβλεπε μια φορα "Master & Commander" με το T8, στις σκηνές που οι 2 αρμάδες πολεμούνται με κανόνια τον πήρε ο γείτονας τις μεθεπόμενης Μονοκατοικίας και ρώτησε εάν υπάρχει πρόβλημα Ασφαλειας στο σπίτι. Να τονίσω ότι οι μονοκατοικίες εκεί είναι μονες τους σε ένα στρέμμα οικόπεδα χωρίς μεσοτοιχίες

Εννοείται πως το συγκεκριμένο δεν είναι High end σύστημα και δεν συγκρίνεται με κάτι τέτοιο που άνετα φτάνει τα 20.00 ευρώ στην αγορά του. Είναι από τα καλά Consumer συστήματα, τίποτα παρα πάνω και τίποτα παρα κάτω. Ο φίλος μου το αγόρασε το 2008 για 4000 ευρώ, εγώ το παίρνω για 2000 ευρώ, λιγότερο από τα 3 "System audio Exact" που μου σύστησε ο άνθρωπος που μου στήνει τα Δορυφορικά και ηχητικά συστήματα στο καινούργιο σπίτι για center και 2 Surround.

Τι εννοείς με αυτό που είπες για τα Arcam και "πριμαρε". Δεν πιστεύεις ότι παίζουν και καλο 2κάναλο ήχο, σε αντίθεση με τα περισσότερα αλλα ΑΎΡ όπως Denon, Pioneer kt.?

Φιλικά, Aris

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Γεια και πάλι Αργή ! Το HC μου είναι 35m2. Θα ακούω 70% Dolby Formats σε 5.1 (DVD, BD), 20% TV μέσο "προξεκτορα" σε 5ch Stereo και 10% Μουσική (Jazz κτλ).

Πρέπει να είσαι ο μονος άνθρωπος παγκόσμιος που πιστεύει οτο η απόδοση είναι για κλάματα.
οχι μονο
Έχω διαβάσει εκατονδάδες posts σε γερμανικά forum από ιδιοκτητες.
ιδιοκτητες ? ποσοι απο αυτους εχουν την ευχαιρια για μια συγκριση με κατι αλλο ? ή το θαρρος να πουν τι πσαρια πιανει το συστημα τους?
Για HC Χρήση είναι άψογο το set. Αρκετή ήταν/είναι δυσαρεστημένοι με τον δικάναλο ήχο και μερικοί από αυτούς το πούλησαν και πήραν p.x. Klipsch με μπροστινές κολόνες για καλύτερο stereo.Το M11000 SUB ididka είναι στα λεφτά του θεός. Ο Φίλος μου στο Βερολίνο μου είπε ότι όταν έβλεπε μια φορα "Master & Commander" με το T8, στις σκηνές που οι 2 αρμάδες πολεμούνται με κανόνια τον πήρε ο γείτονας τις μεθεπόμενης Μονοκατοικίας και ρώτησε εάν υπάρχει πρόβλημα Ασφαλειας στο σπίτι.
πες του κελεμπια να μιλησει με κανενα που κανει επαγγελματικες εγκαταστασεις , με εμπειρια , μετα θα δει τι λεει
Να τονίσω ότι οι μονοκατοικίες εκεί είναι μονες τους σε ένα στρέμμα οικόπεδα χωρίς μεσοτοιχίες

Εννοείται πως το συγκεκριμένο δεν είναι High end σύστημα και δεν συγκρίνεται με κάτι τέτοιο που άνετα φτάνει τα 20.00 ευρώ στην αγορά του. Είναι από τα καλά Consumer συστήματα, τίποτα παρα πάνω και τίποτα παρα κάτω. Ο φίλος μου το αγόρασε το 2008 για 4000 ευρώ, εγώ το παίρνω για 2000 ευρώ, λιγότερο από τα 3 "System audio Exact" που μου σύστησε ο άνθρωπος που μου στήνει τα Δορυφορικά και ηχητικά συστήματα στο καινούργιο σπίτι για center και 2 Surround.

Τι εννοείς με αυτό που είπες για τα Arcam και "πριμαρε". Δεν πιστεύεις ότι παίζουν και καλο 2κάναλο ήχο, σε αντίθεση με τα περισσότερα αλλα ΑΎΡ όπως Denon, Pioneer kt.?
εγραψες τελειο πιο πανω , τι σχεση εχει το τελειο , με το εδω καλο ?

Φιλικά, Aris
μπλεξανε ποτε με σερβις ...αν ψαξεις εδω μεσα καπου θα βρεις παραπονα απο αλλο,
περα απο αυτο , η αντιμετωπιση απο τους γερμανους ειναι γερμανικη.........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

καμπινες απο νοβοπαν
μοναδες νο νειμ
ανταλλακτικα τσου
ποιοτητα ηχου χειροτερη απο μαγκνατ.........
συμπεριφορα μπαζων........οι γερμανοι ειναι για το λουτσο.......

Reaction score
1

τελος παντων, ολα τα ποστς που ανεφερα ηταν απο ιδιοκτητες, εισαι ο πρωτος που μιλαει τοσο αρνητικα που ῾συναντω῾. Τα μπροστινα 3 ηχεια μου θα μπουν μεσα σε κατασκευη απο γυψοσανιδα, σε εσοχες. Δεν νομιζω να μπορω να βαλω κολωνες εκει με μπασρεφλεξ προς τα πισω. Κατα τ῾αλλα η Teufel δινει 8 εβδομαδες δικαιωμα επιστροφης και με δικα τους εξοδα, αυτο ειναι σερβις μαι φρεντ. Εδω μολις βγεις απο το μαγαζι τα εχεις παντρευτη τα ηχεια.

Τι θα προτεινες εσυ για 5.1 σετ μεχρι 2500, αντε 3000 ευρω, τα μπροστινα καταληλα να μπουν στην γυψοσανιδα και τα σουρρουντ ανανγκαστηκα να κρεμαστουν στον τοιχο ? Επισης θα επαιρνες το σετ της ΟΝΚΥΟ 5509/5500 αξιζει τα διπλασια λευτα σε σχεση με το πιονεερ ΛΞ 85 η 40% παραπανο απο τον ΟΝΚΥΟ 5009 ?

Φιλικα, Αρης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Τι θα προτεινες εσυ για 5.1 σετ μεχρι 2500, αντε 3000 ευρω, τα μπροστινα καταληλα να μπουν στην γυψοσανιδα
Εντοιχιζόμενο κάποιας σοβαρής εταιρίας ηχείων(b&w,focal,kef κτλ..)

Reaction score
403

εγω δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα, και μαλιστα επειδη ειχαν βγαλει τοτε τα system 5 σε μαυρο χρωμα και δεν ειχε περασει ο μηνας δοκιμης τους τα επεστρεψα και τα πηρα σε μαυρα.

για τα λεφτα τους (2000) δεν νομιζω να βρεις κατι καλυτερο. Αν πας στα 3000-4000 σιγουρα θα εχει καλυτερα..τα system 8 δεν τα εχω ακουσει βεβαια.

ακουσα ενα σετ 5.1 klipsch 81 και μπορω να πω οτι το μονο που ισως να ηταν καλυτερο απο τα teufel να ηταν το sub12. στις μεσαιες μου φανηκαν καλυτερα τα teufel τα οποια ειναι και στην μιση τιμη. σε μουσικη κανενα δεν με εντυπωσιασε. θεωρω οτι και teufel και klipsch ειναι πιο πολυ για cinema. αυτα βεβαια ειναι υποκειμενικα.

αυτο που θα ηταν μαλλον προτιμοτερο ειναι να φτιαξεις 2 συστηματα με το αρχικο budget αντε και λιγα παραπανω..4000ε
ενα για μουσικη και ενα για ταινιες αν βεβαια σου το επιτρεπουν οι συνθηκες.

αν θες ενα συστημα ισως να ειναι καλυτερα ενα 5,1 απο b&W, kef κτλ

Reaction score
1

Εντοιχιζόμενο κάποιας σοβαρής εταιρίας ηχείων(b&w,focal,kef κτλ..)
Έχεις ακούσει κάποιο συγκεκριμένο εντοιχιζόμενο 5.1 σετ αυτών των εταιριών ? Η B&W κινέζικη και όχι μόνο “made in china” δεν είναι πλέον ? Άκουσα κάτι Kef Q200 οροφής και κόντεψα να λιποθυμήσω, ήταν όχι μόνο για κλάματα αλα για να ξερα.....

Τι έχετε πάθει όλοι με το Τeufel T8 μου ? Τα εχει ακουσει καποιος απο εσας. Δεν εχω βρει ενα thread για το συγκεκριμένο σετ στο φόρουμ. Όταν φτάσει το σετ στην Ελλάδα θα παραμείνει μεγάλο διάστημα στον τύπο που θα μου κάνει όλες τις εγκαταστάσεις για δοκιμές μιας και ο χώρος μου θα αργήσει να είναι έτοιμος. Αυτός ο τύπος έχει στήσει περισσότερα από 100 Home cinema από 5000 έως 200.000 Ευρώ στα μεγαλύτερα σπίτια της Αττικής. Εάν ξέρει κάποιος από ηχεία για HC τότε αυτός. Εαν δεν κανουν φευγουν αμεσως πισω για Deutschland, ενα εμαιλ ειναι μονο και στελνουν τιν μεταφορικη στον χωρο σου. Οταν αγορασα κατι B&W τοιχου για το γραφειο μου πριν 3 χρονια ενας φαλακρατος της αντιπροσοπειας μου ειπε ῾μολις ανοιξει η συσκευασια δεν μπορεις να τα επιστρεψεις᾽ Στο χωρο της αντιπροσοπειας ηταν τελεια, στο γραφειο μου για κλαματα, τα εφαγα στον ποπο.....

Το θέμα του thread μου είναι “πολυκαναλος ενισχυτής για καινούργιο Home cinema” εδώ θα ήθελα την βοήθεια σας. Εάν κρατούσα τον Ντενον 4310 για τα Τ8 ποιον ιδιαίτερα “Stereo-φιλο” AVR θα μπορούσα να βάλω στο σαλόνι ? Τι σκέφτεστε για το σετ ΟΝΚΥΟ 5509/5500 προεν/τελικος, αξίζει να δώσει κανείς τα διπλάσια λευτα τελικα από έναν πιονεερ λξ85 ??

Φιλικά, Άρης

Reaction score
1

εγω δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα, και μαλιστα επειδη ειχαν βγαλει τοτε τα system 5 σε μαυρο χρωμα και δεν ειχε περασει ο μηνας δοκιμης τους τα επεστρεψα και τα πηρα σε μαυρα.

για τα λεφτα τους (2000) δεν νομιζω να βρεις κατι καλυτερο. Αν πας στα 3000-4000 σιγουρα θα εχει καλυτερα..τα system 8 δεν τα εχω ακουσει βεβαια.

ακουσα ενα σετ 5.1 klipsch 81 και μπορω να πω οτι το μονο που ισως να ηταν καλυτερο απο τα teufel να ηταν το sub12. στις μεσαιες μου φανηκαν καλυτερα τα teufel τα οποια ειναι και στην μιση τιμη. σε μουσικη κανενα δεν με εντυπωσιασε. θεωρω οτι και teufel και klipsch ειναι πιο πολυ για cinema. αυτα βεβαια ειναι υποκειμενικα.

αυτο που θα ηταν μαλλον προτιμοτερο ειναι να φτιαξεις 2 συστηματα με το αρχικο budget αντε και λιγα παραπανω..4000ε
ενα για μουσικη και ενα για ταινιες αν βεβαια σου το επιτρεπουν οι συνθηκες.

αν θες ενα συστημα ισως να ειναι καλυτερα ενα 5,1 απο b&W, kef κτλ
Καλησπέρα φίλε ευτυχώς που υπάρχεις και εσύ εδώ !!!!

Το System5 δεν έχει καμία σχέση με το Τheater8. Το 5 είναι για πολύ μικρότερους χώρους (έως 40μ2 ενάντιο 100μ2) με ένα SUB στο 1/3 του μεγέθους του Μ11000 που είναι μέσα στο Τ8. Το Μ11000 είναι σαν μικρό ψυγείο 71χ63χ53 εκ., 59 κιλά !!! Είναι και πολύ πιο οικονομικό βεβαία. Η τιμή των 2000 ευρώ του Τ8 δεν παίζεται, όταν πρωτοβγηκε κόστιζε 6200 ευρώ. Έχουν μείνει λίγα κομμάτια και μετά το μόνο ευρωπαϊκό THX Ultra 2 σύστημα θα είναι το Teufel Theater 10 για απίστευτα 7000 ευρώ !
Εάν σου αρέσει το S5 με το T8 θα τρελαθείς. Όταν όλα θα είναι έτοιμα άμα θέλεις θα σε καλέσω να το ακούσεις.

Για μουσική όντος υπάρχει πρόβλημα, μόνο κάτι SACD με πολυκαναλη μουσική πρέπει να ακούγονται τέλεια. Γι’ αυτό θέλω στο σαλόνι μου να κάνω κάτι διαφορετικό. Εκεί προς το παρών έχω ένα σετ Monitor audio 2xRS8, 2xRS6, 1x RSC, 1x RSW12. Με τον Δενον 4310 μου ο στερεοφωνικός ήχος με τα 2 RS8 δεν με ικανοποιεί καθόλου. Άκουσα τα ηχεία μου με έναν Primare spa 22 και απογειωθήκανε, θα μου έφτανε κάτι τέτοιο. Μόνο δεν θέλω να δώσω 3500 Ευρώ για ΑVR σαλονιού. Άραγε εάν έβαζα έναν 2-καναλο τελικό στον δενον 4310 για τα RS8 θα είχα ένα παρόμοιο αποτέλεσμα σε στερεο ήχο ??

Φιλικά, Άρης

Reaction score
403

Εγω οδηγώ τα http://www.teufelaudio.com/home-cinema-thx/system-5-thx-select-2-certified-5.2-cinema-set-p152.html system 5 select 2 με τα 2 sub σε ένα dedicate room 5x4 με τον onkyo 5007 και παίζουν εκωφαντικα δυνατά χωρίς παράμόρφωση μέχρι το 90-92 του ενισχυτη. Πανω απο το 84-86 δεν αντεχεις λόγω του μικρού χώρου και της μεγάλης έντασης. Ο απο κατω μου (ευτυχώς drummer και τα έχουμε βρει με την φασαρία) δυο φορές πετάχτηκε απο το κρεββατι Γιατί νόμιζε ότι γινόταν σεισμός..

Για μουσικη όταν παίζω σε pure mode (απενεργοποιουνται τα sub) σου λείπει το μπάσο (παίζουν μόνο left - right). Σε all stereo mode ή κάποιο άλλο που παίζουν τα sub χάνεις σε διαύγεια απο τα μπροστινά ηχεία..

Νομίζω ότι με ένα μεγάλο μοντέλο απο denon, onkyo, pioneer, marantz θα είσαι καλυμμένος.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Έχεις ακούσει κάποιο συγκεκριμένο εντοιχιζόμενο 5.1 σετ αυτών των εταιριών ? Η B&W κινέζικη και όχι μόνο “made in china” δεν είναι πλέον ? Άκουσα κάτι Kef Q200 οροφής και κόντεψα να λιποθυμήσω, ήταν όχι μόνο για κλάματα αλα για να ξερα.....
Aρκετά λόγω των εγκαταστάσεων που έχουμε κάνει.
Πάντως λογικό είναι ένα εντοιχιζόμενο να μην μπορεί να παίξει όπως ένα κλασσικό ηχείο(πλην ελαχίστων ακριβών εξαιρέσεων) λόγω καμπίνας.Συνήθως οι αξιόλογες σειρές ξεκινάνε απο 800-900ευρώ το τμχ οπότε μάλλον είναι εκτός budget σου(sorry δεν είχα προσέξει το 2.500).
Παντώς άσχετα με την μάρκα του ηχείου,δεν είναι σωστό να βάζει κάποιος κανονικό ηχείο μέσα σε γυψοσανίδα,υπάρχουν κίνδυνοι συντονισμών λόγω της ενέργειας που αποβάλεται απ την καμπίνα του ηχείου,με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του ήχου.Για αυτό το λόγο στα εντιχοιζόμενα υπάρχουν έξτρα καμπίνες που συνήθως έχουν αποσβεστικό ρόλο,ανεβάζοντας βέβαια το κόστος.
Δίκη σου όμως η εγκατάσταση και εύχομαι να σου πάει καλα!:)

Αναφορικά με τα Teufel,ήταν μια εταιρία που έφτιαχνε εκπληκτικά ηχεία όσο τα κατασκεύαζε στην Γερμανία.Απο τότε που πήγε στην Κίνα η ποιότητα της έπεσε κατακόρυφα(όπως και οι τιμές) ενώ έχω πετύχει αρκετά νήματα σε ξένα forum με δυσαρεστημένους πελάτες κυρίως όσον αφορά την υποστήριξη σε κατηργημενα μοντέλα.Κάπως έτσι την πάτησε και ο Argi.
Ναι μεν 'επαιζε εντυπωσιακότατα όταν το πρωτοπήρε αλλά μετά απο λίγο..Ας τα πεί αναλυτικά ο ίδιος αν θέλει.

εδώ θα ήθελα την βοήθεια σας. Εάν κρατούσα τον Ντενον 4310 για τα Τ8 ποιον ιδιαίτερα “Stereo-φιλο” AVR θα μπορούσα να βάλω στο σαλόνι ? Τι σκέφτεστε για το σετ ΟΝΚΥΟ 5509/5500 προεν/τελικος, αξίζει να δώσει κανείς τα διπλάσια λευτα τελικα από έναν πιονεερ λξ85 ??
Οι πιό stereo-friendly είναι οι Harman Kardon και Anthem.
Αν θες να πας σε σετ προ-τελικού κοίτα καλύτερα για κάνα Marantz προ και τελικό απο κάποια άλλη εταιρία(Arcam,Adcom) ή για κάποιο μεγάλο μοντέλο των Harman-Anthem.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.244
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos